Mercato (Lato 2016)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wydaje mi sie ze nasi predzej puscili by Daniele do PL dostajac wieksze pieniadze.
Jakku co z tym Pogba?[/list]
Jakku co z tym Pogba?[/list]
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Drużynę buduje się od tyłu. Mamy fajny zestaw w środku: 3 obrońców w średnim wieku (Bonucci, Chiellini, Benatia) + 1 starszy Barzagli oraz 1 młodszy Rugani. Na bokach A.Sandro/Evra oraz D.Alves/Lichtstiner. Jedyne co bym zmienił, to wymieniłbym Lichtsteinera na kogoś młodszego.
Jeśli chodzi o atak, to wolałbym Icardiego niż Higuaina. Może ten pierwszy jest mniej doświadczony i nie grał w Realu, ale jest 6 lat młodszy (równieśnik Dybali i byłby też pewnie tańszy niż 94 mln). Mielibyśmy podstawowy argentyński duet Dybala-Icardi oraz rezerwowy chorwacki Pjaca-Mandzukic.
Icardi (Mandzukic) - Dybala (Pjaca)
A.Sandro (Evra) - Pogba (Asamoah) - Pjanic (Marchisio) - Khedira (Sturaro) - D.Alves (De Sciglio)
Chiellini (Rugani) - Bonucci - Barzagli (Benatia)
Buffon (Neto)
IN: Benatia, D.Alves, De Sciglio, Pjanic, Pjaca i Icardi
OUT: Caceres, Lichtsteiner, Padoin, Hernanes, Pereyra, Cuadrado, Zaza i Morata
Jeśli chodzi o atak, to wolałbym Icardiego niż Higuaina. Może ten pierwszy jest mniej doświadczony i nie grał w Realu, ale jest 6 lat młodszy (równieśnik Dybali i byłby też pewnie tańszy niż 94 mln). Mielibyśmy podstawowy argentyński duet Dybala-Icardi oraz rezerwowy chorwacki Pjaca-Mandzukic.
Icardi (Mandzukic) - Dybala (Pjaca)
A.Sandro (Evra) - Pogba (Asamoah) - Pjanic (Marchisio) - Khedira (Sturaro) - D.Alves (De Sciglio)
Chiellini (Rugani) - Bonucci - Barzagli (Benatia)
Buffon (Neto)
IN: Benatia, D.Alves, De Sciglio, Pjanic, Pjaca i Icardi
OUT: Caceres, Lichtsteiner, Padoin, Hernanes, Pereyra, Cuadrado, Zaza i Morata
- Bandiera_Rossa
Żaden z tych przez Ciebie wymienionych też nie był.za 70-90mln można pomyśleć o Aubameyangu, Lewandowskim, czy o Griezmannie przed przedłużeniem kontraktu, gdzie miał klauzule 80mln. Transfer Higuaina za więcej niż 50mln w takim wieku, gdzie gość strzelił w dwóch sezonach więcej niż 20 goli, będzie głupotą. Facet nigdy nie był decydujący w LM, a nam o nią chodzi.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Idac tym tokiem rozumowania musimy wywalic cale BBC.Bandiera_Rossa pisze:Żaden z nich nie wygrał Ligi Mistrzów.
Lubie to ostatnio u naszych dzialaczy ze dzialaja sprawnie i bez rozglosu.
Nikt nie wie kto przyjdzie i za ile.
Oby nie dali nikomu Ruganiego.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- cinek_uk
- Juventino
Problem jest taki, ze żadnej topowej 9 nie wyciągniemy ze swojego klubu. Lukaku(60mln) niewiadoma, Lewy - nie do ruszenia, Benzema-wiek i zarobki, Higuain - 94mln, Griezman - przedłużył kontrakt do 2021, Icardi (50mln)- Niewiadoma. Wydaje mi sie ze najbardziej rozsądna operacja byłoby pozyskanie Lacazetta gdzie cena za niego (50mln) jest realna jak na Juve(moze dorzucimy kogoś by zbić z ceny).
Takie moje zdanie i bez hejtu prosze
Takie moje zdanie i bez hejtu prosze
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- Boncol
- Juventino
Najbardziej pod względem gry jak i mentalności pasowałby Cavani, który z miejsca zadowoliłby Allegriego, bo ten lubi takich zawodników, a Cavani jest jednak poziom wyżej od Mandzukica. Problem polega na tym, że PSG ma nowego trenera, a Emery wygląda na gościa, który nie będzie się chciał pozbyć Urusa.
Higuain i Icardi to ciekawe wybory, ale ani za jednego ani za drugiego nie dałbym więcej niż 50 baniek. Lacazette mimo wszystko jest jeszcze jedną wielką niewiadomą. Lukaku jest z kolei szalenie chimeryczny.
Cavani lub Sanchez. :hellyes:
Higuain i Icardi to ciekawe wybory, ale ani za jednego ani za drugiego nie dałbym więcej niż 50 baniek. Lacazette mimo wszystko jest jeszcze jedną wielką niewiadomą. Lukaku jest z kolei szalenie chimeryczny.
- kamil-8853
- Juventino
Wiem że to całe The sun to brukowiec ale chyba coś jest na rzeczy Panowie, co myślicie ? https://www.thesun.co.uk/sport/football ... s-weekend/
Teraz zamknijcie oczy i pomyślcie - sprzedajemy Pogbę i blisko 90 % kasy oddajemy Napoli za Pipitę ... No kur***a ! Krew by mnie chyba zalała
Teraz zamknijcie oczy i pomyślcie - sprzedajemy Pogbę i blisko 90 % kasy oddajemy Napoli za Pipitę ... No kur***a ! Krew by mnie chyba zalała

- aras
- Juventino
Co wy z tym Sanchezem? Sanchez to nie jest 9 a 10! On nigdy nie strzelał wielu bramek i nie daje gwarancji 20 bramek w sezonie. Poza tym mamy już Dybale.Boncol pisze:Najbardziej pod względem gry jak i mentalności pasowałby Cavani, który z miejsca zadowoliłby Allegriego, bo ten lubi takich zawodników, a Cavani jest jednak poziom wyżej od Mandzukica. Problem polega na tym, że PSG ma nowego trenera, a Emery wygląda na gościa, który nie będzie się chciał pozbyć Urusa.
Czuję że te mercato będzie bardziej przełomowe niż ostatnie, na minus jeśli chodzi o jakość.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2016, 11:10 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.
- szymken
- Juventino
Marotta już zdaje się, zdementował to info o Pogbie i mówił, ze żadnych kontaktów z United nie było. Ja niczego nie wykluczam, ale bardziej się skłaniam ku podwyżce do tych 7 mln i pozostaniu na jeszcze co najmniej rok.
Higuain to bardzo dobry gracz i osobiście chciałem go już podczas pierwszych naszych podchodów ( co nie znaczy, ze nie cieszyłem się z Teveza
. Gość sprawdził się w SerieA, a to nie takie proste, oczywiście miewa problemy z ciśnieniem W spotkaniach o stawkę, ale kto takich problemów mniejszych lub mniejszych nie ma? Suareza przecież nie kupimy
Nie wierzę w to, ze Marotta wybuli całą klauzulę, ale jeśli, to mam na tyle zaufanie do Beppe w kwestii finansów, że kompletnie mnie to nie zaniepokoi. Prowadzimy na tyle zrównoważoną gospodarkę finansami, że nie mamy się czym martwić. Już Beppe to dobrze wykombinuje i jeśli przyjdzie Igła to na jakichś lepszych warunkach niż te 94 mln.
IMO jeśli Cavani byłby tylko do wyciągnięcia, to byłby to nasz główny cel. Widocznie Emery na tyle go przekonał, że nie naciska na transfer. Icardi to raczej nierealna sprawa, nie ma klauzuli i nie wierzę, że Inter by go do nas puścił, choć kto to tam wie. Benzema to kolejny gracz którego bym chciał, ale to pupil Florka + idealny do grania z CR7 i wg. mnie nie ma tematu.
Nie sądziłem, że możemy aż tak grubo grać. No taki Michy to melodia przyszłości jednak, a na teraz to tacy goście jak Igła czy Cavani coś gwarantują. Icardi nie byłby zły też. Pamiętam jakiś wywiad Beppe, gdzie go pytali o Alvaro jeszcze czy zostanie i min. o Cavaniego i on tam mówił, że chcemy podnieść jakość składu. Późniejsze informacje też mówiły o topie w razie odejścia Alvaro.
Ciekawi mnie tylko Mandzukic, bo w razie przyjścia czy to Igły czy Cavaniego, może być problem, on niechętnie się zgodzi na ławkę, a byłaby to super opcja, bo zapewniałby odpowiedni poziom z ławki. Chyba, że Sanchez i choinka, co również byłoby ciekawą opcją.
Higuain to bardzo dobry gracz i osobiście chciałem go już podczas pierwszych naszych podchodów ( co nie znaczy, ze nie cieszyłem się z Teveza

IMO jeśli Cavani byłby tylko do wyciągnięcia, to byłby to nasz główny cel. Widocznie Emery na tyle go przekonał, że nie naciska na transfer. Icardi to raczej nierealna sprawa, nie ma klauzuli i nie wierzę, że Inter by go do nas puścił, choć kto to tam wie. Benzema to kolejny gracz którego bym chciał, ale to pupil Florka + idealny do grania z CR7 i wg. mnie nie ma tematu.
