Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja po prostu nie rozumiem, tej gloryfikacji naszej pomocy, a już w ogóle opinii które się tu przewijają, że taki Kante czy ktoś na poziomie pierwszego składu jeśli by przyszedł, to by grzał ławę. :rotfl:RICTOR pisze:ForzaItanimulli3vujcm, nie wzniecaj gównoburzyPrzecież to co my tutaj piszemy to i tak nieistotne a o wszystkim decydują nasi dyrektorzy, którzy nie mam wątpliwości, zdają sobie doskonale sprawę z tego, że niektórzy nasi piłkarze są bardziej podatni na kontuzje od innych i warto zabezpieczyć stosowne formacje (vide Benatia).
Na razie mamy 2 (dwa) pewne punkty PP Pogba Pjanic i kolejnych dwóch super piłkarzy w kadrze o wątpliwej użyteczności. Jeżeli chodzi o obronę to z Benatią jest poezja - ale w przypadku obrony, można skompletować do ustawienia z 2 jak i 3 stoperów samych topowych zawodników. No a w pomocy jest problem by skompletować choćby formację na poziomie Juve. Bo kto jest w pomocy prócz w/w czwórki żadne gwaranty jakości/zdrowia/formy.
Poza tym pisałem w emocjach, bo kocham kadrę Włoch bardziej niż Polski, ale Khedira to nasz zawodnik i się wkurzyłem, że znowu... ::/:
- Sorek21
- Juventino
Tak mamy nadmiar pomocników i to niestety tych nie spełniających wymogów gry w Juve.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No i co? Mamy nadmiar pomocników? Teraz już wiecie po co nam kolejni pomocnicy i o co mi cały czas chodzi? Chcecie na takich szkłach jak Sami budować fundamenty najlepszej pomocy świata? Gratuluje! No i co dalej tłok?
Pewniaki
Pogba Pjanić Marchisio
melodia przyszłości
Sturaro Lemina
Do sprzedania
Asamoah Pereyra Hernanes i gdyby była dobra oferta to Khedira.
- CzeczenCZN
- Juventino
Tak! To akurat prawda ::/:Sorek21 pisze:Tak mamy nadmiar pomocników i to niestety tych nie spełniających wymogów gry w Juve.
Który jest połamany prawie do końca rundy jesiennej, a i tak nie wiadomo jak będzie grał po kontuzjiSorek21 pisze:Pewniaki
Pogba Pjanić Marchisio

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
alessandro1977 pisze:Khedire sprzedać ? Chyba na głowę upadłeś

- CzeczenCZN
- Juventino
Khedira proste niech zostanie, ale musi być jak w obronie - skoro Benatia przychodzi - musi być kilku RÓWNYCH zawodników 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Runda jesienna zaczyna się pod koniec sierpnia i kończy na początku stycznia. Marchisio ma wrócić do treningów w połowie października. Przypominam, że kalendarz z którego korzystamy liczy 12 miesięcy, a październik jest 10. miesiącem w roku! Marchisio wróci zatem ciut przed połową rundy jesiennej. On nie umarł, wbrew temu, do czego tutaj wszystkich przekonujesz. Nie jestem jakimś miłośnikiem jego talentu (bardziej cenię zdrowego Khedirę), ale wiem, że nikt nie posadzi Marchisio na stałe na ławie. Jeśli interesujemy się kolejnym pomocnikiem do środka, to możliwości są dwie:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Marchisio Który jest połamany prawie do końca rundy jesiennej, a i tak nie wiadomo jak będzie grał po kontuzji
1. wiemy już, że Pogba odejdzie
2. Allegri chce grać 4-3-1-2 z Pjanicem na OPŚ
- CzeczenCZN
- Juventino
Miałem powiedzieć prawie do końca roku - nie byłem pewny czy październik czy listopad - a kto Ci będzie grał teraz? Na początku Ligi Mistrzów? No 4312 Pogba Pjanic i niech Ci będzie Marchisio później - a gdzie 4 na teraz ? Khedira niepewny zdrowotnie - nie opowiadaj mi takich bajek bo szpital jest i słaba jakość ławki. Chcesz 4 solidnych i przeciętniaków na ławce - gratuluje. Tej klasy drużyna i ma mieć taką ławkę? To nie Napoli.Crunny pisze: Jeśli interesujemy się kolejnym pomocnikiem do środka, to możliwości są dwie:
1. wiemy już, że Pogba odejdzie
2. Allegri chce grać 4-3-1-2 z Pjanicem na OPŚ
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dajcie juz spokoj temu Khedirze, bo niektorych troche ponioslo. Ten facet w formie to absolutnie topowy zawodnik. Jesli przeanalizujecie wczorajsza sytuacje, to nagle sie okaze, ze byc moze "z duzej chmury maly deszcz". Sami opuszczajac boisko nie okazywal zadnych oznak bolu, w przerwie i po meczu bez zadnych problemow sie poruszal i jakos wyraznie sie nie oszczedzal. Tuz przed Euro takze pojawila sie panika, ze turniej ma z glowy, tymczasem niemal od razu wrocil do treningow i wystepowal bez wiekszych problemow. Zamiast niepotrzebnie panikowac moze wystarczy po prostu nieco poczekac. Ten gosc zdaje sie wyrobil sobie pewien nawyk i woli dmuchac na zimne, odpuscic jeden, choc bardzo wazny mecz i uratowac caly sezon. Stac go bylo nawet na to, by podejsc po meczu do placzacego Gigiego, by go pocieszyc.
