Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
matimat1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 08:38

Pojawiły się plotki, że chcemy powrotu Króla Lwa do nas.

Tylko Juventus!
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 09:09

RICTOR pisze:wymienia również listę piłkarzy odstrzelonych rzekomo przez Mou a którymi możemy się zainteresować (Depay, Darmian, Mata, Fellaini, Januzaj).
Może zacznę trochę nie po kolei:

Mata - Czy on jeszcze nie trafił do tego Evertonu?

Depay i Januzaj - Obaj młodzi i zmiana otoczenia mogłaby wyjść im na korzyść. Chociaż ten drugi nie sprawdził się BVB to jednak początki w słabym United miał dobre z tego co pamiętam, mimo wszystko gość ma tylko 21 lat i cała kariera przed nim. Zresztą chyba takich zawodników szukamy, jeden mógłby grać na prawym, a drugi na lewym skrzydle, tylko czy nie byłoby u nas za ciasno i ile miałaby kosztować taka operacja.

Darmian - Jakby się udało wyciągnąć za grosze to byłoby świetnie. Zmiennik dla Alvesa + Włoch. Jedyny minus jakiego mogę się tu doszukać to brak doświadczenia (na scenie międzynarodowej oczywiście). Gość w tym roku kończy 27 lat, a w LM za dużo nie pograł, chociaż teraz sprawdziłem i widzę, że rozegrał kilkanaście spotkań w LE.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 10:10

Jeżeli sprzedamy Pereyre to będzie super ruch, gość jest po prostu za słaby jak na nasz poziom na ten moment.

W Darmiana wątpię jeżeli zostanie Cuadrado a wszystko na to wskazuje. Nie miałby gdzie grać po prostu. Szczególnie że przychodzi Benatia.

Jeżeli dodamy Pjacę (przy sprzedaży Zazy), kogoś jak Sanchez i defensywnego pomocnika - Kante, Matic - mi się te kandydatury podobają szczególnie że będzie to zawodnik do rotacji a nie od razu do pierwszego składu.

Co więcej sprzedając Roberto, Zazę i kilku innych nie wydamy majątku.

skład : Buffon,Bonucci-Barzargli-Chellini-Alves-Pogba-Pjanic-Khedira-Sandro-Dybala-Alexis
ławka : Neto*,Benatia,Rugani, Evra,Cuadrado, Matic,Marchisio,Sturaro,Lemina,Mandzu,Pjaca

wygląda to kozacko - zakładam że Lichsteiner, Hernanes, Asa, odejdą ale tutaj różno może być rotacja ławki, pewnie sprzedamy tych za których lepszą ofertę otrzymamy.

A tak naprawdę wisienką na torcie będzie TOP do ataku, jak to zrobi Marotta to będziemy poważnie się liczyć jako jeden z faworytów LM(kto by pomyślał kilka lat temu). Czy przyjdzie Pjaca za Zazę (jak dla mnie Włoch może zostać), czy do pomocy kupimy Matica czy innego Gomesa to już ma drugorzędne znaczenie.
Dawaj nam tego cracka Marotta. :czytaj:

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 10:21

Wedlug tuttojuve Juve interesuje tez J. Martinez do napadu hm... :eh:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 10:25

Panowie, radzę się oswoić z myślą, że nawet gdyby przyszedł Sanchez, Cavani, Lukaku, czy inny Suarez, to prędzej Dybala usiądzie na ławce, niż Mandzukic. Allegri niesamowicie ceni Chorwata, mimo, że ten nie strzela wielu bramek, ale Mario jest dla Maxa pierwszą cegiełką w trakcie ustawiania się w defensywie.

