Mercato (Lato 2016)
- ManInBlack87
- Juventino
Zgadza się, bardzo nie wiele brakuje abyśmy mieli najmocniejszy skład od lat, nawet lepszy od tego z z sezonu 14/15
Z tym że nie wolno sie podpalać, rok temu na początku pozyskalismy Dybale i Khedire, skład wyglądał zacnie i kompletnie, ale za chwile były niemiłe niespodzianki z Vidalem i Tevezem i czar prysł.
Z tym że nie wolno sie podpalać, rok temu na początku pozyskalismy Dybale i Khedire, skład wyglądał zacnie i kompletnie, ale za chwile były niemiłe niespodzianki z Vidalem i Tevezem i czar prysł.
- Yaro417
- Juventino
Pozyskanie D. Alesa przez Juventus, to oprócz podniesienia poziomu sportowego, przede wszystkim ogromny skok marketingowy dla klubu. Pomyślcie, w świat idzie info, że podstawowy, bądź co bądź, zawodnik potężnej Barcy rozwiązuje swój kontrakt z hiszpańskim gigantem, by zasilić drużynę Starej Damy. Tak to odbierze pierwszy lepszy Janusz futbolu 
Boże - jak to brzmi. Nie do pomyślenia jeszcze parę lat temu :dance2:

Boże - jak to brzmi. Nie do pomyślenia jeszcze parę lat temu :dance2:
- Shadow Marshall
- Juventino
Może w Turynie nauczy się w końcu wracać do obrony i to do końca bo czasem oglądając mecze Barcy to aż nie mogłem uwierzyć co koleś odwala.
- mzm
- Dortmundczyk
Co Wy wypisujecie? I we Wloszech, i w Hiszpanii zarobki podaje się w ten sam sposób - netto. Z listy zarobkow z konca 2015, jaka znalazlem, wynika, ze Dani Alves zarabia 6 mln na reke. Bo widze, ze coś namotali tu niektorzy.
- juventussek
- Juventino
Wzmocnienie prawej flanki i środka pola dwoma zawodnikami, rezerwowym obrońcą, nie pozbywając się formacji napastników(być może transfer Berardiego) byłoby jasnym sygnałem dla Europy że idziemy na podbój.
Wtedy bez bólu można byłoby się pożegnać z Caseresem, Cuadrado, Hernanesem, Asamoah, Padoin chyba już też ma ciężko żeby być tym nawet rezerwowym zawodnikiem.
Sturaro, Lemina, myślę że to są pewniaki do pozostania w klubie jako rezerwowi.
Interesuje mnie Pereyra co z nim będzie, bo ja bardzo podziwiałem tego zawodnika w poprzednim sezonie, dużo biegał, szybkościowo był jednym z lepszych, podobała mi się jego gra, za niego pewnie można dostać jakieś pieniążki ale czy warto go sprzedawać?
Ale zdaje sobie sprawę że będzie cieżko wykonać takie transfery w jedno letnie okienko, ale zobaczymy.

Wtedy bez bólu można byłoby się pożegnać z Caseresem, Cuadrado, Hernanesem, Asamoah, Padoin chyba już też ma ciężko żeby być tym nawet rezerwowym zawodnikiem.
Sturaro, Lemina, myślę że to są pewniaki do pozostania w klubie jako rezerwowi.
Interesuje mnie Pereyra co z nim będzie, bo ja bardzo podziwiałem tego zawodnika w poprzednim sezonie, dużo biegał, szybkościowo był jednym z lepszych, podobała mi się jego gra, za niego pewnie można dostać jakieś pieniążki ale czy warto go sprzedawać?
Ale zdaje sobie sprawę że będzie cieżko wykonać takie transfery w jedno letnie okienko, ale zobaczymy.
Faktycznie pomyłkaPoprostu pisze:
Raczej prawej przyjacielu.

Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 15:19 przez juventussek, łącznie zmieniany 3 razy.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Raczej prawej przyjacielu.juventussek pisze:Wzmocnienie lewej flanki i środka pola dwoma zawodnikami, rezerwowym obrońcą, nie pozbywając się formacji napastników, byłoby jasnym sygnałem dla Europy że idziemy na podbój.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czyli tyle ile napisali koledzy, gdybyś przeczytał wyraźnie, więc jesteś jedynym zamotanym.mzm pisze:Co Wy wypisujecie? I we Wloszech, i w Hiszpanii zarobki podaje się w ten sam sposób - netto. Z listy zarobkow z konca 2015, jaka znalazlem, wynika, ze Dani Alves zarabia 6 mln na reke. Bo widze, ze coś namotali tu niektorzy.
Ciekawe czy i kiedy pojawi się oficjalne info..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Don Paolo
- Juventino
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=66697
O co chodzi z tą ostatnią tabelką?
Rozumiem, że została tam uwzględniona nie tylko pensja, ale też kasa z reklam, od sponsorów itp. ???

O co chodzi z tą ostatnią tabelką?
Rozumiem, że została tam uwzględniona nie tylko pensja, ale też kasa z reklam, od sponsorów itp. ???
ty to już może lepiej się nie odzywajmzm pisze:Co Wy wypisujecie? I we Wloszech, i w Hiszpanii zarobki podaje się w ten sam sposób - netto. Z listy zarobkow z konca 2015, jaka znalazlem, wynika, ze Dani Alves zarabia 6 mln na reke. Bo widze, ze coś namotali tu niektorzy.

- mzm
- Dortmundczyk
Adrian27th pisze:Czyli tyle ile napisali koledzy, gdybyś przeczytał wyraźnie, więc jesteś jedynym zamotanym.mzm pisze:Co Wy wypisujecie? I we Wloszech, i w Hiszpanii zarobki podaje się w ten sam sposób - netto. Z listy zarobkow z konca 2015, jaka znalazlem, wynika, ze Dani Alves zarabia 6 mln na reke. Bo widze, ze coś namotali tu niektorzy.
Czyżby?Don Paolo pisze:h
ty to już może lepiej się nie odzywajmzm pisze:Co Wy wypisujecie? I we Wloszech, i w Hiszpanii zarobki podaje się w ten sam sposób - netto. Z listy zarobkow z konca 2015, jaka znalazlem, wynika, ze Dani Alves zarabia 6 mln na reke. Bo widze, ze coś namotali tu niektorzy.
1.
2.jakku1 pisze:8m brutto! ;-).fazzik8 pisze:Jeśli nawet Alves miałby przejść do Juve to On obecnie zarabia 8 mln euro
7m brutto u nas zarabia Evra, a okolo 6.5m Lichtsteiner.
3.Cabrini_idol pisze:No tak, w ES podaje się zarobki piłkarzy brutto a w IT netto.
We Włoszech są podawane kwoty już netto.
4.Cabrini_idol pisze:Pewnie masz rację, co nie zmienia faktu, że większość ludzi myśli, że we Włoszech zarabia się jakieś drobne w porównaniu z Hiszpanią, co nie jest prawdą, bo właśnie inaczej są informowani janusze na temat zarobków piłkarzy w obu krajach. W IT podaje się już zarobki roczne piłkarzy netto a w ES brutto, co może obrazować na wyobraźnie janusza z hongkongu.
5.pablo1503 pisze:Ja właśnie mam wrażenie, że ludzie, często nawet na tym forum, myślą, że piłkarze z najwyższej półki zarabiają po 10-15 baniek, a w Juve najlepsi dostają zaledwie 5. Niektórzy chyba sobie nawet nie zdają sprawy, że jedne ceny podawane są w netto, a inne w brutto. Wbrew pozorom wcale nie odstajemy płacowo od tych 'największych'. Co prawda zarobki Naszych są mniejsze, niż w takim Realu czy UTD, ale nie jest to tak, że u Nas zarabiają 3x mniej.Cabrini_idol pisze:Chyba nie myśleliście, że taki Neymar zarabia 20 mln euro na czysto.
Wiele osób zdziwiłoby się, gdyby faktycznie porównali bezpośrednie zarobki poszczególnych piłkarzy. Taki Pepe zarabia mniej więcej tylko, co Chiellini. Khedira, Marchisio i Pogba dostają do ręki, o ile się nie mylę, więcej od chociażby Isco, a mniej więcej tylko samo co Modrić. Wbrew pozorom, wcale nie jest w Turynie tak źle, jak niektórym może się wydawać.
E: Cabrini mnie uprzedził, ale rozchodzi się mniej więcej o to samo.
To wszystko są posty z jednej strony, dawno takiego steku bzdur w jednym miejscu nie przeczytałem. Janusze futbolu, a innych wyśmiewają, że niby nie zdają sobie sprawy z różnicy w sposobie podawania zarobków w zależności od kraju, podczas gdy sami bredzą potworne głupoty. Z jedna osoba na całą stronę napisała tam coś sensownego, ale smyrajcie się dalej po <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, proszę bardzo.Robaku pisze:Trzeba by zbadać opodatkowanie w ESP. We Francji z tego co pamiętam ( te akcje z Depardieu i jego rosyjskim obywatelstwem) najbogarsi płacą 50 % podatek dochodowy, wiec w sumie, może podobnie być w Hiszpanii, dlatego 8 mln brutto szału nie robi w Barcelonie, jeśli w Juve miałbym 3,5 mln netto.

- Cabrini_idol
- Juventino
Ale o co Ci chodzi ??
bo nie rozumiem.
Chiellini potwierdza przyjście Alvesa

Chiellini potwierdza przyjście Alvesa

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
- Di Marzio - Paratici kontaktowal sie dzisiaj telefonicznie z otoczeniem Alvesa. Chcemy jak najszybciej dopiac cala operacje.
- Sky caly czas utrzymuje, ze Mascherano chce odejsc i ma naciskac klub, by ten go puscil. Rzecz jasna do nas.
- Sky caly czas utrzymuje, ze Mascherano chce odejsc i ma naciskac klub, by ten go puscil. Rzecz jasna do nas.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Dwie plotki:
1. Reina opuszcza Napoli.
2. Milan zainteresowany Negredo.
Co one oznaczają?
1. Potencjalnym następcą Neto.
2. Lim ma być obecny w Mediolanie. Jak wiadomo, niekoniecznie ws Negredo i nie koniecznie ma się spotkać z władzami Milanu
Z Widmerem pojawiła się plotka rano, stąd zapewne reakcja agenta.
Nie zauważyłem, by w tłoku doniesień związanych z Alvesem i Mascherano, ktoś przywołał aktualną, domniemaną sytuację Gomesa: Dajemy 30+spore bonusy, Valencia chce 40-45 bez bonusów. Zbliżamy się do porozumienia, oczywiście wg plotek.
2. Milan zainteresowany Negredo.
Co one oznaczają?
2. Lim ma być obecny w Mediolanie. Jak wiadomo, niekoniecznie ws Negredo i nie koniecznie ma się spotkać z władzami Milanu

Z Widmerem pojawiła się plotka rano, stąd zapewne reakcja agenta.
Nie zauważyłem, by w tłoku doniesień związanych z Alvesem i Mascherano, ktoś przywołał aktualną, domniemaną sytuację Gomesa: Dajemy 30+spore bonusy, Valencia chce 40-45 bez bonusów. Zbliżamy się do porozumienia, oczywiście wg plotek.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Di Marzio pisze o tym, ze Napoli intensyfikuje swoje zainteresowanie Neto. Warunkiem Brazylijczyka bylaby oczywiscie gra w pierwszym skladzie. Nie wierze, bysmy oddali go za darmo, bo ten gosc swoje jest wart. Sam Neto chce odejsc i nie godzi sie na role zmiennika Buffona - tez za Di Marzio.Mehehehe pisze:Dwie plotki:
Co one oznaczają?
O tym, ze Valencia rzekomo oczekuje 45 mln pisalo sie juz duzo wczesniej, wiec nie ma mowy o tym, ze zblizamy sie do porozumienia, przynajmniej nic o tym nie wiemy. Temat ucichl, bo media podpalily sie para z Barcelony, a Marotta dziala po cichu. To samo tyczy sie Pjanicia. O Gomesie czasem ktos cos wrzuci, ale jest to malo istotne info, wynikajace zreszta pewnie z posuchy na rynku.
Teraz Sportmediaset poinformowal, ze w Mediolanie pojawil sie agent Gomesa Jorge Mendes. Ma to oczywiscie zwiazek z finalem LM i faktem, ze zagra w nim jego podopieczny Ronaldo. Nie oznacza to rzecz jasna, ze nie zechce sie z nami spotkac (choc ponoc z samym graczem jestesmy dogadani).