Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
Skys sport podała, że Pogba móglby opuścic Juve tylko dla Barcy lub RM. No nic nowego.
Zaś VS podaje, że dzisiaj spotkanie z Bayernem ws. Benatii.
Padoin nie jest przekonany do Cagliari. On powinien nam zrobić przysługe i pójść wszędzie tam gdzie mu każemy. Mam nadzieje, ze Storari go przekona.
Zaś VS podaje, że dzisiaj spotkanie z Bayernem ws. Benatii.
Padoin nie jest przekonany do Cagliari. On powinien nam zrobić przysługe i pójść wszędzie tam gdzie mu każemy. Mam nadzieje, ze Storari go przekona.
- wloski
- Juventino
Myślałem, że wszystko będzie ogłaszane w 1 lipca, bo cisza z Alvesem i Berardim, ale w takim razie jeśli Pjanić zostanie przetestowany jutro, a Berardi nie został jeszcze, to mam pewne obawy czy do nas dołączy. Z Alvesem trochę inna sprawa, bo ociągać chłopa od gry w CA na rzecz testów byłoby z naszej strony nieco śmieszne, dlatego tutaj panuje we mnie pewien optymizm, jednak jestem nieco zmieszany, że z Berardim nic nie zostało poczynione i wygląda to na to, jakbyśmy czekali co dalej z Moratą... :mad2: a niby sytuacje obu piłkarzy miały być od siebie niezależne :co?: .CavAllano pisze:Sky - testy Pjanicia jutro albo we wtorek. Maja sie odbyc w naszym nowym centrum medycznym przy Juventus Stadium (J-Medical; zobaczymy, jak sie bedzie prezentowac, choc na zdjeciach wyglada imponujaco). Dotychczasowe mialy miejsce w turynskiej klinice.
A najlepiej wyłożyć się pod tramwaj? Nie dziwię się mu, obrósł w piórka jakkolwiek to znaczy, ile jest piłkarzy aktywnie grających w Serie A, którzy mają 5 scduetto na swoim koncie?Robaku pisze:Padoin nie jest przekonany do Cagliari. On powinien nam zrobić przysługe i pójść wszędzie tam gdzie mu każemy. Mam nadzieje, ze Storari go przekona.
- Robaku
- Juventino
Nikt nie każe mu popełniać samobójstwa.
(niektórzy nie potrafią chyba znaaleźć odpowiednich porównan - wiec rzucaja hiperbolą). Tylko jeśli Juve daje mu do zrozumienia, żeby szukał nowego klubu to jednak nie powinien wybrzydać z racji tego, co i dzięki komu osiągnął. I także to w jakim jest wieku.
Footbaitalia podała, że jednak porpozycja Realu za Pogbe to 120 mln plus Kroos.
Mniemam, że zadna oferta nie jest prawdziwa.
(niektórzy nie potrafią chyba znaaleźć odpowiednich porównan - wiec rzucaja hiperbolą). Tylko jeśli Juve daje mu do zrozumienia, żeby szukał nowego klubu to jednak nie powinien wybrzydać z racji tego, co i dzięki komu osiągnął. I także to w jakim jest wieku.
- wloski
- Juventino
Oczywiście, że zachowanie typu Amauri nie powinno mieć miejsca, bo dzięki Juventusowi zostanie zapamiętany w historii piłki nożnej, ale też uważam, że chłopak może kompletnie nie chcieć odejść i raczej powtórzyć historię Brazola niż Storariego czy Pepe, którzy stwierdzili, że ich czas to zmienić barwy. Chłop tak mocno przyzwyczaił się do roli zmiennika, że jak widać niechętnie rozgląda się za regularną grą. Mam nadzieję, że jednak pozbędziemy się go, bo w drużynie walczącej o LM poziom musi zostać zwiększony. Taki Padoin owszem był przydatny, ale jeszcze 2-3 sezony temu, w tym już był mocno zmarginalizowany, a tym jak zaprezentował się na początku sezonu to przekreślił swoje szanse, na coś więcej.Robaku pisze:Nikt nie każe mu popełniać samobójstwa.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jakies to niespojne, bo ta sama stacja podala dzis, ze Pogba chcialby zostac w Turynie.Robaku pisze:Skys sport podała, że Pogba móglby opuścic Juve tylko dla Barcy lub RM. No nic nowego.
