Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 19:43

Ben Arfa to jest dopiero parodia. Całe szczęście, że nie zwróciliśmy na niego uwagi. Całą karierę gość pali za sobą mosty, jest mega chimeryczny, a po ostatnim sezonie wszyscy się nad nim zaczęli spuszczać jakby to był jakiś utalentowany 20 latek, a nie piłkarz który zbliżył się już do 30.

Rok temu kiedy zrezygnowało z niego Newcastle to nie chciał go praktycznie nikt dopiero Nicea go przygarnęła i odpalił, ale pewnie w Paryżu znów pokaże swoje różki.

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 20:01

@ForzaItanimulli3vujcm
http://transfery.info/89533,west-ham-zm ... rma-payeta
może nie za bardzo rzetelne źródło, coś jest na rzeczy.

damszn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 20:22

kapusniaczek pisze:z tym payetem to jakiś żart. gość ma 29 lat, zabulić trzeba 60-70 milionów. najlepsze jest to, że rozegrał jeden dobry sezon i wszyscy uważają go za boga futbolu. ben arfa był za free do wzięcia i to mógł być dobry transfer.
Jeden dobry sezon? Od 2010/11 miał statystyki jak Sanchez/Ozil tylko że w słabszej lidze francuskiej, jest mniej znany bo nie grał w PSG, Monaco czy Lyonie. Dziwnie że nikt go wcześniej nie wyłapał bo do młotów poszedł w wieku 28lat za 15mln, w PL tylko potwierdził swoją jakość.

https://www.whoscored.com/Players/14058 ... itri-Payet

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 23:47

https://it.wikipedia.org/wiki/Leonardo_Spinazzola
Chłopak wypożyczony do Atalanty Bergamo.
Niestety wygląda na to, że po Miliku tracimy też Gabriela Jesusa, który jest bardzo blisko Interu, czyżbysmy szykowali bombe?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 23:58

Robak, jesteś pewny z tym GJ bo z tego co ja wyczytałem to inter raczej nie ma szans na pozyskanie go. Mogę się mylić ale GJ w interze to prawdopodobnie utopia a w bajeczki o mamusi zadowolonej z projektu interu nie wierzę.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 00:05

alessandro1977 pisze:Robak, jesteś pewny z tym GJ bo z tego co ja wyczytałem to inter raczej nie ma szans na pozyskanie go. Mogę się mylić ale GJ w interze to prawdopodobnie utopia a w bajeczki o mamusi zadowolonej z projektu interu nie wierzę.
Wiesz wszystkie media od kilku godzin trąbią, że jednak GJ się zdecydował, że podobno sam Ronaldo go namawiał na ten ruch i że chłopak powiedział tak, teraz tylko dogadać się z Palmeiras, ale to nie powinno być problemem, bo oni gdzieś tam mają określoną cenę za wykup tego zawodnika.
No wszystko zmierza ku dobrego, ale to nie jest done deal. W ciągu tygodnia ma być wszystko wiadome, ale póki co na pole position jest Inter.

I kolejny kamyczek dla nas Sportitalia podaje, że nie prowadzimy zadnych negocjacji ws. Sancheza. Za to Pedulla informuje, że Allegri jest na tak ws. Maticia i jesli Conte powie ok - to po niego pójdziemy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 00:07

Wydaje mi się, że kombinujemy z przodu tak: Dybala to pewniak. Do niego w parze Mandzukic, ale to nie jest nasz szczyt marzeń. Zaza zmiennikiem Mandzukica, a Pjaca - Dybali. Zatem czwórka: Dybala, Pjaca, Mandzukic, Zaza. Chętnie podmienilibyśmy Zazę na kogoś lepszego (Cavani? Lukaku? Lacazette?), ale póki nie będziemy mieć go w garści, odrzucamy oferty z Anglii.

Z tyłu wszystko jasne: Chiellini, Bonucci, Barzagli, Rugani i Benatia.

Na bokach też: A.Sandro/Evra i po drugiej D.Alves/Lichtsteiner. Szwajcara chętnie zamienilibyśmy na kogoś młodszego (De Sciglio/Darmian), ale nic na siłę.

Wydaje mi się, że Allegri ostatecznie odpuścił temat typowego ofensywnego pomocnika (może chce na tej pozycji sprawdzić Pjanica?). Do środka szukamy kogoś, kto walecznością i odbiorem zastąpiłby nam Vidala (Kante? Matic?), ale też pewnie nic na siłę, bo musi to być ktoś zdecydowanie lepszy od Asamoah, Sturaro i Leminy, których już mamy.

Równie dobrze możemy zatem dokonać jeszcze 1 transferu >10 mln i zamknąć okienko, co dokonać 3 tego typu transferów, z których 2 mogą być naprawdę mocne (atak i środek pomocy).

