Mercato (Lato 2016)
- Osgiliath
- Juventino
No to puszczanie Lichego w takim wypadku nie ma sensu, chyba że za rok i to jak z prawą obroną zrobimy myk jak z Evrą i Sandro.jackop pisze:Caceresowi kończy się kontrakt, który nie zostanie przedłużony :facepalm2:
- wojczech7
- Juventino
Nie musi, od tego ma sztab. Owszem, może mieć jakieś tam pojęcie, ale gwarantuję Ci, że nikt od niego takiej wiedzy nie wymaga.AdiJuve pisze:Na takim poziomie trener musi mieć wiedzę we wszystkich aspektach,
Ale co zatwierdza? Program treningowy? Nie sądzę.AdiJuve pisze:owszem ma grono współpracowników, ale na pewno nikt samowolki nie odstawia i to Allegri wszystko zatwierdza.
Kontuzjom. Owszem, może być winien - źle dobierając współpracowników, o czym pisałem.AdiJuve pisze:Dlatego twierdzę,że Allegri poprzez współpracowników może być po części winien tym kontuzją
Wielu twierdzi, że winę ponoszą ludzie (trenerzy) od przygotowania fizycznego, nie lekarze. I tych wielu ma rację, bo po to klub ich zatrudnia, żeby przygotowanie fizyczne było na możliwie najlepszym poziomie, a kontuzji było jak najmniej. Allegri dostaje pieniądze za innego.AdiJuve pisze:a nie tylko jak wielu twierdzi,że winę ponoszą lekarze i cieszą się z odejścia Tencone.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Sorek21
- Juventino
Według informacji Manchester Evening News, José Mourinho dołoży wszelkich starań, by sprowadzić do Manchesteru United Miralema Pjanicia.
26-latek obecnie broni barw włoskiej Romy, z którą łączy go kontrakt do 2018 roku. Przybycie Bośniaka ma być początkiem przebudowy kręgosłupa w klubie z Old Trafford.[/code]
26-latek obecnie broni barw włoskiej Romy, z którą łączy go kontrakt do 2018 roku. Przybycie Bośniaka ma być początkiem przebudowy kręgosłupa w klubie z Old Trafford.[/code]
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tu nie chodzi o to, co ma sens, a co nie. To sam Lichtsteiner może poprosić o zgodę na transfer, bo bardzo wątpliwe, ze pogodzi się z rolą rezerwowego (a taka po przybyciu Alvesa niewątpliwie go czeka). Dani to jeden z najlepszych prawych obrońców świata, który pod wieloma względami zjada Lichtsteinera na śniadanie. A przypomnijmy, że Stephan w tym sezonie grał przeciętnie/fatalnie - z naciskiem na "fatalnie".Osgiliath pisze:No to puszczanie Lichego w takim wypadku nie ma sensu, chyba że za rok i to jak z prawą obroną zrobimy myk jak z Evrą i Sandro.jackop pisze:Caceresowi kończy się kontrakt, który nie zostanie przedłużony :facepalm2:
- Sky informuje, że intensyfikujemy swoje działania w kierunku pozyskania Kovacicia. Sam Allegri ponoć byłby zadowolony z jego transferu.
Osobiście mam nadzieję, że to jakaś ściema/zasłona dymna, bo to nie jest gość, który podniesie jakość w zespole. Przynajmniej nie na chwilę obecną.
UP:
Kasę może tam dostać większą, ale co z chęcią zdobywania trofeów?

- Robaku
- Juventino
taa a dzisiaj pojawiło się info, że Mou szykuje maksymalna ofertę za Pogbę bo pragnie bo z powrotem w ManU. Nieszczególnie wierze w info z Miralemem.Sorek21 pisze:Według informacji Manchester Evening News, José Mourinho dołoży wszelkich starań, by sprowadzić do Manchesteru United Miralema Pjanicia.
Barca traci kolejnego obrońce (Barta w BVB), Adriano podobno zgodził się na Lazio, wiec czy będa mieli szanse i sposobność atakować na rynku zawodników ofensywnych to ja nie wiem bo za chwile znowu zainwestują w pomocnika ofensywnego a straca kolejnego obronce.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja się cały czas zastanawiam kto obsadzi te miejsca dla wychowanków w kadrze? Z uwagi na przepisy, nie będziemy mogli mieć graczy nie zgłoszonych do CL, ale będących w kadrze na ligę - jak było do tej pory - więc i tak i tak będziemy zapewne kompletować nimi kadrę, bo ławka musi być. Ciekawe tylko czy weźmiemy z Primki czy z odzysku jakichś - może Criscito to byłby nie głupi pomysł?