Dobrze, że praktycznie domknęliśmy transfer Benatii przed kontuzją Boatenga, który do końca października ma L4. Bayern mógłby chcieć poczekać z tym do stycznia, bo zakładając tradycyjną kontuzję Badstubera, to Ancelotti zostaje z parą Hummels-Martinez i awaryjnie Kimmichem i Alabą. Co do Medhiego - potwierdzenie wg. TuttoJuve we wtorek/środę.
[8:09] La Repubblica: Juventus złożył ofertę 30 milionów euro, w którą wliczone są już premie.
Corriere della Sport natomiast twierdzi, że obecnie to Juventus prowadzi w wyścigu po Marko Pjacę.
Zaskakująco łatwo Zezowaty wysypał z rękawa 30 baniek, pytanie tylko, czy nie chcemy podbić ceny Milanowi? Bo w licytacje mieliśmy się nie bawić, a Marotta swego czasu więcej niż 20 mln za Chorwata dawać nie chciał.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 10:44

Raczej wątpię, że Sanchez jest planowany do wygryzienia Dybali. Gra w pierwszym składzie Mandzukicia w zeszłym sezonie spowodowana była raczej nie równą formą Moraty. Dodatkowo trzeba zwrócić uwagę na to jak Allegri wprowadza nowych zawodników do pierwszego składu, na regularne występy mogą oni liczyć dopiero po 2-3 miesiącach;) w tym sezonie zapewne będzie podobnie, szcegolnie, że Pjanic ze względu na kontuzję Marchisio będzie wystawiany do pierwszej 11 przymusowo, a kolejny nowy nabytek w pierwszym składzie to dla Maxa zdecydowanie za dużo :)

Co do ceny Pjacy, to fakt, że Marotta sie nie licytuje, on ostatnimi czasy jeśli kogoś chce i wierzy w niego to po prostu kładzie na stół potrzebną do tego kwotę (vide Dybala, A. Sandro czy Pjanic). Inaczej jest, gdy któryś z celów transferowych jest raczej "lekkim" ryzykiem, wtedy faktycznie Marotta stopuje swoje zapędy do określonej ceny i albo się uds albo nie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 10:55

Nie rozumiem jednej sprawy.
Wg niektórych źródeł chcemy wydać 25-30 mln ( z bonusami) za nieokrzesanego Pjacę, a za Sancheza składamy śmieszną ofertę 30 mln.
Czyli jedna z tych informacji jest totalną bzdurą, a może obydwie :prochno:

Leo,Paul zostają w Juve. Przyjdzie jeszcze Benatia, Milik, Kante i Cuadrado zostanie z nami. Pożegnamy Pereyre, Hernanesa.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 11:22

Vincitore pisze:Zaskakująco łatwo Zezowaty wysypał z rękawa 30 baniek, pytanie tylko, czy nie chcemy podbić ceny Milanowi? Bo w licytacje mieliśmy się nie bawić, a Marotta swego czasu więcej niż 20 mln za Chorwata dawać nie chciał.
Prawdę mówiąc trochę to wygląda tak jak swego czasu kabaret z Iturbe. Tak wywindowaliśmy jego cenę podczas licytacji z Milanem, że ostatecznie Rossonerich nie stać było na jego zakup, a że my nie byliśmy do końca zainteresowani Argentyńczykiem to ostatecznie wylądował on zupełnie gdzieś indziej.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 11:38

Fani Napoli sa zachwyceni transferem Pereyry i twierdza nawet, ze na portalach spolecznosciowych kibice Juve sa zalamani, oddajac tego zawodnika do Neapolu, a kwota sprzedazy ma byc dla nas zatrwazajaco niska i chcielibysmy duzo wiecej. :prochno: Pisza cos o zwycieskiej mentalnosci pilkarza, a akurat my dobrze wiemy, ze Max byl jednym z najmniej charakternych w zespole. Zaklamywanie rzeczywistosci na wlasne potrzeby.

Najnowsze info jest takie, ze za Pereyre chcielibysmy co prawda 18 mln, ale podstawy + bonusy, czyli jeszcze wiecej niz sie wczoraj pisalo.

Co do Pjacy pilka jest po stronie pilkarza. Pzypominam, ze juz kiedys go chcielismy, co potwierdzil w ostatnim wywiadzie agent Chorwata. Co prawda takze i mi nie zgadza sie scenariusz, ze bierzemy udzial w licytacjach (dziennikarze rzucaja kwoty od 20 do 30 mln, wiec pewnie sami maja marna wiedze na ten temat), ale Pereyra w ogromnym stopniu zamortyzowalby nam ten transfer, wiec luz.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 11:47

Widzę ktoś wspomniał Januzaja :bravo: Strasznie podobał mi sie grając w United. Miałem wielką nadzieję, że wyciągniemy go tak samo jak Pogbe.
Heh coraz więcej plotek o Leo i Pogbie.

Co do Pereyry.. nie wyobrażam sobie oglądać go w innym zespole serieA :eh: Moim zdaniem jest on poszkodowany przez zmianę taktyki. Za Conte był inaczej ustawiany i dobrze sie spisywał. Pamiętam, że miał ciąg na bramkę, tylko z celnością był problem :prochno:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 11:54

LukaszG / DLuGi pisze:Widzę ktoś wspomniał Januzaja :bravo: Strasznie podobał mi sie grając w United. Miałem wielką nadzieję, że wyciągniemy go tak samo jak Pogbe.
Heh coraz więcej plotek o Leo i Pogbie.

Co do Pereyry.. nie wyobrażam sobie oglądać go w innym zespole serieA :eh: Moim zdaniem jest on poszkodowany przez zmianę taktyki. Za Conte był inaczej ustawiany i dobrze sie spisywał. Pamiętam, że miał ciąg na bramkę, tylko z celnością był problem :prochno:
Za Conte nie rozegrał ani jednego spotkania. :)

onliforpipul
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 12:00

Coś mi sie poknociło :facepalm: Chodzi mi oczywiście o sezon 14/15, bo grał wtedy sporo. Kontuzja wyrzuciła go niesamowicie za burtę.
Człowiek myśli o jednym, pisze o drugim..

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 12:18

Ja już o Pereyrze wielokrotnie się wypowiadałem. Na początku sezonu 14/15 wyglądał bardzo obiecująco, brakowało mu jedynie we wszystkich zagraniach kropki nad "i", każdy myślał, że to z biegiem czasu przyjdzie, bo nikt nie jest mądry na samym początku po takiej zmianie otoczenia. Później niestety okazało się, że Roberto jest naznaczony słynnym już casusem Giovinco, o który również podejrzewaliśmy Comana. Świetnie pociągnie z piłką 30 metrów na pełnej szybkości, mijając 1-2 graczy, ale na samym końcu podejmie złą decyzję, czyli efektowność na wysokim poziomie, ale korzyść dla zespołu śladowa. Pewnego poziomu już niestety nie przeskoczy, myślę, że grając w Napoli również krzywdy nam wielkiej nie zrobi. Sympatia pozostała, bo mimo wszystko wielkim flopem transferowym nie był, a trochę za niego zapłaciliśmy, ale to będzie taki piłkarz, o którym będziemy się wypowiadać za kilka lat w neutralnym stosunku - był, bo był, ni to fenomen, ni fajtłapa.

Podobno Dinamo chce zatrzymać Pjacę na czas walki o Ligę Mistrzów. Przypomnijcie mi jak to jest - jeżeli zawodnik zagra w eliminacjach to nie może już wystąpić w innym klubie w fazie grupowej? Wiem, że dawniej tak było, ale czy coś się w tej kwestii zmieniło? Swoją drogą niezły ból głowy mają w Zagrzebiu - Milan oferuje 3-5 mln więcej, a piłkarz chce do Juventusu, ciekawe jak to się rozegra.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 12:21

Moim zdaniem transfer Pjacy = sprzedaż Zazy.

Marotta dobrze wie jakie są oferty za Włocha, więc chciałby pewnie na takiej wymianie jeszcze zarobić.

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 12:26

A mnie się po prostu wydaje, że dłubiemy przy jakimś transferze po cichu rzucając kaczki dziennikarskie typu Pjaca. Lub też podbijamy cenę Milanowi.

Wątpię, aby 21 letni gracz był wzmocnieniem naszej siły ofensywnej. Sam Marotta niejednokrotnie dodawał, że naszą kadrę obecnie bardzo trudno jest wzmocnić, gdyż nie ma wielu graczy o odpowiednim profilu.

Jak na moje to przyjdzie jakieś grubsze nazwisko typu Cavani/ Alexis.

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
Zablokowany