Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 12:58

wojczech7 pisze:
Poprostu pisze:
kopyto107 pisze:W tym roku nie może być ogromnych wydatków na transfery z uwagi na ograniczenia, jakie wprowadza Finansowe Fair Play na sezon 2016/2017. Suning Group jednak częściowo obejdzie tą przeszkodę we współpracy z chińskim Jiangsu, między innymi poprzez wypożyczenie Alexa Teixeiry i sprzedanie go z zyskiem. Natomiast w sezonie 2017/2018 UEFA pozwoli na wydanie większej ilości środków na wzmocnienia. Jasniej sie wam chyba nie da wytłumaczyc :D
Tylko po co w ogóle ty się starasz nam wytłumaczyć fantazje interistów? Mało raczej nas to interesuje.
Znamienne jest to, że Interiści nadzieję na lepsze jutro upatrują w jakichś lewych transferach z Chin. Tym większa duma mnie rozpiera, jak patrzę na nasz powrót na szczyt!
Jakich znowu lewych? Od kiedy to wypożyczanie zawodników jest zabronione? Istnieje taka możliwość, że Inter kogoś tam z Chin wypożyczy nawet i na 2 lata i obejdzie FFP..

...ale to póki co wymysły dziennikarzy.
Po prostu przygotujmy się na to, że po raz kolejny "Nadchodzą Mistrzowie" rolling eyes , co zresztą jako hasło napisane na autokarze proponuję Interistom smile smile smile
Strasznie się emocjonujecie jednym newsem sprzed 4 czy 3 lat o którym tylko na Juvepoland się pamięta. Poza tym tam zdaje się że na końcu był znak zapytania, co w sposób znaczny zmienia kontekst zdania, no ale spoko piszcie o tym w każdym poście ;)

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 14:52

orzeu pisze:
wojczech7 pisze:Znamienne jest to, że Interiści nadzieję na lepsze jutro upatrują w jakichś lewych transferach z Chin. Tym większa duma mnie rozpiera, jak patrzę na nasz powrót na szczyt!
Jakich znowu lewych? Od kiedy to wypożyczanie zawodników jest zabronione? Istnieje taka możliwość, że Inter kogoś tam z Chin wypożyczy nawet i na 2 lata i obejdzie FFP...
Nigdzie nie napisałem, że wypożyczanie zawodników jest zabronione. Stwierdziłem jedynie, że kibiców Interu nakręca myśl, iż dzięki Chińczykom obejdą FFP i pokażą "faka" UEFIE. Obchodzenie przepisów w ten sposób, choć pewnie legalne, jest "lewe" i ma niewiele wspólnego z profesjonalnym budowaniem siły zespołu.*

Tak, czy inaczej, może być ciekawie w końcu w tej SerieA.

*Rzecz jasna nie chodzi mi o Teixeirę, czy Ramiresa, którzy przeszli do Jiangsu przed całym tym zamieszaniem i teraz mogą być wypożyczeni/sprzedani gdziekolwiek. Rozchodzi mi się o fantazje, w których - po przejęciu Interu przez skośnookich - mieliby oni masowo kupować zawodników za grube dolary do Chin, żeby zaraz później wypożyczać za czapkę gruszek do klubu z Mediolanu.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 16:28

Inter, Milan w rękach Chińczyków, robi się ciekawie, w Anglii inwestują szejkowie i Rosjanie a tutaj mamy atak Chińczyków na SerieA. Zobaczymy czy potraktują to na tyle poważnie by te drużyny zbliżyły się do Juve, co suma sumarum jest i tak pożyteczne dla Juventusu. Bo ściągniecie jakiś większych nazwisk przez te kluby i powrót do czołówki Europy sprawi,że wzrośnie zainteresowanie czołówką ligową przez sponsorów, co pomoże zwiększyć zyski i nie tracić już tak dużo co roku do Anglików. :spiteful:
Inter i Milan dla dobra SerieA(poniekąd też Juve) muszą wrócić do LM i walki o tytuł, oczywiście ją przegrywając :C bo Roma i Napoli to jednak marketingowo nie ten rozmiar kapelusza. W Hiszpanii mamy wielka trójkę,która dominuje w LM a Sevilla w LE, zdrowa sportowa rywalizacja gdzie pieniadze owszem,ze się liczą,ale to tytułu są najważniejsze to najlepszy z możliwych sposobów do podnoszenia poziomu, a w tej chwili w SerieA nie ma żadnej rywalizacji.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 16:35