Martwi mnie trochę brak sprzedaży (czy choćby konkretnych newsów o zainteresowaniu) Hernanesem, Asamoah i Pereyrą. 2 z tej trójki musi odejść, jeśli chcemy jeszcze zrobić miejsce komukolwiek do środka (po odejściu 2 z nich zostałby jeszcze jeden + Pogba, Pjanic, Marchisio, Khedira, Sturaro i Lemina).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 00:16

Crunny pisze: Martwi mnie trochę brak sprzedaży (czy choćby konkretnych newsów o zainteresowaniu) Hernanesem, Asamoah i Pereyrą. 2 z tej trójki musi odejść, jeśli chcemy jeszcze zrobić miejsce komukolwiek do środka (po odejściu 2 z nich zostałby jeszcze jeden + Pogba, Pjanic, Marchisio, Khedira, Sturaro i Lemina).
Ale newsów jest mnóstwo przynajmniej o trzech zawodnikach:
a) Lemina - Anglia i teraz Niemcy,
b) Pereyra - Rosja, Włochy, Hiszpania, Anglia
c) Hernanes - Chiny, Niemcy.
Pytanie jak bardzo to są tylko plotki, a ile w tych newsach jest prawdy. Bo jeśli oferty są ale mało zadowalacje to dobrze, bo to znaczy, ze za miesiac mogą sie zwiekszyc, ale jesli to tylko plotki no to słabo.

Pedulla zaś pisze, że Paratici zmienił zdanie co do Benatii od grudnia zeszłego roku. Nie był przekonany co do jego jakości zdrowia, i tylko dzieki temu, ze Bayern obniżył oczekiwania jak i zgodził sie na te obligatoryjne wystepu doszło do dealu. Do tego ważna jest kwestia salary, i tego ze Marokańczyk obniżył swoje wynagrodzenie do około 3 mln euro za sezon, w zwiazku z tym do transferu dojdzie.

Fabrizio Romano napisał, że ManU rozmawiali z Raiolą o Pogbie, ale Juve chce zatrzymać Paula, który oczekuje wynagrodzenia na poziomie 12 mln euro.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2016, 00:42 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 00:31

Może masz racje ale ja go w interze nie widzę. Nie zazdroszczę im go ale zastanawia mnie jedno - dlaczego Barcelona go odpuściła, podobnie jak Gersona ? Odpuściła Barcelona, odpuścił Marotta, który bierze lekka ręka Alvesa z Barcy bez żądnych ceregieli na którego przecież też bez dwóch zdań kiedyś postawiła. Niby nic ale Katalończycy jak mało kto w Europie maja nosa do Brazoli. Jeżeli odpuścili Gersona a teraz GJ to Marotta spokojnie mógł ich zwinąć ale tego nie zrobił. Odpuścił też Iturbe, którym zresztą interesowała się...Barcelona, która też go odpuściła, przypadek ? :smile:
To mogą być kolejne miliony utopione przez inter co akurat mnie nie martwi. Jeżeli odpuszczają go na rzecz interu to albo nie sa do niego przekonani, podobnie jak w tamtych przypadkach albo rzeczywiście, jak sam zauważyłeś szykują gruba rybę, która teraz już podniesie jakość drużyny.

Pjaca podobno teraz do nas nie trafi...pojawiły się dla niego oferty z BvB oraz Wolfsburga ale on uparł się na Serie A. Podobno pozostanie w obecnym klubie a uderzymy po niego następnego lata. Trochę to bez sensu bo chorwacki klub go nie utrzyma według mnie.

- Wbrew temu co napisałem w nocy, walka o Pjacę trwa i jednak Juve dało się wciągnąć w aukcję bo oferta wynosi już 18 mln ( La Stampa ).

- Napoli oferuje 15 mln za Pereyrę, Juve oczekuje 18.

- inter porozumiał się z GJ ale do transferu prawdopodobnie nie dojdzie gdyż Palmeiras ma porozumienie z Barceloną i to tam trafi według Brazylijczyków piłkarz, jak nie teraz to w przyszłości ( podobna sytuacja do Berardiego, gdzie Sassuolo ma porozumienie z Juve )...biedny ten inter ;)

- inter ustalił cenę za Icardiego, wynoszącą 50 mln ( LGdS).

