Alvaro Morata

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:04

Mi tam szkoda, że go straciliśmy. Na ten moment zostaliśmy z Dybalą, niepewnym Zazą i tragicznym Mandzukicem. Marotta ma pełne ręce roboty, bo nasz atak nie wygląda teraz ciekawie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:07

To oczywiste, że go zastąpimy kimś nowym, a nie oszukujmy się - patrząc na Moratę z zeszłego sezonu nie powinno to być jakieś wybitnie trudne zadanie (w teorii). Lubię Hiszpana, ale dobrze, że ostatecznie rozwiązaliśmy tę kwestię.

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:13

A byliśmy tak blisko pojedynku naszych snajperów head2head na wielkiej imprezie.
Szkoda odejścia Bello di notte - mimo wszystko :sad: Chimeryczny, czasami irytujący, ale z potencjałem na grę każdej niedzieli tak, jak w te pamiętne wtorki, środy i jedną sobotę. To, czy ten potencjał zostanie przekuty w realne umiejętności pozostaje niewiadomą, co po trosze osładza smak rozstania.

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:33

Szkoda, że odchodzi. Wkurzał w marnej grze w lidze, ale w LM robił różnicę. Dobrze odnajdywał się jako ten biegający na skrzydle napastnik. Sporo radości nam dostarczał. A Real... cóż. Mam nadzieję, że ich ignorancja w polityce transferowej się im mocno odbije, choć w sumie rozumiem, że chcą ściągać napastnika, wszak mają mieć zakaz...

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:50

Grazie Alvaro, za wszystkie gole, asysty i wkład w zdobyte trofea :bravo:

Ku pokrzepieniu serc:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:57

Szkoda, ale Morata nie jest niezastąpiony. W LM robił nam bramki, ale w SerieA strasznie chimeryczny.

Marotta na pewno sprowadzi nam jakiegoś kocura ;)

Obrazek
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 21:49

Wiele pięknych i ważnych bramek strzelił dla nas Alvaro... Napastnik jak najbardziej do zastąpienia, ale myślę, że będę za nim tęsknił - bramki przeciwko Realowi, Barcelonie, Milanowi, akcja w Monachium... ahh, dużo wspomnień :placze:

Powodzenia!

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 22:02

Szkoda mi chłopaka, ale czułem że tak się skończy. Jeśli wierzyć temu że nie miał on nic do powiedzenia, w co osobiście nie chce mi się wierzyć, to przynajmniej wraca do Realu z tarczą. Nie można odmówić mu ambicji, ale za to na pewno cierpliwości. Na wyższym poziomie od Juve jest tylko kilka klubów. A tam, jeśli nie będzie strzelał, nie będzie grał. Nie tacy już tego doświadczyli.
Życzę chłopakowi powodzenia, bo ma wielki talent, ale brakuje mu jeszcze trochę tego czegoś. Zarówno na boisku jak i poza nim.

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 22:05

Rozwinął się u nas i dojrzał, jestem pewny, że za parę lat - tak jak cytowany Zidane u kolegi wyżej - Morata powie "przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp".

Co do tego, że GM znajdzie następce jestem pewien, chciałbym tylko, by więcej nie wchodził w tak skonstruowany transfer, jak ten Moraty z Realem.

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 22:08

Grał jak grał.
Ale za to, że dzięki niemu ochrypłem w trakcie półfinału i finału LM będę mu zawsze wdzięczny.
A swoją drogą, to ta akcja z Moratą powinna być równoznaczna z zerwaniem wszystkich rozmów z Realem nt. Pogby.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 22:46

Wielka szkoda. Ale przynajmniej nie będę musiał czytać idiotycznych komentarzy o jego grze pod każdym newsem i w tym temacie.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 22:50

Makiavel pisze:Wielka szkoda. Ale przynajmniej nie będę musiał czytać idiotycznych komentarzy o jego grze pod każdym newsem i w tym temacie.
Czyli w końcu przestaniesz o nim pisać? :ahsisi: taki żarcik.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 23:02

Makiavel pisze:Wielka szkoda. Ale przynajmniej nie będę musiał czytać idiotycznych komentarzy o jego grze pod każdym newsem i w tym temacie.
Też się cieszę, że nie będziesz nas już nimi raczył.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 23:06

Poprostu pisze:
Czyli w końcu przestaniesz o nim pisać? :ahsisi: taki żarcik.
Jest jeszcze temat "Jak radzą sobie..." :C

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 23:11

CavAllano pisze:
Też się cieszę, że nie będziesz nas już nimi raczył.
:ok:

Morata to taki grajek, który na 10 spotkań jedno zagra mistrzowsko, trzy-cztery dobrze, a resztę zwyczajnie słabo. Chciałbym w jego miejsce gracza, który będzie bardziej hmm... stabilny (jeden mecz słabo, trzy-cztery dobrze, resztę mistrzowsko).

ODPOWIEDZ