Mercato (Lato 2016)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Mascherano, Kroos, Krychowiak. Czy tylko ja widzę potrzebę sprowadzenia bardziej ofensywnej opcji by zestaw pomocników: Marchisio, Khedira, Pjanić, Pogba, Lemina, Sturaro, Padoin, Asamoah, Pereyra, Hernanes był kompletny? 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Makiavel
- Juventino
Kroos, który ma młotek w nodze i świetne podanie jest niedostatecznie ofensywny?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- panlider
- Juventino
Na Kroosa w Juve nie ma najmniejszych szans. Myślę, że po zakontraktowaniu Pjanica powinniśmy poszukać defensywnego pomocnika albo kolejnego b2b. Pogba i Khedira radzą sobie w odbiorze, ale są ofensywnie usposobieni, dobrze by było, żeby ktoś zabezpieczał tyły.Makiavel pisze:Kroos, który ma młotek w nodze i świetne podanie jest niedostatecznie ofensywny?
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- jackop
- Juventino
Zdecydowanie niedostateczny. Od rozdzielania piłek, przerzutów, wolnych itp. będzie Pjanić. Jak dla mnie zbyt podobna charakterystyka.
W całym zestawieniu brakuje mi takiego 'vice Pogby'. Gościa z ponadprzeciętną techniką i dryblingiem, potrafiącym grać szybko, nieszablonowo, łącznika między pomocą a atakiem. "Zadaniowca" jak Sturaro, tyle że od ofensywy. Kogoś, kim w założeniu miał być Pereyra. Niekoniecznie o nazwisku z okładek Bravo Sport, czy określonym wieku.
Wg. mnie nawet po sprowadzeniu Bośniaka wciąż istnieje dysproporcja z przewagą graczy lepszych w grze do tyłu niż do przodu, lub lepiej radzących sobie gdy ustawieni są na boisku głębiej.
W całym zestawieniu brakuje mi takiego 'vice Pogby'. Gościa z ponadprzeciętną techniką i dryblingiem, potrafiącym grać szybko, nieszablonowo, łącznika między pomocą a atakiem. "Zadaniowca" jak Sturaro, tyle że od ofensywy. Kogoś, kim w założeniu miał być Pereyra. Niekoniecznie o nazwisku z okładek Bravo Sport, czy określonym wieku.
Wg. mnie nawet po sprowadzeniu Bośniaka wciąż istnieje dysproporcja z przewagą graczy lepszych w grze do tyłu niż do przodu, lub lepiej radzących sobie gdy ustawieni są na boisku głębiej.
W takim razie o razu możemy pożegnać się ze Sturaro i/lub Leminą, bo więcej minut na boisku dostaną wyłącznie na Playstationpanlider pisze:Myślę, że po zakontraktowaniu Pjanica powinniśmy poszukać defensywnego pomocnika albo kolejnego b2b.

Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2016, 23:11 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

- wojczech7
- Juventino
Jeśli tak go wyceniamy, to nie umiesz liczyć, kolegoRICTOR pisze:My Moratę wyceniamy na 45 mln i więcej niż około 15 za anulowanie klauzuli nie damy.

Najlepsza z możliwych opcji low-cost to Kante za 20mln, choć pewnie lada moment zacznie się licytacja i klauzulę weźmie szlag...
@jackop Na całe szczęście nie masz nic wspólnego z ustalaniem składu Juventusu, bo byłoby krucho... Do pary Pogba-Pjanić dorzuciłbyś kogoś wyłącznie od zadań ofensywnych? Serio?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Kamex22
- Juventino
Ale jak to szlag?wojczech7 pisze:Najlepsza z możliwych opcji low-cost to Kante za 20mln, choć pewnie lada moment zacznie się licytacja i klauzulę weźmie szlag.

Co najwyżej może być licytacja kto da większą pensję i ewentualny bonus za podpisanie umowy.
Tak jak gdzieś pisałem, nie zaszkodziłoby jakby Marotta zainteresował sie Francuzem. Wiem, że w walce na pensje mamy małe szanse, ale poziom sportowy może go przekona?

Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2016, 23:16 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak się składa, że jednak umiem
30 mln Real musi zapłacić jeśli zechce go u siebie. Jeśli faktycznie chcą go gdzieś dalej opchnąć z zarobkiem to interesować ich mogą oferty jedynie powyżej 30 mln. Jeśli my im zaoferujemy teraz dodatkowo 15 mln to żeby zarobić więcej musieliby go sprzedać gdzieś za powyżej 45.

