Transfery w Europie
- jarmel
- Redaktor
To nic, patrzcie na to
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... rc01=6a4c8
jeszcze z dziesięć takich okienek, później jakaś azjatycka liga mistrzów i tyle zostanie z europejskiej piłki 
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... rc01=6a4c8

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Eee... nie potwierdzone info, ale Azja ma swoje rozgrywki Ligi Mistrzów, których zwycięzca w Klubowych Mistrzostwach Świata (?)jarmel pisze:azjatycka liga mistrzów

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jackop
- Juventino
@up Najwyraźniej zaczynają próbować
Także już są, chyba że w ostatnich latach znieśli/zmniejszyli. Z tego co kojarzę to mogli mieć 2 lub 3 zawodników spoza Chin/Azji.

Kolejne niepotwierdzone info. W którejś edycji FM'a (2010/11/12) próbowałem zacząć karierę w Chinach, ale jak zobaczyłem limity obcokrajowców to zrezygnowałemKucharius1 pisze:Wprowadzą pewnie jak w arabskich ligach limity obcokrajowców i się skończy.

- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Trochę to nie w Europie no ale...
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ra ... ciu/vhjy4cRanking najlepiej zarabiających piłkarzy świata. W pierwszej dziesiątce aż… pięciu "Chińczyków"
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Troszeczkę dziwne to zestawienie, bo z tego co wiem, to Bale czy Lewandowski faktycznie zarabiają coś około 11 baniek rocznie, ale brutto. Z kolei Messi inkasuje 20mln netto. Także ten. Troszkę mało wiarygodny ten ranking. Znaleźli pewnie liczby na necie i wrzucili wszystko do jednego wora, nie zważając na podatek. Z tymi Chinami to niezłe jaja.Maly pisze:Trochę to nie w Europie no ale...http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ra ... ciu/vhjy4cRanking najlepiej zarabiających piłkarzy świata. W pierwszej dziesiątce aż… pięciu "Chińczyków"
Nie wiem, jak te pieniądze mają im się zwrócić. Kontrakty za prawa telewizyjne czy inne trofea są pewnie niczym przy tych europejskich. Chyba bardziej opłacałoby się im kupić jakiś średni klub w europie i zrobić z niego potęgę.

Skoro już jesteśmy przy kontraktach, to chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Bardzo często na tym forum przewija się dziwny mit o rzekomo niskich zarobkach w Juventusie czy w ogóle we Włoszech. Za cel obrałem sobie porównanie z Realem.

Są to zarobki netto. Tabela obrazuje stan na listopad 2014, ale z tego co wiem, to tylko Ramos dostał od tamtego czasu podwyżkę.
U Nas Marchisio czy Cheillini zarabiają 3,5mln(?) Tevez wyciągał 4, a Pogba po tym sezonie ma inkasować 6. Jak widać, wcale nie odstajemy od innych potęg. Kontrakty są bardzo porównywalne, a momentami nawet wyższe, niż posiadają odpowiednicy z Madrytu. U Nich Carvajal, TOP na swojej pozycji, wyciąga mnie więcej tyle, co u Nas Rugani. nie mówiąc już o dziwnie niskich kontraktach Isco, Marcelo czy do niedawna Di Marii.
Bardzo możliwe, że mają oni wpisane jakieś chore bonusy i ich pensja nagle podskakuje dwukrotnie, ale tego raczej się nie dowiemy.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Di Maria właśnie z tego powodu odszedł z Madrytu, bo nie chcieli dać mu podwyżki. Real tak nie szasta kasą dla wszystkich, najlepsi zgarniają krocie, ale reszta już wcale nie ma aż tak wysokich pensji. Nie zmienia to faktu,że są to pensje wyższe niż w Juve i kolejnego faktu,że swoim największym gwiazdą są wstanie płacić więcej.
- Maly
- Juventino
pewnie nikt nie śledzi azjatyckiej LM a że powiązane z transferami wrzucam
http://www.bbc.com/sport/football/36210359Big-spending Chinese clubs Guangzhou Evergrande and Jiangsu Suning have been knocked out of the Asian Champions League at the group stages.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
cena Sanchesa podobna do Martiala, mimo że to nie napastnik... kto pierwszy napisze, że przepłacony?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
Początek czerwca, a już dokonano kilku ciekawych ruchów:
- Sanches i Hummels w Bayernie
- Dembele w BVB
- Loris Karius (kolejny młody talent niemieckiej szkoły bramkarzy) w LFC
- Xhaka w Arsenalu
- Kramaric z Leicester do Hoffenheim
- Viktor Fischer (FM'owy mega talent) z Ajaxu do Middlesbrough, tegorocznego beniamineka PL
- Gundogan w City
- Matip z Schalke do LFC za darmo
- Naldo z Wolfsburga do Schalke za darmo
- Dembele w BVB
- Xhaka w Arsenalu
- Viktor Fischer (FM'owy mega talent) z Ajaxu do Middlesbrough, tegorocznego beniamineka PL
- Gundogan w City

- Osgiliath
- Juventino
Tak patrzę i przypadkiem swego czasu nie staraliśmy się o Kramaricia? To też ten, co rzekł, że SerieA jest meh i chce tylko do BPL? Awans do Hoffe całkiem przyzwoity...jackop pisze:Początek czerwca, a już dokonano kilku ciekawych ruchów:
- Dembele w BVB
- Xhaka w Arsenalu
- Gundogan w City
Anyway, Zlatan na rok w ManUnited, także potencjalne plotki o jego powrocie do Juve można już odłożyć.