Wszystko o Squadra Azzurra
- ewerthon
- Juventino
Nigdy nie śledziłem specjalnie poczynań Włochów w eliminacjach, natomiast od wielu lat zawsze kibicuję im na wszystkich turniejach. Nie orientuję się jak gra drużyna Conte i jakie mają szanse w tym roku, ale patrząc na te powołania widzę bardzo wielu ciekawych zawodników. Nie licząc naszej obrony, mamy tutaj Ogbonnę, Darmiana, Bonaventurę, De Rossiego, Florenziego, Jorginho, Mottę, Candrevę i El Shaarawy'iego - tych piłkarzy Włosi nie muszą się wstydzić, europejski poziom. Oczywiście nie każdy z nich jest w idealnej formie, ale jak wiadomo turniej międzynarodowy, to co innego. Zdecydowanie najsłabiej wygląda atak i o strzelanie goli trzeba się chyba najbardziej martwić.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Małe sprostowanie. Dość regularnie śledziłem newsy na stronie Romy i nawet ich kibice uważają, że teraz jest to połowa tego piłkarza co kiedyś. Gdyby nie status 'drugiego po Tottim' to raczej nie żałowaliby jego odejścia. Taki Radja stoi jakieś 3 poziomy wyżej ponad Włochem.ewerthon pisze:De Rossiego[...]europejski poziom

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Kucharius1
- Juventino
Reprezentacja Conte gra prawie jak Juve za jego czasów. De Rossi to taki prawie Pirlo, Giack prawie Markiz, Florek prawie Vidal
Tylko Candreva lepszy niż Licht. Żaden napastnik na boisku nie dorasta do pięt nawet Mirko.
Btw. Candreva mógłby zastąpić Juana za rozsądną cenę.

Btw. Candreva mógłby zastąpić Juana za rozsądną cenę.
- wagner
- Juventino
Włosi grają dobrze w tym meczu, też powiedzmy sobie szczerze, że Szkocja wysoko tej poprzeczki nie zawiesza, ale jednak gra może zadowalać. Dostępu do bramki strzegą Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellin, więc kto nie ogląda może sobie wyobrazić jak próba ataków Szkotów zostaje rozbijana. Jak zwykle w ekipie włoskiej najlepiej prezentuje się Candreva. Ciekawe rozwiązywane stałe fragmenty. Dobrze grają Florenzi (co nie dziwi) i Darmian. Giaccherini na duży minus, miał 3 świetne okazje i żadnej nie wykorzystał, odstaje. Pelle robi to co do niego należy i dobrze wywiązuje się ze swoich zadań - dogranie, rozpychanie, walka w powietrzu, absorbowanie obrońców co daje wiecej miejsca wchodzącym w pole karne zawodnikom. Eder nijaki. Jeśli Conte nie pójdzie w zaparte to możliwe są na Euro dwie zmiany, wspomniany jako ostatni Eder i Giaccherini (ale to pupil Antonio).
Ostatnio zmieniony 29 maja 2016, 23:27 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.
- ewerthon
- Juventino
To prawie niestety robi dużą różnicę. Oglądam Włochów pierwszy raz od dawna i zastanawiam się, co ten Giac robi dzisiaj w pierwszym składzie? Rozumiem, że to spotkanie towarzyskie, ale facet miał chyba ze trzy setki i za każdym razem zachował się jak kompletny amator. Biega jak głupi i marnuje sytuacje na potęgę. Candreva aktywny, ale za wszelką cenę chce zdobyć bramkę z daleka. Jakiś sens w tych akcjach Włochów widać, ale na ME może to nie wystarczyć.Kucharius1 pisze:prawie
- JuveGrzesiu
- Juventino
Nie tylko Ty chwalisz Candreve, a ja mam inne zdanie po 1 połowie. Mi się on skojarzył z czarnym bez głowy, co to robi wiatr, ale nic z tego nie przychodzi. Ten sam poziom co Giaccherini, miał fajne okazje i wszystko zmarnowane. W tym meczu mnie nie przekonują xddKucharius1 pisze:Tylko Candreva lepszy niż Licht.
Podoba mi się nasza obrona i asekurowanie się po bokach, cudownie się patrzy :3
W sumie to nie grają źle, w sumie to tylko Szkocja, ale potencjał jakiś w tym jest

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
oglądałem drugą połowę Włochów i do momentu zmian nie wyglądało to źle, nawet na tyle dobrze, że byłem zaskoczony
zmiennicy w zasadzie nie pokazali nic wielkiego a jedynym, którego zapamiętałem to (poza faulującym 10 razy Zazą) Bernardeschi - gość był bardziej obsrany niż Giaccherini za swoich najlepszych lat w Juve i jeśli tym występem skreślił się z listy 23 to wcale nie będę zdziwiony
zmiennicy w zasadzie nie pokazali nic wielkiego a jedynym, którego zapamiętałem to (poza faulującym 10 razy Zazą) Bernardeschi - gość był bardziej obsrany niż Giaccherini za swoich najlepszych lat w Juve i jeśli tym występem skreślił się z listy 23 to wcale nie będę zdziwiony
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja to jestem przede wszystkim zaskoczony tym, ze taki maly ruch tutaj...
Czyli jednak 3-5-2. Chyba dobrze, bo Antek ta takse ma dobrze opanowana. Co do tego spotkania kontrolnego ze Szkocja, to Wyspiarze postawili poprzeczke bardzo nisko. A co do samej Italii, to tak:
- obrona - tutaj wiadomo, ze jest spokoj zapewniony przez turynski kwartet
- pomoc - na moje oko bardzo brakuje mozgu - dyrygenta srodka pola. Gdyby byl ten Verratti, to calkiem dobrze by to wygladalo (nie mowiac juz o tym, gdyby obok niego biegal Markiz). Mialem nadzieje, ze Jorginho bedzie kims takim, ale druga polowe ogladalem jednym okiem, wiec nie do konca wiem, jak sie spisal. Giach, to jest pilkarz-porazka. Co on robi w kadrze, to ja nie wiem. To samo tyczy sie Edera.
- atak - no wlasnie, ten nieszczesny Eder - do odpalu. Pelle moze tez nie blyszczal, ale swoje zrobil i brame strzelil. Szkoda, ze na cofnietym nie zagral Szary i szkoda, ze nie widzialem jak tam poczynal sobie Insigne.
No nic, czekamy na ostateczny sklad kadry.
Czyli jednak 3-5-2. Chyba dobrze, bo Antek ta takse ma dobrze opanowana. Co do tego spotkania kontrolnego ze Szkocja, to Wyspiarze postawili poprzeczke bardzo nisko. A co do samej Italii, to tak:
- obrona - tutaj wiadomo, ze jest spokoj zapewniony przez turynski kwartet
- pomoc - na moje oko bardzo brakuje mozgu - dyrygenta srodka pola. Gdyby byl ten Verratti, to calkiem dobrze by to wygladalo (nie mowiac juz o tym, gdyby obok niego biegal Markiz). Mialem nadzieje, ze Jorginho bedzie kims takim, ale druga polowe ogladalem jednym okiem, wiec nie do konca wiem, jak sie spisal. Giach, to jest pilkarz-porazka. Co on robi w kadrze, to ja nie wiem. To samo tyczy sie Edera.
- atak - no wlasnie, ten nieszczesny Eder - do odpalu. Pelle moze tez nie blyszczal, ale swoje zrobil i brame strzelil. Szkoda, ze na cofnietym nie zagral Szary i szkoda, ze nie widzialem jak tam poczynal sobie Insigne.
No nic, czekamy na ostateczny sklad kadry.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- @D@$
- Juventino
No jeszcze jeden sparing będzie, jeśli wyjdzie ten sam skład to może masz rację. Nie byłbym jednak taki pewien, ze góra jedna zmiana, choć trzon pewnie zostanie. Eder i Giaccherini wydają mi się akurat największymi niewiadomymi na pierwszy skład, w zasadzie z trójki środkowych pomocników pewny byłbym tylko Florenziego. Jorginho za Giaccha i Shaary za Edera?Kruczenzo pisze:Przeraża mnie fakt, że Giaccherini będzie grał w 1 składzie na Euro. Bo chyba nie muszę mówić, że dzisiejszy skład bedzie maksymalnie z 1 zmiana podstawowym na Euro.

Z meczu widziałem tylko skrót, to Bonucci taką ładną długą piłę posłał w 29 minucie do Giaccha?
Nigdy nie wiadomo jak Włosi spiszą podczas turnieju, może akurat to, że nie są faworytami nie jest dla nich złą sytuacją wyjściową?
- Il Fenomeno
- Juventino
De Rossi.@D@$ pisze:to Bonucci taką ładną długą piłę posłał w 29 minucie do Giaccha?

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
a wg Calciomercato pojadą obaj i kto ma rację?Ivory pisze:Nie za kadencji Conte. Przeciek za Sky:[/img]@D@$ pisze:Jorginho za Giaccha

http://www.seriea.pl/331317-wloska-kadr ... atoco.html
jak chcesz mogę ci dać jeszcze przeciek by Maly
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Zdziwię się i to mocno jak Conte weźmie tylko 4 nominalnych obrońców a zapewne będzie grał 3 z tyłu, owszem jest jeszcze De Rossi, ale przy takiej a nie innej sytuacji w pomocy po prostu musi tam grać, dlatego Rugani jak zmiennik dla BBC powinien się załapać, jak będzie inaczej to naprawdę Conte mnie zaskoczy.