Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
No, tyle że teraz mielibyśmy 2 świetnych zawodników mogących grać na skrzydłach... Nie mówię że na stałe i jako główne, ale opcja taka by była!arturjuve pisze:śmieszy mnie to, że co jakiś czas ktoś mówi, że przymierzamy się do 4-3-3 i to tak jest od sezonów z Conte, a do tej pory ile razy graliśmy takim ustawieniem?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Skoro ma przyjść Berardi i interesujemy się Gabrielem Jesusem, to mogłoby wskazywać to że przymierzamy się do 433![]()
Rozpiska - CrunnyStyle
---Jesus--------Dybala-------Berardi---
---Pogba-----Mascherano-----Pjanic---
--Sandro - Chiellini - Bonucci - Alves---
-----------------Buffon---------------
Proste że tak! Wrzuciłem to jako taką ciekawostkę...vitoo pisze:Zresztą, dlaczego Alves miałby wybrać Galatasaray zamiast Juve... .
Hmm... No żeby Berardi za niedługo nie powiedział tego samego - w stosunku do GorszejCzęściMediolanu. :doh:Lato1897 pisze:Zuliani wrzucił na swój facebokowy profil wywiad z Moratą. Ni mniej ni więcej wynika z niego, że jego celem jest zdobywać puchary w koszulce Realu.(..) On chyba tak naprawdę nie chce zostać w Juve i pożegnamy się z nim
Naprawdę nie wiem co o tych chłopakach myśleć już...

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Przypominam, po raz kolejny (:roll:), że nad Realem (i Atletico) wciąż wisi widmo bana transferowego. To jest według mnie główny powód, dla którego klub z Madrytu jest aż tak zdeterminowany, by wziąć Moratę do siebie.Cabrini_idol pisze:Wydaje mi się, że Alvaro zostanie z nami na kolejny rok, bo nie zapominajmy, że Real za rok również może odpalić klauzule, tyle, że wtedy będzie to 35 mln.
Jeśli FIFA nie ogłosi werdyktu apelacji w ciągu miesiąca, to kara przeniesie się na dwa następne okienka - zima, lato 2017. Oczywiście może dojść do zmniejszenia kary/uniewinnienia, ale w Barcelonie też tak myśleli, także tego... W tym momencie furtka do pozyskania Alvaro na mocy tej śmiesznej klauzuli się zamyka się 1 września 2016.
Czytając ten wywiad mam ochotę podziękować Hiszpanowi za grę dla Juve i sam spakować mu walizki

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- matekkuba
- Juventino
Skąd informacja o 35 milionach? Juventus przy okazji potwierdzenia transferu Moraty wydał krótki komunikat, który akurat maksymalną kwotę transferu określał jednoznacznie :
at predetermined values, up to a maximum of €30 million.
- CzeczenCZN
- Juventino
30 mln po sezonie 2015/2016; 35 mln po sezonie 2016/2017. To było już tyle razy wałkowane na forum, że każdy powinien wiedzieć.matekkuba pisze:Skąd informacja o 35 milionach? Juventus przy okazji potwierdzenia transferu Moraty wydał krótki komunikat, który akurat maksymalną kwotę transferu określał jednoznacznie :

Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 12:47 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Real zapewnił sobie opcję kontrwykupu na 2 okienka - lato 2016 i 2017. W tym roku mogą go wykupić za 30 mln, w przyszłym za 35.matekkuba pisze:Skąd informacja o 35 milionach? Juventus przy okazji potwierdzenia transferu Moraty wydał krótki komunikat, który akurat maksymalną kwotę transferu określał jednoznacznie :
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
@up Dzięki, właśnie przeglądam newsy i masz rację
30 za Moratę, 20 za Zazę i Beppe może reaktywować opcję Lacazette 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- matekkuba
- Juventino
Dlatego prosiłem o potwierdzenie - bo strona Juventusu podaje kwotę maksymalną 30 milionów euro. Jeśli wierzyć football leaks i ich skanom umowy - także jest to kwota maksymalnie 30 milionów euro, bez znaczenia, o którym okienku transferowym mowa. Jakiekolwiek inne, rzetelne źródło podaje 35 milionów?
- CzeczenCZN
- Juventino
Beppe mówił że Zaza jest nie na sprzedaż, jest ważnym zawodnikiem. No ale może to być również próba podbicia ceny. Więc Zaza zostanie i będzie spoko, chyba że przyjdzie super oferta, to też będzie spokojackop pisze:@up Dzięki, właśnie przeglądam newsy i masz rację30 za Moratę, 20 za Zazę i Beppe może reaktywować opcję Lacazette

Aha - Napoli spieszy się z Zielińskim, bo ponoć my wykazujemy zainteresowanie - ewidentnie jest to działanie mające na celu podbicie ceny.

- kd
- Juventino
Mkhitaryan odrzucił propozycję nowego kontraktu. Może Marotta znowu wykonuje swój "silent move"? Oczy i plotki na Pjanica itd. a tu myk-Ormianin. Tylko kwestia non-EU...Dani Alves ma paszport ESP, a Mascherano ma ITA...więc może się uda 

- Arbuzini
- Juventino
Wywiad, jak wywiad - zwykły najemnik. Jednak kiedy przypominam sobie ile dostawał u nasz szans, wsparcia, podpisał nowy kontrakt i jak niedawno lizał nasz herb... to jestem z Tobą, bracie. Wygląda na to, że najzwyczajniej nie zasługuje na taką atmosferę, ale może jeszcze wyjdą na jaw szczegóły, które rzucą nowe światło na tę sprawę.jackop pisze:Czytając ten wywiad mam ochotę podziękować Hiszpanowi za grę dla Juve i sam spakować mu walizki
- pumex
- Juventino
Dobre źródła dotychczas prawiły, że Zaza jest dla nas incedibile za kwotę mniejszą niż ~30 mln.jackop pisze:20 za Zazę
Nasze ruchy pewnie jak zwykle będą w pewien sposób blokowane przez nieudane próby sprzedaży zalegających, niechcianych zawodników. Asamoah, Pereyra, Hernanes - piłkarze niby warci jakiś piniondz, ale pozbycie się ich za sensowną kwotę będzie nie lada wyczynem. A przecież, myśląc o dokupieniu dwóch kolejnych pomocników, nie możemy zostać z przeładowaną pomocą.
Odnośnie Moraty, to koleś popłynął swoimi wywiadami już jakiś czas temu. Od tamtej pory plecie trzy po trzy - w jednym zdaniu mówi coś, w następnym temu przeczy. Gdyby jeszcze Hiszpan miał u nas pewny plac to pewnie jego stanowisko byłoby inne. Tymczasem nic mu nie szkodzi powalczyć od nowa o pierwszy skład gdzieś w Anglii, za większe pieniądze, skoro ta sama walka czekałaby go w przyszłym sezonie u nas, gdzie od dwóch lat na boiskach ligowych zwyczajnie zawodzi. Szkoda tylko, że gdy człek patrzy na możliwych kandydatów do jego zastąpienia, to robi mu się niewesoło, bo zazwyczaj w tym kontekście wymieniani są piłkarze drodzy ale wcale nie pewniejsi. Patrząc realnie, max to chyba podstarzały Ibra. Cavani jest nierealny, Lacazette podobnie (zresztą nim chyba nawet nie przejawiamy zainteresowania), Benteke może grać w Tottenhamie a nie w Juve, bo to nie ten poziom. Tego Batushcośtam z Marsylii widziałem w akcji chyba raptem z raz więc się nie wypowiadam, ale generalnie bieda pod tym względem.
PS. Jeszcze a propos Moraty - czasem mam wrażenie, że nie tylko te jego kocie ruchy na boisku świadczą o tym, że jemu się wydaje, iż ma coś z C.Ronaldo. We łbie mu się chyba trochę pokiełbasiło.

- albertcamus
- Juventino
Zaza już przywitał Berardiego
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Lichy idzie do Conte do Chelsea,jak tylko Alves ofijalnie sie pojawi,w sumie to za COnte gral najlepiej 
http://www.thesportreview.com/tsr/2016/ ... an-report/?

http://www.thesportreview.com/tsr/2016/ ... an-report/?