Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 11:53

Dajcie spokoj z tym starym Pelle. Nie takich graczy szukamy.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 11:54

Żaden Pele.
Jak przychodzi Pjaca a sprzedajemy Zaze wymagajmy trochę więcej od naszych!!!
Potrzebujemy naprawdę konkretu w przodzie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 11:56

mnie tam mimo wszystko zaimponował na Euro. Chłopak niesamowicie się przepychał i czy jest gorszy od Mandzur - nie. Operują na podobnych walorach. Jasne chcialbym Cavaniego, ale wątpie w jego pozyskanie, chyba ze Igła się mocno wkurzy na Neapol, a Emery zażyczy sobie Argentynczyka.

Calciomercato podało, że interesujemy się Chicharito. I tutaj , tylko tego nie rozumiem, ale może ktoś doprecyzuje - będziemy proponować 12 baniek + Hernanes. ( nie rozumiem tego, czy my będziemy tak oferować, czy tak oczekuje Leverkusen).

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 11:59

Jak ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy Pjaca jest przez nasz zarząd rozpatrywany jako następca Moraty czy dubler dla Dybaly to mniej więcej byłym w stanie określić kierunek naszych kolejnych działań ;)

To rozważania dziennikarza w stylu "jeśli by się Bayer zgodził na coś takiego to musielibyśmy dopłacić jeszcze kilka milionów do takiej wymiany".
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2016, 12:01 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:00

RICTOR pisze:Jak ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy Pjaca jest przez nasz zarząd rozpatrywany jako następca Moraty czy dubler dla Dybaly to mniej więcej byłym w stanie określić kierunek naszych kolejnych działań ;)
Według mnie jako zastępstwo Berardiego, po części Cuadrado.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:04

Ten Pjaca na wszystkich zrobił bardzo dobre wrażenie na Euro.
On jest na celowniku zespołów włoskich ale też Liverpoolu i United, chciał go też niedawno Bayern, do tego dodajmy narodowość Chorwacką, oni się wybijają, ten gość jest bardzo młody i bardzo wiele przed nim, da rade u nas, będzie niespodzianka coś tak czuję.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:05

Ostatnio w ogóle nie śledzę mercato, stąd mam kilka pytań do RICTORa i innych na bieżąco śledzących mercato i umiejących odsiać ziarno od plew:

- jak w ogóle obecnie kształtuje się kwestia dodatkowego pomocnika na wysokim poziomie? Cisza ostatnio w tym temacie, stąd wnioskuję, że w oczach kierownictwa Pjanić załatwił nasze potrzeby w tym zakresie, right? Jeśli tak, to bardzo nieciekawie, bo uważam, że musowo potrzebny jest nam jeszcze jeden naprawdę wartościowy środkowy pomocnik i to właśnie ten transfer powinien być priorytetem.

- co z Cuadrado, poza tym, że obecnie jest piłkarzem Chelsea?

- ten Pjaca to niby w jakiej roli miałby u nas grać? W zastępstwie za Cuadrado, za Moratę czy może za Zazę? Bo chłopa w ogóle nie znam, a po szybkim przewertowaniu whoscored i innych tego typu stron ciężko mi dowiedzieć się czegoś więcej o Chorwacie. To ewentualnie miałby być główny transfer do ataku czy dodatek do kogoś z górnej półki?

..tak w ogóle to na jakim etapie jest obecnie temat tego Pjacy? Wstępne plotki zarzucone przez pajaca Di Marzio? Poważne przesłanki pozwalające sądzić, że coś jest na rzeczy?

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:05

To ja powiem tak. Jeśli Pjaca jest szykowany jako taki prospekt z nadziejami na topa w stylu Alvaro to przy pozostaniu Zazy nie nastawiałbym się na zakupy do ataku, przy sprzedaży Zazy natomiast obstawiałbym dołączenie jakiegoś support strikera (Correa, Vietto - wierzę, że te nazwiska naprawdę nas interesują). Jeśli Pjaca miałby być dublerem Dybaly/uniwersalnym piłkarzem ofensywnym wtedy jakiś bramkowpychacz być może dołączy, przy sprzedaży Zazy może nawet jakiś lepszy bramkowpychacz ;)

Powyższe to tylko moja osobista opinia nie podparta żadnymi oficjalnymi/nieoficjalnymi informacjami więc niech nikt tego nie traktuje jako pewnik i się nie podpala :ok:

A proszę Cię bardzo, Pumi:

- w kwestii pomocnika chyba coś dłubiemy nadal, ale jest jedna zasadnicza kwestia na którą odpowiedzi nie znam bo Mascherano, Kante, Matic czy Witsel a Andre Gomes czy Kovacic to zupełnie inne typy piłkarzy a media to wrzucają w jeden koszyk i teraz bądź mądry i określ kogo chcemy; jakbym ja miał obstawiać to szukamy kogoś kto byłby zastępstwem dla Claudio a temat ofensywnie zorientowanego zawodnika umarł w chwili transferu Bośniaka;
- z Cuadrado cisza, nikt nic nie wie, klub się pożegnał z Alvaro, Caceresem czy nawet Rubinho a o Kolumbijczyku nawet jednej wzmianki, nikt nic nie wie;

- tego też nikt nie doprecyzował, jakbym ja miał obstawiać to taki uniwersalny gracz ofensywny w sensie charakterystyki piłkarskiej i następca Moraty w sensie, że młody piłkarz z zadatkami na topa; jak już było Pjaca to taki piłkarz, który ma i dobre warunki fizyczne i sporo techniki, strzał z obu nóg i też się lepiej czuje dalej od bramki niż w polu karnym (taki Moratowy, chociaż kolega chuck bodajże stwierdził, że nie porównywałby go jednak mimo wszystko z Alvaro).