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 11:48

alessandro1977 pisze:Barcelona go odpuściła, podobnie jak Gersona ? Odpuściła Barcelona, odpuścił Marotta, który bierze lekka ręka Alvesa z Barcy bez żądnych ceregieli na którego przecież też bez dwóch zdań kiedyś postawiła. Niby nic ale Katalończycy jak mało kto w Europie maja nosa do Brazoli. Jeżeli odpuścili Gersona a teraz GJ to Marotta spokojnie mógł ich zwinąć ale tego nie zrobił. Odpuścił też Iturbe, którym zresztą interesowała się...Barcelona, która też go odpuściła, przypadek ? :smile:
Myślę, że tutaj warto przywołać słowa Alvesa, który zapytany czemu dołączył właśnie do nas powiedział coś w stylu, że Juve jak mało kto ma ogromną wiedzę na temat zawodników, których chcą sprowadzić.
Zarząd doskonale wie na kogo warto wydać kasę, a na koko nie, tym bardziej, że jak na piłkarza, który ma podobno ogromny talent, ale nie wiadomo czy odpali wydać 20 mln to nie jest wcale tak mało. :ok:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 14:24

Lemina w wywiadzie powiedział, że zostaje w Juve.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 14:40

Hypeman pisze:Benteke to gorsza wersja Mandżukicia i jest zupełnie niepotrzebny w całej układance.
To tylko luzna propozycja zapasowej "9".
jackop pisze:
Jacky pisze:Ciekawym rozwiazaniem kwestii drugiego wysunietego napastnika bylaby opcja wypozyczenia kogos z mozliwoscia (lub bez) wykupu. I tutaj przychodza mi do glowy jedynie dwa nazwiska: Benteke
'Suaby' strzał milordzie.
http://www.lfc.pl/62862/klub-chce-30-mi ... za-benteke,
No coz, nie sledze na tyle poczynan innych klubow, te dwa nazwiska wzialem z czapki, bo nikt inny do wypozyczenia nie przychodzil mi do glowy.
Marat87 pisze:Natomiast zestaw Pogba/Pjanic/Marchisio/Khedira/Kante/Witsel/Payet... to nawet w Realu nie mają takiego bogactwa.Także klub dąży do klasowej ławki, ale jednocześnie nie odlatują w kosmos i robią to rozsądnie.
Oczywiscie, to przeciez absurdalne i nierealne. I tak, jak napisales: nasi daza do zbudowania silnej, nawet nie lawki, a po prostu ludzi, ktorzy rotacyjnie bede grali w pierwszej "11" nie zanizajac jej poziomu. Czyli wszyscy sie we wszystkim zgadzamy :lol:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Chyba że zostajemy przy 352 wtedy to może i faktycznie trochę dużo o jednego? Chociaż...
No ale dobrze mieć komplet graczy do dwóch taktyk, którzy zapewnią komfort taktyczny w ustawieniach którymi Max lubi grać.
Gosc, dzieki ktoremu mozemy grac wymiennie 352 lub 4312 juz u nas jest - to Pjanic. Nie trzeba teraz wielkich rozkmin jakich grajkow kupic.
Robaku pisze:Fabrizio Romano napisał, że ManU rozmawiali z Raiolą o Pogbie, ale Juve chce zatrzymać Paula, który oczekuje wynagrodzenia na poziomie 12 mln euro.
Juz mnie ten Raiola zaczyna niezle grzac ::/:

"I have decided: My intention is to stay at Palmeiras. I trust my work and the coach Cuca " - tak mial powiedziec Jesus Gabriel.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 14:47

Poprostu pisze:Lemina w wywiadzie powiedział, że zostaje w Juve.
Jesli bedziemy go chcieli pchnac, to jego slowa nie beda mialy wiekszego znaczenia. Zawodnik powiedzial jedynie, ze mu u nas dobrze, ze zarzad mu zaufal itd.

Milik blisko Napoli, Gabriel Jesus ponoc interu (pojawiaja sie pierwsze doniesienia, ze ma do tego klubu dolaczyc w styczniu; w pomeczowym wywiadzie Brazylijczyk powiedzial, ze POKI CO zostaje w klubie, wiec takie rozwiazanie byloby zrozumiale), oduscilismy Batshuayia (o ile w ogole sie nim interesowalismy). Nie wierze, ze czegos nie dogrywamy na boku. Czy to jakies grube nazwisko, to juz inna sprawa.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 15:19

CavAllano pisze:[ Nie wierze, ze czegos nie dogrywamy na boku. Czy to jakies grube nazwisko, to juz inna sprawa.
Mrozzi a słyszałes o dzisiejszych ploteczkach m.in dot. Zazy. Za 25 mln, kurde ale nie moge tego znaleźć teraz, ale z tego co pamiętam od jakiegoś angielskiego klubu.
I dzisiaj pojawiło się też info, że Fenerbache mocno chce Mandzura i Isle.

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 16:09

Pereyra kosztował na 1,5 mln wypozyczenie plus 14 mln wykup, całosc 15,5 mln. Skoro Napoli daje 15 mln, to opoychac, odzyskamy swoj hajs.

Zablokowany