Mercato (Lato 2016)
- Azrael
- Juventino
Nie sądzę żeby interesowała go taka propozycja. Jeśli Juventus to tylko "casus Pogby". O ile faktycznie - jak o nim piszą - chłopak "nie ma układu nerwowego" to o ile umiejętności pozwolą, mógłby się przebić do rotacji w drugiej linii tak jak to było w przypadku pierwszego sezonu młodego Francuza w naszych barwach.dawid91 pisze:Lewandowski? Juve może kupić Kapustke i od razu wypożyczyć do innego klubu. Wiadomo, że w Juventusie by sobie nie pograł, ale w takim Sassuolo już miałby szansę.annihilator1988 pisze:Kapustke to może sobie kupić Sampdoria, Cagilari czy inne Palermo, Juventus jest zbyt wybitnym klubem by kierować oczy na gracza z ekstraklapy.
Ale oczywiście tylko gdybanie. Podejrzewam, że pierwszy słabszy mecz Kapustki i sprawa ucichnie. Oby nie po najbliższym z Niemcami...
Pozdrawiam!
- Vincitore
- Juventino
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#858302jakku1 pisze:Nie uwierze dopoki nie zobaczeCavAllano pisze:
Jakku - juz tak tego biednego Berlusconiego i Mediasetu nie atakuj, bo prawda jest taka, ze to od nich po raz pierwszy wyplynelo info o Pjaniciu.. Dowody, albo uznaje, ze to nieprawda!
Tutaj zaczyna się dyskusja o Pjanicu. Fakt faktem, oni wówczas poinformowali, że klauzula została już wpłacona, później były różnorakie perturbacje, ale fakt jest jeden - Mediaset jako pierwsze poinformowało, że z Pjaniciem jest coś na rzeczy.

W ten sam dzień nagminnie wciskałem F5 we wiadomym topicu na VecchiaSignora i tam jeden użytkownik poinformował, że Mediaset także jako pierwsze puściło infor rok temu, że romansujemy z Dybalą i Alexem Sandro, rozwiewając wątpliwości innego usera poddającego to źródło pod wątpliwość.
Cenię sobie bardziej inne źródła niż to, ale jedno jest pewne - przestałem je lekceważyć.

Roma z mocno nabitym portfelem wyruszyła na zakupy. Chcą Diawarę i Kovacicia, czyli dwóch graczy, którymi się teoretycznie interesujemy. Mnie tam po transferze Miralema niewiele już potrzeba do szczęścia na tej pozycji, więc niech sobie biorą. Chociaż Diawara... :eh:
- jakku1
- Juventino
Niet!Vincitore pisze:http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#858302jakku1 pisze:Nie uwierze dopoki nie zobaczeCavAllano pisze:
Jakku - juz tak tego biednego Berlusconiego i Mediasetu nie atakuj, bo prawda jest taka, ze to od nich po raz pierwszy wyplynelo info o Pjaniciu.. Dowody, albo uznaje, ze to nieprawda!
Tutaj zaczyna się dyskusja o Pjanicu.

Dyskusja o Pjaniciu zaczyna sie jakis tydzien, dwa tygodnie (i niemal dwadziescia stron!) wczesniej. Vide:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... start=8595
Najpierw pojawila sie niesmiala wiesc o tym, ze Bosniak ma w ogole taka klauzule, a potem, ze Allegri zazyczyl sobie gracza Romy. Wszystkie te informacje podawalo Tuttosport.
Mediaset dopiero w polowie maja podalo, ze zaplacilismy klauzule za Pjanicia, ale wtedy tez to nie byla prawda, bo klauzule to zaplacilismy pare dni temu.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ktoś tam niedawno wspominał czasy jak jeszcze Studio Sport robiło exclusive newsa z transferem Vieiry do nas. Od tamtego czasu faktycznie Mediaset strasznie zjechał z wiarygodnością.
Calciomercato znowu robi aluzje do Cavaniego :lol:
Jakiś wywiad nowy się z agentem Berardiego pojawił w którym ów pieprzy jak zwykle, że jeszcze nic nie zostało ustalone, są ustalenia jakieś między Juve a Sassuolo, ale oba kluby jeszcze muszą dojść do porozumienia, tak na dobrą sprawę to każdy klub jest jeszcze w grze, Domenico przebywa na wakacjach i odpoczywa a on zajmuje się sytuacją i wspólnie wybiorą najlepszą opcję. Wkurza mnie ten człowiek, tak zwyczajnie po ludzku.
Edit: Tutto bodaj pisze o spotkaniu z Realem w najbliższych godzinach.
Sky Sport 24 mówi o spotkaniu z Realem jutro, Real ma oczekiwać 60 mln za Moratę czego płacić oczywiście nie zamierzamy, jutrzejszego dnia Alvaro może oficjalnie wrócić przez to do Realu, Real twardo stoi przy stanowisku "nie" dla wypożyczenia Kovacicia, Perez będzie chciał dyskutować w sprawie pozyskania Pogby.
Z VS od jednego z userów, jesteśmy ponoć dobrej myśli w sprawie Mascherano.
Edit2: Od Di Marzio - Real odłożył spotkanie w sprawie Moraty, które było ustalone na jutro.
Beppe jest na to za grzeczny, ale powinien odpowiedzieć, że fatygować się więcej do Hiszpanii nie zamierza a swoją odpowiedź w sprawie Moraty do 30 czerwca zgodnie z umową niech nam Real prześle faksem. O Pogbie nawet nie zaczniemy dyskusji oczywiście. Szkoda, że Beppe pewnie tego nie zrobi.
Calciomercato znowu robi aluzje do Cavaniego :lol:
Jakiś wywiad nowy się z agentem Berardiego pojawił w którym ów pieprzy jak zwykle, że jeszcze nic nie zostało ustalone, są ustalenia jakieś między Juve a Sassuolo, ale oba kluby jeszcze muszą dojść do porozumienia, tak na dobrą sprawę to każdy klub jest jeszcze w grze, Domenico przebywa na wakacjach i odpoczywa a on zajmuje się sytuacją i wspólnie wybiorą najlepszą opcję. Wkurza mnie ten człowiek, tak zwyczajnie po ludzku.
Edit: Tutto bodaj pisze o spotkaniu z Realem w najbliższych godzinach.
Sky Sport 24 mówi o spotkaniu z Realem jutro, Real ma oczekiwać 60 mln za Moratę czego płacić oczywiście nie zamierzamy, jutrzejszego dnia Alvaro może oficjalnie wrócić przez to do Realu, Real twardo stoi przy stanowisku "nie" dla wypożyczenia Kovacicia, Perez będzie chciał dyskutować w sprawie pozyskania Pogby.
Z VS od jednego z userów, jesteśmy ponoć dobrej myśli w sprawie Mascherano.
Edit2: Od Di Marzio - Real odłożył spotkanie w sprawie Moraty, które było ustalone na jutro.
Beppe jest na to za grzeczny, ale powinien odpowiedzieć, że fatygować się więcej do Hiszpanii nie zamierza a swoją odpowiedź w sprawie Moraty do 30 czerwca zgodnie z umową niech nam Real prześle faksem. O Pogbie nawet nie zaczniemy dyskusji oczywiście. Szkoda, że Beppe pewnie tego nie zrobi.
- Cabrini_idol
- Juventino
Real gra z nami w pisiora. Będzie odkładać decyzję w sprawie Moraty jak najdłużej się da. BO jeśli Morata będzie nadal grał tak jak w 1 meczu to pewnie zostawią go na kolejny rok w Juve, bo za rok będą znowu mogli spróbować go spieniężyć. I gadanie, że Juventus chcę w tym roku rozwiązać sytuacje z nim, nic nie znaczy. To REAL decyduje czy go odkupi czy zostawia w Juve. Juve może sobie chcieć. Opcja 2, Real będzie zwlekał z decyzją bo może się okazać, że Morata zabłyśnie jeszcze podczas Euro a wtedy potencjalni klienci się znajdą, wtedy szybciutko siądą do stołu z Juve.
