Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:23

Ja mam ogromną nadzieję, że jeżeli kiedyś Pogba od nas odejdzie (oby nie, oby jak najpóźniej) to nie wyląduje ani w Realu ani w Barcelonie. Serio, niech idzie do City, PSG, Chelsea czy Chin, byleby nie do tych hiszpańskich dziwaków.

Sytuacja z Berardim? Albo negocjacje między klubami są jakoś kosmicznie skomplikowane albo z tym chłopem coś jest nie tak. Chciałbym przeczytać coś mocno przekonywującego, że chciałby on grać u nas, tymczasem częściej docierają informacje, że chciałby zostać w Sassuolo. Sorry, ale to nie ta mentalność (czyt. idź być Interistą gdzie indziej).

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:30

Przykre, ale ja z porządnego źródła słyszałem, że Squinzi chciałby opchnąć Berardiego w to okienko bo wolałby za uzyskane pieniądze wzmocnić drużynę na LE. Wychodzi, że to Domenico ma w głowie nie ten teges...

Na moje to najlepszy interes z Pogbą jest z PSG, jakby na to nie spojrzeć. Nie dość, że piłkarsko jest wzmocnieniem dla każdego to dla PSG ma największą wartość marketingową. Francuz, Paryżanin. No i wiadomo, Araby mają pieniędzy ponad stan. Druga sprawa, w Paryżu mają Verrattiego. Jeśli włączać w transfer Pogby jakąś wymianę to dla nas też Marco miałby największą wartość bo nikt się chyba nie łudzi, że wyrwalibyśmy z Barcy czy Realu Messiego albo Krystynę.

jakku, na dobrą sprawę to oni już focha walnęli kiedy negocjowaliśmy Higuaina z nimi a Perez powtarzał jak zepsuta kukułka "Vidal, Pogba". Skończyło się wtedy tym, że na drugi dzień Marotta w Manchesterze dogrywał Teveza a Higuain polazł do Napoli. Krzyż im na drogę. I jak mi się przypomina to gadanie naszych, że Real to nasi przyjaciele :rotfl: Ok, jak jakiś mecz legend jest do rozegrania :rotfl: Już Bayern nas poważniej traktuje.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2016, 21:40 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:33

RICTOR pisze: Edit2: Od Di Marzio - Real odłożył spotkanie w sprawie Moraty, które było ustalone na jutro.

Beppe jest na to za grzeczny, ale powinien odpowiedzieć, że fatygować się więcej do Hiszpanii nie zamierza a swoją odpowiedź w sprawie Moraty do 30 czerwca zgodnie z umową niech nam Real prześle faksem. O Pogbie nawet nie zaczniemy dyskusji oczywiście. Szkoda, że Beppe pewnie tego nie zrobi.
Widać wyraźnie, że Real chce nas przeczekać i stara się coś ugrać, machając nam przed oczami kartami Moraty i Kovacicia. Oni są cholernie naiwni. Pewnie się obrażą, gdy pokażemy im drzwi przy rozmowie o Pogbie, ale nie mają na co liczyć. Traktują nas jak jakiegoś frajera, który w końcu zmięknie. Marotta pewnie oferty za Francuza wysłucha, bo, jak już kiedyś pisałem, to gość z klasą - mowa tu jednak jedynie o kurtuazji, bo nasze stanowisko względem Francuza się nie zmienia. Stary z Madrytu będzie obrażony, ale cóż - zamierzamy budować drużynę zdolną do wygrania LM i póki co świetnie nam to idzie.
Puścić im tego Moratę i mieć już z głowy tę telenowelę. Nie nawiązywać żadnych rozmów, zerwać kontakty, bo oni są niepoważni.

Uważam, że błędem jest pozostawienie Berardiego na kolejny rok w Sassuolo, w sensie powinniśmy go już sobie definitywnie odpuścić. Jeśli faktycznie chce grać kolejny rok w takim zespole, ani myśli o transferze do Juve, to po prostu na nasze zainteresowanie nie zasługuje. Rok w tę czy w tamtą - jego mentalności to nie zmieni. Takie pieniądze możemy zainwestować o wiele lepiej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:36

Real jest najlepszy. Nienawidzą Juventusu, bo ten odmówił im sprzedaży swojego najdroższego zawodnika, a do tego "wypożyczony" napastnik będący wychowankiem czuje się dobrze w nowym klubie.