Hmmm, a ja szczerze gdzieś mam ten poziom Serie A ;) Jasne! W Europie zawsze trzymam kciuki za ekipy z Italii. Jeżeli my wygramy Coś* w Europie, sami ściągniemy na siebie nowych sponsorów. Tyle że musimy wygrać wreszcie - na tym cały pic polega. Tak więc słaby poziom Serie A - niby - to jest dla nas atut - nie musimy się bić o życie z kimś przed ważnym meczem w CL. Jeszcze trochę zwiększymy dystans, to w lidze często będziemy sobie ogrywać małolatów w meczach z dołem tabeli.
Inter i Milan? Dla mnie mogą nawet spaść do Serie B. Nie obchodzą mnie kompletnie te kluby... :whistle:

*Liga Mistrzów :C
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2016, 21:34 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 18:49

Doradca Suning Group do spraw rynku włoskiego, Andrea Radrizzani
Chińczycy wiedzą jak wielką marką jest Inter i zawahają się przed inwestowaniem. Będziemy świadkami współpracy komercyjnej i technicznej z Jiangsu Suning, ale możemy wykluczyć wypożyczenie gwiazd chińskiego klubu do Interu, ponieważ nie chcemy zdezelować ligi chińskiej.
Koniec marzeń o Scudetto :prochno:
orzeu pisze:Strasznie się emocjonujecie jednym newsem sprzed 4 czy 3 lat o którym tylko na Juvepoland się pamięta.
Nadchodzą Mistrzowie to chwytliwe hasło ;) Od czasu do czasu odwiedzam waszą stronę i jakoś wczoraj czy 2 dni temu widziałem link do tego newsa wrzucony na sb + przytaczane najlepsze kawałki np. "coraz więcej kibiców zapomina o Mourinho. Jest Stramaccioni" czy coś w tym stylu :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 21:26

Swoją drogą: Thohir kupił Inter (70%) za 250 mln kilka lat temu, a teraz za 70% Chińczycy zapłacą +/- 550 mln euro.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 22:59

orzeu pisze:Swoją drogą: Thohir kupił Inter (70%) za 250 mln kilka lat temu, a teraz za 70% Chińczycy zapłacą +/- 550 mln euro.
Ale że wartość interu wzrosła czy że porostu gangnam zwachal okazję i pozbywa się zbędnego balastu?

Kiedy sezon się skończył i kurz opadl jakoś chętnie udzielasz się na forum. W trakcie sezonu nie byłeś taki wygadany

Swoją drogą chodzicie jeszcZe gdzieś na mecze w Szczecinie? Bo od zwycięstwa na JS nie widać was

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2016, 23:15

Chińczycy to ryzykowni inwestorzy jak dla mnie. Nie wiadomo co zrobią jak im się boom gospodarczy skończy a kiedyś się skończy. Ale, nie mój klub nie moje zmartwienie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 09:19

jackop pisze:Doradca Suning Group do spraw rynku włoskiego, Andrea Radrizzani
Chińczycy wiedzą jak wielką marką jest Inter i zawahają się przed inwestowaniem. Będziemy świadkami współpracy komercyjnej i technicznej z Jiangsu Suning, ale możemy wykluczyć wypożyczenie gwiazd chińskiego klubu do Interu, ponieważ nie chcemy zdezelować ligi chińskiej.
Koniec marzeń o Scudetto
Jeśli inter przez kolejne 4 lata będzie grał "nic", to wątpliwym jest, by Chińczycy nie użyczali swoich graczy interowi, ale do tego czasu, mam nadzieje, powstanie prawo blokujące takie działanie jakie jest możliwe w przypadku gorszej części Mediolanu. To jak granie na kodach

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 09:26

kawek pisze:
orzeu pisze:Swoją drogą: Thohir kupił Inter (70%) za 250 mln kilka lat temu, a teraz za 70% Chińczycy zapłacą +/- 550 mln euro.
Kiedy sezon się skończył i kurz opadl jakoś chętnie udzielasz się na forum. W trakcie sezonu nie byłeś taki wygadany
No i po co ta durna prowokacja? Czy on napisał coś złego? Nie, po prostu przytoczył ciekawą informację, ale niektórzy z was po prostu szukają napinki przy każdej okazji.

orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 10:10

kawek pisze:Kiedy sezon się skończył i kurz opadl jakoś chętnie udzielasz się na forum. W trakcie sezonu nie byłeś taki wygadany

Swoją drogą chodzicie jeszcZe gdzieś na mecze w Szczecinie? Bo od zwycięstwa na JS nie widać was
Dzieje sie coś ciekawego to czasami zajrzę i się wypowiem. A w Szczecinie nie chodziłem nigdy na mecze więc nie orientuję się dokładnie czy ktoś tam na mecze chodzi.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 10:58

Faktycznie, internista uaktywnił się po zakończeniu sezonu, chyba świętuje jeszcze scudetto :prochno:
Ja i tak liczę na to, że dane będzie mi podyskutować jeszcze z tamtymi waflami - dizee i ślllepy fan...uwaga, mistrzowie nadchodzą :hellyes:

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 18:56

Ponoć już oficjalnie Suning zakomunikowała na Twitterze o przejęciu Interu.
Nie podoba mi się to, bo już na dziś wydaje mi się, że mają lepszy skład i perspektywy od Milanu, a jeżeli ktoś ma wracać do dawnej renomy, to wolę rossonerich.
Zazwyczaj krytykuje wrzucanie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z innych stron, ale dziś sam nie mogę się powstrzymać.
Być może będziemy drugim PSG i zdominujemy-słabą jak fransucka- Serie A. FFP? Kara 20-50 milionów? Co to dla naszych chinoli? Jeden złoty tort mniej i tyle.
:prochno:

A, no i ciągle się łudzą, że może uda się jednak wyciągnąć Berardiego. Przykre jest życie w niewiedzy :smile:

...
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Hmmm, a ja szczerze gdzieś mam ten poziom Serie A ;) Jasne! W Europie zawsze trzymam kciuki za ekipy z Italii. Jeżeli my wygramy Coś* w Europie, sami ściągniemy na siebie nowych sponsorów. Tyle że musimy wygrać wreszcie - na tym cały pic polega. Tak więc słaby poziom Serie A - niby - to jest dla nas atut - nie musimy się bić o życie z kimś przed ważnym meczem w CL. Jeszcze trochę zwiększymy dystans, to w lidze często będziemy sobie ogrywać małolatów w meczach z dołem tabeli.
Inter i Milan? Dla mnie mogą nawet spaść do Serie B. Nie obchodzą mnie kompletnie te kluby... :whistle:
Mam nadzieję, że będziesz jednak konsekwentny i w kolejnej dyskusji o pieniądzach od sponsorów, nie staniesz po stronie płaczków, bo adidas dał za mało, bo nowa umowa z praw do transmisji za mała. itp.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 20:45

Co z tego że będą mieli pieniądze skoro nie mają ludzi,którzy potrafią je mądrze wydać oraz brakuje im prawdziwego trenera z jajami.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2016, 20:50

Spokojnie, to będzie jedna wielka klapa bo oni nie maja odpowiedniej mentalności. Już przyjście Thorgala miało odmienić ten nędzny klubik a skończyło się jak każdy wie, Thorgal opuszcza tonący okręt bo wie, że wpieprzył się w niezłe bagno.

Obrazek
ODPOWIEDZ