Nie działa to na korzyść Juve, które już chciałby wiedzieć na czym stoi i w razie czego szukać ( choć pewnie kandydaci już są), zacząć negocjować z potencjalnymi zastępcami Hiszpana. Niestety tak jak pisałem wcześniej, Juve nie ma nic do gadania, a Real może sobie odkładać tak długo jak chcę decyzję. Jak ktoś wspominał już ( i gdzieś również na VS czytałem) decyzję muszą najpóźniej podjąć do 15 lipca, czyli jeszcze mają miecha. TO dużo. Możemy zostać z ręką w nocniku koniec końców .
Nie działa to na korzyść Juve, które już chciałby wiedzieć na czym stoi i w razie czego szukać ( choć pewnie kandydaci już są), zacząć negocjować z potencjalnymi zastępcami Hiszpana. Niestety tak jak pisałem wcześniej, Juve nie ma nic do gadania, a Real może sobie odkładać tak długo jak chcę decyzję. Jak ktoś wspominał już ( i gdzieś również na VS czytałem) decyzję muszą najpóźniej podjąć do 15 lipca, czyli jeszcze mają miecha. TO dużo. Możemy zostać z ręką w nocniku koniec końców .
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2016, 17:54 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Aż tak źle nie jest. Decyzję muszą podjąć do 30 czerwca, a zapłacić 30 mln jeśli go wykupią do 15 lipca.
Przy okazji wrócę do tego.
Edit: Sky Sport w sprawie Berardiego - w tej chwili pozostanie w Sassuolo na kolejny sezon to najbardziej prawdopodobna opcja.
I Laudisa pisze na twitterze to samo - po rozmowie z agentem mamy zostawić Berardiego na następny sezon w Sassuolo.
Przy okazji wrócę do tego.
Jeśli footballleaks nie wrzuciło bubla a ja dobrze widzę to faktycznie 30 mln widnieje i przy 2016 i przy 2017 roku.Jacky pisze:Jest jakies oficjalne potwierdzenie tych 35mln? Bo juz kiedys z jednym userem tutaj pisalismy, ze rozne zrodla mowia, ze beda go mogli odkupic rowniez za 30 w przyszlym roku.CavAllano pisze:Przypominam, ze w lecie '17 Real mialby prawo odkupu za... 35 mln
Edit: Sky Sport w sprawie Berardiego - w tej chwili pozostanie w Sassuolo na kolejny sezon to najbardziej prawdopodobna opcja.
I Laudisa pisze na twitterze to samo - po rozmowie z agentem mamy zostawić Berardiego na następny sezon w Sassuolo.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Co do Realu to chyba im jeszcze tego bana nie anulowali :? Ktoś coś więcej wie :? To dość ważne info bo sprawi,że jak teraz nie kupią Moraty to będą mogli to zrobić za rok ale nie będą mogli go zarejestrować jako ich piłkarza latem i sprzedać, tylko musieliby czekać do zimy 2018 a sam gracz poł roku bez piłki a wszyscy widzieli co się stało przez to z Vidalem i Turanem w Barcie.
- szymken
- Juventino
Co do bana, moim zdaniem będzie to samo co z Barcą. Zresztą musi tak byc, bo Fifa nie odwaliłaby czegoś takiego . Z tego co można wyczytać, po zawieszeniu następna decyzja może być dopiero we wrześniu
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... _temat=191
I niżej info o zawieszeniu.
Nie podoba mi się ta zabawa Florka, ale nic się nie da zrobić niestety.
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... _temat=191
I niżej info o zawieszeniu.
Nie podoba mi się ta zabawa Florka, ale nic się nie da zrobić niestety.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Jeśli chodzi o Cuadrado i Moratę, to jesteśmy na łasce i niełasce Chelsea i Realu. Najgorsze jest to, że od sytuacji tych 2 graczy zależy też sytuacja Lichtsteinera, Berardiego i Zazy. Nie wiemy, co z nimi możemy zrobić do momentu, aż nie dowiemy się, czy Cuadrado i Morata zostają.
- Arbuzini
- Juventino
Nie wiem czemu ma służyć takie rozwlekanie sprawy. Moim zdaniem jeśli Berardi nie trafi do nas tego lata to już to nie nastąpi.RICTOR pisze:Sky Sport w sprawie Berardiego - w tej chwili pozostanie w Sassuolo na kolejny sezon to najbardziej prawdopodobna opcja.
Real stara się owinąć nas sobie wokół paluszka, a Perez lubi prężyć muskuły. Mają jeszcze dwa tygodnie na podjęcie decyzji odnośnie Moraty i pewnie ten czas wykorzystają. W imię "dobrych stosunków" starają się udowodnić nam kto jest królem, a kto paziem, ale jak na moje sprawa ma drugie dno i widzą jak rośnie im kolejny konkurencyjny klub w Lidze Mistrzów i wciąż nie mogą przełknąć goryczy przegranej w 2015 roku. Dlatego jedyne czego od nas chcą to Pogby. Jeśli nie zgodzimy się na sprzedaż, a najprawdopodobniej tak właśnie będzie, to pokażą nam drzwi w sprawie Moraty, Kovacicia, czy innych zawodników.
Cuadrado to inna historia, zawodnik formalnie należy do Chelsea, a nasze prawa wygasają wraz z końcem miesiąca. Cuadrado nie za bardzo pasuje do reszty londyńskiej drużyny, ale Conte potrafi być bardzo, bardzo uparty.
Bardzo dobrze, że załatwiliśmy sobie usługi Alvesa oraz Pjanicia bez oglądania się na te dwa kluby. Mercato się jeszcze nie zaczęło, a my już daliśmy sygnał, że co by się nie działo to chcemy budować w Turynie najsilniejszą drużynę od lat.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Szczerze powiedziawszy marzę o tym bo gardzę tym klubem przygłupów jakim jest Real...jak byliśmy malutcy to mogliśmy dać się dymać ale nie teraz kiedy coraz to lepsi zawodnicy chcą do nas dołączyć a prestiż klubu cały czas rośnie. Choć nie lubię tych hiszpańskich klubów to już z dwojga złego wolałbym aby Pogba kiedyś odszedł do Barcy, ot tak celem pokazania Realowi kto rozdaje kartyArbuzini pisze: Jeśli nie zgodzimy się na sprzedaż, a najprawdopodobniej tak właśnie będzie, to pokażą nam drzwi w sprawie Moraty, Kovacicia, czy innych zawodników.

- jakku1
- Juventino
Ok, sytuacja z Moratą zaczyna się robić trochę dziwaczna. Jak już wiecie spotkanie pomiędzy naszymi przedstawicielami a przedstawicielami Realu zostało przelozone. Ale teraz okazuje sie, ze... stosunki pomiedzy klubami nagle stay sie... mocno napięte.
Nie chodzi tutaj o Morate, ale także Kovacica i... Pogbę. Niektórzy na VS są przekonani, że:
a) Zainteresowanie Moratą jest, ale nie konkretne i ani Arsenal, ani Chelsea nie są gotowe do zaplecania za Hiszpana 50m euro. Real nie zarobilby za wiele odkupujac go od nas i chcac sprzedac np. do Anglii. Abstrahując juz od tego, ze... Morata wcale nie chce isc tam grać.
b) Real wycenia piłkarza wlasnie na rzekome 50m euro, ale jednoczesnie chce wlaczyc Morate w jakiś mityczny transfer Pogby, ktory moglby wygladac nastepujaco: pelnia praw do Alvaro + Kovacic + 50m.
My w ogole nie chcemy rozmawiac na temat Pogby. Chcielismy porozmawiać z Realem na temat Moraty i ewentualnie Kovacicia, ale po wstepnym omowieniu agendy pomiedzy stronami okazalo sie nagle, ze... Real nie chce juz za bardzo dyskutować. Jednym zdaniem: gdy okazalo sie, ze nie chcemy sprzedac Pogby, stosunki z Realem się pogorszyły.
Jeszcze jedna rzecz. Krązy plota, że ta informacja o tym, ze Real jest gotowy zaoferować 120m + Kroosa za Pogbe wyszła... z naszego środowiska
. O to podobno też Real jest wściekły, bo to jest propozycja, ktorej nawet Real nie bylby w stanie i nie chcialby zaoferować.
Informacje powyzsze sa mocno niesprawdzone i pochodzą z forum VS. Niemniej jednak, niezłe jaja. Najpierw wkurzyliśmy całą Barcelonę, a teraz cały Real. Dokladajac do tego fakt, ze PSG juz od dawna nas nie lubi (z wzajemnoscia) to nie wiem kto nam zostaje... Sassuolo?
PS. Do wyscigu po Pereyre dolaczyl podobno Everton (marne zrodla z VS). A Paratici w czwartek ma ogladac w akcji miedzy innymi Milika.
Nie chodzi tutaj o Morate, ale także Kovacica i... Pogbę. Niektórzy na VS są przekonani, że:
a) Zainteresowanie Moratą jest, ale nie konkretne i ani Arsenal, ani Chelsea nie są gotowe do zaplecania za Hiszpana 50m euro. Real nie zarobilby za wiele odkupujac go od nas i chcac sprzedac np. do Anglii. Abstrahując juz od tego, ze... Morata wcale nie chce isc tam grać.
b) Real wycenia piłkarza wlasnie na rzekome 50m euro, ale jednoczesnie chce wlaczyc Morate w jakiś mityczny transfer Pogby, ktory moglby wygladac nastepujaco: pelnia praw do Alvaro + Kovacic + 50m.
My w ogole nie chcemy rozmawiac na temat Pogby. Chcielismy porozmawiać z Realem na temat Moraty i ewentualnie Kovacicia, ale po wstepnym omowieniu agendy pomiedzy stronami okazalo sie nagle, ze... Real nie chce juz za bardzo dyskutować. Jednym zdaniem: gdy okazalo sie, ze nie chcemy sprzedac Pogby, stosunki z Realem się pogorszyły.
Jeszcze jedna rzecz. Krązy plota, że ta informacja o tym, ze Real jest gotowy zaoferować 120m + Kroosa za Pogbe wyszła... z naszego środowiska

Informacje powyzsze sa mocno niesprawdzone i pochodzą z forum VS. Niemniej jednak, niezłe jaja. Najpierw wkurzyliśmy całą Barcelonę, a teraz cały Real. Dokladajac do tego fakt, ze PSG juz od dawna nas nie lubi (z wzajemnoscia) to nie wiem kto nam zostaje... Sassuolo?

PS. Do wyscigu po Pereyre dolaczyl podobno Everton (marne zrodla z VS). A Paratici w czwartek ma ogladac w akcji miedzy innymi Milika.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2016, 21:22 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
:hellyes:jakku1 pisze:Najpierw wkurzyliśmy całą Barcelonę, a teraz cały Real. Dokladajac do tego fakt, ze PSG juz od dawna nas nie lubi (z wzajemnoscia) to nie wiem kto nam zostaje... Sassuolo?
Nie chcemy być lubiani, chcemy być zwycięzcy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Szczerze grzeją mnie te stosunki z Barca Realem czy PSG. Jak wrócimy a na pewno wrócimy, już pukamy do top3 Europy, to nasze stosunki z nimi będą miały tyle znaczenia co mój wczorajszy obiad. Biznes to biznes. Roma tez nas nienawidzi a sprzedali swojego najlepszego piłkarza 

Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2016, 21:24 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- albertcamus
- Juventino
jakku1 pisze:Ok, sytuacja z Moratą zaczyna się robić trochę dziwaczna. Jak już wiecie spotkanie pomiędzy naszymi przedstawicielami a przedstawicielami Realu zostało przelozone. Ale teraz okazuje sie, ze... stosunki pomiedzy klubami nagle stay sie... mocno napięte.
Jeszcze jedna rzecz. Krązy plota, że ta informacja o tym, ze Real jest gotowy zaoferować 120m + Kroosa za Pogbe wyszła... z naszego środowiska. O to podobno też Real jest wściekły, bo to jest propozycja, ktorej nawet Real nie bylby w stanie i nie chcialby zaoferować.
Aleś mi Jakku poprawił humor tym postem :rotfl:
Skończy się na tym, że Real nie odkupi od nas Moraty i tyle będzie w temacie.