Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 12:49

fazzik8 pisze:Jeśli nawet Alves miałby przejść do Juve to On obecnie zarabia 8 mln euro
8m brutto! ;-).

7m brutto u nas zarabia Evra, a okolo 6.5m Lichtsteiner.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 12:56

No tak, w ES podaje się zarobki piłkarzy brutto a w IT netto.

Chyba nie myśleliście, że taki Neymar zarabia 20 mln euro na czysto :prochno: . Neymar do portfela wkłada około 10mln netto z tego co kojarzę.

We Włoszech są podawane kwoty już netto.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 13:05 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 12:59

No nie przesadzajmy. Alves już tyle razy renegocjował swój kontrakt z Barcą, że raczej nie zarabia 4 na rękę :D

Tutaj na przykład podają, że sześć.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:07

Pewnie masz rację, co nie zmienia faktu, że większość ludzi myśli, że we Włoszech zarabia się jakieś drobne w porównaniu z Hiszpanią, co nie jest prawdą, bo właśnie inaczej są informowani janusze na temat zarobków piłkarzy w obu krajach. W IT podaje się już zarobki roczne piłkarzy netto a w ES brutto, co może obrazować na wyobraźnie janusza z hongkongu.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:09

Cabrini_idol pisze:Chyba nie myśleliście, że taki Neymar zarabia 20 mln euro na czysto :prochno: .
Ja właśnie mam wrażenie, że ludzie, często nawet na tym forum, myślą, że piłkarze z najwyższej półki zarabiają po 10-15 baniek, a w Juve najlepsi dostają zaledwie 5. Niektórzy chyba sobie nawet nie zdają sprawy, że jedne ceny podawane są w netto, a inne w brutto. Wbrew pozorom wcale nie odstajemy płacowo od tych 'największych'. Co prawda zarobki Naszych są mniejsze, niż w takim Realu czy UTD, ale nie jest to tak, że u Nas zarabiają 3x mniej. :prochno: Wiele osób zdziwiłoby się, gdyby faktycznie porównali bezpośrednie zarobki poszczególnych piłkarzy. Taki Pepe zarabia mniej więcej tylko, co Chiellini. Khedira, Marchisio i Pogba dostają do ręki, o ile się nie mylę, więcej od chociażby Isco, a mniej więcej tylko samo co Modrić. Wbrew pozorom, wcale nie jest w Turynie tak źle, jak niektórym może się wydawać. :)
E: Cabrini mnie uprzedził, ale rozchodzi się mniej więcej o to samo. ;)

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:12

Na razie to są tylko ploty i spekulacje, tyle nazwisk się przewinęło i nic. Chciałbym żebyśmy działali tak jak Bayern.. kupili dwóch, praktycznie po cichu i juz mogą sobie zamknąć transfery,kogo chcieli to mają. A My musimy mieć na uwadze czy nam się skład posypie czy zostanie i od tego uzależniamy swoje transfery. Skończmy juz z tymi głupimi umowami gdzie jesteśmy zakładnikami tak naprawdę, nie jestesmy jakimś Sassuolo (z całym szacunkiem),żebysmy drżeli czy nam wykupią kluczowych graczy czy jednak się zlitują. Teraz odejdzie prawdopodobnie Morata i Cuadrado a więc kluczowi gracze( w tym jeden na lata,który będzie top 3 napastników świata) i znowu trzeba kleić. Żadnej ciągłości nie ma. Mamy super kadrę,którą trzeba tylko ulepszyć a co sezon nam ktoś wieje. Nie ma się co dziwić jak za rok czy dwa nam odejdzie Pogba z Dybalą tak jak Vidal z frustracji. Ja bym proponował Marottcie najpierw próbować negocjować Morate i Cuadrado a potem sie zastanawiać kogo, tylko że to juz powinno byc zrobione i ustalone w trakcie sezonu takie rzeczy. Marotta owszem jest dobrym działaczem,ale nie najlepszym.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:14

,,- FC Barcelona wypłaca swoim graczom zdecydowanie mniej niż Real. Najlepiej zarabia w niej Messi, który po potrąceniu podatku od sumy 35 mln euro inkasuje 12,5 mln euro ...''

Tyle, że Messi oszukiwał skarbówkę, to już inna strona medalu :prochno:

Wracając do tematu, stać nas i na Alvesa i na Maszczerano. W zasadzie za 2-3 lata będzie nas stać na każdego piłkarza, jeśli chodzi o wynagrodzenie.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:23

Ouh_yeah pisze:No nie przesadzajmy. Alves już tyle razy renegocjował swój kontrakt z Barcą, że raczej nie zarabia 4 na rękę :D

Tutaj na przykład podają, że sześć.
Bardzo mozliwe, ze ma 6. Jednak 6 to nie 8 ;-).

