Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 11:27

Robaku pisze:Coś o Gomesie i Masche ucichło i pytanie, czy Pjanic robi robotę za całość, czy po prostu w temacie tych zawodników nie mamy już o co walczyc.
Tak w mediach piali, ze Javier podpisze z Barcelona nowy kontrakt, a jeszcze to nie nastapilo. Wiele sie w tym temacie moze w dalszym ciagu wydarzyc, ale sprawa ze wzgledu na CA jest zawieszona. Przez rzeczone rozgrywki nie podpisalismy jeszcze z Alvesem, ale to juz tylko kwestia czasu. Wracajac do Gomesa - on od poczatku wygladal jak jakas sciema, bo gosc za takie hajsy, ktory nic jeszcze w pilce nie osiagnal i nie pokazal, to jakis niesmaczny zart. Od praktycznie poczatkowej fazy dzialan na rynku wszystko wskazuje na to, ze do pomocy wezmiemy jedno grube nazwisko, drugiego pilkarza z kolei po jakiejs promocji/z doswiadczeniem. Po transferze Pjanicia nikt nie powinien miec watpliwosci, ze w przypadku Bosniaka mowa o pierwszej opcji. Pedulla' pisal ostatnio, ze Kovacic wcale nie jest naszym priorytetem, wiec mozna by wnioskowac, ze mamy jakiegos asa w rekawie. Para Pjanic-Kovacic albo Pjanic-Mascherano wpisalaby jednak w plany klubu, jakie nakreslaja media we Wloszech. Zreszta nie od dzis mowi sie o tym, ze chcielibysmy dorzucic po topie do kazdej formacji, czyli: Alves do obrony (sciaganie kogos z najwyzszej polki do srodka obrony mija sie natomiast z celem, bo tam nie do ruszenia sa BBC - byc moze wlasnie dlatego szukamy kogos uniwersalnego jak Mascherano), Miralem do pomocy i ktos po byku do ataku, o ile odejdzie Morata. Jako uzupelnienie skladu Darmian i Berardi. :ok:

@Cabrini
To jakis bullshit, bo te pozostale kilka milionow nalezy do samego Pjanicia. On sam zrzeka sie ich majac na uwadze wyzszy kontrakt, jaki u nas dostanie. Roma nie ma nic do gadania, bo zaplacimy klauzule, w praktyce jednak rzymianie dostana 30-32 mln.
Tak przy okazji na doniesienia od Di Marzio trzeba uwazac, bo facet rozmienil sie na dobre i niejednokrotnie juz strzelal slepakami. Kiedys zajmowal sie konkretami i uaktywnial sie wtedy, gdy faktycznie cos sie dzialo. Obecnie dorzuca do tego spekulacje.

Swoja droga albo mamy w klubie mega prawnikow, albo o tym myku poinformowal nas agent pilkarza. Sama Roma raczej nie chwalilaby sie, ze i tak te pozostale kilka baniek dostanie zawodnik, bo wszedzie gadali o 38 mln (rozliczyliby sie z Bosniakiem we wlasnym zakresie).

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 11:41

A wiadomo co z Matheusem Pereyra ?

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 11:48

Ja tak sobie myślę, że może Yaya Toure to będzie gracz, którego gdzieś po cichu znów ugadujemy. Nie wiem jak z pensja by było, ale taki czołg do pomocy z doświadczeniem mógłby być niezłym pomysłem( chyba nawet kiedyś były plotki z nim związane). Poza jedną wadą- kontuzje się go często łapią ostatnio.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:04

Yaya to dziś jakieś jaja, a nie ten klasowy pomocnik sprzed kilku lat.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 76 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:10

Dokładnie @deszczowy. Nie róbmy sobie jaj z tym Yaya Toure, bo to już cień piłkarza jakim był jeszcze dwa sezony. Do tego ciągłe urazy i widoczny brak motywacji. Gość chce sobie jeszcze dobrze dorobić przed emeryturą i dlatego lepiej dla nas, gdy będzie się trzymał z dala od Juve. Myślę, że idealnie pasuje do Interu, a miał już okazję pracować z Mancinim, także niech go kupują.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:23

Kolejna śmieszkowata ofertą za Pogbe według Tutto ManU daje 75 mln i Darmiana :rotfl:

Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:36

Toure to ciągle klasowy piłkarz i wina Pellegriniego, że wszyscy teraz patrzą na niego przez pryzmat fatalnej dyspozycji fizycznej z półfinału Ligi Mistrzów. Tak to jest jak się wystawia zawodnika w tym wieku nie w pełni przygotowanego i zdrowego. Widziałem kilka meczów City w tamtym sezonie i w dalszym ciągu potrafi ostro harować ma świetny przegląd pola i kapitalne uderzenie z dystansu. Dobre przygotowanie do sezonu i byłby to niezły transferowy steal jeżeli przyszedłby do nas za darmo.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:42

@Boncol chyba widzialeś kilka skrótów meczów City a nie meczów w pełnym wymiarze :) tak jak koledzy wyżej piszą Toure to są piłkarskie jaja w tej chwili a nie jakaś klasa czy jakość. Jest ociężały, zdemotywowany, brak mu jakiekolwiek błysku. Tylko piłkarska emerytura ale Juventus to nie ten adres. Jak przychodził Pirlo to był zupełnie inny człowiek co pokazał przez 3 sezony. Zdecydowanie nie dla takich pomysłów i oby nikomu z zarządu nie świtało żeby się zabierać za tego dziadka. Polecam oglądać bardziej wnikliwie mecze innych drużyn jeżeli chcesz udzielać wypowiedzi na temat zawodników którzy mają nas potencjalnie wzmocnić :)

Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:48

Chyba zapominasz jak ważny jest fakt zmiany otoczenia. Wspomniany przez Ciebie Pirlo przed przyjściem do Juve też zagrał słabiutki sezon w Milanie, ale u nas odżył i pokopał jeszcze kilka lat na wysokim poziomie. Z Toure może być bardzo podobnie, bo talentu gość nie zatracił jedynie fizycznie musiałby popracować ciężej w lecie.

No chyba, że ma przebite blachy i już rzeczywiście bliżej mu do emerytury, ale wątpię, bo szalenie ambitny z niego był piłkarz przez kilkanaście lat żeby poddawać się po jednym słabszym sezonie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:50

Yaya Toure padł motorycznie, jego wydolnośc spadła do poziomu oldbooja. Technika i siła owszem, ale on już nie nadaje się do gry na wysokim poziomie. Wdziałem dosyć dużo meczy w poprzednim sezonie MC i koleś po prostu siadł motorycznie, człapie, oddycha rękawami i nie ma już zrywu, sprintu. Przyszedł czas na emeryturę w USA lub Azji.

Obrazek
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:55

Pirlo miał kondycję albo jak to inaczej nazwiemy swój czar tyle że brakowało Mu motywacji w Milanie dlatego u nas odżył w pełni. Yaya Toure nie ma już nic ze swojej magii a poza tym jak pisze Cabrini padł motorycznie, fizycznie i w każdy możliwy sposób. Tylko emeryturka ale jak patrzę czasem na intensywność gry w USA to nie wiem czy podoła :D bo taki Lampard np. gra piach.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:58

Tak tylko dla przypomnienia :D

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 12:59

Przyznaje, że rzuciłem jego nazwiskiem, głównie przez pamięć pierwszej części sezonu gdzie wyglądał dobrze, więcej był jednym z lepszych graczy City. W późniejszej części sezonu faktycznie grał słabiej, a i City aż tyle nie oglądałem. Wiec jeśli fakty są takie, że notorycznie nie daje rady, to nie ma sie co nim zajmować. Luźny pomysl ;)
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2016, 13:01 przez szymken, łącznie zmieniany 1 raz.

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:01

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:03

Cabrini_idol pisze:Yaya Toure padł motorycznie, jego wydolnośc spadła do poziomu oldbooja. Technika i siła owszem, ale on już nie nadaje się do gry na wysokim poziomie. Wdziałem dosyć dużo meczy w poprzednim sezonie MC i koleś po prostu siadł motorycznie, człapie, oddycha rękawami i nie ma już zrywu, sprintu. Przyszedł czas na emeryturę w USA lub Azji.
Ja to mysle ze obrazasz odlbojów.. ten chlop jest tragiczny.

Ramires pojdzie do Interu.

Nas interesuje teraz po Pjanicu chyba Berardi i sytuacja Moraty.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany