Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 01:12

A mnie wręcz odwrotnie, to mercato jest najbardziej pasjonujące z tych wszystkich dotychczasowych z Marottą na pokładzie. Bo i sprzedaże porządne się szykują i zakupy bardzo dobre.
A ploty? W czym się różnią od tych z zeszłego roku albo sprzed dwóch lat ( Vidal w ManU, wcześniej różne Van Persia i Aguera w Juve ) - niczego nowego pismaki nie wymyślają.
Po prostu trzeba umieć przesiać to wszystko, żeby wyłoniły się złote samorodki.

Co do tej całej sytuacji z Higuainem, to tak sobie pomyślałem, czy klub nie szykuje się na rozbrat z Pogbą w następnym sezonie. Osobiście nie wierzę w jego pozostanie na dłużej i to niezależnie od poziomu sportowego Juventusu. Myślę, że będzie chciał spróbować czegoś nowego, być na świeczniku w takim klubie jak Real, który marketingowo jest rozbuchany do granic możliwości.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 01:43

Nasi trolluja tym doniesieniem od di Culo cale internety. :smile: Szkoda tylko, ze kibice United nie znaja slowa culo i jak dali sie wkrecac, tak nic sie w tej materii nie zmienia.

- Teraz na powaznie. Tuttojuve informuje, ze Higuain szuka lokalu w Turynie.
Normalnie przeszedlbym obok czegos takiego obojetnie, ale to konkretne doniesienie jest ekskluzywnym info od dziennikarzy Tuttojuve wlasnie, wiec mozna dac mu wiare.

Napoli prowadzi gre wydajac oswiadczenie, ze Argentynczyk wcale nie zamierza odchodzic, stawi sie na zgrupowaniu 25.07 itd.? Zobaczymy. ;)

- Agent Pjacy Marko Naletilic udzielil wywiadu dla Sportske Novosti: to normalne, ze Pjaca nie podpisal jeszcze umowy z Juventusem - najpierw musi dojsc do porozumienia na linii Dinamo Zagrzeb i klub z Turynu. Zawodnik wyrazil juz jednak swoje pragnienie dolaczenia do Starej Damy. Otrzymalem ustne potwierdzenie faktu, ze oba kluby rozmawiaja, by sprobowac ustalic wszystkie szczegoly transakcji jak najszybciej. Moim podopiecznym interesuje sie tez szesc czy siedem innych ekip. Spodziewam sie, ze wszystko zostanie dopiete w przyszlym tygodniu, choc jeszcze nie wiem kiedy dokladnie. Prawda jest, ze Pjaca jest blisko Juve, chce transferu do tego zespolu, ale wszystko sie moze jeszcze wydarzyc, poki oba kluby nie maja ostatecznego porozumienia.

- Gabigol strzelil dzis kolejna bramke i od razu podlecial do herbu Santosu "namalowanego" na murawie przy linii bocznej, ucalowal go, nastepnie wskazal na jego odpowiednik na koszulce. Niby nic, chlopak kibicuje temu klubowi od malego, ale ogladajac poprzednie bramki zawodnika nic takiego mi sie w oczy nie rzucilo. Od razu niejako skojarzylo mi sie to z gestem Moraty po bramce w finale CI, gdzie Hiszpan juz zdaje sie przeczuwal, ze to ostatni jego mecz w naszych barwach. W poniedzialek mamy zaplanowane spotkanie w sprawie Gabriela, wiec kto wie. :czytaj:
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2016, 02:46 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 02:16

Dżentelmeni, trollowanie zostawmy userom z juventuzu. Przez moment miałem chwilowy zawał. Także ten, dajcie na wstrzymanie. :lol:
Higuain, Gabigol, Pjaca. Idziemy chyba na całość. Wóz albo przewóz. Nie uda się z LM, to za rok trzeba będzie sprzedać pół składu, żeby jakoś wyrównać bilans. :prochno:

Obrazek
Oughound

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 02:21

Naprawdę jesteście tacy żałośni? Nie potraficie pogodzić się ze stratą swojego czołowego piłkarza! Bierzcie przykład z United. MY potrafiliśmy sobie poradzić po sprzedaży Ronaldo.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 02:51

Hola, hola

Ja dotarłem do takiej informacji.
Presenter on official Napoli radio station says Gonzalo Higuain “will almost certainly join Arsenal for €50m plus Olivier Giroud”

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 08:29

Oughound pisze:Naprawdę jesteście tacy żałośni? Nie potraficie pogodzić się ze stratą swojego czołowego piłkarza! Bierzcie przykład z United. MY potrafiliśmy sobie poradzić po sprzedaży Ronaldo.
Za to po odejściu SAFa jesteście dalej w czarnej... :smile:
Zresztą na razie nic nie wskazuje na to, żebyśmy mieli sobie z czymkolwiek takim radzić.

Jednego jestem pewien. Jeśli pozyskamy Gonzalo, to na pewno nie płacąc tej całej klauzuli.

damszn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 09:48

Donnie pisze:
Oughound pisze:Naprawdę jesteście tacy żałośni? Nie potraficie pogodzić się ze stratą swojego czołowego piłkarza! Bierzcie przykład z United. MY potrafiliśmy sobie poradzić po sprzedaży Ronaldo.
Za to po odejściu SAFa jesteście dalej w czarnej... :smile:
Zresztą na razie nic nie wskazuje na to, żebyśmy mieli sobie z czymkolwiek takim radzić.

Jednego jestem pewien. Jeśli pozyskamy Gonzalo, to na pewno nie płacąc tej całej klauzuli.
Po co ten cały hate od kibiców czerwonych diabłów, ManUtd mam nadzieję że w końcu wróci na wysokie miejsce bo bez nich LM wygląda dziwnie, bez Milanu też, to są zbyt legendarne kluby z rzesza kibiców i historią.

Co do Pogby, jak wyrazi chęć odejścia to zarząd na pewno znajdzie zastępców(SAF zawsze powtarzał że oddanie Ronaldo było jego największym błedem) więc jesteśmy spokojni ale on nie odejdzie w tym okienku.
Lepiej niech ManUtd weźmie i zacznie coś grać bo w przyszłym sezonie tez nie pójdzie do zespołu który nie gra w LM, w sumie to tam i tak nie ma szans na złotą piłkę więc tylko Bardza lub Real(o ile odejdzie oczywiście)

A druga sprawa, o ile Higuaina kupimy to bez sprzedaży kluczowych zawodników.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 11:08

CavAllano pisze:
- Gabigol strzelil dzis kolejna bramke i od razu podlecial do herbu Santosu "namalowanego" na murawie przy linii bocznej, ucalowal go, nastepnie wskazal na jego odpowiednik na koszulce. Niby nic, chlopak kibicuje temu klubowi od malego, ale ogladajac poprzednie bramki zawodnika nic takiego mi sie w oczy nie rzucilo. Od razu niejako skojarzylo mi sie to z gestem Moraty po bramce w finale CI, gdzie Hiszpan juz zdaje sie przeczuwal, ze to ostatni jego mecz w naszych barwach. W poniedzialek mamy zaplanowane spotkanie w sprawie Gabriela, wiec kto wie. :czytaj:
Właśnie mecz oglądałem i mocno mnie takie zachowanie zdziwiło bylo mimo wszystko nienaturalne.
W każdym razie wracajac do zawodnika. Mnie on przypomina najbardziej ALexisa Sancheza. Chłopak jest bardzo szybki. Podobna motoryka jak u zawodnika Chile i sposób poruszania się. Widać, w przeciwieństwie do G. Jesusa,ktory jest wątłym zawodnikiem, że Gabigol jest duzo lepiej przygotowany do gry w Europie, bo jednak przez to, że jest napakowany spokojnie utrzymuje sie przy pilce i nie daje przepychać. Chłopak podobnie jak Jesus potrafi grać na każdej stronie ofensywy - boki czy środek nie robia mu różnicy.
Wczoraj zagrał bardzo dobre zawody, ale nie bez błędne. Raz zmaścił sytuacje sam na sam, bo chyba się podjarał i zamiast ew. strzelać sam na sam postanowił minąc bramkarza a tutaj wyrzucił sie za bardzo w bok, miał też szanse podać, ale wiadomo egoizm górą. Potem miał asystę drugiego stopnia a na końcu sam strzelił.
No bardzo ciekawy zawodnik, ale cholera wie ile kasy by było potrzeba ,zeby go pozyskać. Jakby przyszedł to spokojnie mółby grać w zastępstwie Dybały, wiec posiadanie takiej 4 zawodników Dybi - Gabi - Mandzur - Igła robi nam robotę. Do tego Pjaca mogący grać po boku jak i jako 5 zawodnik .... no po prostu byśmy byli urządzeni.
Jeszcze informacja poboczna Gabigol. Chłopak jedzie na IO, więc nie będzie dostępny dla Santosu przez 5 kolejek.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:10

Leicester daje 20 mln za Lemine. Info z tutto.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:26

Robaku pisze: No bardzo ciekawy zawodnik, ale cholera wie ile kasy by było potrzeba ,zeby go pozyskać. Jakby przyszedł to spokojnie mółby grać w zastępstwie Dybały, wiec posiadanie takiej 4 zawodników Dybi - Gabi - Mandzur - Igła robi nam robotę. Do tego Pjaca
Kilka zrodel podaje, ze Santos zadowolilby sie kwota 25 mln, a niektorzy twierdza nawet, ze na tyle zostala ustalona klauzula. Czesc mediow uwaza, ze jestesmy bardzo blisko zawodnika, majac "tak" od ojca, samego pilkarza i Doyen.
Pilkarz wystawil na Instagramie zdjecie zachowania, o ktorym pisalem w nocy z podpisem: Moje serce bedzie zawsze bilo dla Ciebie. Santos, jestes moim zyciem, bede Cie kochal az do smierci. Ja nie mam watpliwosci, ze to forma pozegnania z klubem i transfer jest o krok. Najwyrazniej transfer do nas. Jesli mielibysmy sie kierowac doniesieniami mediow, to faktycznie chcemy stworzyc atak, o ktorym piszesz. Linie ofensywne mielibysmy wyborna, ale trzeba poczekac, czy cos takiego bedziemy w stanie zbudowac.

To nie Leicester oferuje 20 mln, a my tyle oczekujemy. Anglicy wyslali nam jedynie fax z zapytaniem o dostepnosc gracza.
Jestem jednak w stanie uwierzyc w to, ze faktycznie tyle nam zaproponuja, bo zainkasowali blisko 40 mln za Kante'. Czy ewentualnie powinnismy zaakceptowac 20 mln za Lemine? Jak najbardziej. Pilkarz ma spory margines na rozwoj, ale od samego poczatku pisze sie, ze w pomocy poswiecimy albo jego, albo Sturaro. Stefano jest Wlochem, wiec rachunek jest prosty. Takie pieniadze by sie nam przydaly, zwlaszcza ze szukamy srodkow, a caly czas pojawiaja sie glosy o dodatkowym pomocniku, pewnie w charakterze przecinaka.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:39

Monotematycznie, ale znowu user VS (albo Brazylijczyk albo akurat dobrze orientujący się w tych klimatach) wczoraj pisał, że w Brazylii naszą ofertę za Gabigola traktowali tak jakby była oficjalna i dużo ludzi było przekonanych, że jego transfer do nas to praktycznie pewna sprawa :ok:
Dybala, Pjaca, Mandzukić, Cavani, Gabigol i Higuain
No ja też w taki zestaw nie wierzę :smile:
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2016, 12:48 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:46

Będę tym niewiernym Tomaszem, ale naprawdę jakoś trudno mi wyobrazić sobie zestawienie Dybala, Pjaca, Mandzukić, Cavani, Gabigol i Higuain przy jednoczesnym zatrzymaniu wszystkich podstawowych zawodników. Zresztą, nawet jakbyśmy mieli poświęcić Mandżu to i tak wydaje mi się to mało prawdopodobne.
Uwierzę, kiedy zobaczę. :P

Edit:
Poprostu pisze:
vitoo pisze:Będę tym niewiernym Tomaszem, ale naprawdę jakoś trudno mi wyobrazić sobie zestawienie Dybala, Pjaca, Mandzukić, Cavani, Gabigol i Higuain (...)

Albo jeden albo drugi.
Tfu, sorry, z rozpędu wpisałem Urugwajczyka. Nie miało go tam być. :redface:
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2016, 12:55 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:47

vitoo pisze:Będę tym niewiernym Tomaszem, ale naprawdę jakoś trudno mi wyobrazić sobie zestawienie Dybala, Pjaca, Mandzukić, Cavani, Gabigol i Higuain przy jednoczesnym zatrzymaniu wszystkich podstawowych zawodników. Zresztą, nawet jakbyśmy mieli poświęcić Mandżu to i tak wydaje mi się to mało prawdopodobne.
Uwierzę, kiedy zobaczę. :P

Albo jeden albo drugi.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:48

Swoja droga czytalem w tygodniu wywiad z agentem Neto i wynikalo z niego jasno, ze bramkarz zmienil front, chce pozostac u nas i najprawdopodobniej pozostanie.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 12:50

Widocznie nie mogli z agentem znaleźć klubu, który byłby za niego w stanie cokolwiek zapłacić i jeszcze raz przemyślał sprawę. Dobrze bo nasz faworyt w jego miejsce Mirante woli jednak grać niż siedzieć na ławce.

Zablokowany