Mercato (Lato 2016)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Odnosnie wczorajszego wywiadu Pogby, o ktorym pisalismy wczesniej, pojawila sie jego pelna wersja. Francuzowi pokazano takze trykoty Realu i United. Powiedzial oczywiscie, ze zespol z Madrytu jest znakomity, zdobyl LM i jest domem Mistrza Europy. Na trykot Manchesteru zareagowal mowiac, ze to byla jego pierwsza rodzina. Prowadzacy gali zapytal, co by Francuz powiedzial Mourinho, gdyby ten do niego zadzwonil. Paul odpowiedzial: nie wiem, zobaczymy... Na razie jestem w Juve i jestem szczesliwy.
- Shadow Marshall
- Juventino
Pewnie, że nie wart, ale rynek transferowy teraz taki jest. Popatrz co wyprawia teraz United i inne angielskie kluby. Płacą po 40 mln za zawodników, którzy nie gwarantują jakiegoś tam TOP poziomu. Jeśli ode mnie by zależało czy 50-60 mln wydać na Icardiego czy Cavaniego to wydałbym je na tego pierwszego, ale to tylko przez kwestię wieku. Icardi ma co...23 lata...Cavani jest 6 lat starszy i na tym TOP poziomie ile pogra..no max 3 sezony. Takiego Icardiego gdyby kupili za te 50 mln to po 4-5 sezonach można jeszcze pchnąć dalej jak sypiącego się Passata za przyzwoity pieniądz.Jacky pisze:Moim zdaniem gracz lepszy od Moraty, ale nie wart 50 czy 60 melonow.
- annihilator1988
- Juventino
Jedne kluby mają same kocury w ataku, a Juve same kocury w obronie
Pomysł z ItalJuve chyba ostatecznie upadł.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Kucharius1
- Juventino
Dlatego najlepszą opcją byłby Alexis. Ograny w każdych rozgrywkach, trzeba trzymać kciuki za transfery kanonierów. W przypadku przyjścia Draxlera i jakiegoś napastnika, Sanchez odejdzie.
Nie wiemy jak Icardi zaprezentuje się w wielkim klubie, spójrzcie na naszych wiekowych obrońców i bramkarza. My o LM mamy walczyć w nadchodzących dwóch sezonach , a nie za 4 lata.
Nie wiemy jak Icardi zaprezentuje się w wielkim klubie, spójrzcie na naszych wiekowych obrońców i bramkarza. My o LM mamy walczyć w nadchodzących dwóch sezonach , a nie za 4 lata.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeśli transfer Alexisa do nas ma być uzależniony od przejścia Draxlera do Arsenalu to możemy zapomnień do Chilijczyku. Ta pipka przecież nie opuści Bundesligi.
Co do Icardiego, brazoli i reszty wynalazków: Icardi, spoko, ale na pewno nie jako główne wzmocnienie i nie za takie hajsy. Zainteresowanie młodymi brazolami nawet by mnie cieszyło, ale jeden warunek jest nie spełniony, otóż jakbyśmy mieli klepniętego już TOPa, a oni byliby tylko dodatkami do układanki to takie zainteresowanie mogłoby jak najbardziej cieszyć w innym przypadku nie.
Co do Icardiego, brazoli i reszty wynalazków: Icardi, spoko, ale na pewno nie jako główne wzmocnienie i nie za takie hajsy. Zainteresowanie młodymi brazolami nawet by mnie cieszyło, ale jeden warunek jest nie spełniony, otóż jakbyśmy mieli klepniętego już TOPa, a oni byliby tylko dodatkami do układanki to takie zainteresowanie mogłoby jak najbardziej cieszyć w innym przypadku nie.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- meda11
- Juventino
Mylisz się. Sukcesywnie pozyskujemy prawa do najzdolniejszych młodych Włochów i pozwalamy rozwijać się w innych klubach gdzie mają pewny plac gry. Pompujemy ogromne pieniądze w nowe centrum treningowe i akademie. To że nie chcemy przepłacać i mamy delikatnie mówiąc pod górkę z właścicielami innych klubów (Romagnolli, Candreva, Bernardeschi) nie oznacza, że Marotta/Paratici nie wierzą w projekt oparty na najlepszych Włochach. To nie wina naszych dyrektorów, że Berardi chce zostać w Sassuolo, a Verratti wolał nie ryzykować walki z MVP i Pogbą i poszedł do PSG przy okazji inkasując większą pensje. No i nie ma co ukrywać. Obecne Włochy nie mają kłopotu bogactwa talentów.annihilator1988 pisze:Pomysł z ItalJuve chyba ostatecznie upadł.
- jarmel
- Redaktor
Ta nasza obrona to jakiś kosmos w tym momencie, Barzagli Bonucci Chiellini Benatia Rugani a na bokach Sandro Evra Lichy i Alves :shock: To wygląda trochę jak w jakimś managerze.
Za to atak wygląda trochę zatrważająco, biorąc pod uwagę sprzedaż Zazy zostajemy z 1,5 napastnika+ młodym Pjacą po którym nie wiadomo czego się spodziewać. Po naszych zakupach jakoś ciężko mi uwierzyć, że rzucimy jeszcze kupę kasy na jakiegoś super napadziora, przecież my nigdy nie szastamy hajsem także.. ktoś wie co robi Matri?
Za to atak wygląda trochę zatrważająco, biorąc pod uwagę sprzedaż Zazy zostajemy z 1,5 napastnika+ młodym Pjacą po którym nie wiadomo czego się spodziewać. Po naszych zakupach jakoś ciężko mi uwierzyć, że rzucimy jeszcze kupę kasy na jakiegoś super napadziora, przecież my nigdy nie szastamy hajsem także.. ktoś wie co robi Matri?
- Vimes
- Juventino
Bardzo mi się nie podobają plotki na temat Icardiego. Oczywiście, z jednej strony rozumiem, że to wciąż młody i bardzo dobry napastnik, ale z drugiej to wyjątkowo podła i odrażająca istota ludzka. Rzecz jasna mam na myśli historię z Wandą i Maksim Lopezem. Wiem, że małżeństwa się rozpadają, ludzie zakładają nowe rodziny i gdyby cała sprawa skończyła się tylko na tym, że odbił kumplowi kobietę to bym nie zwrócił na to uwagi. Jednak on na tym nie poprzestał i późniejsze zachowanie, jego prowokacje i chamskie aluzje co do Lopeza to było przegięcie. Nie wyobrażam sobie piłkarza, który charakterologicznie lepiej pasowałby do Interu. Icardi miał być powołany na Copa America, ale w ostatniej chwili został skreślony, prawdopodobnie pod wpływem innych zawodników, którzy uważają go za gnidę i nie chcą go w swoim towarzystwie. Nie chcę oglądać tego typa w koszulce Juve.
- Zizou_1989
- Juventino
a teraz 3 głębokie oddechy. Gość po za tym że miał nie miły incydent z laską innego piłkarza nie powinna nas interesować. Chyba wiesz że sam Icardi tu winny nie jest ale i dziewczyna Maxa ma swoje za uszami. Icardi z Dybala byłby to układ prze kozacki.Vimes pisze:Bardzo mi się nie podobają plotki na temat Icardiego. Oczywiście, z jednej strony rozumiem, że to wciąż młody i bardzo dobry napastnik, ale z drugiej to wyjątkowo podła i odrażająca istota ludzka. Rzecz jasna mam na myśli historię z Wandą i Maksim Lopezem. Wiem, że małżeństwa się rozpadają, ludzie zakładają nowe rodziny i gdyby cała sprawa skończyła się tylko na tym, że odbił kumplowi kobietę to bym nie zwrócił na to uwagi. Jednak on na tym nie poprzestał i późniejsze zachowanie, jego prowokacje i chamskie aluzje co do Lopeza to było przegięcie. Nie wyobrażam sobie piłkarza, który charakterologicznie lepiej pasowałby do Interu. Icardi miał być powołany na Copa America, ale w ostatniej chwili został skreślony, prawdopodobnie pod wpływem innych zawodników, którzy uważają go za gnidę i nie chcą go w swoim towarzystwie. Nie chcę oglądać tego typa w koszulce Juve.