Wlasnie ze wzgledu na takie problemy fizyczne zamierzamy wziac kolejnego pomocnika - chcemy sie zabezpieczyc i miec w rekawie klasowych zmiennikow, co jest oczywiste w tej klasy klubie. Nie ma to zadnego zwiazku ze zmiana ustawienia czy juz w ogole checia oddania Pogby. Nikt nie mowi, ze po powrocie do zdrowia Marchisio ten bedzie skazany na lawke, ale faktycznie pojawi sie wieksza konkurencja, ktora skutkuje lepszymi osiagami na boisku. Bedziemy miec komfort i rotacja nie wplynie na jakosc gry.
Conte przyznal na pomeczowej konferencji, ze Sturaro gral... z urazem kolana. Widocznie na wlasna odpowiedzialnosc Stefano, bo chlopak marzyl o tym, by wczoraj wystapic.
Di Marzio - jutro Pjaca ma podjac decyzje odnosnie swojej przyszlosci. Na placu boju maja rzekomo pozostac jedynie Juventus i Milan (dziwnym trafem nie pisze sie juz o testach medycznycj w interze). Mediolanczycy oferuja Chorwatowi bardziej znaczaca role w druzynie, ale z drugiej strony Juve, w ktorym to gracz w ogolnym rozrachunku moze osiagnac wiecej.
Il Messaggero pisze o tym, ze Marotta ma pelne przekonanie co do tego, ze mamy chlopaka w garsci, dzialacze Milanu z kolei licza na dobre relacje z agentem.
Wczoraj w udzielonym wywiadzie agent zawodnika zaprzeczyl porozumieniu z interem i podkreslil, ze gracz moglby wyladowac w Anglii. Jak na moje oko to podbijanie ceny, bo z kolei inne zrodla sa przekonane, ze Chorwat chce do Serie A.
Na mnie ten Pjaca zrobil duzo lepsze wrazenie niz Batshuayi i to mimo faktu, ze na Euro nie ogladalem go na murawie zbyt dlugo. Cos mi mowi, ze to material na gwiazde.
Wlasnie ze wzgledu na takie problemy fizyczne zamierzamy wziac kolejnego pomocnika - chcemy sie zabezpieczyc i miec w rekawie klasowych zmiennikow, co jest oczywiste w tej klasy klubie. Nie ma to zadnego zwiazku ze zmiana ustawienia czy juz w ogole checia oddania Pogby. Nikt nie mowi, ze po powrocie do zdrowia Marchisio ten bedzie skazany na lawke, ale faktycznie pojawi sie wieksza konkurencja, ktora skutkuje lepszymi osiagami na boisku. Bedziemy miec komfort i rotacja nie wplynie na jakosc gry.
Conte przyznal na pomeczowej konferencji, ze Sturaro gral... z urazem kolana. Widocznie na wlasna odpowiedzialnosc Stefano, bo chlopak marzyl o tym, by wczoraj wystapic.
Di Marzio - jutro Pjaca ma podjac decyzje odnosnie swojej przyszlosci. Na placu boju maja rzekomo pozostac jedynie Juventus i Milan (dziwnym trafem nie pisze sie juz o testach medycznycj w interze). Mediolanczycy oferuja Chorwatowi bardziej znaczaca role w druzynie, ale z drugiej strony Juve, w ktorym to gracz w ogolnym rozrachunku moze osiagnac wiecej.
Il Messaggero pisze o tym, ze Marotta ma pelne przekonanie co do tego, ze mamy chlopaka w garsci, dzialacze Milanu z kolei licza na dobre relacje z agentem.
