Mercato (Lato 2016)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
We Wloszech czul sie fantastycznie i jesli tylko beda go omijac kontuzje, bedzie to swietne wzmocnienie lawki. Ufam zarzadowi i wyraznie bardzo nam na nim zalezy, skoro chcemy go wziac na takich warunkach. Benatie pozyskamy zapewne z pieniedzy, ktore otrzymamy za Comana (a i jeszcze nieco zostanie).
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Według mnie transfer Benatii oceniam na plus. Koleś zna ligę więc jak tylko odpowiednio zostanie przygotowany będzie kozakiem. Na początek i tak ma być jako uzupełnienie, więc nie oczekiwaliście jakiegoś hucznego transferu? Przychodzi za Caceresa, ciężko będzie wygryźć BBC ( o ile kontuzji nie będzie).
To co, jeszcze Kante i jakiś mocny transfer do ataku i kończymy nasze wzmocnienia?
To co, jeszcze Kante i jakiś mocny transfer do ataku i kończymy nasze wzmocnienia?

- Arbuzini
- Juventino
Też nie lubię Marokańczyka, ale w Udinese był bardzo dobry, a w Romie świetny. Urazy go nie omijają i ten zapis o ilości rozegranych spotkań to mus. Niemniej wygląda na to, że wiemy co robimy. Barzagli ma już swoje lata, Chiellini też łapie kontuzje, a Rugani jest jeszcze młody i może mieć wahania formy. Obrona w takim zestawieniu wydaje się kompletna, ale nie przepakowana. Sytuacje, kiedy absencje nie pozwalały nam grać 352 przeważnie ostatecznie się na nas mściły więc nie dziwota, że szukamy opcji pełnego zabezpieczenia.
Lacazette to naprawdę dobry piłkarz w stylu Teveza, o co Wam misiaki chodzi? Owszem, za nim gorszy sezon, ale to tylko działa na naszą korzyść.
Pjanic
Alves
Benatia
Lacazette
Lemina -> Kante
Lichtsteiner -> De Sciglio (niech będzie pupil, Maks zasłużył)
Mercato jakim można obdarzyć 2-3 inne kluby z Serie A, ale na forum Juvepoland możesz przeczytać, że zrobione bez bomby
:hellyes:
Lacazette to naprawdę dobry piłkarz w stylu Teveza, o co Wam misiaki chodzi? Owszem, za nim gorszy sezon, ale to tylko działa na naszą korzyść.
Pjanic
Alves
Benatia
Lacazette
Lemina -> Kante
Lichtsteiner -> De Sciglio (niech będzie pupil, Maks zasłużył)
Mercato jakim można obdarzyć 2-3 inne kluby z Serie A, ale na forum Juvepoland możesz przeczytać, że zrobione bez bomby

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Benatia na tak,ale bez obowiązkowego wykupu, jak się sprawdzi to brać jak nie to pożegnać. Niech Beppe kolejny raz nie da się zrobić w taką transakcję jak to było z Mottą czy Islą, wykup tak ale opcjonalny, np za ilość spotkać albo minut.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Osobiście nie widzę nikogo lepszego z napastników niż Lacazette, na kogo mielibyśmy teoretyczne szanse. Jednakże problem polega na tym, iż Lyon ma pewny udział w fazie grupowej LM i do sprzedaży Lacazette przekonać ich może jedynie wysoka suma, wg mnie minimum 45-50 mln €. Zwłaszcza, iż Batshuayi mimo, iż młodszy od Francuza, to przechodzi do Chelsea za 40 mln €, a w lidze miał gorsze statystyki od Alexandre.
Odnośnie Kante, to jeśli ma wpisane w kontrakcie te 25 mln €, to najzwyczajniej w świecie nie będziemy mieli na niego szans, bo w kwestiach pensji przebije nas cała czołówka ligi angielskiej, a także Real czy też PSG.
Jednakże chciałbym zobaczyć Kante w barwach Juve, bo to mega kozak, a będzie jeszcze lepszy.
Odnośnie Kante, to jeśli ma wpisane w kontrakcie te 25 mln €, to najzwyczajniej w świecie nie będziemy mieli na niego szans, bo w kwestiach pensji przebije nas cała czołówka ligi angielskiej, a także Real czy też PSG.
Jednakże chciałbym zobaczyć Kante w barwach Juve, bo to mega kozak, a będzie jeszcze lepszy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- mrozzi
- Juventino
Wczoraj przeczytalem, ze miedzy De Sciglio i Gallianim miala miejsce rozmowa telefoniczna i Wloch zostal poinformowany, ze nie jest na sprzedaz.Arbuzini pisze: Lichtsteiner -> De Sciglio (niech będzie pupil, Maks zasłużył)
Takie okienko byloby cudne i naprawde ciezko mi zrozumiec osoby, ktore psiocza na takie nazwiska. Tutaj mamy w wiekszosci bomby.
Najlepsze jest to, ze te transfery wygladaj dobrze od strony finansowej. Alves za darmo, Pjanic za 32 mln (mniej od jego faktycznej wartosci), Lacazette w duzej czesci splacony srodkami ze sprzedazy Moraty, Kante w pewnej czesci splacony karta Leminy, Benatia pozyskany z pieniedzy, jakie za rok otrzymamy ze sprzedazy Comana. A bedziemy jeszcze pewnie chcieli pogonic Pereyre, byc moze Hernanesa.
W sprawie Kante' mamy te przewage, ze dysponujemy karta Leminy. Zawodnik z Anglii ma co prawda zapisana w klauzuli kwote 25 mln, ale jednoczesnie istnieje jakies porozumienie, wedlug ktorego kwota ta moze byc niewystarczajaca, jesli pojawi sie kilka ofert.
Benatie chcemy pozyskac jedynie na wypozyczenie, ale Bayern katrgorycznie odrzuca taka mozliwosc, a z uwagi na fakt, ze nam na nim zalezy, musimy pojsc na ustepstwa.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2016, 12:28 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- szymken
- Juventino
Lacazette i Kante :hellyes: Nie, to by było aż za piękne. Jeśli Beppe ich sprowadzi, jeszcze spłacając Kante Leminą to będzie okienko marzeń. Benatię jakoś bym przeżył, choć troszkę się obawiam jego podatności na kontuzję
- pablo1503
- Juventino
Marchisio, Pogba, Khedira, Pjanić, Kante? Łał!
Jeżeli faktycznie udałoby się ściągnąć tego ostatniego, to Nasza pomoc byłaby kompletna. Byłby facet od strzelania, od rozgrywania, od biegania, od odbierania. Po prostu pomoc idealna.
Lacazette? Nie napalałbym się. Mnie tam nadal ciągnie do Milika i De Sciglio. Oni są jak ta średnio atrakcyjna laska na imprezie. Niby szału nie robi, ale ma w sobie coś, co sprawia, że wziąłbyś ją na pięterko. Mimo, że dookoła jest wiele atrakcyjniejszych dziewczyn.

Lacazette? Nie napalałbym się. Mnie tam nadal ciągnie do Milika i De Sciglio. Oni są jak ta średnio atrakcyjna laska na imprezie. Niby szału nie robi, ale ma w sobie coś, co sprawia, że wziąłbyś ją na pięterko. Mimo, że dookoła jest wiele atrakcyjniejszych dziewczyn.

- CzeczenCZN
- Juventino
Lacazette uwielbiam, też chce go w Juve, jest tylko jedno ale... W dwójce Lacazette - Dybala, wyższy będzie Dybala. 
Kante to przecinak który byłby brakującym elementem układanki w doskonałej pomocy, tym kogo teraz trzeba. Lepiej się na nim skupić niż na Mascherano - druga linia na lata!:hellyes:!
Benatia - znów pośrednio, Bayern style (heh, nawet przez Bayern), najlepsi z Serie A w Juve - no tym razem z odzysku.
Co do Lacazette jest jeszcze jeden plus, on jest kibicem Juventusu i jakby przyszedł, zostałby na zawsze...
Pogba - Kante - Pjanic - Coś mi to przypomina
- 2011 rok i powrót na szczyt.
4 Francuzów w Juventusie! Jestem na tak! Też chyba byłby to jakiś rekord tej narodowości. No i 4 Brazylijczyków jest.
Wszystko fajnie, ale co z Cuadrado? :placze:
Nie wiem jak wy, ale mam wrażenie że Hernanes zostanie w Juventusie. Po 1 rok temu go kupiliśmy, po 2 kokosów za niego nie dostaniemy, po 3 jako zmiennik nie jest najgorszy.

Kante to przecinak który byłby brakującym elementem układanki w doskonałej pomocy, tym kogo teraz trzeba. Lepiej się na nim skupić niż na Mascherano - druga linia na lata!:hellyes:!
Benatia - znów pośrednio, Bayern style (heh, nawet przez Bayern), najlepsi z Serie A w Juve - no tym razem z odzysku.
Co do Lacazette jest jeszcze jeden plus, on jest kibicem Juventusu i jakby przyszedł, zostałby na zawsze...
Pogba - Kante - Pjanic - Coś mi to przypomina
4 Francuzów w Juventusie! Jestem na tak! Też chyba byłby to jakiś rekord tej narodowości. No i 4 Brazylijczyków jest.
Wszystko fajnie, ale co z Cuadrado? :placze:

- Robaku
- Juventino
W Sportbildzie wyczytałem, że Leverkusen chce Hernanesa. No, może ta destynacja go przekona. W zasadzie to nie byłoby takie złe dla samego Brazyliczyjka.
CdS podaje, że oprócz Sancheza chcemy jeszcze Pjace. (choć footballitalia podaje, że Inter wygrał bitwe o Chorwara).
Zas VS podaje, że jednak wracamy do rozmów ws. Kovacicia.
Dzisiaj otwarte okno.
CdS podaje, że oprócz Sancheza chcemy jeszcze Pjace. (choć footballitalia podaje, że Inter wygrał bitwe o Chorwara).
Zas VS podaje, że jednak wracamy do rozmów ws. Kovacicia.
Dzisiaj otwarte okno.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2016, 13:48 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.
- mrozzi
- Juventino
To rzetelne, dobrze poinformowane na niemieckim rynku zrodlo, wiec kto wie. Fajnie miec takiego uniwersalnego zawodnika w skladzie, ale u nas kompletnie nie bedzie dla niego miejsca. Przy tak mocnym obsadzeniu pomocy nawet w CI by sobie nie pogral.Robaku pisze:W Sportbildzie wyczytałem, że Leverkusen chce Hernanesa. No, może ta destynacja go przekona. W zasadzie to nie byłoby takie złe dla samego Brazyliczyjka.
W rozmowy na temat Kovacicia nie wierze, bo relacje na linii Madryt-Turyn sa kiepskie. Z braku laku zapewne odgrzewany kotlet.
- Osgiliath
- Juventino
Trochę jestem niezorientowany, więc help:
To z tym Lacazette i Kante to coś więcej niż tylko plotki? Jak czytam, że coś knujemy wokół tej dwójki, to zaczynam uważać, że robi się małe fantasmercato, ale gdyby wypaliło, to bomba.
Benatia, jako wzmocnienie środka defensywy mnie przekonuje. Barza ma 35 lat, więc za rok też trzeba by było szukać kogoś, a tak - jeśli Benatia nawiąże do formy z Romy - może być sporym wzmocnieniem za relatywnie nieduży hajs, wzięty po części z Comana.
Widzieliście, jak wygląda kostka Alexisa Sancheza po faulu w trakcie CA?
Może za kontuzjowanego zażądajo mniej 
To z tym Lacazette i Kante to coś więcej niż tylko plotki? Jak czytam, że coś knujemy wokół tej dwójki, to zaczynam uważać, że robi się małe fantasmercato, ale gdyby wypaliło, to bomba.
Benatia, jako wzmocnienie środka defensywy mnie przekonuje. Barza ma 35 lat, więc za rok też trzeba by było szukać kogoś, a tak - jeśli Benatia nawiąże do formy z Romy - może być sporym wzmocnieniem za relatywnie nieduży hajs, wzięty po części z Comana.
Widzieliście, jak wygląda kostka Alexisa Sancheza po faulu w trakcie CA?