Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 14:12

Ja to trochę nie rozumiem, tego hurra optymizmu dotyczącego mercato.

Pozyskaliśmy Pjanica - jedyne wzmocnienie i dodatkowo niezbędne gdyż straciliśmy prawdopodobnie na większość jak nie na cały sezon Marchisio. Dodatkowo Khedira się często łamie. Czy jest to ogromne wzmocnienie ? W obliczu kontuzji Marchisio, nie aż tak bardzo. Nasza pomoc nadal nie jest zbytnio pewna czy kompletna.

Straciliśmy Moratę - atak, który i tak potrzebował wzmocnienia, teraz już potrzebuje totalnej przebudow, olbrzymia strata biorąc pod uwagę że nie mam kim Moraty zastąpić.

Stratę Cuadrado mam nadzieję zróżnoważy Alves ? Ale czy na pewno ?

Na razie w tym mercato to straciliśmy

Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 14:19

Ja osobiście mimo wszystko postawiłbym na Zaze obok Dybali. Zaza ma swoje ułomności, ale ten zawodnik wciąż może się rozwinąć w przeciwieństwie do Mandzura, a na topową 9 nas raczej nie stać. Wolałbym zainwestować pieniądze w zmiennika dla Dybali.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 14:46

Juve stracilo rezerwowego napastnika i napad potrzepuje totalnej przebudowy? Naprawde? :bravo:

La fidanzata d'Italia
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 14:56

z Sanchezem(marzenie) i atak skompletowany, nawet można byłoby przejść na 4-3-3 czasami z Dybalą i Sanchezem na skrzydle, w środku zaoszczedzony jeden pomocnik. Przy 3-5-2 myślę że i tak potrzebny jest jeszcze jeden pomocnik, markiz niewiadomo kiedy wroci i w jakiej formie, fajnie byloby sie pozbyc zawodnikow ktorzy nic nie wnosza do gry ale zawsze mielismy problem z pozbywaniem sie takich zawodnikow.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:21

ozob pisze:Juve stracilo rezerwowego napastnika i napad potrzepuje totalnej przebudowy? Naprawde? :bravo:
Atak i tak wymagał wzmocnienia i pisanie o Moracie jakby był jakimś Boriello to totalne nieporozumienie.
Gość strzelił 12 goli i miał 12 asyst tylko w tym sezonie wiele kluczowych przeciwko silnym rywalom.

Może nie był topem, ale też nie był ogórem.

I tak w tej chwili nasz atak to Dybala, Mandzu i Zaza. To ma być atak na miarę LM ? :rotfl:

Szczególnie biorąc pod uwagę wiek i częste problemy zdrowotne Mario. Jeżeli atak wymagał wzmocnienia nawet przy założenia, iż Morata pozostanie to teraz owszem wymaga przebudowy, bo w tej chwili to tylko Dybala reprezentuje adekwatny dla Juve poziom.

Ale oczywiście ozob uważa że wszystko jest cacy za Moratę przyjdzie jakiś Keita na ławkę i będzie git :dance:

Dajcie spokój żaden Sanchez, Cavani nie przyjdzie może zacznijmy pisać o Aguero i Suarezie bo są tak samo realnie jak Sanchez czy Cavani.

Może mamy jakieś minimalne szanse na Lukaku jeżeli rozbijemy bank, w co wątpię.
Może na tego Batshuayia czy jak mu tam mamy jakieś szansę ale też trzeba smarować gruby hajs.
Może Icardi

chociaż szanse na jakiekolwiek z tych 3 oceniałbym na mniej niż 10%, z różnych powodów.

Dlatego strata Moraty jest tak ciężka, że nie ma w tej chwili realnego celu który prezentowałby jego poziom, nie mówiąc o podniesieniu poziomu co i tak było konieczne.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:30

Kadziel pisze:Ja osobiście mimo wszystko postawiłbym na Zaze obok Dybali. Zaza ma swoje ułomności, ale ten zawodnik wciąż może się rozwinąć w przeciwieństwie do Mandzura, a na topową 9 nas raczej nie stać. Wolałbym zainwestować pieniądze w zmiennika dla Dybali.
Prędzej zobaczysz Zazę ale obok Mandżura. Chorwat jest i pewnie nadal będzie pierwszym wyborem Allegriego, nawet kosztem Dybali. Nie jest tajemnicą jakim fanem talentu Mandzukicia jest nasz szkoleniowiec.

Według Mediaset, Batshuayi będzie naszym głównym celem na to lato, a całą transakcje powinniśmy zamknąć w 33 mln, pomimo, że Marsylia oczekuje oferty z cyferką "4" z przodu. Także o wszelkich Sanchezach radzę zapomnieć :)

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:30

Przebudowa? Wystarczy dokupić jednego napastnika z najwyższej półki (ewentualnie bardzo dobrego) i już atak kompletny. Zaza i Mandżur to nie ogóry, na ławkę nawet lepiej niż przyzwoicie (o ile ten nowy ktoś ich posadzi).

W mojej ocenie brakuje nam bardzo dobrego napastnika oraz pomocnika i kogoś na rezerwę do obrony (najlepiej na wypożyczenie). Ewentualnie ktoś za Lichego o ile ten zdecyduje się odejść, chyba że uda się wykupić Cuadrado.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:44

Vincitore pisze:Według Mediaset, Batshuayi będzie naszym głównym celem na to lato, a całą transakcje powinniśmy zamknąć w 33 mln, pomimo, że Marsylia oczekuje oferty z cyferką "4" z przodu. Także o wszelkich Sanchezach radzę zapomnieć :)
Tak jak już parokrotnie wspomniałem, gościa praktycznie nie widziałem w akcji. Chciałem coś pooglądać z jego udziałem, chciałem poczytać, prześledzić heatmapy i inne tego typu rzeczy, ale albo nie bardzo mogłem nic znaleźć, albo materiały, delikatnie mówiąc, nie nastrajały optymistycznie do jego kandydatury.

Jeszcze jedna kwestia - wielu podnieca się tym Lukaku, a dla mnie to przereklamowany gość, przynajmniej aktualnie. Ten Batucośtam jest raczej przez większość uważany za słabszego zawodnika z mniejszym potencjałem od Lukaku. Także... :doh:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:50

Dlatego to żadne wzmocnienia. Z tego co widziałem to bardzo podobni zawodnicy ale ten Batshuay jest pewnie połowę tańszy niż Lukaku. Czy jest warty takiej kasy ponad 30mln ? Pewnie nie.

Ale kogoś kupić musimy a poza ewentualnie Icardim, nie ma nikogo kto potencjalnie chociaż mógł do nas przyjść i już nie mówiąc o wzmocnieniu to chociaż zapełnić lukę po Alvaro.

damszn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:51

Ja bym widział u nas Gabriela Jesusa, co prawda nie widziałem go na żywo ale sprawdzam na whoscored mecze Palmeiras i albo ma gola albo asyste, najczesniej gra pod napastnikiem ale teraz np. grał na szpicy, 2 gole i gracz meczu:
https://www.whoscored.com/Matches/10638 ... America-MG

Wiem że nadal 19 lat tylko ale podstawa u nas to Dybala i Mandziukic, natomiast on mógłby być zmiennikiem Dybali i Mandziukicia.

Cena najmniej ze wszystkich co oglądamy.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:51

Jestem na 'nie' przy Lukaku. A co do tego Batsu... Nie oceniałbym po filmikach. Prawdę mówiąc przed przyjściem Dybali oglądałem jego (Dybali) popisy na YT i też mnie nie przekonywał. Pojedyncze rwane akcje, mało efektywne, efektowne również, bo gdzieś tam się piłka odbiła... Widać było jedynie dobrą lewą nogę, ale też niezbyt często wpadało coś ładnego. Filmiki na yt działają w obie strony. Aż dziwne, bo wydawało mi się, że z akcji Wawrzyniaka z dwóch sezonów zrobiłbym coś lepszego niż widziałem o Paulo.

Swoją drogą chyba naprawdę najlepsze opcje to Milik i Icardi :D Z tym, że Icardi to całkiem inny typ napastnika.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 15:59

FI donosi, że wg brytyjskich mediów West Ham rozpoczał rozmowy z Juve w temacie Zazy. Ponoć mają zamiar zaproponować około 20 mln €, więc raczej spotkają się z odmową.

Myślę, że mimo straty Moraty kwestia pozostania w Juve Zazy wcale nie jest zamknięta. Przy dobrej ofercie myślę, że się pożegnamy.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 16:04

Ponoć nasi na współę z Allegrim wpadli na pomysł z Immobile.
Gdyby spieniężyć Zaze i za pieniądze z obu kupić kogoś naprawdę konkretnego to by było naprawę fajnie.
Tylko kogo?:(
Tak jak pisałem, postawmy na gracza podobnego do Dybali, technicznego z fantazją, grajmy dwójką za plecami napastnika.

Ciekawe czy uda się sprzedać Pereyre i Asamoaha.

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 16:10

Postuluję zakup Fekira, albowiem postawiłem na niego w typerze Juvepoland.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2016, 16:21

Ponoć, ponoć, ponoć... Co post to inna kandydatura. Każdy dziennik wali co innego, więc nie ma się czym emocjonowac póki co. W Sancheza nie wierze, w Cavaniego raczej też nie bo póki co bliżej mu do pozostania w Paryżu albo przejścia do Atletico niż do Juve. Skończy się pewnie na Belgu z OM, wiec pozostaje nam liczyć że Paratici wiedział kogo zapisuje w notesie i faktycznie Michy szybko stanie się koksem.

Zablokowany