Nie sądziłem, że możemy aż tak grubo grać. No taki Michy to melodia przyszłości jednak, a na teraz to tacy goście jak Igła czy Cavani coś gwarantują. Icardi nie byłby zły też. Pamiętam jakiś wywiad Beppe, gdzie go pytali o Alvaro jeszcze czy zostanie i min. o Cavaniego i on tam mówił, że chcemy podnieść jakość składu. Późniejsze informacje też mówiły o topie w razie odejścia Alvaro.
Ciekawi mnie tylko Mandzukic, bo w razie przyjścia czy to Igły czy Cavaniego, może być problem, on niechętnie się zgodzi na ławkę, a byłaby to super opcja, bo zapewniałby odpowiedni poziom z ławki. Chyba, że Sanchez i choinka, co również byłoby ciekawą opcją.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
kamil-8853 pisze:Wiem że to całe The sun to brukowiec ale chyba coś jest na rzeczy Panowie, co myślicie ? https://www.thesun.co.uk/sport/football ... s-weekend/

Dziennikarze zestawili wczoraj wszystkie najdrozsze transfery i wykup klauzuli Higuaina bylby jednoznaczny z najdrozszym transferem w historii Serie A i 3 najdrozszym transferem w historii pilki w ogole. Ronaldo i Bale zmieniali swoje kluby za podobne pieniadze, ale nie byli w takim wieku co Higuain. Cos chcemy ugrac, cos kombinujemy i trudno wywnioskowac co, ale w jakims celu straszymy, ze jestesmy w stanie zaplacic klauzule. Byc moze liczymy na dolaczenie do oferty graczy, byc moze 25.07 zawodnik nie pojawi sie na obozie przygotowawczym (i tak bedzie mial wielki problem w relacjach z kibicami) i uswiadomimy Napoli, ze moglibysmy wykupic go nawet ostatniego dnia okienka (wtedy neapolitanczycy mieliby naprawde dramat i nie zdazyliby znalezc nastepstwa, a przypominam, ze klauzule moglibysmy splacic w co najmniej 2 rocznych ratach). Wczoraj Paratici udzielil wywiadu, w ktorym przyznal, ze pilkarzem interesowalismy sie jeszcze przed Realem (to prawda), a negocjacje w jego sprawie sa bardzo trudne, jeszcze daleka droga, ze Napoli musi byc przygotowane na jego utrate tak jak my, w teorii, musimy byc przygotowani na zastapienie Pogby i Bonucciego. Moim zdaniem w cos gramy, ale nie mam przekonania, czy w celu destabilizacji srodowiska Napoli, skoro i tak zjadamy te lige, a w to okienko jako jedyni robimy spektakularne transfery. Nie trzyma sie to kupy. Uwazam, ze byc moze faktycznie interesujemy sie tym graczem, ale nie wierze, ze zaplacimy za tego goscia taka fure kasy, a cisniemy De Laurentiisa, by ten spuscil z tonu.
Brak Pereyry w dzisiejszym sparingu jest wymowny. Transfer o krok.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ja tam nie wierzę, że zapłacimy gotówką chociażby 50 milionów za Higuaina. Marotta w życiu nie da takiej kasy za gościa, który ma rocznikowo 29 lat.
40-45 milionów maksymalnie + jacyś gracze w rozliczeniu jak np. Pereyra (De Laurentiis będzie mógł wyjść z twarzą przed kibicami, powie, że w rozliczeniu otrzymał gracza wartego 20-25 melonów, gdy w rzeczywistości jest on warty połowę tej kwoty, dodatkowo będzie mógł powtarzać farmazony jak to wyciągnął ważnego gracza Juve).
40-45 milionów maksymalnie + jacyś gracze w rozliczeniu jak np. Pereyra (De Laurentiis będzie mógł wyjść z twarzą przed kibicami, powie, że w rozliczeniu otrzymał gracza wartego 20-25 melonów, gdy w rzeczywistości jest on warty połowę tej kwoty, dodatkowo będzie mógł powtarzać farmazony jak to wyciągnął ważnego gracza Juve).
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Gdzieś mi mignęło, że na SS24 podali info, że Arsenal się skupia na Lacazzecie i odpuszcza Higuaina. Co do naszych podchodów pod Gonzalo już w sumie się nie chcę zastanawiać bo teraz do mediów jeszcze dołączył wysyp ludzi twierdzących nawet, że to już done deal.
Ponoć telenowela pt. "Pjaca w Juve" ma się zakończyć w poniedziałek. Piszę ponoć bo choć źródło dobre to o końcu słyszymy już chyba od 2 tygodni i dalej nic.
Ponoć telenowela pt. "Pjaca w Juve" ma się zakończyć w poniedziałek. Piszę ponoć bo choć źródło dobre to o końcu słyszymy już chyba od 2 tygodni i dalej nic.