Finanse Juventusu
- Robaku
- Juventino
http://www.sportmarketing.pl/newsroom/2 ... ntus-z-img
Taka tam informacja, Widać, ze chcemy zdobywać tam kibiców jak RM, Barca.
Połowa naszego preseasonu w Azji.
Taka tam informacja, Widać, ze chcemy zdobywać tam kibiców jak RM, Barca.
Połowa naszego preseasonu w Azji.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
A przecież to kluby z Mediolanu (przynajmniej według fanów) w przebłysku marketingowego geniuszu miały za sprawa nowych właścicieli wejść do Azji jak po swoje i wyciągać rocznie sto baniek ekstra. :lol:
- Cabrini_idol
- Juventino
Giorgio Ricci (Head of Global Partnerships and Corporate Revenues Juventus) dla #TS:"Tour to 🇦🇺 is to ⬆ international appeal. New sponsors are arriving."

Powiedział również, że chcemy podążać ta drogą jaką obrał kilkanaście lat temu MU ( oczywiście jeśli chodzi o marketing ).

Powiedział również, że chcemy podążać ta drogą jaką obrał kilkanaście lat temu MU ( oczywiście jeśli chodzi o marketing ).

- Cabrini_idol
- Juventino
Fajny tekst znalazłem na zagranicznym forum o realnych kosztach piłkarzy, ich wycen, jak i o micie dotyczącym profity ze sprzedaży koszulek ( 85%-90% zysku bierze producent) jak i wile innych smaczków. Tekst niestety po angielsku. Ale dosyć prosto napisany.
http://thesetpieces.com/features/transf ... h-busting/

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Bardzo dobry artykuł. Ten mit o sprzedaży koszulek był już tu kiedyś obalany, ale nie mogłem tego znaleźć. To tak a propo mojej "połajanki" z ForzaIta...itp.itd.
Masz tu teraz czarno na białym jak to wygląda i nawet jeżeli coś tam nad interpretowałem ( z czym jednak się nie zgadzam ), to z tego artykułu jasno wynika, że nawet połowa pensji nie będzie pokryta sprzedażą koszulek. Choćby dlatego, że sprzedaż zazwyczaj przedstawia się na podobnym poziomie. Nie mając gwiazd, procentowo rozkłada się to gdzieś po równo na kilku piłkarzy, a że w pewnym momencie przyjdzie jakiś top i się sprzeda 70% całości z poprzedniego roku, to wcale nie oznacza całkowitego wzrostu o tą sumę.
Masz tu teraz czarno na białym jak to wygląda i nawet jeżeli coś tam nad interpretowałem ( z czym jednak się nie zgadzam ), to z tego artykułu jasno wynika, że nawet połowa pensji nie będzie pokryta sprzedażą koszulek. Choćby dlatego, że sprzedaż zazwyczaj przedstawia się na podobnym poziomie. Nie mając gwiazd, procentowo rozkłada się to gdzieś po równo na kilku piłkarzy, a że w pewnym momencie przyjdzie jakiś top i się sprzeda 70% całości z poprzedniego roku, to wcale nie oznacza całkowitego wzrostu o tą sumę.
- Yaro417
- Juventino
Wiadomo, że sprzedaż koszulek nie stanowi dochodu klubu, tylko w większości jego sponsora. Ale posiadanie takiej gwiazdy jak Pogba może tą sprzedaż podciągnąć o kilka %, a nadto podnosi siłę marketingową całego zespołu - a te czynniki wpływają wymiernie na wysokość kontraktu (roczny hajs od odzieżowej firmy sportowej) z partnerem technicznym jakim jest Nike, czy Adaś 

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Ale kolega stwierdził jakiś czas temu, że gaża Alvesa ( albo jej większość ) zostanie spłacona sprzedażą koszulek z jego nazwiskiem, bo to medialny gracz.
A prawda jest taka, że ciężko tu nawet osiągnąć 10% gaży każdego z piłkarzy.
A prawda jest taka, że ciężko tu nawet osiągnąć 10% gaży każdego z piłkarzy.
- Cabrini_idol
- Juventino
tak podniesie ale w okolicach maksymalnie 3 mln funtow rocznie. Maksymalnie. MU dostaje 75 mln funtorlw rocznie od Adidasa ale przy tym wykastrowal sie z potencjalnych dochodow z jakiejkolwiek sprzedazy marki w produktach.

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
29.300 i nowy rekord?kawek pisze:Zmieniając temat ma ktoś może z was info jak idzie sprzedaż karnetow na nowy sezon?
Przy takich transferach i z gadka że idziemy po 6 scudetto i LM spokojnie powinien paść rekord sprzedaży

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
choć nie ma tego w tym tekście wprost napisane to nigdy wcześniej nie myślałem o płatności w ratach w tej sposób -> 8mln dziś jest wart więcej niż 8mln za 3 lata... a w szczególności 40mln rozłożone na 5 lat może być mniej warte w piłkarskim świecie niż 30mln płatne z góryCabrini_idol pisze:Fajny tekst znalazłem na zagranicznym forum o realnych kosztach piłkarzy, ich wycen, jak i o micie dotyczącym profity ze sprzedaży koszulek ( 85%-90% zysku bierze producent) jak i wile innych smaczków.
ps. nie było tak, że MU miał taką kasę za koszulki bo zrzekł się tych 10-15% ze sprzedaży?
EDIT:
@down: w sensie dostali tak jakby ryczałt w tych 75mln na sezon?
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2016, 22:39 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W sensie zrzekł się 15% i dostał całość z koszulek?Maly pisze: ps. nie było tak, że MU miał taką kasę za koszulki bo zrzekł się tych 10-15% ze sprzedaży?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Swider10
- Juventino
Ile mamy z tego ?pimbek pisze:Tymczasem przedłużamy współpracę z Balocco do sezonu 2018/19
źródło juventus.com
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- CzeczenCZN
- Juventino
Juventus zawarł partnerstwo z Międzynarodowym Bankiem Azerbejdżanu.