Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 22:44

jackop pisze:
Cabrini_idol pisze:Co wy widzicie w tym Lukaku , pytam serio, oglądam dosyć często PL ale Everton widziałem w mijającym sezonie może z 4-5 razy, resztę w skrótach. Jackop znawca i król BPL może się wypowie :prochno:
Skoro nalegasz :D

Genialne warunki fizyczne: wzrost, siła, przyspieszenie, szybkość w połączeniu z bardzo dobrą grą głową, umiejętnością gry w powietrzu, techniką, dryblingiem! i zmysłem do gry kombinacyjnej. Po prostu czołg, którego nie imają się praktycznie kontuzje.

.
Z tą techniką nie przesadzaj. Ostatnio oglądałem Belgie - Norwegie i komentatorzy ocenili go jako kołka, i kurde trochę się z nimi zgadzam. Podanie przyjęcie z powietrza, bach piłka odskoczyła na 2-3 metry i z akcja 1:1 piłka do przeciwnika.
Czołg, ale powiedzmy sobie szczerze są dwa czołgi obecnie w futoblu, które mają nienaganna technike mienowicie - Zlatan i Lewy. Reszta czołgów bazuje na własnej fizyczności.
Robaku pisze:[Gabriel Jesus] Najbliżej mu fizycznie do Moraty, choć musi trochę podrosnąć.
Lepiej niech już zacznie, 15 cm w wieku 19 lat to niezłe wyzwanie :D
Arbuz, nie do końca chodziło mi o wzrost a ogolnie o tężyzne fizyczną. Zaza i Mandzur zjadają go na śnmiadanie jesli o to chodzi. Bo chłopaków to nikt nie moze przepchnąć.
Dybałe wiadomo może położyc prawie każdy, ale chłopak ratuje się nieprawdopodobnym dryblingiem i szybkością.
A Morata to taka średniawka, czasem się przepchnie czasem go uwalą i tutaj widzę Jesusa. Póki co trzyma się na nogach lepiej niż Dybala ( bo jest większy -o faken - chłopak na boisku wyglądał na wyższego niż Paulito a tutaj 2 cm niżej), ale jeśli mielibysmy z niego miec wiekszy pozytek w Serie A to musi nabrać tężyzny, no ale pamiętajmy, ze ma 19 lat, wiec do zrobienia.[quote[/quote]
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2016, 22:51 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 22:48

pablo1503 pisze: W ubiegłym roku również zaczęliśmy mercato z kopyta. Khediro i Dybala. Później niestety okazało się, że straciliśmy Vidala i Teveza. Mam nadzieję, że tegoroczne szybkie sprowadzania nie zwiastuje czegoś złego.
Oby się tak nie stało.

Pjanić, Berardi, Alves to jednak nie są aż tak kosztowne transfery - pewnie z 50 mln. Myślę, że nasz budżet raczej opiera się na sprzedaży Moraty, Pereyry, może Asamoaha.

Nie liczę jednak na nic ponad to. Przy takim układzie wychodzimy na 0 i na tym też będzie pewnie zależeć zarządowi, no może jeszcze jakaś standardowo wtopa pod koniec mercato za 10-15 mln. Nie chce być źle zrozumiany - te transakcje i tak pozwolą nam podnieść poziom drużyny i o to właśnie chodzi. Morata fajny koleś i bardzo go lubię, szkoda, że w tym wieku nie przebił się jeszcze do 1 składu Juve i wygryzł go taki gigant jak Mandzukic. Sprowadzenie w jego miejsce Berardiego wydaje się logiczne i może wyjść nam na korzyść, szczególnie, że jego charakterystyka bardziej pasuje do roli zmiennika Dybali. Pereyra, Asa wiadomo niespełnieni rezerwowi, za to Pjanić może pociągnąć nasz zespól to samo Alves za friko.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 22:49

Panowie mam hita :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Czy ja dobrze widzę??? Hahha takiej fantazji to ja jeszcze nie widziałem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Wiele wskazuje na to, że przyszłość Álvaro Moraty będzie główną sagą letniego okienka transferowego. Real Madryt skorzysta z prawa odkupu Hiszpana za 30 milionów euro, by następnie sprzedać go po wyższej kwocie. Niemniej, Juventus chce zatrzymać w składzie wychowanka Królewskich za wszelką cenę. Dlatego też Florentino Pérez i Giuseppe Marotta zasiądą niedługo do rozmów w Madrycie i będą negocjować przyszłość Moraty. Na spotkaniu zostanie również poruszony temat Paula Pogby.

Obie strony doskonale wiedzą, co chcą osiągnąć, jednak nie oznacza to oczywiście, że dojdzie do obustronnego porozumienia. Florentino chce sprzedać Moratę za około 80 milionów euro. To kwota, na którą Stara Dama nie może się zgodzić. Jak informuje La Gazzetta dello Sport, Marotta jest w stanie zaoferować Realowi 60 milionów euro, by zatrzymać Moratę w klubie ze stolicy Piemontu.
źródło: http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=67206

Ja to dobrze czytam czy zmęczony jestem?? :smile: :bravo: :whistle: :shock: :facepalm:

Obrazek
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 22:50

Ángel Correa podobno teraz się nim interesujemy więc Marota widać szuka napastnika.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 22:57

Jeśli footballleaks to nie są trolle i jeśli dobrze rozumiem to Real musi poinformować o swojej decyzji w sprawie ewentualnego uruchomienia klauzuli do 30 czerwca a do 15 lipca musi zapłacić 30 mln jeśli się na aktywowanie klauzuli zdecyduje.

Dajcie Pany spokój. Wiedziałem, że się zacznie mentalny masochizm dlatego nic o Pogbie nie pisałem rano. Dosłownie każdy udzielający się w internetach człowiek z wiedzą co się w naszym klubie dzieje i którego szanuję pisze, że Pogby sami z własnej woli nie sprzedamy chyba, że pojawi się jakaś szalona oferta. Ofertą taką nie jest żadne 120 mln od Realu ani tym bardziej intelektualne balety dziadka Pereza z jakimiś drobnymi i Moratami czy Kovaciciami w pakiecie. Sam Paul też jak popatrzy co się w klubie dzieje nie powinien chcieć odchodzić. Poza tym, jeśli chce LM to nie do Realu bo klątwa cały czas działa i ma się dobrze ;)
Gadanie Moggiego o tym, że jak Perez chce piłkarza to go dostanie. Serio ktoś stetryczałego Moggiego na poważnie jeszcze bierze? I pisze to ktoś kto kilkanaście lat temu Lucka podziwiał za transfery jakie potrafił robić i nigdy nie miał do niego jakichś pretensji o całe to gówno z Calciopoli. Na dniach jak Moggi stwierdził, że Pjanic to nie jest piłkarz jakiego Juve potrzebuje do pomocy można już było stwierdzić, że porozumienie z Romą jest blisko.

Belgijski user na VS pisał, że Everton chyba oczekuje jakieś 55 mln funtów za Lukaku, ale są też otwarci na jakichś piłkarzy włączonych w deal. Inne źródło, wiarygodne, twierdziło od początku, że kontakty z Raiolą fakt, są (jakku pisał, że o Ibrze piszczało w trawie, pamiętacie), ale nie w sprawie Zlatana jak media podawały, ale Lukaku i Mikiego. Tak, Lukaku to realne nazwisko w przypadku odejścia Moraty. Raiola ponoć ma parcie go wytransferować a sam Romelu widzi się u nas albo w Atletico.

Osobiście jak dla mnie najbardziej realny gracz do ataku "za Moratę" to jednak ktoś inny niż Belg. O Jesusie dużo się pisze, wczoraj wypłynęło za sprawą GDMa nazwisko Correi z Atletico. Gracze w innym typie niż Lukaku, w innym typie niż sam Morata.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:03

RICTOR o tym samy napisaliśmy tzn:Correa. Ale Atlético Madryt już powiedziało że on nie na sprzedaż.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:06

no juz juz znawcy Evertonu ogladajacy kazde mecze druzyny z Liverpoolu :prochno: .

Dla mnie Lukaku to taki czolg bez techniki jak kolega wyzej napisal. A widze, ze nawet na forum JP slowo murzyn wywoluje jakies objawy poprawnosci. Ide spac. Lukaku wart 60 mln :rotfl:

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:08

Generalnie to Pereza dość mocno ponosi fantazja z tym Moratą. Na początku coś tam było, że będą go chcieli opchnąć za 50, później 60, a teraz widzę, że już wartość Hiszpana wzrosła do 80 baniek. Absurd. Jeżeli faktycznie w Madrycie na tyle oszacowali wartość Moraty to mam nadzieję, że na tym spotkaniu - o ile wreszcie do niego dojdzie - jedyne, co Perez usłyszy od Beppe to podziękowanie za te 30 milionów i stanowcze "nie" odnośnie Pogby. :papa:
Urbi27 pisze:Morata fajny koleś i bardzo go lubię, szkoda, że w tym wieku nie przebił się jeszcze do 1 składu Juve i wygryzł go taki gigant jak Mandzukic. Sprowadzenie w jego miejsce Berardiego wydaje się logiczne i może wyjść nam na korzyść, szczególnie, że jego charakterystyka bardziej pasuje do roli zmiennika Dybali.
Forumowi eksperci ds. mercato od początku zgodnym chórem powtarzają, że Berardi nie jest rozpatrywany jako zastępstwo Moraty. ;)
Cabrini_idol pisze:Lukaku wart 60 mln :rotfl:
Florek i jego "Morata warty 80 mln pozdrawiają. :lol:

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:18

Gabriel Jesus podobno w Monachium...na onecie piszą...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:21

Robaku pisze:Z tą techniką nie przesadzaj.

Czołg, ale powiedzmy sobie szczerze są dwa czołgi obecnie w futoblu, które mają nienaganna technike mienowicie - Zlatan i Lewy. Reszta czołgów bazuje na własnej fizyczności.
Jak na tak rosłego byka, jego technikę oceniam dosyć wysoko. Dla mnie porównywanie gracza przez pryzmat sezonu ligowego, a sparingu reprezentacji to dwie różne bajki. Bazuje na tym, co widziałem w jego wykonaniu w barwach Evertonu.
Robaku pisze:Podanie przyjęcie z powietrza, bach piłka odskoczyła na 2-3 metry i z akcja 1:1 piłka do przeciwnika.
Proszę bardzo: ;)

Jak dla mnie ta akcja pokazuje większość jego atutów, które wymieniłem:

Zlatan to zupełnie inna klasa, ale i spora różnica wieku na korzyść Belga, który ma jeszcze pole do rozwoju. Podobnie w przypadku porównania do Lewego, który swoją drogą jest niezłym kosmitą. Rozwinąć się w tak zastraszającym tempie, od łapacza ogonów w BvB gdzie zastępował Barriosa. Gdyby Romelu zmienić klub na Juvenus, to siła oddziaływania też byłaby inna w porównaniu do odpowiednio PSG i Bayernu.
Cabrini_idol pisze:Dla mnie Lukaku to taki czolg bez techniki jak kolega wyzej napisal.
Wyświadcz mi przysługę trollu i zajmij się dalszym zapuszczaniem zarostu. Jedyne co ci ostatnio wychodzi. Fejm nie urośnie, broda tak.
FelekJUVE pisze:Ja to dobrze czytam czy zmęczony jestem?? :smile: :bravo: :whistle: :shock: :facepalm:
Stare.
Wysłany: 09.06.2016 21:08:30. Strona 684, dodane całe 2! wcześniej.

Oprócz mnie ktoś czyta ten temat na bieżąco, czy wyłącznie bezmyślnie dodaje swoje posty "na dzika"? :think:
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2016, 23:30 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
emzet91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:25

Urbi27 pisze: Pjanić, Berardi, Alves to jednak nie są aż tak kosztowne transfery - pewnie z 50 mln.
Piękne czasy, jeszcze parę lat temu liczyliśmy każde ojro wydane i liczyliśmy ile to mamy na transfery - 30? 40 mln? A dziś lekką ręką idzie 50mln, a my się tu zastanawiamy kto następny Cavani? Lukaku? Kovacic? :)
Obrazek

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:31

jackop pisze: Proszę bardzo: ;)
Jasne, Jackop mamy inne podstawy do obserwacji. Ty sezon, ja repre. Ale tutaj w tej akcji dokładnie tak było, piła odskoczyła, że obrońcy byli mega spóźnieni i nieszczególnie chcieli to ratować, to wsadził, ale jednak ta akcja o jego technice pokazuje sporo, w mojej ocenie negatywnie.
Wszyscy wiemy jak Pogba, Dybala, potrafią skleić.