U nas od nowego sezonu najwiecej bedzie mial Pogba. Według ustaleń zeszłorocznych Polpo od sezonu 16/17 ma zarabiać 5.5-6m euro za sezon (dotychczas 4.5). Teraz tez mowi sie, ze Francuz moze dostac kolejną podwyżkę i będzie inkasował około 6.5-7m euro za sezon. A to jest już górna półka płac w największych klubach Europy (James ma 6, Iniesta 7.5, Neymar 10).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:33

Rozròżniam granicę miedzy brutto a netto. Więc Alves na pewno nie zarabia 4 mln na reke, z tym 8 wcześniej może przesadziłem, tak informację znalazłem. Nawet jeżeli zarabia te 6 mln netto to u nas proponują mu 3 mln netto a to jest połowa. Co do płac jak ktos tu wyżej pisał, że niektórzy na forum myślą, że u nas zarabiają grosze w porównaniu do innych. Jak Pogba dostanie teraz podwyżkę nawet na 6 mln netto, to reszta piłkarzy dalej zarabia od 2 do 4.5 mln netto. Kovacic w Realu na siedzenie na trybunach dostaje 3.5 netto. U nas Pogba najlepiej zarabiający piłkarz będzie miał pensję na poziome pewnie średniej takiego Realu czy Barcelony. Więc tak, odstajemy od czołówki europejskiej jeżeli chodzi o płacę choć i tak już jest nieźle i teraz to już będzie tendencja zwyzkowa. Tylko liga na pewno nas ciągnie w dół.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:44

fazzik, propopnują mu 3,5 mln plus bonusy. Więc pewnie około 4,5 zamknie się jego wynagrodzenie a to już jest fajna suma przez kolejne 2 lata dla 33 letniego Brazola. Zobacz, po Hiszpańsku będzie zarabiał 7mln plus bonusy :prochno: I co wygląda to dobrze, nie ?

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:49

Trzeba by zbadać opodatkowanie w ESP. We Francji z tego co pamiętam ( te akcje z Depardieu i jego rosyjskim obywatelstwem) najbogarsi płacą 50 % podatek dochodowy, wiec w sumie, może podobnie być w Hiszpanii, dlatego 8 mln brutto szału nie robi w Barcelonie, jeśli w Juve miałbym 3,5 mln netto.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:50

Chiellini: "Chciałbym zobaczyć Daniego Alvesa w finale LM, ale nie w koszulce Barcelony" :C

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:50

No 4.5 już wygląda dobrze:). Traci tylko półtora. Pytanie czy nam sie teraz opłaca brać 33 letniego brazola na 2 lata z takim wynagrodzeniem:). Nasz najlepszy strzelec Dybala ma chyba 2 mln netto. Jest dużo czynników za i przeciw. Nie wiem ja po prostu Alvesa nie lubię, jest bardzo dobry, ale ciężko mi znaleźć plusy jego przyjścia. Do tego ta mentalność symulantow z Barcelony..

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:51

Cuadrado to była okazja. Wzięliśmy go na wypożyczenie za jakieś grosze więc nie rozumiem skąd oburzenie, że to był dla nas zły układ. W Chelsea grał taki piach, że szkoda gadać i kupno wiązałoby się ze zbyt dużym ryzykiem. Nie mamy nawet czerwca, zarząd nie zaczął jeszcze na dobre swoich działań transferowych, a już mamy pierwsze głosy niezadowolenia, że źle pracują :prochno:

W sprawie Moraty wciąż dużo zależy od zawodnika. Operacja odkupienia przez Real i dalszej sprzedaży generuje im dodatkowe koszta w stosunku do wykupu przez Juventus. Jeśli Alvaro chce zostać to wszystkie zainteresowane strony powinny się dogadać. Hiszpan może być trochę niezadowolony ze swojej roli w Juventusie, ale nie powinien zbyt mocno narzekać, bo jak był w tragicznej formie to i tak dostawał dużo szans na boisku, a koledzy w każdym wywiadzie podkreślali, że przechodzi teraz gorszy okres, ale jest świetnym zawodnikiem i w końcu wróci do gry na swoim poziomie. Chociaż kto tam wie co siedzi w głowie Moraty, życie potrafi być nieprzewidywalne, ale jeśli zechce odejść to moim zdaniem będzie żałował tej decyzji. Tylko co miał oznaczać ten gest z herbem po golu strzelonym w finale Pucharu Włoch? :think:

Myślę, że jesteśmy w stanie zaproponować Alvesowi takie warunki, że na pewno nie będzie czuł się stratny wobec tego, co zarabia w Barcelonie. Kluczowy będzie tu fakt, że skorzysta z zapisu w umowie, który umożliwia mu odejście za darmo. On już od paru lat podkreśla, że katalońskie środowisko mu zbrzydło i nie sądzę żeby była to tylko gadka pod lepszą kasę, musi być w tym ziarno prawdy. Włochy są ciekawym i bezpiecznym kulturowo kierunkiem dla Latynosów, szczególnie tych, którzy większość życia spędzili w Hiszpanii. W tym przypadku mam przekonanie graniczące z pewnością, że intensywnie działamy w kierunku pozyskania Daniego.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 13:53 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Cris92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 13:53

Najważniejsze, że wszyscy zaczynają się bać Juve. Już od kilku osób w pracy słyszałem, że jeśli Juve nie pozbędzie się Pogby i Dybali (a nie zanosi się na to) plus jeszcze ściągnie 2-3 zawodników podnoszących jakość, to są sporym faworytem do wygrania LM w przyszłym roku. Nie oszukujmy się, ale każdy z wymienianych zawodników - Alves, Mascherano, Gomes, Cavani, Isco, Pjanic podniosą poziom tej drużyny. Nawet jeśli miałby usiąść na ławce to sorry, ale każdy z nich jest lepszy od Asa, Pereyry, czy innego De Ceglie (mam nadzieję, że nie wróci do nas...). Myślę, że najważniejsze to zatrzymać Morate (nawet dopłacając Realowi 30mln), wykup Cuadrado i ściągnięcie 2 panów z listy powyżej. Jak do tego dojdzie Alves za free, to tylko się cieszyć.

Zablokowany