- Vimes
- Juventino
- Zizou_1989
- Juventino
a skąd wiesz jak jest traktowany w Argentynie ? masz tam swój wywiad czy co? jesli z gazet to sobie daruj. Plotki, ploteczki. Icardi to świetny gracz i wchodząc do takiej drużyny jak Juve podporządkuje sie chłopaki by go wyprostowali - przypomnij sobie Teveza jak wszyscy narzekali że to awanturnik a prawda była zgoła inna. Więc wstrzymaj osądy o innych ludziach.Vimes pisze:Zizou_1989, chyba jasno napisałem, że gdyby skończyło się tylko na odbiciu laski kumplowi to bym na to nie zwrócił uwagi. Chodzi o to jak się zachowywał potem i jak w konsekwencji jest za to traktowany w Argentynie.
- damszn
- Juventino
Icardi? Kurde, wpychacza już mamy, wolałbym kogoś kto mógłby wspólnie rozpracować obronę z Dybalą tylko we dwójkę, może oferta 50mln za Cavaniego dałaby możliwość francuzom na sprowadzenie Higuaina?
Ja wylądujemy bez TOP-a, tylko z młodymi, perspektywicznymi brazylijczykami to wszyscy będziemy zawiedzeni jak po sadze z Draxlerem.
Póki co szczęście się nas trzyma w to Mercato ale jeszcze trochę jest jego potrzeba.
Ja wylądujemy bez TOP-a, tylko z młodymi, perspektywicznymi brazylijczykami to wszyscy będziemy zawiedzeni jak po sadze z Draxlerem.
Póki co szczęście się nas trzyma w to Mercato ale jeszcze trochę jest jego potrzeba.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 209 razy
A czy ktoś wierzył w transfer Pjanicia ?CavAllano pisze:Naprawde myslicie, ze sa jakiekolwiek szanse na Icardiego?

Tak naprawdę to nie zwróciłbym w ogóle uwagi na te plotę ale problem polega na tym, że zapodał ją koleś, który trafił już dwa transfery a jego wiarygodność jest już większa niż GDM. Zapewne zauważyłeś, że na forum się nabijają twierdząc, że Marocchi = Marotta

Ale tak na marginesie - gdyby okazało się, że rzeczywiście Icardi trafi do Juve to wszystkie dotychczasowe źródła transferowe, z GDM na czele trzeba będzie pożegnać. Zastanawia mnie to co napisał, że wszystko idzie w dobrym kierunku dlatego zacząłem wierzyć. Kiedy puścił plotę o Pjaniciu to każdy olał to ale teraz zaczynają wierzyć gościowi.

- PlanetJuve
- Juventino
że niby ten optymizm w sprawie Icardiego??alessandro1977 pisze:
Zastanawia mnie to co napisał, że wszystko idzie w dobrym kierunku dlatego zacząłem wierzyć.
- Vimes
- Juventino
Z wywiadu z Icardim, w którym się uskarżał na to jak jest traktowany w ojczyźnieZizou_1989 pisze:a skąd wiesz jak jest traktowany w Argentynie ?Vimes pisze:Zizou_1989, chyba jasno napisałem, że gdyby skończyło się tylko na odbiciu laski kumplowi to bym na to nie zwrócił uwagi. Chodzi o to jak się zachowywał potem i jak w konsekwencji jest za to traktowany w Argentynie.