Ogloszenie transferu Pjanicia moze nastapic na poczatku lipca - przeprowadzenie testow moze sie z kolei odbyc duzo wczesniej.
Nie wiem, jaki jest sens pisania o transferze Pogby, skoro nic na taki nie wskazuje.
- Robaku
- Juventino
Mrozzi, dla mnie info od Sky italia świadczy o tym, że Pogba mógłby zmienić drużynę tylko na lepszą. Zapewne z jakichś powodów ( braku trofeów ) wykluczył odejście do PSG, czy innych angielskich druzyn.
Nie świadczy o tym, ze chce to zrobić, tylko o tym kogo ew. mozna wykluczyc z plotek.
Nie świadczy o tym, ze chce to zrobić, tylko o tym kogo ew. mozna wykluczyc z plotek.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dlatego ze sportowego punktu widzenia, po mocnych transferach przeprowadzonych tego lata, wizja opuszczenia Juve szczegolnie kuszaca byc nie powinna. Pamietam jak dzis, ze swego czasu duzo pisalo sie o tym, ze Vidal sie waha, czy czasem nie odejsc z klubu, co bylo dosc szokujace (wybryki poza boiskiem przypieczetowaly jego los). Teraz chodzi glownie o to, czy Marotta sie ugnie (na co sie nie zapowiada) i czy Pogba bedzie naciskal na odejscie (nie ma poki co zadnych doniesien o podobnej tresci). Francuz pozostal rok temu, gdy oddalismy 3 waznych zawodnikow, teraz bedziemy mocniejszym zespolem, wiec tym bardziej powinno byc latwiej go utrzymac. Jesli mialbym strzelac, to obstawialbym, ze Pogba sprobuje wygrac LM z nami i ewentualnie odejdzie w lecie 2017.
- Robaku
- Juventino
Zdecydowanie, dlatego wszystko wskazuje na to, że Pogbe na dzisiaj przekonać musi projekt, sam projekt a nie hajsy.
Tutto podaje, ze mamy zapytać BM o Gotze. Mniemam, że jesli VS podaje o jakimś szczyt w zwiążku z Benatią to pewnie i poruszoną zostanie kwestia Mario.
Tutto podaje, ze mamy zapytać BM o Gotze. Mniemam, że jesli VS podaje o jakimś szczyt w zwiążku z Benatią to pewnie i poruszoną zostanie kwestia Mario.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Na Trasnfermarkt D.Alves i Pjanic już oficjalnie u nas: http://www.transfermarkt.pl/juventus-tu ... on_id/2016. Obserwuję przyszłe transfery do nas w tym serwisie od jakichś 4-5 lat i jeszcze nigdy nie było tak, żeby im się nie potwierdziło, mimo że często zamieszczają tam transfery przed oficjalkami klubów.
Póki co uzupełniliśmy braki i zabezpieczyliśmy się na wypadek odejścia Cuadrado i Moraty:
Cuadrado -> D.Alves (na plus, zakładając, że gramy 3-5-2, a nie 4-3-3; na minus jeśli chodzi o wiek)
Morata -> Berardi (na minus, bo Berardi MOŻE być w tym miejscu kariery, w którym teraz jest Morata dopiero za 2 lata)
Marchisio -> Pjanic (teoretycznie na plus jeśli chodzi zarówno o wiek, jak i poziom)
Ciekaw jestem, jak wyjdziemy na tych roszadach.
Do opylenia są:
1. Hernanes - mamy Pjanica, więc nie potrzebujemy już Hernanesa
2. Asamoah - potrzebujemy takiego wybieganego i inteligentnego środkowego pomocnika, ale zdrowego
3. Pereyra - fajny gracz na ławkę, ale jak ktoś da za niego 15-20 mln, to trzeba sprzedać, żeby zrobić więcej miejsca dla Leminy, który bardziej pasuje do środka w 3-5-2
Póki co uzupełniliśmy braki i zabezpieczyliśmy się na wypadek odejścia Cuadrado i Moraty:
Cuadrado -> D.Alves (na plus, zakładając, że gramy 3-5-2, a nie 4-3-3; na minus jeśli chodzi o wiek)
Morata -> Berardi (na minus, bo Berardi MOŻE być w tym miejscu kariery, w którym teraz jest Morata dopiero za 2 lata)
Marchisio -> Pjanic (teoretycznie na plus jeśli chodzi zarówno o wiek, jak i poziom)
Do opylenia są:
1. Hernanes - mamy Pjanica, więc nie potrzebujemy już Hernanesa
2. Asamoah - potrzebujemy takiego wybieganego i inteligentnego środkowego pomocnika, ale zdrowego
3. Pereyra - fajny gracz na ławkę, ale jak ktoś da za niego 15-20 mln, to trzeba sprzedać, żeby zrobić więcej miejsca dla Leminy, który bardziej pasuje do środka w 3-5-2
- tommy0
- Juventino
Sorry, ale nie wytzrymalem jak to przeczytalem. Jak wyliczyles, ze berardi może być na poziomie moraty dopiero za dwa lata?:) to nie gra komputerowa. Poza tym Morata, z całym dla niego szacunkiem topem nie jest i smiem wątpić w to, ze w ogóle będzie i do płacenie 15 mln Realowi za anulowanie klauzuli to moim zdaniem powinien być maks.Crunny pisze:
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Powiedz mi, gdzie ja napisałem, że "Berardi będzie na tym samym poziomie co Morata"? Podpowiem: nigdzie! Napisałem: "Berardi może być w tym samym miejscu kariery co Morata". Morata jest dziś w takim miejscu kariery, że ma 23 lata, interesują się nim kluby pokroju PSG czy Arsenalu i są za niego ponoć w stanie dać 40-50 mln, jest podstawowym napastnikiem swojej reprezentacji na dużym trunieju, ma doświadczenie w europejskich pucharach (2 finały LM, gole przeciwko Barcelonie, Realowi, Bayernowi). Berardi być może będzie w tym miejscu dopiero za 2-3 lata.tommy0 pisze:Sorry, ale nie wytzrymalem jak to przeczytalem. Jak wyliczyles, ze berardi może być na poziomie moraty dopiero za dwa lata?:) to nie gra komputerowa. Poza tym Morata, z całym dla niego szacunkiem topem nie jest i smiem wątpić w to, ze w ogóle będzie i do płacenie 15 mln Realowi za anulowanie klauzuli to moim zdaniem powinien być maks.Crunny pisze:
- fazzik8
- Juventino
Robaku pisze:Zdecydowanie, dlatego wszystko wskazuje na to, że Pogbe na dzisiaj przekonać musi projekt, sam projekt a nie hajsy.
Ooo Gotze. Moje marzenie do pomocy. Ma super ciąg na bramkę. Strasznie by sie nam jeszcze taki piłkarz do pomocy przydał
- Makiavel
- Juventino
@Robaku Patrząc na grę Kroosa dalej uważasz, że nie jest wart 60 milionów?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Robaku
- Juventino
Oczywiście. Chcesz dyskutować na temat obrony Ukraińców to przejrzyj ich ostatnie mecze. tracą na potęgę. a Ukraina wchodzi w Niemców jak nikt, nigdy wcześniej.Makiavel pisze:@Robaku Patrząc na grę Kroosa dalej uważasz, że nie jest wart 60 milionów?
Przeciez Niemcy od 10 minut to grają kaszaanę.
Kroos mi niczego nie urywa,
O fajna akcja kiedy Boateng wybijal pilke z linii, Drax 2 metry od Jarmolenki, Kroos pojawił się dopiero kiedy Ukrainiec już przerzucił piłkę na drugą cześć pola karnego.
OO piękne podanie Kroosa do Boatenga.
Fajnie ocenić zawodnika po 15 minutach meczu