PSG i Barcelonę jeszcze jestem w stanie zrozumieć. My też nie chcielibyśmy znaleźć się w takiej sytuacji jako oni.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:37

albertcamus pisze: Skończy się na tym, że Real nie odkupi od nas Moraty i tyle będzie w temacie.
Też pojawiają się takie opinie :D.

Jest jeszcze jedna sprawa. Nad Realem wisi niczym miecz Damoklesa ban transferowy. Poki co kara jest zawieszona, aleeee... moze się okazać, że zarówno w zimowym okienku 2017 jak i w letnim 2017 Real nie bedzie mogl dokonywac transferow.

Dlatego Realowi zalezy na powiazaniu sytuacji Moraty z Pogbą już teraz. Peraz moze starac sie przeprowadzic jeden, dwa duze transfery tego lata, bo w przyszlym roku moze takiej mozliwosci juz nie miec. Morate natomiast albo muszą sprzedać już teraz (po wczesniejszym wykupie) do innego klubu, albo zostawić u nas. Inaczej, przez dwa lata to chłopak zgnije im na ławce.

Ale to juz jest bardzo wysoki stopien spekulacji.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2016, 21:38 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:38

Arbuzini pisze:PSG i Barcelonę jeszcze jestem w stanie zrozumieć. My też nie chcielibyśmy znaleźć się w takiej sytuacji jako oni.
Swoją drogą, Barcelona może jeszcze stracić Mascherano i ich sytuacja będzie naprawdę nieciekawa :smile:

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:45

Nie do końca się z Tobą zgodzę jakku1, bo jeśli chodzi o zakaz transferowy, to obejmuje on tylko rejestrowanie nowych piłkarzy...sprzedawać można do woli ;) Tak więc, jak teraz odkupią od nas Moratę, to mogą go sprzedać w każdym okienku transferowym.

Ale jeśli teraz go zostawią u nas, a zakaz zacznie obowiązywać powiedzmy od zimy 2017, to chyba nie będą już mogli nam odkupić Moraty, ale tego to nie jestem do końca pewny :D

Edit: Ja mimo wszystko dałbym sobie spokój z tym durnym klubikiem, co myśli, że jest najlepszy na świecie :facepalm: i nie robiłby z nim żądnych transferów, czy to Kovaciciów, czy Isców itp.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 21:51

Yaro417 pisze:Nie do końca się z Tobą zgodzę jakku1, bo jeśli chodzi o zakaz transferowy, to obejmuje on tylko rejestrowanie nowych piłkarzy...sprzedawać można do woli ;) Tak więc, jak teraz odkupią od nas Moratę, to mogą go sprzedać w każdym okienku transferowym.
Teoretycznie tak, praktycznie nie. Real nie bedzie mogl sprzedac Moraty, bo kto tam wtedy bedzie do wejscia z lawki na atak? Jakiś junior? ;-). Nie beda mieli rezerwy i nikt Moraty nie pusci z klubu przed koncem zakazu transferowego.
RICTOR pisze: jakku, na dobrą sprawę to oni już focha walnęli kiedy negocjowaliśmy Higuaina z nimi a Perez powtarzał jak zepsuta kukułka "Vidal, Pogba". Skończyło się wtedy tym, że na drugi dzień Marotta w Manchesterze dogrywał Teveza a Higuain polazł do Napoli. Krzyż im na drogę. I jak mi się przypomina to gadanie naszych, że Real to nasi przyjaciele :rotfl: Ok, jak jakiś mecz legend jest do rozegrania :rotfl: Już Bayern nas poważniej traktuje.
I teraz skonczy sie pewnie tak samo. O Kovaciciu, moim zdaniem, mozemy zapomniec. O ile te stosunki nie poprawią się nieco. Nie zaplacimy za Chorwata 25m, interesuje nas jedynie wypozyczenie.

Wielką niewiadomą jest natomiast Morata. Real ma jeszcze dwa tygodnie na aktywacje klauzuli. Zobaczymy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 22:21

Leśny dziadek będzie listy miłosne na chusteczkach wypisywał i słał do Pogby :prochno:

Max nie Antek więc się o Kovavicia nie obrazi, mimo, że chłopaka bardzo lubi. Poza tym dostał już Pjanicia a i z Mascherano mamy podobno działać na poważnie po CA. Dobre stosunki z Realem są nam na nic nie potrzebne. Wystarczy, że będziemy mieli normalne z Bayernem czy Atletico :hellyes:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 22:22

Moim skromnym zdaniem opcja B w przypadku porażki z Berardim powinna wyglądać następująco: Juve kupuje Candreve za około 20-25 mln euro (taką cenę jeszcze woła Lazio), dzięki czemu zapewnia sobie wahadłowego do 3-5-2 i jednocześnie środkowego pomocnika, więc strata Cuadrado nie będzie tak zauważalna, z kolei miejsce Moraty mółby zająć ktoś taki jak Van Persie

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 22:27

Pewien osobnik z Rzymu zapewne nie zgodziłby się z wyceną Candrevy nawet na 25 mln, szczególnie jeśli to my będziemy pytać. 25 mln z Berardiego wpakować w Cuadrado i pożegnać się z Domenico na zawsze jeśli mu w rzeczywistości tak z Turynem nie po drodze.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 22:43

Swoją drogą trochę przerąbane jest być włoskim piłkarzem. Jesteś młody i grasz sobie w jakimś słabym klubie, pojawia się opcja transferu do drużyny, która w miarę regularnie łapie się do europejskich pucharów (szczególnie: Fiorentina, Napoli, Lazio i Roma). Kopiesz tam sobie w najlepsze, uczysz się nowych rzeczy i nagle czujesz, że to miejsce jest już dla ciebie za małe. Rozwinąłeś się i jesteś całkiem niezły kozak. Chcesz grać z najlepszymi piłkarzami na świecie i z takimi też się mierzyć. I wtedy pupa zbita, jak nie zgłosi się żaden zagraniczny klub to koniec tematu. O transferze do Juventusu zapomnij. Ba! Nawet o tym nie myśl, bo twój prezes na pewno wyczyta to z twojej twarzy i zbeszta cie od najgorszych.

Nie emocjonuję się tymi doniesieniami o postawie Berardiego. Z tego co wiem jest on teraz na wakacjach. Powodów dlaczego jego transfer może przedłużać się w czasie jest całe multum. Niezdecydowanie zawodnika jest tylko jednym z nich. Mam przeczucie, że w tym roku ostatecznie do nas trafi, ale jeśli sam stwierdzi, że to jeszcze nie ten czas to ciao. To nie jest Messi, czy Ronaldo żeby czekać aż się zdecyduje.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 22:59

Czyli co, Real się obraził, bo nie chcemy im sprzedać Pogby ? :rotfl: Co za klowny, nie wytrzymam. No niestety, muszą zrozumieć, że nie jesteśmy jakims podrzednym klubikiem, do którego mogą przyjść i wziąć kogo chcą. Im wcześniej to do nich dotrze, tym lepiej.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2016, 23:27

Z Mediasetu: jesteśmy zainteresowani Bruno Petkoviciem (dodać by wypadało, że to nazwisko w naszym kontekście się pojawia już któryś raz z kolei), dostaliśmy niby od Realu ofertę za Pogbę w wysokości 80 mln, ale przy takich warunkach nawet nie usiądziemy do stołu rozmawiać.
Pedulla daje 80% na pozostanie Berardiego w Sassuolo.
Za SportItalia: agent Ruganiego powiedział, że Daniele nigdzie się z Turynu nie rusza bo Juve uważa go za gracza nie na sprzedaż.
Laudisa, który jest dziś jednym z gości w programie o mercato Mediasetu stwierdził, że decyzja o pozostaniu w Sassuolo Domenico to nie jest całkowicie decyzja jego samego, trener Sassuolo też miał na to swój wpływ.
I dalej z Mediasetu, podobno prowadzimy w wyścigu po Lapadulę (wczoraj na Sky w programie Di Marzio padło stwierdzenie, że inne zespoły są przed nami w jego sprawie).
Calciomercato: Joao Mario jest w notesie Paraticiego.
Borussia ponoć woli zakisić Mikiego przez rok i puścić go dopiero za free. Grubasek tam ze złości pewnie tynk ze ścian zrywa :smile:
GDM: Cavani przedłużył z PSG, pensja 8 mln za sezon plus bonusy.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 07:55

Wczoraj uważnie przyglądałem się Andre Gomesowi i naprawdę podobała mi się jego gra. Takie połączenie Pogby, Khediry i Marchisio w jednej osobie. Niezły przegląd pola, podania, podłączenie się do akcji ofensywnej, a przy tym strzał z dystansu. Wg whoscored najlepszy gracz wczoraj na boisku. Gdyby się nie udało z Masche, to trzeba go jeszcze raz spróbować ściągnąć do nas.

Zablokowany