Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 20:54

Jakieś transfery są już dogadane. Zobaczcie, Mihkitarian idzie do Man Utd, myślę, że gdybyśmy go chcieli jak rok temu grał by u nas. Belg z OM też już dogadany. Większość nazwisk łączona z nami gdzieś się rozchodzi. To znaczy, że nawet się nimi nie interesowaliśmy. Pewnie będzie jak z Aleem Sandro. Wybuchnie bomba jednego wieczoru a za dwa dni będą testy medyczne.

Odnoścnie Sancheza. Calciomercato łączy go z tą "niespodzianką" z Ameryki Południowej, ale żadnych konkretów.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 20:58

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No to na chwilę obecną jakiś rekord w kadrze:)

@Dragon! Coś dla Ciebie :C 5 na tę chwilę Brazylijczyków w Juventusie! Chyba rekord graczy jednej narodowości w Naszej Kadrze (nie licząc oczywiście Włochów.) Neto, Rubinho, Alves, Sandro, Hernanes. No i tak pewnie część odejdzie, jednak na tę chwilę jest tylu.
Mam nadzieje, ze to się nie utrzyma i 2-3 odejdzie. Bramkarz i Hernanes. Nie można tworzyć kolonii bo to się źle kończy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 21:08

Robaku pisze:Mam nadzieje, ze to się nie utrzyma i 2-3 odejdzie. Bramkarz i Hernanes.
Nie no, pewnie tak będzie - na pewno Rubinho odchodzi w te mercato. Hernanes pewnie też. No ale Gabriel też Brazol. No i jeżeli się uda tego Neymara 2.0 ściągnąć - na co ogromnie liczę - to i tak minimum 3-4 będzie w kadrze :C
Robaku pisze:Nie można tworzyć kolonii bo to się źle kończy.
Dlaczego? E tam stereotypy jakieś. Sądzę że u nas nie miało by to żądnego negatywnego wpływu. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 21:38

transfermarkt.de podał, że Michy wypiął się na ofertę Crystal Pallace i ją odrzucił.
Aha, no nie ma co się dziwić. Pytanie czy ze względu na klub, czy ze względu na hajs, czy ze względu ze z kimś się juz dogadał.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 21:54

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... igning-for

“I heard that it could be Alexis Sanchez. He knows the Italian football,” the former Italy international told Goal.

Camoranesi w wywiadzie dla Goal przyznaje, że A.Sanchez byłby idealnym następcą Moraty :whistle: Może to jednak nie jest takie nierealne? :D

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 22:03

Jacky pisze:Jeden mecz... Ty tak na serio?XD
No i widzisz - teraz TY zamieniasz się w tego, który nie czyta wszystkiego zanim cokolwiek napisze ale nie mam o to pretensji bo sporo tego. Powtórzę jeszcze raz - piszę jak najbardziej na serio bo cenię De Sciglio i nie po jednym meczu o czym już pisałem. Lubię tego zawodnika i widzę w nim potencjał, który pokazywał w wielu meczach, nawet w ogórkowym Milanie z zeszłego sezonu. Chłopak przy Maxie się ogarnie, ustabilizuje a mając przy boku mistrzów pokroju BBC, Evra, Sandro,Alves wzniesie również na wyższy poziom. Wczorajszy mecz to tylko potwierdził ale nie jest wyznacznikiem mojej oceny co do niego.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 22:04

Dlatego, że nasz były piłkarz tak powiedział ?

:rotfl:

Równie dobrze mógł powiedzieć że Aguero były idealny. Ja w żadnego Sancheza nie wierzę, jakoś nie wydaje mi się żeby był tak bardzo niezadowolony z Arsenalu że się będzie wynosił i wymuszał transfer, a Arsenal go tanio nie puści. A wątpię abyśmy dali 45mln +.

Najprawdopodobniej chodzi o Mascherano. I bardzo na to liczę

Mascherano, Pjanić i Alves i brakuje tylko topowego napastnika ale jakoś wątpię abyśmy takiego pozyskali. Chyba że za takiego uważać Gabriela Jesusa bo to chyba jedyne realne w miarę nazwisko, chociaż ja się nim nie jaram ile to już było tych ogromnych talentów ? Więc nawet jeżeli byśmy go sprowadzili to wcale nie musi w obliczu odejścia Moraty okazać się wzmocnieniem.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 22:16

Dani Alves w wywiadzie powiedzial ze wybral nas tez dlatego że nasi maja ogromna wiedze na temat zawodników ktorych sledzą.

Ciekawe uzasadnienie wyboru. Nie zdziwie sie jeżeli on już wie kogo kupimy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 22:55

Robaku pisze:transfermarkt.de podał, że Michy wypiął się na ofertę Crystal Pallace i ją odrzucił.
Aha, no nie ma co się dziwić. Pytanie czy ze względu na klub, czy ze względu na hajs, czy ze względu ze z kimś się juz dogadał.
Dzisiaj na TMW mignęło mi, że agent Batshuayia przekazał kierownictwu Marsylii, że jego klient chce przenieść się właśnie do Juventusu. My mielibyśmy jedynie wyprzedzić konkurencję składając przystępną ofertę, no ale wiadomo, że Marotta będzie cenę raczej zbijał niż równał do tej przedstawionej przez Crystal Palace.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 23:05

To prawda że jesteśmy na ostatniej do Benatii?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2016, 23:14

:think: Hmm, jest już dwóch topów: Pjanic i Alves ja liczę na jeszcze 1 pomocnika i napastnika po pierwsze. No ale tu widzę że szykują się wzmocnienia na szerszą skalę. ŚO - Benatia, PO - De Sciglio, topowy pomocnik i gracz/gracze(?) ofensywny/ofensywny. Bo właśnie! Zastanawia mnie jedno - czy kupno takiego Batshuayia - "9"; Wyklucza kupno napastnika/skrzydłowego takiego jak: A.Sanchez, Jesus ??

Edit: - Słyszeliście?! NAJWAŻNIEJSZE transfery dokonane !!! Rewolucja nadeszła sztabie medycznym. :C

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2016, 00:24

L'eqipe podaje, ze Michy do Chelsea za 40 melonów. Zobaczymy co wymysli Conte. Potwierdza to GDM.
Sportmediaset podaje, że Juve i Inter w wyscigu po Jesusa.
Sportitalia podaje, że Asa zostaje w Juve, przynajmniej tak to przedstawia jego menago.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2016, 01:36

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Edit: - Słyszeliście?! NAJWAŻNIEJSZE transfery dokonane !!! Rewolucja nadeszła sztabie medycznym. :C
Akurat dla mnie to istotna informacja bo ci partacze z poprzednich sezonów to nadają się co najwyżej do tarcia chrzanu. Tylu urazów to chyba nie ma w rugby czy hokeju. To już była kpina by tacy Janusze medycyny sportowej pracowali w takim klubie.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2016, 06:57

Shadow Marshall pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze: Edit: - Słyszeliście?! NAJWAŻNIEJSZE transfery dokonane !!! Rewolucja nadeszła sztabie medycznym. :C
Akurat dla mnie to istotna informacja bo ci partacze z poprzednich sezonów to nadają się co najwyżej do tarcia chrzanu. Tylu urazów to chyba nie ma w rugby czy hokeju. To już była kpina by tacy Janusze medycyny sportowej pracowali w takim klubie.

Nie wiedziałem, że sztab medyczny układa treningi i to przez nich jest tyle kontuzji mięśniowych. Jedyne pretensje można mieć o ew kilka wcześniejszych powrotów, a i to nie jwst jednostronna winą. Zresztą Giorgii wracał i łapał nowe, niezależne kontuzje także...

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2016, 08:31

Ciekawe co ma lekarz czy fizjoterapeuta do powstawania urazów na treningach. Co to za Januszowe myślenie (albo typowo Polskie myślenie bo poziom wiedzy o naukach medycznych jest w tym kraju zerowy w porównaniu do zachodu).

"Zmienio lekarza to nie bedzie kontuzji"
"A ten fizjoterapeuta to oprócz masowania co robi?"

Jak nie chcecie kontuzji to piszcie petycje o zmianę sztabu ds. przygotowania fizycznego.

Zablokowany