Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 19:38

Mam niezly ubaw - na portalach spolecznosciowych widzialem dzis koszulki Pjanicia powrzucane do kibla, takze rodzynki z YT, gdzie kibic rzymian daje kilkuminutowy popis i atakuje caly swiat, zali sie nawet z powodu transferu Alvesa do Juve, postrzega swoj klub za naszego "bezposredniego rywala" (przepraszam, a w czym?). Oni naprawde nie rozumieja, ze klauzula zostanie zaplacona, a reszta kasy nalezy do Miralema. Bol doopy level hard - tak by to mozna opisac. Oddajesz Juventusowi swojego najlepszego gracza, w sumie im sie nie dziwie. :ok:

Widzialem video z udzialem Pallotty. Ten facet doslownie uciekal przed dziennikarzami. Pjanic jest nasz i wyraznie obawia sie shitstormu, slusznie zreszta. :smile:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 19:46

Mrozzi, podziel się tymi linkami ;) Rozpoczął mi się mały długi weekend, chętnie się pośmieję :)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 19:52

Zaprawdę i ja Ci powiadam mrozzi...podziel się :smile:
A jak tak czytam Wasze doniesienia, że w przypadku odejścia Moraty będzie grube nazwisko do ataku to chcę aby Morata odszedł ;)
To chyba będzie nasze najlepsze mercato :ok:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 19:59

Osgiliath pisze:Mrozzi, podziel się tymi linkami ;) Rozpoczął mi się mały długi weekend, chętnie się pośmieję :)
Zdjecia widzialem gdzies na FB, ale pisze z kom. i mam teraz problem z wrzuceniem linkow. Film na YT nazywa sie z kolei Pjanic e' della Juventus: la reazione di un tifoso giallorosso.

Przy jednym ze zdjec z kiblem w roli glownej jest podpis "(koszulka) kupiona miesiac temu... V." (tu pewne niepoprawne slowo po wlosku, ktore delikatnie rzecz ujmujac oznacza "spadaj" :smile: ).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:07

Dla mnie to jest trochę smutny obrazek. Właśnie takie myślenie sprawia, że ciągle oglądają nasze plecy. Rywalizują z nami jakby już teraz byli na naszym poziomie, zamiast patrzeć jaką wcześniej musieliśmy przebyć drogę, aby znaleźć się na szczycie. Na skróty to by każdy chciał...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:11

RICTOR pisze:- do pomocy kupimy jeszcze kogoś, kogoś młodego tym razem.
Tonny Vilhena jest dostępny za 0 mln euro #MarottaStyle
CavAllano pisze:Widzialem video z udzialem Pallotty. Ten facet doslownie uciekal przed dziennikarzami.
Nie dziwie się. Wród nich mogli ukrywać się zakamuflowani tifosi :prochno:
Sprzedaż Pjanica do Juventusu jest dopięta?

- Oczywiście nie słuchacie tego, co powiedziałem wczoraj. Zejdźcie mi z drogi, zatrzymajcie się, jak powiedziałem wam wczoraj, nie dajecie mi żyć. Przepraszam, że jestem zły, ale dajcie mi oddech, przynajmniej pięć wolnych minut w miejscach, do których chodzę.

Jesteśmy zmuszeni za tobą chodzić, bo przyjeżdżasz dwa razy w roku.

- Tak, przyjeżdżam dwa razy w roku z powodu tego co robicie, to jest powód, dla którego przyjeżdżam tak rzadko, chodzicie za mną cały czas.
W Italii jak nigdzie indziej pasuje powiedzenie: jaki prezydent, taki klub.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Gaiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:14

Ja bym jednak nie chciał odejścia Moraty, bo łączy mnie z nim zbyt wiele wspomnień z sezonu 14/15 i troszkę z 15/16... Ale to właśnie wiosną 2015 zakochałem się w nim po uszy. No cóż, życie to sztuka odchodzenia, jak mawia klasyk... Może to przełknę, obym nie musiał.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:22

W Neapolu tez postrzegaja sie za naszego glownego rywala, historycznego przeciwnika itd. Te kluby sa przeciez kompletnie na innym etapie, Padoin ma tyle tytulow co rzymianie i neapolitanczycy razem wzieci - o czym my w ogole mowimy. Nasze srodowisko pracowalo pokornie, u nich tymczasem skupiaja sie glownie na innych, zamiast skoncentrowac sie na wlasnym podworku.
Akurat reakcja po zamieszaniu z udzialem Pjanicia mnie nie dziwi, bo czuja sie tak jak BVB dymane przez Bayern. Walczymy co prawda o inne cele, ale jednak oddaja swojego kluczowego pilkarza do znienawidzonego przeciwnika. To musi bolec.

Kibice byli przekonani, ze mieli poswiecic Rüdigera, by uratowac pare Nainggolan-Pjanic. Bylo to raczej ich myslenie zyczeniowe, bo Miralem wyraznie ma wieksze ambicje niz walka o wicemistrzostwo i awans do LM. Belg takze spokoju w serca kibicow Romy nie wlewa, flirtujac z Chelsea i mowiac otwarcie, ze Conte go chce i nie wie, co to bedzie dalej. Zmienil spiewke w obliczu kontuzji Niemca i odejscia Miralema.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:37

Mówicie, że jeśli odejdzie Morata to przyjdzie ktoś konkretny do ataku? Pojawiło się już info o jakimś napastniku czy na razie są tu tylko forumowe gdybania? W transfer Cavaniego nie wierzę i osobiście nie jestem przekonany do wydania grubych milionów na Urugwajczyka.

Aaa właśnie teraz mi się przypomniało. Jakiś czas temu coś czytałem, że niby będziemy chcieli kupić Lukaku, ale nie było podane źródło, a podana kwota 35 mln ojro, jakoś mnie nie przekonuje, że news był poważny.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:41

Haris pisze:Mówicie, że jeśli odejdzie Morata to przyjdzie ktoś konkretny do ataku? Pojawiło się już info o jakimś napastniku czy na razie są tu tylko forumowe gdybania? W transfer Cavaniego nie wierzę i osobiście nie jestem przekonany do wydania grubych milionów na Urugwajczyka.
To nie sa nasze gdybania, opieramy sie na slowach Marotty. Beppe zawsze podkresla, ze jesli nie uda sie utrzymac Moraty, uderzymy na rynek po nastepce. Berardi to oddzielna kwestia.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:42

Haris pisze:Pojawiło się już info o jakimś napastniku czy na razie są tu tylko forumowe gdybania?
Całe 2! strony wcześniej:
Robaku pisze:Calciomercato powiadomiło, ze Juve przygotowało oferte w wysokosci 40 mln za Bathushayia.
Najpierw czytać, później pisać.
Grzegorz Jaskólski pisze:U mnie na wsi jest ulica Rydygiera. ;)
Zabawne.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:48

CavAllano pisze:To nie sa nasze gdybania, opieramy sie na slowach Marotty. Beppe zawsze podkresla, ze jesli nie uda sie utrzymac Moraty, uderzymy na rynek po nastepce. Berardi to oddzielna kwestia.
Chyba trochę się źle wyraziłem. Wiem, że Berardi to oddzielny temat, ale miałem na myśli, czy pojawiły się już jakieś nazwiska (te bardziej realne) czy na forum są tylko gdybania kto ewentualne mógłby zastąpić Alvaro. Marzyłby mi się ten Lukaku, ale raczej mało prawdopodobne.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:50

Na pewno Paratici i spółka mają już ponotowanych potencjalnych zastępców Moraty w razie jego odejścia, ale dopóki nie wyjaśni się kwestia Moraty, dopóty nie będą się pojawiać konkretne nazwiska w mediach, choć tak jak mówię, zapewne Paratici ma już w notesie konkretne nazwiska a być może wstepne rozmowy.

Wg mnie kwestia Moraty nadal jest otwarta, jakby było inaczej już dawno mielibyśmy plotki większe lub mniejsze na temat konkretnych napadziorów.

Obrazek
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:55

Mi też ten Lukaku by się marzył, tylko jego koszt + pensja to nie wiem czy jest do zrobienia. Zakładając 30 baniek z Moraty+ 25 które niby Marotta daje na likwidacje klauzuli może nie wystarczyć. Trzeba by ruszyć Zaze (wymiana na tańszego Pelle) i te 60-65 mln by było, to dużo,ale on tyle będzie kosztować, pozostałaby pensja do dogadania. Ale mielibyśmy spokój z atakiem na dłuższy czas.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 20:56

Real zaczyna mnie wkur...zać bo chce nas w wała.
Miała być decyzja po finale LM, ale ogarnęli zapewne, że jeśli Morata będzie stanowił o sile ekipy z Hiszpanii na Euro, to cena może być wywindowana w kosmos po euro za ALvaro. Pytanie jest jedno, do kiedy Real może skorzystać z klauzuli 30 mln? Bo jeśli do końca czerwca to nawet spoko. Jeśli ten termin to połowa czy koniec lipca, to w zasadznie nic od nas niezalezy, tylko od tego czy ktoś przygotuje ofertę za ALvaro, na której Real zarobi sporo kasy.

Zablokowany