Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:58

Od jakiegos czasu kraza plotki, ze jeden z dwojki Mandragora/Sensi ma zostać u nas na przyszły sezon. Dlatego te informacje o Marrone traktuje z dystansem. Co do Mirante - zgoda, faktycznie, w zamian za Neto mozemy pozyskac naszego wychowanka. I wtedy wszystko by sie zlozylo w calosc - Marchisio, Mandragora, Mirante, Audero.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 21:00

Arbuzini pisze: * - myślę, że transfer jest już klepnięty, ale nie śpieszy się zarówno nam, jak i Sassuolo, które dostając wartościowego zawodnika w ramach rozliczenia zyska więcej niż mogłoby ugrać na samej kasie
No nie wiem, dziś czytałem info, ze berardi znów się waha :lol:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 21:00

Yaro417, i masz i nie masz trochę racji. Tzn., piłkarze poniżej 21 roku życia nie muszą być zgłaszani w ogóle do rozgrywek Serie A, mogą grać zawsze.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 21:07

Dzięki :ok: Właśnie mi się wydawało, że coś pomieszałem, ale byłem przy tym pewny, że piłkarze poniżej 21 roku życia mogą grać.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 21:29

Yaro417 pisze: To byłoby logiczne. Marchisio, Mandragora i Audero uzupełnią naszą kadrę jako wychowankowie.
Samo kupienie zawodnika nie robi od razu z niego wychowanka. Wydaje mi się, że gracz musi spędzić minimum 3 sezon danym klubie przed ukończeniem 21 roku życia, żeby uzyskać taki status ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 21:33

jackop pisze:
Yaro417 pisze: To byłoby logiczne. Marchisio, Mandragora i Audero uzupełnią naszą kadrę jako wychowankowie.
Samo kupienie zawodnika nie robi od razu z niego wychowanka. Wydaje mi się, że gracz musi spędzić minimum 3 sezon danym klubie przed ukończeniem 21 roku życia, żeby uzyskać taki status ;)
Ok. RICTOR już to wyjaśnił, co nie zmienia faktu, że poza 21 zawodnikami, wychowankiem Marchisio moglibyśmy właśnie zgłosić dodatkowo Mandragorę i Audero, a tym samym poszerzyć naszą kadrę na SerieA ;)

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 22:41

Trochę więcej na temat newsa od Venerato się pojawiło z Radio Crc. De Laurentiis pytał o Asę i Pereyrę, ale prawdopodobnie, jeśli ich sprzedamy, to gdzieś za granicę żeby nie wzmacniać ligowych rywali. Dodatkowo, Lapadula ma sam zadecydować o swojej przyszłości. Jeśli nie będzie miał żadnych "ale" w stosunku do nas to go kupimy i wypożyczymy do Sassuolo żeby mógł złapać doświadczenie w Serie A i LE. Jeśli nie będzie chciał do nas to może wylądować w Napoli.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 22:58

RICTOR pisze:Trochę więcej na temat newsa od Venerato się pojawiło z Radio Crc. De Laurentiis pytał o Asę i Pereyrę, ale prawdopodobnie, jeśli ich sprzedamy, to gdzieś za granicę żeby nie wzmacniać ligowych rywali. Dodatkowo, Lapadula ma sam zadecydować o swojej przyszłości. Jeśli nie będzie miał żadnych "ale" w stosunku do nas to go kupimy i wypożyczymy do Sassuolo żeby mógł złapać doświadczenie w Serie A i LE. Jeśli nie będzie chciał do nas to może wylądować w Napoli.
Nie jestem przekonany, że Asa i Pereyra w formie z tego sezonu byliby jakimkolwiek wzmocnieniem :P
Pereyra zagrał chyba jeden dobry mecz w tym sezonie, Asa podobnie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:07

fazzi pisze:
Arbuzini pisze: * - myślę, że transfer jest już klepnięty, ale nie śpieszy się zarówno nam, jak i Sassuolo, które dostając wartościowego zawodnika w ramach rozliczenia zyska więcej niż mogłoby ugrać na samej kasie
No nie wiem, dziś czytałem info, ze berardi znów się waha :lol:
W ubiegłym roku rozmowy z Sassuolo też się przeciągały. Nie wiem co siedzi w głowie tego chłopaka i dziennikarze piszący takie rzeczy też zapewne nie. Temat mógł wyhamować naturalnie ze względu na transfery Pjanicia oraz Alvesa, a także nasze podchody pod Mascherano. Myślę, że w ostatnim czasie Marotta i Paratici nie śpią zbyt wiele.

Mknąc dziś bolidem mej małżonki usłyszałem w Radiu ZET, że Juventus Turyn jest bardzo zainteresowany Kapustką. Zaczyna się ;)

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:11

Włoskie media jeszcze do informacji o Kapustce nie dotarły ;)

Podobnie jak Venerato i na Premium Sport (dokładnie to Ceccarini) mówią, że coś o Moracie możemy już wiedzieć jutro (Sky dalej utrzymuje, że spotkanie z Realem jest w środę). Wszyscy wydają się zgodni co do jednego, zrobimy wszystko by go zatrzymać, ale łatwo nie będzie.
panlider pisze:Nie jestem przekonany, że Asa i Pereyra w formie z tego sezonu byliby jakimkolwiek wzmocnieniem :P
Pereyra zagrał chyba jeden dobry mecz w tym sezonie, Asa podobnie.
Może i nie, ale jak na Napoli to i tak całkiem solidne nazwiska ;)

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:16

RICTOR pisze:Włoskie media jeszcze do informacji o Kapustce nie dotarły ;)
Na onecie mówią, że to od Il Messaggero: http://sport.ilmessaggero.it/calciomerc ... 92758.html

Kapustka jak Kapustka, ale mnie zamurowało, że redaktor pisał normalnie Juventus, żadne Turyny mu się nie wkradły. Może notoryczne zwracanie uwagi w komentarzach zaczyna przynosić efekty :)

A Kapustka niby ok, ale taka kasa (Cracovia przed Euro wyceniała na 7 baniek)...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:19

Kapustke mamy w notesie od kilku miesięcy. Nie jestem jakoś zdziwiony tymi informacjami, ale nie sadze, ze bedzie to dla nas jakis priorytet.

Zreszta, nie tylko Kapustke, bo Krychowiaka tez. Juz w marcu czy lutym byly plotki, ze Grzeskiem interesujemy sie na powaznie.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:24

Faktycznie wisi tam u nich ten news, mój błąd w takim razie. Ale ta wzmianka o Kapustce to mi śmierdzi plotkami z zimy bo już wtedy nas wymieniali razem z BvB jako tych zainteresowanych. Na forach o tym cicho w każdym bądź razie, za to sporo Włochów nie miałoby nic przeciwko Krychowiakowi i Milikowi u nas.

Premium rzuciło odgrzewanym kotletem trochę, Matic z Chelsea.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:29

RICTOR pisze:Faktycznie wisi tam u nich ten news, mój błąd w takim razie. Ale ta wzmianka o Kapustce to mi śmierdzi plotkami z zimy bo już wtedy nas wymieniali razem z BvB jako tych zainteresowanych. Na forach o tym cicho w każdym bądź razie, za to sporo Włochów nie miałoby nic przeciwko Krychowiakowi i Milikowi u nas.

Premium rzuciło odgrzewanym kotletem trochę, Matic z Chelsea.
No wiesz co... Za cytowanie Mediasetu powinny być kartki :D.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 23:30

Jaki numer wybrał Pjanic?

Zablokowany