- jackop
- Juventino
Dobrze, że Juventus ma Ciebie wybawcowojczech7 pisze:@jackop Na całe szczęście nie masz nic wspólnego z ustalaniem składu Juventusu, bo byłoby krucho... Do pary Pogba-Pjanić dorzuciłbyś kogoś wyłącznie od zadań ofensywnych? Serio?

Dla mnie podstawową czwórką w hierarchii będą Pogba, Pjanić, Khedira i Marchisio. Do czasu odzyskania pełnej sprawności pierwszym do wejścia będzie Claudio. Nie sądzę żebyśmy w to mercato pozyskali kogoś, kto automatycznie zepchnąłby Samiego na ławkę. Co innego zawodnik do rotacji, o charakterystyce przeze mnie wymienionej. Mamy już defensywniejszego Sturaro, umiarkowanego Leminę i na ten moment ofensywniejszego Pereyrę, którego zastąpiłbym kimś innym.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2016, 23:20 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

- Arbuzini
- Juventino
:rotfl:panlider pisze:[...] używając przymiotnika "czarny", od razu wychodzisz na rasistę.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Pogba jest Czarnym Bogiem Futbolu [...]
Ciekawe rzeczy pisze Tuttosport. Mianowicie po zakupie Pjanicia mamy skupić się na pozyskaniu - uwaga - registy. Dość zabawny news biorąc pod uwagę, że trzej kandydaci to Mascherano oraz Kovacic i Gomes. O ile dwóch ostatnich to zawodnicy o podobnej charakterystyce, tak Argentyńczyk to typowy defensywny pomocnik lubiący być cały czas pod grą i od czasu do czasu posyłający długie podanie na rozciągnięcie gry. Moim zdaniem dwa różne pomysły na taktykę. Marchisio to zawodnik wyraźnie bardziej utalentowany ofensywnie, choć po wyleczeniu kontuzji może już nie wrócić do gry jako b2b. Ciekawe też jaka rola przypadnie Khedirze na przyszły sezon. Mimo częstych kontuzji uważam go za dość istotnego zawodnika. Niemniej wygląda na to, że na Bośniaku nasze transfery do pomocy się nie skończą, co byłoby świetną wiadomością.
Myślę, że po sprzedaży Pereyry - jemu chyba najbliżej do odejścia - czeka nas transfer kolejnego środkowego pomocnika.
Pogba, Pjanic, Khedira, Marchisio, Lemina, Sturaro i nowy - moim zdaniem dobry plan na przyszły sezon biorąc pod uwagę, że Claudio w tym roku może nie pojawić się w ogóle na boisku. Po powrocie Włocha Allegri będzie miał chyba największą do tej pory swobodę przy ustalaniu linii pomocy. Lemina niech wykorzysta luźniejszy okres w Turynie i ostro pracuje z Allegrim nad poruszaniem się po boisku i grą defensywną.
Było coś o Darmianie ostatnio? Niezdrowo się napaliłem, że zastąpi u nas w tym roku Lichtsteinera.
"Czy kiedyś myślałem o opuszczeniu Juventusu? Nie, nawet w styczniu, chcę zostać w klubie, Stara Dama jest zespołem pełnym wspaniałych piłkarzy i walka o pierwszy skład jest zacięta. Ale ja się łatwo nie poddaję, ciężko trenuję, by zasłużyć na swoje szanse. Premier League? Bardzo mnie ciekawi ta liga, ale chce potwierdzić swoją markę we Włoszech, a poza tym, z tego co wiem, Bianconeri nie zamierzają mnie sprzedawać."Makiavel pisze:zakładam, że Zaza odejdzie
Docelowo pomocnikiem równoważącym formację będzie Marchisio i do tej roli ciężko znaleźć kogoś lepszego. Pod jego nieobecność na pewno liczymy na Khedirę, w końcu nie bez powodu jest jednym z naszych najlepiej opłacanych zawodników. Pereyrę zastąpi najprawdopodobniej ktoś o innej charakterystyce, ale większej klasie sportowej. Według doniesień o raczej defensywnych inklinacjach więc wiele wskazuje na to, że Allegri chce żeby skrzydła funkcjonowały bardziej ofensywnie. Włoch jak to Włoch - w pierwszej kolejności musi mu się zgadać balans na boisku.jackop pisze:Mamy już defensywniejszego Sturaro, umiarkowanego Leminę i na ten moment ofensywniejszego Pereyrę, którego zastąpiłbym kimś innym.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pierwsze zdjęcie Miralema w Turynie.
Tak się zastanawiam, czy to info o rzekomej ofercie od Realu wartej 120 baniek nie jest czasem wymysłem Raioli. On wie, że Pogba jest obecnie na ustach wszystkich i chciałaby go połowa Europy, ale dzięki takim "przeciekom" Francuz nie znika z okładek gazet i jego wartość marketingowa wciąż rośnie, zwłaszcza w tym momencie (Euro). Raiola lubi, gdy wokół jego zawodników sporo się dzieje.
Marotta pewnie nawet nie myśli o tym, by co roku oddać ważnego gracza w celu pozyskania innego. My mamy inne ambicje niż BVB czy też nawet Atletico. Może należałoby podkreślić raz jeszcze - nie po to wzmacniamy skład takimi graczami jak Pjanić czy Alves, by spartaczyć to zaraz oddając Pogbę. Sky cały czas twierdzi, że gość jest u nas szczęśliwy, a Marottę właściwie żadna oferta nie zainteresuje, bo na pierwszym miejscu w chwili obecnej liczy się dla nas pewna regularność, którą ponownie zatracilibyśmy oddając kluczowego zawodnika pierwszego składu. Nawet i 120 baniek nie jest gwarantem utrzymania wysokiego poziomu tego zespołu i dobrze o tym wiecie, Marotta też pewnie zdaje sobie z tego sprawę. Zachwianie równowagi i kolejne duże zmiany wcale nie musiałyby nam wyjść na dobre. Zresztą o czym my piszemy, temat jest rozdmuchany. Pamiętam do dziś słowa Marotty, który zapewniał, że klub absolutnie robi wszystko, by zatrzymać w klubie tych najlepszych, przypadek Vidala był z kolei wyjątkiem (Beppe wskazał między wierszami na pozaboiskowe problemy z Arturo). Niebawem pewnie przedłożymy Paulowi nowy kontrakt, a w międzyczasie dziennikarze będą wymyślać kolejne scenariusze.
Tak się zastanawiam, czy to info o rzekomej ofercie od Realu wartej 120 baniek nie jest czasem wymysłem Raioli. On wie, że Pogba jest obecnie na ustach wszystkich i chciałaby go połowa Europy, ale dzięki takim "przeciekom" Francuz nie znika z okładek gazet i jego wartość marketingowa wciąż rośnie, zwłaszcza w tym momencie (Euro). Raiola lubi, gdy wokół jego zawodników sporo się dzieje.
Marotta pewnie nawet nie myśli o tym, by co roku oddać ważnego gracza w celu pozyskania innego. My mamy inne ambicje niż BVB czy też nawet Atletico. Może należałoby podkreślić raz jeszcze - nie po to wzmacniamy skład takimi graczami jak Pjanić czy Alves, by spartaczyć to zaraz oddając Pogbę. Sky cały czas twierdzi, że gość jest u nas szczęśliwy, a Marottę właściwie żadna oferta nie zainteresuje, bo na pierwszym miejscu w chwili obecnej liczy się dla nas pewna regularność, którą ponownie zatracilibyśmy oddając kluczowego zawodnika pierwszego składu. Nawet i 120 baniek nie jest gwarantem utrzymania wysokiego poziomu tego zespołu i dobrze o tym wiecie, Marotta też pewnie zdaje sobie z tego sprawę. Zachwianie równowagi i kolejne duże zmiany wcale nie musiałyby nam wyjść na dobre. Zresztą o czym my piszemy, temat jest rozdmuchany. Pamiętam do dziś słowa Marotty, który zapewniał, że klub absolutnie robi wszystko, by zatrzymać w klubie tych najlepszych, przypadek Vidala był z kolei wyjątkiem (Beppe wskazał między wierszami na pozaboiskowe problemy z Arturo). Niebawem pewnie przedłożymy Paulowi nowy kontrakt, a w międzyczasie dziennikarze będą wymyślać kolejne scenariusze.
- wojczech7
- Juventino
Bardzo pokrętna logika. Jeśli wyceniamy go na 45 (nie wiem, skąd masz taką informację), to powinniśmy być skłonni dopłacić 25, żeby u nas został. Proste, jak budowa cepa.RICTOR pisze:Tak się składa, że jednak umiem30 mln Real musi zapłacić jeśli zechce go u siebie. Jeśli faktycznie chcą go gdzieś dalej opchnąć z zarobkiem to interesować ich mogą oferty jedynie powyżej 30 mln. Jeśli my im zaoferujemy teraz dodatkowo 15 mln to żeby zarobić więcej musieliby go sprzedać gdzieś za powyżej 45.
Zainteresowanie innych klubów nie ma znaczenia w tym kontekście.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak pokrętna jak jasna i prosta? Potraktuj te 10 mln różnicy jako wyszkolenia piłkarza albo co sobie tam chcesz. Real nie musi sprzedawać go nigdzie dalej. Jak go chce u siebie to jest w plecy 30 mln, jeśli weźmie od nas 15 mln i odpuści Moratę jest do przodu 15. Łącznie wartość Moraty wychodzi 45. A jak chcesz dalej twierdzić, że nie umiem liczyć to proszę bardzo. Trzeci raz tego samego pisał nie będę.
Edit: Di Marzio w programie - umowę z Pjaniciem mieliśmy od miesiąca, piłkarz chciał do nas dołączyć, kontuzja Rudigera nie miała na nic wpływu bo jeśli jest klub chętny zapłacić klauzulę za danego piłkarza i wola tegoż piłkarza na dołączenie do klubu gotowego zapłacić klauzulę to do transferu dojdzie niezależnie od wszystkiego. Badania jutro jak już było pisane.
I dalej od GDM;
- Berardi jest na wakacjach na Madagaskarze, w tym tygodniu mamy się spotkać, inne kluby mogą liczyć na jego zatrudnienie tylko wtedy jeśli Domenico nie będzie chciał grać u nas;
- Hernanes ma oferty z Chin;
- Padoin chce do Cagliari, ale póki co jeszcze jest różnica między naszymi oczekiwaniami a ofertą jaką nam przedstawili (wcześniej GDM pisał, że chcemy za Simone 2,5 mln).
Edit: Di Marzio w programie - umowę z Pjaniciem mieliśmy od miesiąca, piłkarz chciał do nas dołączyć, kontuzja Rudigera nie miała na nic wpływu bo jeśli jest klub chętny zapłacić klauzulę za danego piłkarza i wola tegoż piłkarza na dołączenie do klubu gotowego zapłacić klauzulę to do transferu dojdzie niezależnie od wszystkiego. Badania jutro jak już było pisane.
I dalej od GDM;
- Berardi jest na wakacjach na Madagaskarze, w tym tygodniu mamy się spotkać, inne kluby mogą liczyć na jego zatrudnienie tylko wtedy jeśli Domenico nie będzie chciał grać u nas;
- Hernanes ma oferty z Chin;
- Padoin chce do Cagliari, ale póki co jeszcze jest różnica między naszymi oczekiwaniami a ofertą jaką nam przedstawili (wcześniej GDM pisał, że chcemy za Simone 2,5 mln).
- Shadow Marshall
- Juventino
Oby Berardi chciał dla nas grać. Chłopak ma talent, świetnie pracuje dla drużyny. Skoro nasi go chcą to znaczy, że trener ma na niego pomysł i ustawienie go gdzieś to nie jest żaden problem.
- Yaro417
- Juventino
Co do Berardiego, to moim zdaniem jego przyjście nie jest uzależnione od sytuacji Moraty, gdyż jest on traktowany jako zastępstwo dla Cuadrado. Za Caceresa mamy D. Alvesa, a za Cuadrado mamy Berardiego. Proste 
Dzisiaj czytałem w Sporcie (mało wiarygodne źródło), że Barca jest pewna tego, że uda im się przekonać Masche do pozostania w klubie. Wczoraj z kolei pisali, że Masche jest zdeterminowany do odejścia. Wszystko wyjaśni się pewnie dopiero po CA, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.
wojczech7 Rictor ma rację co do wyceny Moraty
Dzisiaj czytałem w Sporcie (mało wiarygodne źródło), że Barca jest pewna tego, że uda im się przekonać Masche do pozostania w klubie. Wczoraj z kolei pisali, że Masche jest zdeterminowany do odejścia. Wszystko wyjaśni się pewnie dopiero po CA, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.
wojczech7 Rictor ma rację co do wyceny Moraty