Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:00

Póki co wszystkie doniesienia skupiają się tylko na Moracie i to on jest naszym "głównym celem". Konkretnych nazwisk raczej nikt wiarygodny nie podaje, bo to jeszcze nie ten etap. Możliwe, że cała sprawa rozejdzie się po kościach, Hiszpan zostanie u nas i po dołączeniu Berardiego atak na przyszły sezon będziemy mieli skompletowany.

Na pewno podoba nam się Cavani i to od wielu lat. Lukaku wydaje się jedną z opcji, bo jest najbardziej zbliżonym typem napastnika do Hiszpana, jego agentem jest Raiola i sam niedawno przyznał, że kiedyś nam odmówił i nie chciał grać w Serie A, ale teraz zależy mu na dołączeniu do klubu, w którym będzie ważną postacią i będzie mógł walczyć o trofea. To tylko forumowe typowania, ale nie wzięte z sufitu, a czytania między wierszami ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:03

Bez obrazy ale murzyni są słabi jeśli chodzi o napastników. Z ostatnich 2 dekad, na przełomie 2000-2016 Tylko Henry i Eto i Drogba mieli mózg, reszta dorodnych murzynów okazywała się niewypałami. Bez obrazy, no dobra niech będzie czarnoskórzy napastnicy, bo zaraz będą posądzony o rasizm itp.

Co wy widzicie w tym Lukaku , pytam serio, oglądam dosyć często PL ale Everton widziałem w mijającym sezonie może z 4-5 razy, resztę w skrótach. Jackop znawca i król BPL może się wypowie :prochno:

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:05

Robaku pisze:Real zaczyna mnie wkur...zać bo chce nas w wała.
Miała być decyzja po finale LM, ale ogarnęli zapewne, że jeśli Morata będzie stanowił o sile ekipy z Hiszpanii na Euro, to cena może być wywindowana w kosmos po euro za ALvaro. Pytanie jest jedno, do kiedy Real może skorzystać z klauzuli 30 mln? Bo jeśli do końca czerwca to nawet spoko. Jeśli ten termin to połowa czy koniec lipca, to w zasadznie nic od nas niezalezy, tylko od tego czy ktoś przygotuje ofertę za ALvaro, na której Real zarobi sporo kasy.
Z tego co przewijało się w mediach to do końca czerwca muszą pisemnie poinformować Juve o chęci odkupu Moraty a do 15 lipca zapłacić kasę.
Morata z finansowego punktu widzenia może się dla Juve okazać naprawdę słabym pomysłem i Marotta raczej głupoty nie zrobi, poza tym nauczył się pewnie,że takich deali się nie robi :eusa:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:05

Robaku pisze:Real zaczyna mnie wkur...zać bo chce nas w wała.
Miała być decyzja po finale LM, ale ogarnęli zapewne, że jeśli Morata będzie stanowił o sile ekipy z Hiszpanii na Euro, to cena może być wywindowana w kosmos po euro za ALvaro. Pytanie jest jedno, do kiedy Real może skorzystać z klauzuli 30 mln?.
Albo do 15 czerwca albo do 15 lipca. Już nie pamiętam, ale coś mi teraz w pamięci świszczą te dwie daty. Mrozzi, Rictor?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:07

Morata mowil, ze chcialby poznac swoja przyszlosc do 13.06. W zeszlym tygodniu nie chcieli z nami rozmawiac, w tym tez cisza. Jak dla mnie kombinuja z wlaczeniem Alvaro do transakcji z udzialem Pogby, ale raczej wiekszych szans na to nie maja.

W internetach kibice Romy jada po Pjaniciu jak po burej. Najlepsze komentarze to te, w ktorych fani odradzaja Bosniakowi transfer do Turynu ze wzgledu na "brzydkie, szare miasto" i wygrywanie "jedynie mistrzostw na krajowym podworku". <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pogania.

Nawet Zampa (kibic Romy komentujacy jej mecze, odpowiednik naszego Zulianiego) mowi, ze czekamy juz tylko na oficjalny komunikat.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:08

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=67206

Co za kretyni, kto w ogóle wymyśla takie bzdury ? Dobra, dajcie już spokój z tym Moratą i interesami z tym zakompleksionym klubikiem...niech Morata wraca na stare śmieci i zamknijmy jakiekolwiek rozmowy z Realem raz na zawsze. Kovaciców, Isców i innych niech albo sobie zatrzymają albo wypchną gdziekolwiek z dla od Juve. Z nimi naprawdę nie ma co nawet dyskutować.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:08

Przypuszczam, że Paratici jako następcę Moraty widzi tego G. Jezusa. Pewnie po odkupieniu Alvaro przez Real zintensyfikujemy działania w kierunku młodego brazylijczyka.

Alves, Berardi, Pjanic :whistle: i moze do tego dojdzie Kovacic na wypożyczenie i ten Jesus ( uznawany za największy talent w Brazylii obecnie ).
Ja nie wiem po co wogole rozgrywać ligę we Włoszech :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:10

Z drugiej strony najlepsza para napastników w historii futbolu to czarnoskórzy Yorke i Cole. Zarąbiste kryteria Cabrini :doh:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:10

alessandro1977 pisze:http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=67206

Co za kretyni, kto w ogóle wymyśla takie bzdury ? Dobra, dajcie już spokój z tym Moratą i interesami z tym zakompleksionym klubikiem...niech Morata wraca na stare śmieci i zamknijmy jakiekolwiek rozmowy z Realem raz na zawsze. Kovaciców, Isców i innych niech albo sobie zatrzymają albo wypchną gdziekolwiek z dla od Juve. Z nimi naprawdę nie ma co nawet dyskutować.
NIe panikuj :D Oddamy Pogbe i wtedy to Real da nam 60 baniek i Morate :) nie, ta strona jest tak zabawna... jak ta propozycja 50 baniek, Kovacic i Morata :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:19

Niejakie UOL Esporte przeprowadzilo wywiad z agentem Gabriela Jesusa, ktory poinformowal, ze poki co tylko sondowalismy jego klienta (rozmowa z naszym obserwatorem). To samo dotyczy Bayernu - czlowiek od nich dzwonil z kilkoma pytaniami. Zadnych konkretow. My oczywiscie mamy zwiazane race sytuacja Alvaro.

Nie wiem dlaczego, ale cos mi mowi, ze to bedzie nasz glowny cel po ewentualnym oddaniu Moraty. Paratici niezle sie na podpisanie z nim kontraktu napalil i pozyskanie tego gracza wpisaloby sie w polityke klubu, czyli odmladzanie skladu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:19

A krew mnie zalewa.

Ale cisną na fejsie :smile:

https://www.facebook.com/Miralem-Pjani% ... 0/?fref=ts

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:25

Arbuzini pisze:Z drugiej strony najlepsza para napastników w historii futbolu to czarnoskórzy Yorke i Cole. Zarąbiste kryteria Cabrini :doh:
Yorke i Cole zakończyli swoją świetność w 2000 roku. Ja mówię o latach 2000-2016. Proszę wymień mi topów czarnoskórych, napastników poza Henry'm, Eto i Drogbą. Nawet Francuzi słynący z czarnej repry, poza Henrym mają samych białych czy mieszańców w ataku. Inaczej wygląda oczywiście formacja pomocy czy obrony. Sorrryy jeszcze zapomniałem o Treze, no tak.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2016, 21:29 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:29

Gdy kliknąłem w ten link, przeraziłem się... monitor mi zgasł na kilka sekund :prochno:

Gabriel Jesus opcją za Morate? Ale czy on nie jest bardziej skrzydłowym niż napastnikiem, no chyba, że jednak planujemy zmienić ustawienie tylko jak to wyjdzie.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:30

Nasze zainteresowanie Darmianem jest poważne i konkretne. Chłopak jest rozpatrywany jako idealne zastępstwo dla Caceresa i Lichtsteinera bo moze takze grac w srodku obrony przy taktyce 352. Dobre źródła.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 21:31

Jeśli chodzi o Marote prosto powiedział bym Realowi jeśli zapukają po Pogbe, panowie najpierw chce wyjaśnienia sprawy Alvaro. Jak go odkupią trudno, proponujemy im 30 baniek za Morate plus siadamy do rozmów o Pogbie od kwoty 150 mln tylko jeśli te 30 baniek przyjmą, oczywiście negocjujemy tak jak oni:). Jak opchną go komos innemu powiedzmy za 50 baniek spoko to Pogba cena startowa 150mln +50mln za prawo do negocjacji. Za 80mln(30+50) kupili byśmy nawet 2 klasowych napastników. Po prostu negocjujemy jak oni.Z Realem trzeba twardo, Totenham i MAN Utd pokazali że z nimi jak gadasz o kasie nie negocjujesz, mają płacić tyle co ty chcesz a jak nie to gwiazd może sobie biegać na bocznym boisku, szybko zmięknie jak mu się sezon zacznie a grać nie będzie.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2016, 21:32 przez Tregi, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany