Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:05

No to mamy teraz nieźle obłożony środek pola. Ciekawe kto wyleci z pomocy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:06

RICTOR pisze:Ciro Venerato (Rai) zapodał info, że De Laurentiis kontaktował się z Paraticim w sprawie sytuacji Asy i Pereyry.

Z Radio Sportiva, jutro mielibyśmy się spotkać z Realem a potwierdzenie Daniego Alvesa to kwestia godzin tylko.
tego akurat bym nie wykluczał Zielu ich raczej wystawi, Jorginho chce odejsc, jesli chcą mieć wiecej niz 12 zawodników to tacy kopacze jak Asa I Pereyra się przydadzą. Jak dla ADL to przecena 30 baniek :D

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:07

Wreszcie udało nam się pozyskać gracza, po którego oficjalce przez 2 godz. nie pojawił się na forum ani jeden negatywny komentarz :D

Tylko @ghott w komentarzu coś o jakimś niewypale i że za mało biega ;)

Na Pjanica nie można narzekać
ani że za stary,
ani że za młody,
ani że za drogi,
ani że za szklany,
ani że za mało strzela,
ani że za mało asystuje,
ani że zbyt drewniany,
ani że za mało twardy,
ani że ze słabego klubu,
ani że nie pasuje do taktyki,
ani że nieograny we Włoszech,
ani że za dużo będzie zarabiał.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:11

Jacky pisze:
CavAllano pisze:Przypominam, ze w lecie '17 Real mialby prawo odkupu za... 35 mln
Jest jakies oficjalne potwierdzenie tych 35mln? Bo juz kiedys z jednym userem tutaj pisalismy, ze rozne zrodla mowia, ze beda go mogli odkupic rowniez za 30 w przyszlym roku.
Pamietam dobrze takiego newsa tuz po pozyskaniu Moraty, ale nie wiem, na ile mialo to wspolnego z oficjalnymi ustaleniami miedzy klubami. 30 mln byc moze wowczas, gdy Morata nie przekroczy pewnej ilosci rozegranych spotkan - w tym roku, o ile sie nie myle, ledwo przekroczylismy bariere, ktora gwarantuje nam teraz 30, a nie 25. Zapewne z tego wzgledu Alvaro gral tyle ogonow, choc Allegri sam z siebie wolal slac do boju Mario.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:20

Pessos pisze:No to mamy teraz nieźle obłożony środek pola. Ciekawe kto wyleci z pomocy.
Wydaje mi się, ze Beppe i spółka dobrze już wiedzą kto opuści nasz zespół tego lata ;)

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:23

Wreszcie mamy klasowego playmakera. W dobrym wieku, ogranego w lidze a przy okazji osłabiliśmy jednego z największych rywali.

Marotta - szacun! :bravo:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:23

Ogony nie mają znaczenia. Żeby występ Hiszpana był "zaliczony" musi on rozegrać 45 minut. Tako rzecze football leaks. Podobnie z 30 milionami - to jest maksimum, na które się umówiliśmy i które potwierdza oficjalny komunikat Juve po kupnie Moraty.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:24

Cabrini_idol pisze:
Pessos pisze:No to mamy teraz nieźle obłożony środek pola. Ciekawe kto wyleci z pomocy.
Wydaje mi się, ze Beppe i spółka dobrze już wiedzą kto opuści nasz zespół tego lata ;)
Masz na myśli Pogbę?

Fajny tekst o Pjanicu: http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... lem-pjanic

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:32

W takim razie tym bardziej trzeba sie pozbyc tego zapisu dotyczacego Moraty juz teraz. Albo rzecz jasna go sprzedac.

Co Wy z tym Pogba? :prochno: Cabrini jeszcze ostatnio wyrazil przekonanie, ze jego zdaniem Francuz zostanie z nami z 2/3 lata, wiec strzelam, ze chodzi mu o tych mniej istotnych zawodnikow jak np. Pereyra. ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:34

Broń Boże Crunny, nie miałem na myśli Pogby ale kogoś z listy Asa,Pereyra,Hernanes,Sturaro,Padoin.

Pogba nie odejdzie tego lata, chyba, że mu samemu strzeli coś do łba, ale to mało prawdopodobne, a kto wie jak potoczą się losy Juve w przyszłym sezonie, być może Juve wygra LM (tfu tfu) a wtedy po co miałby odchodzić ? Dla kasy ? Za kilka lat (2-3) będziemy w czołówce hegemonów (znowu) jeśli chodzi o finanse, bo to, że będziemy w ścisłej czołówce europejskiej nie mam żadnych złudzeń, zresztą widać to po tym jak ewoluuje Juve na przestrzeni ostatnich 5-6 lat.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 20:37 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:35