Zastanawia mnie również to, co z zawodnikami pozyskanymi zimą, którzy nie mogą być zgłoszeni do CL/LE - ponieważ już zagrali w tych rozgrywkach. Wychodzi na to że jeżeli jakiś klub z Serie A pozyska takiego gracza, będzie zobligowany do pozbycia się innego z kadry, przez co będzie miał jedno miejsce w kadrze na Puchary mniej?
Zastanawia mnie również to, co z zawodnikami pozyskanymi zimą, którzy nie mogą być zgłoszeni do CL/LE - ponieważ już zagrali w tych rozgrywkach. Wychodzi na to że jeżeli jakiś klub z Serie A pozyska takiego gracza, będzie zobligowany do pozbycia się innego z kadry, przez co będzie miał jedno miejsce w kadrze na Puchary mniej?
- Yaro417
- Juventino
Te nowe regulacje komplikują nieco sytuację Marotty na rynku transferowym, ale moim zdaniem powinny nam wyjść na dobre. Mniejsza liczba zawodników zgłaszanych do rozgrywek krajowych i europejskich pucharów po protu musi spowodować pozbycie się "najsłabszych" zawodników w drużynie i siłą rzeczy zmusza naszego DS'a do poszukiwania prawdziwych wzmocnień. Ja osobiście wolałbym aby zamiast zawodników typu Hernanes, Asa i Padoin (na których wydaliśmy nieco ponad 30 mln) przyszedł jeden gracz, który kosztowałby w przybliżeniu tyle co ta cała trójka razem, ale byłby wzmocnieniem naszej podstawowej "11" - mianowicie chodzi mi o Pjanicia 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokladnie, ale tez nie jako gracz do pierwszego skladu. W dalszym ciagu licze na takowego, pokroju Pjanica.Robaku pisze:DiMarzio potwierdza deal z Kovaciciem. Mnie się chłopak podobał, jeśli mialoby to być jakieś wypożyczonko wraz z opcja wykupu why not.
- Arbuzini
- Juventino
Może wykasztanił się temat z Mascherano? Wątpię żeby magiczne "zawodnik będzie naciskał to puszczą go za połowę żądanej ceny" miało miejsce w rzeczywistości i to jeszcze w przypadku tak ważnego dla Barcelony piłkarza. Odejście Alvesa to zupełnie, zupełnie inna bajka.
Kovacic ma 22 lata i całą karierę przed sobą. W Interze mi się podobał, choć miał bardzo duże wahania formy, ale to normalne w tym wieku. To, że wybrał sobie jeden z najgorszych możliwych klubów do rozwoju to inna historia, ale kto by nie chciał spróbować na jego miejscu? Moim zdaniem wcale nie stanowi większego ryzyka niż wcześniej wspominany Gomes, a sugerowana przez media cena jest dwukrotnie niższa (licząc, że te mityczne bonusy by siadły). Tylko, że zanim zaczniemy bawić się w takie ruchy to wypadałoby ogarnąć najpierw zawodnika na poziomie Marchisio i Khediry, a potem ewentualnie szukać następcę dla Pereyry/Asamoaha/Hernanesa.
Morata ponownie przemówił i... widać, że ciąży mu ta kwestia własności niemiłosiernie oraz miesza mu już w głowie. Jakkolwiek nie wyglądałoby rozstrzygnięcie jego sprawy to trzeba je ogarnąć na asapie.
Kovacic ma 22 lata i całą karierę przed sobą. W Interze mi się podobał, choć miał bardzo duże wahania formy, ale to normalne w tym wieku. To, że wybrał sobie jeden z najgorszych możliwych klubów do rozwoju to inna historia, ale kto by nie chciał spróbować na jego miejscu? Moim zdaniem wcale nie stanowi większego ryzyka niż wcześniej wspominany Gomes, a sugerowana przez media cena jest dwukrotnie niższa (licząc, że te mityczne bonusy by siadły). Tylko, że zanim zaczniemy bawić się w takie ruchy to wypadałoby ogarnąć najpierw zawodnika na poziomie Marchisio i Khediry, a potem ewentualnie szukać następcę dla Pereyry/Asamoaha/Hernanesa.
Morata ponownie przemówił i... widać, że ciąży mu ta kwestia własności niemiłosiernie oraz miesza mu już w głowie. Jakkolwiek nie wyglądałoby rozstrzygnięcie jego sprawy to trzeba je ogarnąć na asapie.
- pablo1503
- Juventino
Mi tam się Kovacić zawsze podobał i uważam, że w dobrym środowisku i pod ręką trenera, który potrafi wprowadzać do składu, a takim niewątpliwie jest Max, mógłby w pełni rozwinąć swój potencjał, który jest bardzo duży. Byle tylko wykupić go definitywnie, a nie bawić się w jakieś głupie deale. Jak już mówiłem, Kova ma ogromne umiejętności, ale nie wiem czy na tę chwilę znacząco podniósłby poziom Naszej pomocy. Jako rezerwowy, który będzie walczył o miejsce w składzie? Jak najbardziej.
Bartra oficjalnie w BVB. W takim wypadku Barca zostaje tylko z trzema obrońcami. Mówi się też, że Mascherano ma przedłużyć kontrakt. Chociaż coś mi tu śmierdzi. Skoro sam mówił, że nie jest zadowolony z pozycji na boisku i to jest jedna z głównym przyczyn możliwości opuszczenia klubu, to przy przedłużaniu kontraktu zapewne chciałby zapewnienie o graniu w pomocy, ale wówczas byłby on co najwyżej rezerwowym. No chyba, że faktycznie sprawdzi się to, o czym mówiły media - czyli o wymuszeniu nowego, wyższego kontraktu.

Bartra oficjalnie w BVB. W takim wypadku Barca zostaje tylko z trzema obrońcami. Mówi się też, że Mascherano ma przedłużyć kontrakt. Chociaż coś mi tu śmierdzi. Skoro sam mówił, że nie jest zadowolony z pozycji na boisku i to jest jedna z głównym przyczyn możliwości opuszczenia klubu, to przy przedłużaniu kontraktu zapewne chciałby zapewnienie o graniu w pomocy, ale wówczas byłby on co najwyżej rezerwowym. No chyba, że faktycznie sprawdzi się to, o czym mówiły media - czyli o wymuszeniu nowego, wyższego kontraktu.

- wagner
- Juventino
Oho. Kolejny deal z Realem "na Morate"? :lol:Robaku pisze:DiMarzio potwierdza deal z Kovaciciem. Mnie się chłopak podobał, jeśli mialoby to być jakieś wypożyczonko wraz z opcja wykupu why not.
Kovacicowi mówię nie.
- Arbuzini
- Juventino
3 mln E w ciągu dwóch lat i znowu fajnie będzie grać w obronie 
Italia i Serie A to jednak dziwny klimat. Mówię o tym przepisie dotyczącym wychowanków. Co kolejne? Ustawowe zniesienie głodu i biedy przez włoski rząd?

Italia i Serie A to jednak dziwny klimat. Mówię o tym przepisie dotyczącym wychowanków. Co kolejne? Ustawowe zniesienie głodu i biedy przez włoski rząd?
- Yaro417
- Juventino
Kovacić to bardzo ciekawy gracz, ale w chwili obecnej może być rozpatrywany jedynie jako alternatywa do gry w środku pola (podobna pozycja co Sturaro czy Lemina), a nie jako gracz, który z automatu podniesie poziom naszej pierwszej "11" - a niestety tego nam w tym momencie trzeba. Mi się wydaje, że to może być ta opcja 'Low cost", a na to grube wzmocnienie musimy jeszcze poczekać. Zresztą podobno klauzula Pjanicia (z tego co wyczytałem w hiszpańskich źródłach, które donosiły o zainteresowaniu Barcy) aktywuje się dopiero 15 czerwca tego roku. Może ktoś bardziej zorientowany coś wie na ten temat?
- ewerthon
- Juventino
Jeśli chodzi Ci o to, co ukazało się dzisiaj na jego stronie około godziny 19, to trudno nazwać to potwierdzeniem. Kolejna plotka, jak każda inna bez większych konkretów, jedynie "Juventus przyśpiesza działania w swoim mercato".Robaku pisze:DiMarzio potwierdza deal z Kovaciciem.