Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Następny młody zdolny Włoch, ech. Chociaż to z prawem pierwokupu to może zagrywką...Poprostu pisze:Vitale wypożyczony z prawem pierwokupu do Ceseny.
Skoro Pjace odpuszczamy, znaczy że nie prezentuje odpowiedniego poziomy na Juve
Co do Benatii, to dziś najpóźniej miała być oficjalka, coś się komplikuje?
- sebatiaen
- Juventino
Pedulla podał informację że Pjaca po Euro jest jużmwart,według Dinama 30 mln euro łącznie z bonusami, nie wierzę by nasi robili z siebiemfrajerów, bardziej takiej ofert można sie spodziewac po obecnym Milanie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Absolutnie nie jest prawda, ze Milan jest bliski klepniecia Pjacy - Galliani wykonal swoj ruch i pofatygowal sie do Zagrzebia, teraz po prostu wrocil. Oczywistym jest, ze agent bedzie teraz czekac na ruch Juve. Na pewno tak latwo go nie odpuscimy, ale nie zamierzamy isc na jakiekolwiek licytacje. Chorwat odgrywalby inna role w Milanie niz w Juve, wiec nie dziwi, ze mediolanczycy sa w stanie dac wiecej.
- Vincitore
- Juventino
Ta oferta 25+ od Milanu, po hochsztaplerskim spotkaniu Gallianiego z Dinamem i agentem Pjacy, wygląda mi jak zaproszenie dla nas do licytacji za tego zawodnika. My jak wiadomo licytować nie zamierzamy, bardziej chcemy zyskać wolę samego zawodnika i złowić go za mniej niż 20 baniek.
Zastanawia mnie dlaczego ten Pjaca niby jest tak otwarty na Milan, który przecież w ostatnich latach nie jest zbyt atrakcyjnym kierunkiem, ale dokopałem się do informacji w internecie, które mówią, że ojciec agenta Pjacy, przed laty dobijał kilkukrotnie targu z Berlusconim, ściągając tam m.in Simicia i Bobana.
Dobrze, że coś ruszyło ws. Cuadrado. Bardzo liczę na jego pozostanie i jestem pełen optymizmu, wierzę, że zadecyduje wola zawodnika. Nie poszło mu w BPL, w Juventusie odżył, więc wątpię by chciał tam wracać, chyba, że Conte z jego agentem mu wysuszą łeb, a Kolumbijczyk na zbytnio lotnego mi nie wygląda i przekabacić go wielkim wyczynem nie będzie.
Zastanawia mnie dlaczego ten Pjaca niby jest tak otwarty na Milan, który przecież w ostatnich latach nie jest zbyt atrakcyjnym kierunkiem, ale dokopałem się do informacji w internecie, które mówią, że ojciec agenta Pjacy, przed laty dobijał kilkukrotnie targu z Berlusconim, ściągając tam m.in Simicia i Bobana.
Dobrze, że coś ruszyło ws. Cuadrado. Bardzo liczę na jego pozostanie i jestem pełen optymizmu, wierzę, że zadecyduje wola zawodnika. Nie poszło mu w BPL, w Juventusie odżył, więc wątpię by chciał tam wracać, chyba, że Conte z jego agentem mu wysuszą łeb, a Kolumbijczyk na zbytnio lotnego mi nie wygląda i przekabacić go wielkim wyczynem nie będzie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To wlasnie sam agent przekonuje wladze Chelsea do naszej propozycji, a Cuadrado od samego poczatku psioczy na mozliwosc powrotu do Londynu (stad pewnie zainteresowanie Anglikow osoba Candrevy). Oby udalo sie przekonac wladze angielskiego klubu, bo Kolumbijczyk wyraznie przesiakl juz naszym klimatem i takze z czysto sportowego punktu widzenia mielibysmy z niego mnostwo pozytku. Bylbym bardzo zadowolony, gdyby udalo sie nam go zatrzymac, choc do tej pory wydawalo sie to malo mozliwe. Widocznie jednak wiele sie dzialo za kulisami.Vincitore pisze:Dobrze, że coś ruszyło ws. Cuadrado. Bardzo liczę na jego pozostanie i jestem pełen optymizmu, wierzę, że zadecyduje wola zawodnika. Nie poszło mu w BPL, w Juventusie odżył, więc wątpię by chciał tam wracać, chyba, że Conte z jego agentem mu wysuszą łeb, a Kolumbijczyk na zbytnio lotnego mi nie wygląda i przekabacić go wielkim wyczynem nie będzie.
- Kucharius1
- Juventino
Może to ruch w stylu Barcelony, kiedy przyjechali sobie zrobić zdjęcie do Turynu :lol:CavAllano pisze:Absolutnie nie jest prawda, ze Milan jest bliski klepniecia Pjacy - Galliani wykonal swoj ruch i pofatygowal sie do Zagrzebia, teraz po prostu wrocil. Oczywistym jest, ze agent bedzie teraz czekac na ruch Juve. Na pewno tak latwo go nie odpuscimy, ale nie zamierzamy isc na jakiekolwiek licytacje. Chorwat odgrywalby inna role w Milanie niz w Juve, wiec nie dziwi, ze mediolanczycy sa w stanie dac wiecej.
Kiedy ostatnio jakiś Włoch w swoim prime time, mający ważną pozycje w zespole, z topowego włoskiego klubu, odszedł za granicę?
Serio nie pamiętam...
Balotelli? Nie opierzony młokos.
Cannavaro? Pokłosie calciopoli.
Kto?
Bonucci to Juventino. Nie ma tematu.
Serio nie pamiętam...
Balotelli? Nie opierzony młokos.
Cannavaro? Pokłosie calciopoli.
Kto?
Bonucci to Juventino. Nie ma tematu.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Benatia, Kante, Cuadrado i Pjaca - to byłoby mocne zamknięcie mercato. Moglibyśmy wtedy grać 3-5-2 albo 4-3-3, bo Cuadrado gra na prawej, a Pjaca na lewej.
Mandzukic - Dybala
A.Sandro - Pogba - Pjanic - Kante - D.Alves
Chiellini - Bonucci - Barzagli
Buffon
ławka: Rugani, Benatia, Sturaro, Marchisio, Khedira, Cuadrado, Pjaca, Zaza
Pjaca - Dybala - Cuadrado
Pogba - Pjanic - Kante
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon
ławka: Barzagli, Rugani, Benatia, Sturaro, Marchisio, Khedira, Zaza, Mandzukic
W oby przypadkach ławki wyglądałyby kosmicznie w porównaniu z resztą Serie A
Mandzukic - Dybala
A.Sandro - Pogba - Pjanic - Kante - D.Alves
Chiellini - Bonucci - Barzagli
Buffon
ławka: Rugani, Benatia, Sturaro, Marchisio, Khedira, Cuadrado, Pjaca, Zaza
Pjaca - Dybala - Cuadrado
Pogba - Pjanic - Kante
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - D.Alves
Buffon
ławka: Barzagli, Rugani, Benatia, Sturaro, Marchisio, Khedira, Zaza, Mandzukic
W oby przypadkach ławki wyglądałyby kosmicznie w porównaniu z resztą Serie A

- koki90
- Juventino
Śmiało z taką kadrą moglibyśmy walczyć o Ligę Mistrzów. Jak widać niewiele nam jeszcze trzeba.Crunny pisze:...W oby przypadkach ławki wyglądałyby kosmicznie w porównaniu z resztą Serie A
Po przedstawieniu tych składów serio zaczął mi się marzyć Kante. Pasowałby do nas jak mało kto.