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Pogba, Pjanic, Khedira, Marchisio, Lemina, Sturaro i nowy - moim zdaniem dobry plan na przyszły sezon biorąc pod uwagę, że Claudio w tym roku może nie pojawić się w ogóle na boisku. Po powrocie Włocha Allegri będzie miał chyba największą do tej pory swobodę przy ustalaniu linii pomocy. Lemina niech wykorzysta luźniejszy okres w Turynie i ostro pracuje z Allegrim nad poruszaniem się po boisku i grą defensywną.
Gabonczyk mnie nigdy nie przekonywal i nie przekonuje. Sprzedalbym go Ranieriemu, a jesli Sturaro nie ma statusu naszego wychowanka (serio nie mam pojecia jak to wyglada), to tez bym go odpalil, a za nich wzial Diaware.
Czemu Sturaro miałby mieć status wychowanka? Zostawiłbym chłopaków tak jak są, nie ma co przesadnie mieszać w tej pomocy tym bardziej, że mogą być problemy z dostępnością/formą Khediry oraz Marchisio. Rewolucja jest nam potrzebna, ale mała stabilizacja też jest ważna. Diawara to bardzo obiecujący młody zawodnik, ale jego sprowadzenie nie podniesie poziomu pomocy. Powinniśmy go dalej obserwować - myślę, że tego lata nie zmieni klubu. Przypominam też, że od przyszłego sezonu w Serie A grać będą nasz Mandragora oraz Sensi, który otwarcie przyznał, że wybrał ofertę Sassuolo ze względu na współpracę tego klubu z Juventusem. Cały czas wydaje mi się też, że zostawimy sobie na przyszły sezon Marrone. Może stąd plotki o sprzedaży Padoina? Ze względu na te przepisy o wychowankach Luka jest lepszym wyborem.

Pjanic w Juventusie. Świetny moment, przełamujemy kolejną barierę w temacie transferów. Czy ta fotka, na której Totti i De Rossi pokazują do obiektywu palce fakalce to autentyk i odnosi się bezpośrednio do Bośniaka? Logika podpowiada, że została zrobiona przy innej okazji, bo Daniele jest na Euro, ale i tak rozwala mnie mentalność jaka unosi się nad rzymskim klubem.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:36

Mamy piłkarza, rozgrywającego, jakiego w Turynie nie było od czasów, mam wrażenie, Nedveda.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:46

No tak, bo Pirlo wcale nie był rozgrywającym...

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:49

Arbuzini mi się wydaje, że Marrone nie przyjdzie, z prostego powodu - mamy Mandragorę. Dzisiaj wyczytałem, że piłkarze poniżej 21 roku życia (Rolando w tym miesiącu skończy 19 lat) są traktowani według nowych przepisów jako wychowankowie. Jakby ktoś obeznany mógłby to potwierdzić, to byłbym rad. Dlatego chyba Marotta nie za bardzo chciał swego czasu rozmawiać z Sassuolo w jego sprawie. To byłoby logiczne. Marchisio, Mandragora i Audero uzupełnią naszą kadrę jako wychowankowie. Zresztą Mandragora może grać i w pomocy i w obronie - czyli szklany Benatia niepotrzebny :ok:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 20:52

Do tego ciekawostka: Dybala&Berardi* - najlepsi asystujący w sezonie 2014/2015, Pogba&Pjanic - najlepsi asystujący w sezonie 2015/2016.

Nie wiedziałem, że bicia wolnych Pjanicia uczył sam mistrz Juninho Pernambucano, niezły rozgrywający trafił się nam po Pirlo :smile:

Może będę złośliwy, ale świetnie się stało, że Brazylia odpadła z Copa America. Dawać Alvesa do Turynu, niech dopełnia formalności transferowe, poznaje ważnych dla Juventusu ludzi i cały klub od podszewki.

* - myślę, że transfer jest już klepnięty, ale nie śpieszy się zarówno nam, jak i Sassuolo, które dostając wartościowego zawodnika w ramach rozliczenia zyska więcej niż mogłoby ugrać na samej kasie

EDIT:
Yaro417 pisze:Arbuzini mi się wydaje, że Marrone nie przyjdzie, z prostego powodu - mamy Mandragorę. Dzisiaj wyczytałem, że piłkarze poniżej 21 roku życia (Rolando w tym miesiącu skończy 19 lat) są traktowani według nowych przepisów jako wychowankowie. Jakby ktoś obeznany mógłby to potwierdzić, to byłbym rad. Dlatego chyba Marotta nie za bardzo chciał swego czasu rozmawiać z Sassuolo w jego sprawie. To byłoby logiczne. Marchisio, Mandragora i Audero uzupełnią naszą kadrę jako wychowankowie. Zresztą Mandragora może grać i w pomocy i w obronie - czyli szklany Benatia niepotrzebny :ok:
Sassuolo podobno chciało go od nas w rozliczeniu za Berardiego, tzn. całość karty. Tak przynajmniej rzekli lepiej doinformowani forumowi koledzy. Pescara od przyszłego sezonu też będzie grała w Serie A i zawodnik preferuje kontynuowanie kariery w tej drużynie, gdzie będzie miał więcej okazji do zaprezentowania się na boisku. Naszym podobno też ten pomysł odpowiada.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 21:00 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany