Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 12:04

Osgiliath pisze: Anyway, Zlatan na rok w ManUnited, także potencjalne plotki o jego powrocie do Juve można już odłożyć.
Widać, gdzie Zlatan ma europejskie trofea... jeśli ten news to prawda. ;)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 14:04

Kramaric to ten co strzelił w rundę jesienną ze 20 goli w jakiejś ogórkowej lidze a pół JuvePoland podniecało się jakby tyle kopnął co najmniej w L1 ;] gazety sprzedawały go nam i CFC a skończył za 7mln w Lisach gdzie kompletnie nic nie grał bo był za mierny... nie pamiętam co mówił o Serie A i czy rzeczywiście to powiedział ale patrząc na jego umiejętności to akurat Hoffenheim jest w sam raz na niego

Zlatan? pewnie nie miał innych prawdziwych ofert i taka jest prawda, z PSG i tak LM by nie wygrał więc nie było sensu tam siedzieć

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 12:18

Włoskie media dzisiaj szeroko piszą m.in. o zainteresowaniu Saponarą przez BVB. Zaś Chelsea złożyła propozycja za Radje i Rudigera odpowiednio 30 mln i 22, zas Roma oczekuje 40 i 26, wiec pewnie co do Rudigera to się dogadają, co do Belga zobaczymy, w każdym razie transfer obu zamknie nam drogę do Pjanicia.

A jeśli BVB pozyska Saponrę to imo może to świadczyć o odejsciu Mikiego, jasne, za chwilę ktoś powie, że odszedł Gundo, no tak, ale na gre bez Ilkaya są już przygotowani, jeśli Miki zajarał się Arsenalem to BVB musi szukać zastępstwa.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 12:20

Robaku pisze:Włoskie media dzisiaj szeroko piszą m.in. o zainteresowaniu Saponarą przez BVB. Zaś Chelsea złożyła propozycja za Radje i Rudigera odpowiednio 30 mln i 22, zas Roma oczekuje 40 i 26, wiec pewnie co do Rudigera to się dogadają, co do Belga zobaczymy, w każdym razie transfer obu zamknie nam drogę do Pjanicia.

A jeśli BVB pozyska Saponrę to imo może to świadczyć o odejsciu Mikiego, jasne, za chwilę ktoś powie, że odszedł Gundo, no tak, ale na gre bez Ilkaya są już przygotowani, jeśli Miki zajarał się Arsenalem to BVB musi szukać zastępstwa.
Teoretycznie to wcale nie zamyka Pjanicia bo ten ma klauzulę, gdyby Roma oddała Radję a potem Marotta zabrał im Pjanicia to stałoby się to samo co w Bundeslidze, gdzie lider robi co chce:)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 12:24

TO prawda Adi, z tym, że wtedy Roma cisnęłaby taką podwyżke Pjaniciowi, żebyśmy zastanawiali się czy to w ogóle jest dla nas opłacalne.
Przecież strata dla Romy - Ninji, Rudigera i Pjanicia robi im praktyknie seppuku w przyszlym sezonie.

Jakas angielska gazeta podała, że Tottenham finalzuje transfer Franco Vasqueza, wygląda na to ,że zabierają nam nasze opcje G i H na środek pomocy.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 21:45

Saponara, przynajmniej pod względem stylu gry, to na bank zastępstwo dla kogoś takiego jak Miki a nie Gundo. Chyba, że w BVB chcą pokombinować jak w Realu np gdzie i swego czasu Di Maria biegał jako ŚP.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 15:34

To teraz pytanie za 100 pkt - kto to jest Eric Bailly i dlaczego Manchsester United zapłaciło 38 mln € za środkowego obrońce o którym jakoś specjalnie nie slyszalem? :smile:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 15:38

Bazyliszek pisze:To teraz pytanie za 100 pkt - kto to jest Eric Bailly i dlaczego Manchsester United zapłaciło 38 mln € za środkowego obrońce o którym jakoś specjalnie nie slyszalem? :smile:
Nie wiem kto to, ale wiem dlaczego MaUnited zapłacili 38 mln za no name'a. BO MOGĄ :prochno:

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 17:07

Właśnie czytam, że jeśli zostaną spełnione bonusy, to cena może wzrosnąć nawet do 40 mln FUNTÓW :shock: Ja wiem, że kiedyś United dawało sporo kasy za Rio, przepłacali za Shawa i Rojo, ale to już jest wyższy level abstrakcji, nawet dla mnie.