Wczoraj w udzielonym wywiadzie agent zawodnika zaprzeczyl porozumieniu z interem i podkreslil, ze gracz moglby wyladowac w Anglii. Jak na moje oko to podbijanie ceny, bo z kolei inne zrodla sa przekonane, ze Chorwat chce do Serie A.
Na mnie ten Pjaca zrobil duzo lepsze wrazenie niz Batshuayi i to mimo faktu, ze na Euro nie ogladalem go na murawie zbyt dlugo. Cos mi mowi, ze to material na gwiazde.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Il Tempo pisze dziś, że Lazio jest zdeterminowane do pozyskania Islii i miałoby nam zapłacić za niego 5 mln. Corriere dello Sport donosi, że rozmawiamy z Bayerem na temat wymiany Hernanes - Chicharito (mielibyśmy do dealu dopłacać jakieś 12 mln).
Transfer Benatii na ostatniej prostej, dogrywamy szczegóły. Na SS24 dziś wrzucili, że może się pojawić na zgrupowaniu już w przyszłym tygodniu.
Transfer Benatii na ostatniej prostej, dogrywamy szczegóły. Na SS24 dziś wrzucili, że może się pojawić na zgrupowaniu już w przyszłym tygodniu.
- Robaku
- Juventino
ja myślę, że jak przyjdzie Pjaca to bardziej w zastępstwie Berardiego, którego nie pozyskalismy może do 4-3-3 niby jako za Cuadrado, choć nie do końca bo oczywiste, że on nie bedzie gral na wahadle.fazzik8 pisze:Super wszystko fajnie. Mam nadzieję, że Pjaca to nie jest ten gracz do ofensywy topowy
Ciagle mysle o tym czy popychac Zaze i z jednej strony jestem na tak, ale z drugiej nie jestem do tego przekonany.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie wiemy, co planuje zarzad - czy to prospekt i glowny transfer, czy tez jedynie wzmocnienie ataku i dodatek do topa. Byc moze Marotta patrzy na niego podobnie jak swego czasu na Morate - zawodnicy w podobnym wieku i obaj z duzym potencjalem, wiec bylaby to niejako wymiana 1:1, choc Hiszpan zdazyl juz u nas zrobic progres i mial o wiele wieksze doswiadczenie. Zawodnik mialby kosztowac 17 mln, wiec zastanawiam sie, czy byloby nas jeszcze stac na dorzucenie kogos klasy Lacazette'a, ale to juz w ogole brzmi jak fantamercato. Z drugiej strony Jakku slusznie zauwazyl, ze ten gosc jest dosc uniwersalny i byc moze chcemy go pozyskac w obliczu odejscia Cuadrado i niepowodzenia przy probie pozyskania Berardiego. Poki co bardzo dobrze zarzadzamy budzetem w tym mercato i moze stac nas na wiecej niz przypuszczamy.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mi się wydaje, albo inaczej, z tego co do tej pory zdążyłem wyczytać wnioskuję, że rozważana/brana pod uwagę jest sprzedaż Zazy. Niby jego agent mówił o tym, że Simone chce zostać, ale była swego czasu informacja, że Zaza ma się spotkać z zarządem celem omówienia swojej przyszłości i do tego spotkania dojdzie dopiero jak już wróci z Euro. Sporo osób obstawia, że sam Simone poprosi o transfer i w tym wypadku będą i pieniądze z niego i konieczność sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Być może nasz zarząd już wie zwyczajnie więcej od nas.
Tak btw, Pedulla naskrobał, że dalej kręcimy się wokół Maticia i w świetle deklaracji Mascherano, że zostaje w Barcie nie wykluczałbym takiego kierunku naszych działań.
Tak btw, Pedulla naskrobał, że dalej kręcimy się wokół Maticia i w świetle deklaracji Mascherano, że zostaje w Barcie nie wykluczałbym takiego kierunku naszych działań.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2016, 11:54 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
I właśnie tak sobie myślę, np. wymiana Zazy na Pelle. Na Zazy zarobimy ok. 25 mln euro, myślę, że Pelle do wyciągnięcia za ok. 15. DO tego dokładamy Pjace.
I mamy: Dybala, Mandzur, Pelle, Pjaca no i jeszcze jeden by się przydał mimo wszystko. Ja Pjace jednak traktowałbym jako ofenswynego zawdonika o duzej uniwersalności, który może zagrac w 4-3-3 z każdej strony jak i nawet na szpicy.
I mamy: Dybala, Mandzur, Pelle, Pjaca no i jeszcze jeden by się przydał mimo wszystko. Ja Pjace jednak traktowałbym jako ofenswynego zawdonika o duzej uniwersalności, który może zagrac w 4-3-3 z każdej strony jak i nawet na szpicy.