Mercato (Lato 2016)
- LordJuve
- Juventino
Buffon i Alves to jest krótka perspektywa czasowa. Daje im max. 2 lata w Juve. Pjanic i Dybala to ciągle nie ten format. Argentyńczyk ma szansę na ogromną karierę i rozgłos, ale Pjanic chyba nie jest typem zawodnika, który może być rozpatrywany jako marketingowa kura znosząca złote jaja.Klorel pisze:Buffon, Dani, Pjanic, Dybala chociażby?
- Klorel
- Juventino
Znajdź mi lepszego prawego obrońcę od Daniego. Za Dybalę Barcelona dawała nam 80 mln. Nadal uważasz, że nie jest on gwiazdą?
W takim razie kto jest gwiazdą wg Ciebie w Arsenalu, MC, Chelsea, Romie, Milanie czy Interze.
W takim razie kto jest gwiazdą wg Ciebie w Arsenalu, MC, Chelsea, Romie, Milanie czy Interze.
- Olek1987
- Juventino
Tutaj chodzi o wartośc marketingową a nie umiejętności piłkarskieKlorel pisze:Znajdź mi lepszego prawego obrońcę od Daniego. Za Dybalę Barcelona dawała nam 80 mln. Nadal uważasz, że nie jest on gwiazdą?

Prosty przykład: Barzagli
Zero szacunku dla Pogby
- kdzr
- Juventino
Ktoś tu pisał o "10" dla Dybali. Raczej nie - sam piłkarz powiedział jasno, że zostaje przy swoim "21". To tak jako wstęp. Co dalej. Mam złe przeczucia co do transferu Pogby. Rok temu na forum również pisano "Pogba odejdzie najszybciej za rok". Prawda jest taka, że jak będzie chciał, to pożegna się z Juve tego lata. Nie wierzę też w baki odnośnie relacji Pogba-Evra. Wiadomo, goście się uwielbiają, ale nie na tyle, aby Pogba ustawiał sobie karierę pod Evrę. Niektórzy piszą jakby nowy kontrakt dla Patrice'a był skonstruowany tylko po to, aby ten zatrzymał w Juve młodszego kolegę.
Bukmacherem jestem słabym, lecz uważam, że Sanchez zmieni Arsenal na Juventus. I będzie to bardzo dobry dla obydwu stron ruch (obydwu stron tj. Sanchez, Juventus :C ) Sprzedaż Zazy powinniśmy brać pod uwagę tylko i wyłącznie mając klepniętego (chociażby na boku) innego wartościowego napastnika. Tak to widzę.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- LordJuve
- Juventino
No i co z tego, skoro facet jest już niemal na piłkarskiej emeryturze? Ile on pogra w Juve? 2 lata? Myśl perspektywicznie.Klorel pisze:Znajdź mi lepszego prawego obrońcę od Daniego.
I kto o tym pamięta, poza Tobą? Tak, uważam, że marketingowo Dybala jest jeszcze "słaby". Jak będzie się rozwijał, to za 2 lata sytuacja będzie wyglądać zgoła inaczej.Klorel pisze:Za Dybalę Barcelona dawała nam 80 mln. Nadal uważasz, że nie jest on gwiazdą?
Moim zdaniem te kluby nie mają zawodnika z marketingowym potencjałem Pogby czy, dajmy na to, Neymara.Klorel pisze: W takim razie kto jest gwiazdą wg Ciebie w Arsenalu, MC, Chelsea, Romie, Milanie czy Interze.
- LordJuve
- Juventino
Może nie całą karierę, ale jeszcze najbliższy rok. Potem obaj Francuzi mogą odejść z Juve. Ostatnia próba zawojowania LM? Juve buduje mocną drużynę i celujemy w triumf w Europie.kdzr pisze:Wiadomo, goście się uwielbiają, ale nie na tyle, aby Pogba ustawiał sobie karierę pod Evrę.
Coś jak z Tevezem - powalczą wspólnie w LM. Evra zapewne ostatni raz w karierze, a Pogba ostatni raz w Juve.
- kdzr
- Juventino
Na pewno na przestrzeni lat staliśmy się drużyną dużo bardziej konkurencyjną w Europie. Frajerskie (sory za wyrażenie, ale takie było) odpadnięcie z Bayernem wcale tego nie zmienia. Wydaje mi się, że oprócz pieniędzy naprawdę niewiele do zaoferowania może mieć Pogbie Real czy United. Serio. United miało go w dupie jako gówniarza i nie dało mu szansy się rozwinąć (wiem, wiem, nowy trener blablabla), dodatkowo są pewnie na takim etapie, jak Juve 5 lat temu. Odbudowują się po zgliszczach. Real? Rozmawiałem wczoraj z kumplem. Dla mnie Real nie jest tylko klubem piłkarskim i to w negatywnym tego określenia znaczeniu. To jest firma, firma, w której wszystko musi być tak, jak życzy sobie prezes. Tam nie ściąga się zawodników potrzebnych, tylko modnych. A jak jesteś drużynie zbędny, to nie grasz - nie grając, gubisz rytm. Prosta sprawa. Pogba jest według mnie Realowi zwyczajnie zbędny i nie chciałbym aby dołączył do grona wielkich madryckich wygnanych typu Robben, Owen, Huntelaar, Sneijder itp itd.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Olek1987
- Juventino
[quote="arturjuve"]Ja też uważam, że Pogba odejdzie dlatego do notatnika kopiuje zdanie Oleka1987 ;P
[quote]Wam do reszty odbiło z Pogbą. Jak odejdzie to możecie mnie obrażać i nazywać katolikiem.... angry [/quote][/quote]

[quote]Wam do reszty odbiło z Pogbą. Jak odejdzie to możecie mnie obrażać i nazywać katolikiem.... angry [/quote][/quote]

Zero szacunku dla Pogby
- gucio_juve
- Juventino
DO MODERATORA/ADMINA:
Czy ktoś Panuje nad tym burdelem, który dzieje się w tym temacie? Wchodzi jeden z drugim idiota i piszą dyrdymały, kiedy człowiek rzeczywiście chce poczytać o spekulacjach transferowych. Dlaczego jestem zmuszony czytać te wypociny, skoro są od tego są inne tematy? Gdybym chciał, to wszedłbym w temat "wartość marketingowa piłkarzy Juve według xyz-kretyna". Dlatego prawilnie proszę, MODERATORZE, ADMINIE - usuń te wpisy, zablokuj osoby, które nie mają nic do powiedzenia w kwestii mercato 2016 (bo tak chyba nazywa się temat). Dziękuję.
Czy ktoś Panuje nad tym burdelem, który dzieje się w tym temacie? Wchodzi jeden z drugim idiota i piszą dyrdymały, kiedy człowiek rzeczywiście chce poczytać o spekulacjach transferowych. Dlaczego jestem zmuszony czytać te wypociny, skoro są od tego są inne tematy? Gdybym chciał, to wszedłbym w temat "wartość marketingowa piłkarzy Juve według xyz-kretyna". Dlatego prawilnie proszę, MODERATORZE, ADMINIE - usuń te wpisy, zablokuj osoby, które nie mają nic do powiedzenia w kwestii mercato 2016 (bo tak chyba nazywa się temat). Dziękuję.
Dlaczego niektórzy ciągle wałkują temat Vidala? Po info o zakontraktowaniu Khediry, Marotta rzeczywiście zakomunikował, że Vidal nie jest na sprzedaż. Po ofercie z Monachium, Arturo sam powiedział, że chce odejść, także Bepe nie robił mu problemów. Przed pamiętnym rokiem 2006, zawsze nasze transfery z klubu, wyglądały tak, że sprzedawaliśmy tylko tych, którzy chcieli odejść (jeżeli chodzi o trzon drużyny). Od jakichś trzech lat wygląda to podobnie, także jeżeli Pogba sam poprosi o transfer, to zostanie sprzedany. Jeżeli nie, to pozostaje być spokojnym o jego byt w Turynie.Za dużo jest plotek o Pogbie ostatnio z bardzo konkretnymi ofertami ( Man Utd). Mrozzi jest przekonany, że Pogba zostanie na podtsawie wypowiedzi Marotty, to samo było rok temu z Vidalem, też był nie na sprzedaż.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2016, 15:05 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.
- koki90
- Juventino
Pogba to marketingowy szczyt, jego sprzedaż nie będzie nam się opłacać kompletnie. To, ile zarabiamy dzięki niemu i jaki wizerunek Juve tworzy jest nieocenione i warte jest kolejnych podwyżek.
Spytajcie jakiegokolwiek janusza futbolu o piłkarzy Juventusu to jestem pewien, że pierwsze padną nazwiska z grona Buffon, Pogba, Chiellini, Dybala.
Spytajcie się o najbardziej znanych piłkarzy na świecie ogólnie i zgadnijcie które nazwisko spośród piłkarzy Juventusu padnie pierwsze? Stawiam na Pogbę.
Niedawno też był przecież news na głównej z najbardziej medialnymi sportowcami na świecie i Pogba był w 1 trójce. Myślicie, że tak łatwo wykreować następne gwiazdy? Pogba jest czasem na swój sposób dziwaczny z tymi swoimi fryzurami, śmiechowymi wywiadami itd, ale to właśnie czyni go unikatowym, za to media kochają o nim pisać i to naszemu Juventusowi jak najbardziej się opłaca. 120 mln to nie jest rozbicie banku i oferta warta przemyślenia.
Niech Pogba wygra te Euro i idealnie będzie miał motywację, by z Juve sięgnąć po LM. Jakby się Francji noga powinęła to może wtedy go weźmie na jakieś przemyślenia, ale i wówczas uważam, że to jeszcze nie pora na jego odejście.
Spytajcie jakiegokolwiek janusza futbolu o piłkarzy Juventusu to jestem pewien, że pierwsze padną nazwiska z grona Buffon, Pogba, Chiellini, Dybala.
Spytajcie się o najbardziej znanych piłkarzy na świecie ogólnie i zgadnijcie które nazwisko spośród piłkarzy Juventusu padnie pierwsze? Stawiam na Pogbę.
Niedawno też był przecież news na głównej z najbardziej medialnymi sportowcami na świecie i Pogba był w 1 trójce. Myślicie, że tak łatwo wykreować następne gwiazdy? Pogba jest czasem na swój sposób dziwaczny z tymi swoimi fryzurami, śmiechowymi wywiadami itd, ale to właśnie czyni go unikatowym, za to media kochają o nim pisać i to naszemu Juventusowi jak najbardziej się opłaca. 120 mln to nie jest rozbicie banku i oferta warta przemyślenia.
Niech Pogba wygra te Euro i idealnie będzie miał motywację, by z Juve sięgnąć po LM. Jakby się Francji noga powinęła to może wtedy go weźmie na jakieś przemyślenia, ale i wówczas uważam, że to jeszcze nie pora na jego odejście.
- Olek1987
- Juventino
[quote="gucio_juve"][size=18][b]DO MODERATORA/ADMINA:[/b][/size]
Czy ktoś Panuje nad tym burdelem, który dzieje się w tym temacie? Wchodzi jeden z drugim idiota i piszą dyrdymały, kiedy człowiek rzeczywiście chce poczytać o spekulacjach transferowych. Dlaczego jestem zmuszony czytać te wypociny, skoro są od tego są inne tematy? Gdybym chciał, to wszedłbym w temat "wartość marketingowa piłkarzy Juve według xyz-kretyna". Dlatego prawilnie proszę, MODERATORZE, ADMINIE - usuń te wpisy, zablokuj osoby, które nie mają nic do powiedzenia w kwestii mercato 2016 (bo tak chyba nazywa się temat). Dziękuję.[/quote]
Naucz się włoskiego albo chociaż angielskiego to nie będziesz musiał wchodzić i czytać "wypocin" : "kretynów" i "idiotów.
Coraz bardziej realny wydaje się Sanchez, podobno Arsenal prowadzi w wyścigu o Moratę. Swoją drogą jeśli Alvaro przejdzie do Arsenalu to szkoda mi go, bo zapewne ma większe ambicje.
Według angielskiej prasy Inter zaczał poważnie interesowaćsię sprowadzeniem ... Cuadrado :lol:
Czy ktoś Panuje nad tym burdelem, który dzieje się w tym temacie? Wchodzi jeden z drugim idiota i piszą dyrdymały, kiedy człowiek rzeczywiście chce poczytać o spekulacjach transferowych. Dlaczego jestem zmuszony czytać te wypociny, skoro są od tego są inne tematy? Gdybym chciał, to wszedłbym w temat "wartość marketingowa piłkarzy Juve według xyz-kretyna". Dlatego prawilnie proszę, MODERATORZE, ADMINIE - usuń te wpisy, zablokuj osoby, które nie mają nic do powiedzenia w kwestii mercato 2016 (bo tak chyba nazywa się temat). Dziękuję.[/quote]
Naucz się włoskiego albo chociaż angielskiego to nie będziesz musiał wchodzić i czytać "wypocin" : "kretynów" i "idiotów.

Coraz bardziej realny wydaje się Sanchez, podobno Arsenal prowadzi w wyścigu o Moratę. Swoją drogą jeśli Alvaro przejdzie do Arsenalu to szkoda mi go, bo zapewne ma większe ambicje.
Według angielskiej prasy Inter zaczał poważnie interesowaćsię sprowadzeniem ... Cuadrado :lol:
Zero szacunku dla Pogby
- LordJuve
- Juventino
No właśnie. W takim MU czy Realu doskonale o tym wiedzą, że kupując Pogbę inwestują nie tylko w piłkarza, ale i produkt marketingowy. Mam nadzieję, że w Juve mamy tego świadomość i Francuz zostanie jeszcze z nami.koki90 pisze: Niedawno też był przecież news na głównej z najbardziej medialnymi sportowcami na świecie i Pogba był w 1 trójce. Myślicie, że tak łatwo wykreować następne gwiazdy? Pogba jest czasem na swój sposób dziwaczny z tymi swoimi fryzurami, śmiechowymi wywiadami itd, ale to właśnie czyni go unikatowym, za to media kochają o nim pisać i to naszemu Juventusowi jak najbardziej się opłaca. 120 mln to nie jest rozbicie banku i oferta warta przemyślenia.
Boję się tylko o jego pulchnego agenta, który z pewnością będzie szukał zarobku dla siebie. Pewnie będzie przekonywał Pogbę do zmiany otoczenia, a jak wiemy decyzja samego zawodnika może być tutaj kluczowa.
Jeśli Pogba ma odejść, to tylko za ogromne pieniądze i tylko na wyraźne życzenie. Zarząd chyba myśli w taki sposób, bo już ogłaszaliśmy wolę zatrzymania tego zawodnika.
- Olek1987
- Juventino
Jak ktoś lubi poczytać newsy typu "Hiddink jadł pizzę w Turynie" to zapraszam. Sprawa dotyczy Bonucci'ego 
http://www.calciomercato.com/news/bonuc ... nch-584634

http://www.calciomercato.com/news/bonuc ... nch-584634
Zero szacunku dla Pogby