Jeśli Pep dopnie transfer Laporte, to ile będzie musiał za niego zapłacić? 60-80? :think:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 17:57

Bazyliszek pisze:To teraz pytanie za 100 pkt - kto to jest Eric Bailly i dlaczego Manchsester United zapłaciło 38 mln € za środkowego obrońce o którym jakoś specjalnie nie slyszalem? :smile:
Piłkarz który ma 22 lata. Gra w Villarreal, którego za pewnie nie widziałeś ani razu w poprzednim sezonie więc skąd miałbyś o nim słyszeć nie interesując się grą Yellow submarine ? Kompletnie tego nie rozumiem, skąd się biorą wypowiedzi w sarkastycznym tonie, które często wynikają z niewiedzy. Że cena ? Ludzieee takie ceny już od X lat są i nie wierzę, że niektórzy dalej uważają je za dziwne, wygórowane ect. Tym bardziej, że tendencja cen wydawanych na transfery klubów (angielskich) jest rosnąca, tyczy się to coraz większego ich kręgu (to już nie tylko Chelsea, Man. Utd czy City).
jackop pisze:Jeśli Pep dopnie transfer Laporte, to ile będzie musiał za niego zapłacić? 60-80? :think:
Pewnie tyle ile zaoferuje za niego Man. City, a nie tyle ile będzie oczekiwać Bilbao, bo cena proponowana przez angielskie kluby jest wygórowana więc trudno żeby zespoły sprzedające nie godziły się na sprzedaż zawodników. Taki urok klubów angielskich ;)

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 22:31

Te ceny są dziwne i wygórowane i jeśli ktoś ich za takie nie uważa to zwyczajnie się już do tej sytuacji przyzwyczaił. Tak ja to widzę.

Nie znam piłkarza, widziałem już o tym wczoraj i dalej nie bardzo kojarzę gościa, Manchester tyle wydaje bo ma za dużo pieniędzy, jeśli dalej będzie tam brak sukcesów tym mocniej mi się morda będzie cieszyć. Typowy Polak zazdrośnik jestem :smile:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2016, 20:06

Przed oficjalnym rozpoczęciem okienka roszad ciąg dalszy:
- Marc Bartra z Barcelony do Dortmundu
- Nicolas Gaitan zamienia Benficę na Atletico
- Victor Wanyama z Southampton przenosi się do Tottenhamu
- Sofiane Feghouli wybrał West Ham United

Jestem szczególnie ciekawy postawy Argentyńczyka, bo Liga Portugalska już od jakiegoś czasu była dla niego wyraźnie za mała.

Mały off-top: John Arne Riise (36) i Daniel Agger (31) byli gracze Liverpoolu zakończyli swoje piłkarskie kariery.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 16:57

Jest temat mercato, jest temat transfery w Europie, tego tematu nie ma. W związku z tym, że największe transakcje dotyczą już nie tylko Starego Kontynentu, ale też coraz śmielej Azji - postanowiłem założyć taki temat.

No i tak dzisiaj został pobity rekord transferowy w Chinach.
Brazylijczyk Hulk został pozyskany prze Szanghaj SIPG za blisko 56 mln € :shock:. Oj rośnie nam klubom europejskim konkurencja!

Absolutnie nie ma potrzeby zakładania nowego tematu. /Dragon

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 17:04

Na moje to bez sensu nowy temat. Nie lepiej umownie potraktować tamten temat jako "transfery na świecie" albo, o ile można, zmienić nazwę niż zakładać kolejny, o bardzo podobnej tematyce?

A co do Hulka to jestem trochę zdziwiony, gość jeszcze spokojnie mógł pograć na wysokim poziomie w Europie, no ale kaska robi swoje.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2016, 15:19

Barca po wzięciu Umtitiego, dzisiaj podpisała Daniela Suareza, za kwotę kluzuli odkupu czyli ok. 4 mln euro. Kasa śmieszna, a zawodnik chyba ma zapełnić pustkę po Alvesie. Zobaczymy jak te młodzieniaszki się odnajdą w Barcelonie.

ODPOWIEDZ