Tego czy transfer Pjacy miałby oznaczać koniec dłubania przy naszym ataku czy były tylko dodatkiem do właściwego wzmocnienia nie jestem w stanie określić. Co do tego na jakim etapie są rozmowy w jego sprawie (jest info od GDMa, pisały o tym LGdS i Tutto chyba, potwierdził to wczoraj Agresti i jeszcze conajmniej jedno źródło VSowe): oficjalne oferty za niego są podobno dwie, nasza i Milanu i sam piłkarz ma zdecydować (to info od Di Marzio i gazet bodaj, Agresti potwierdził, że działamy w jego sprawie).
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2016, 12:20 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:24

Ostatnio wyczytałem na włoskich portalach że Juve być może będzie chciało poświęcić Khedire, Sami przy tak częstych problemach zdrowotnych nie da w dłuższej perspektywie dużo tej drużynie.
Dzisiaj pojawiło się info na Tuttojuve że Leicester jest bardziej skłonne oddać Kante za granicę, bardziej się ku temu skłaniają, nie chcą oddawać Francuza do innego klubu Premier League, może coś z tego będzie?
Może zastąpimy Khedire Kante? Niemiec ma problemy i to poważne, jest bardzo dobrym graczem ale czy jest sens trzymać szklankę?

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:25

Max uważa Khedirę za bardzo ważnego piłkarza i wątpię, że zgodzi się go gdziekolwiek oddać.

Ahaa, co do tego kolejnego pomocnika to trzeba mieć też na uwadze, że musimy najpierw kogoś koniecznie sprzedać żeby finalizować kolejny transfer. Hernanes, Pereyra koniecznie do odstrzału (choć z Brazylijczykiem będzie niemały ból głowy), może Asa, może Sturaro. Bez tego mamy związane ręce.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:30

Radio TWM podaje, że idziemy po DeSciglio mimo tego, że Milan nie chce go sprzedać.
Jeśli tak to pewnie deal z Lichym też dogadaliśmy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:33

Mnie się wydaje, że Pjaca nie będzie naszym 'głównym' wzmocnieniem ataku. Przypomina Moratę, ale bardziej jest traktowany jako zastępca Cuadrado/Berardiego - czyli może nawet nie być liczony jako 'napastnik'. Anyway, rok temu, zanim Coman odszedł na wypożyczenie, w planach mieliśmy 5 napastników: Dybala, Coman, Morata, Mandzukic, Zaza. Dlatego wątpię, by młody chorwat miał być ostatnim transferem do ataku.

W pomocy głównie spodziewam się sprzedaży dwójki Rufo & Tucumano. Wydaje mi się również, ż Pjanić nie wypełnił 'wakatu', na który mógł być przymierzany Mascherano. Temat argentyńczyka też jeszcze nie jest zamknięty (ale nie wiem, jaki aktualnie status na argentyńczyk - czy jest na wakacjach po CA i jeszcze nie spotkał się z zarządem Barcy? czy już się odbyło to spotkanie?)

Po przyjściu Benatii, raczej zamykamy temat wzmacniania linii obrony. Bardzo fajny transfer, w ulubionej formie Beppe. Ew kwestia De Sciglio i Lichtsteinera.

Podsumowując:
-myślę, że ewentualny transfer Pjacy nie będzie ostatnim 'ofensywnym' transferem (ale nie wiem jaki plan ma zarząd, więc dalej typować nie będę)
-myślę, że ktoś nowy w pomocy jeszcze się pojawi, ciągle obstawiam Mascherano

Mascherano+Pjaca+Chicharito? :think:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 12:36

Wczoraj w Sporcie się pojawił z nim wywiad (Mascherano) w którym stwierdza, że zostaje w Barcie i ma nadzieję grać tam jeszcze kilka lat. Także raczej jego temat możemy zamykać chociaż zawsze jakąś tam niepewność odnośnie autentyczności takiej wypowiedzi można mieć.

Edit: No i kolejne VSowe źródło potwierdza, że Hernanes się nie pali do odejścia :doh:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 13:30

Mrozzi, pytałeś o pomocnika, no to masz odpowiedź Pedulla właśnie podał, że Beppe wraz z Fabio pracują nad dealem dotyczącym Maticia. Podobno od dawna jest w ich notesach, a kwotę transferową chcą domknąć w 20 mln euro.
Może jakieś rozliczonko z Lichym, albo mimo wszystko Asą.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2016, 13:47

Tych nazwisk obecnie jest tyle, ze szkoda gadac. Mimo najszczerszych checi cholernie trudno odrzucic badziewie od informacji prawdziwych. Matic jako uzupelnienie skladu super, swietne warunki fizyczne, doswiadczenie, ale w tym samym kontekscie pisalo sie przeciez takze o Kante' oraz Witselu.

Zablokowany