Pedulla podał, że dla Mazzariego Pereyra jest na szczycie listy życzeń ! Oby, oby!
calciomercato porusza kwestię Gabriela Jesusa, pół Europy go chce, wiec duża szansa, że zawita, czy do nas się okaze.

DiMarzio podał, że Real oferuje 8-9 baniek Pogbie, Raiola chce 12-13. Pogba jest szczesliwy w Juve.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:53

A dało by radę się pogodzić jeśliby napisać, że Lukaku nigdy nie będzie jak Morata dryblujący kilku piłkarzy Bayernu w jednym rajdzie, bardziej ktoś dzięki komu udałoby się być może uniknąć tego Bayernu na tym etapie rozgrywek bo mając takie sytuacje jak Morata w meczu z Sevillą, który decydował o naszym miejscu w grupie, prawdopodobnie coś by ustrzelił?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 23:58

Robaku pisze:Wszyscy wiemy jak Pogba, Dybala, potrafią skleić.
Wszyscy wiemy jak potrafi skleić Messi. Jak to się ma do Lukaku? Napisałem, że jego technikę oceniam dość wysoko, a nie np. wybitnie, przy czym gość ma 191 cm i muskulaturę zawodnika wagi ciężkiej.

Wydaje mi się, że tą akcję (tu z innych perspektyw: ) traktujesz w tej samej kategorii co np. przerzut z jednej strony boiska na drugą. Jak dla mnie to skala trudności dla Lukaku była nieporówynywalnie wyższa. Wystarczy przypatrzeć się z jaką szybkością i rotacją zmierzała do niego piłka + jak bardzo za światło bramki wygonił go kolega. W tych okolicznościach nie dało się tego zrobić dużo lepiej (nie oceniam wartości artystycznych).

Złe ustawienie obrońców swoją drogą, ale zwróć uwagę, że to Romelu gestem ręki zasugerował partnerowi podanie i natychmiastowo wyszedł na pozycje, urywając w ciągu sekund niezbędne metry, przy okazji nie będąc na spalonym. Dla mnie podręcznikowe zachowanie, więc nie wiem jak można wystawić tu negatywną ocenę.

Naprawdę nie przypadkowo o Belgu mówi się "Nowy Drogba". Trzeba patrzeć kilka lat wstecz, ale nie przypominam sobie bym czytał zarzuty o brakach technicznych Iworyjczyka.
RICTOR pisze:A dało by radę się pogodzić jeśliby napisać, że Lukaku nigdy nie będzie jak Morata dryblujący kilku piłkarzy Bayernu w jednym rajdzie
https://www.youtube.com/watch?v=_be9JC_r2WY

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 00:16

Mandzukic - Dybala
A.Sandro - Pogba - Pjanic - Marchisio/Khedira - D.Alves
Chiellini - Barzagli - Barzagli/Rugani
Buffon

Już teraz wygląda to tak, jakbyśmy faktycznie robili skok na LM, a jak jeszcze uda się pozyskać:
- jakąś lepszą 9-tkę niż Mandzukic,
- młodego zmiennika dla D.Alvesa (w przypadku odejścia Lichtsteinera),
- solidnego rezerwowego 5-ego środkowego obrońcę (nie musi być młody, bo szkoda, żeby taki grzał ławę),
to miodzio, nawet przy odejściu Cuadrado i Moraty, choć chciałbym, żeby obaj zostali.

Czwórką Pogba, Pjanic, Marchisio i Khedira (pod warunkiem, że wszyscy będą zdrowi) moglibyśmy też grać 4-3-1-2, bo Pjanic w Lyonie grywał z powodzeniem na ofensywnym pomocniku.

Zablokowany