Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 11:48

To ładnie :). Wreszcie doczekaliśmy się tego Berardiego i teraz wreszcie przekonamy się na co go stać. Ja ściskam kciuki.

Z dwójki Alves-Mascherano wolałbym Argentyńczyka. W obliczu kontuzji Marchisio, łamliwości Khediry i odejścia Caceresa taki zawodnik powinien być świetnym uzupełnieniem naszej kadry. Tak sobie myślę, że podchody pod Daniego mogą mieć związek z chęcią zaoszczędzenia pieniędzy na wykup Moraty.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 11:48

Berardi nasz, a zmiana w linii ataku nastąpi tylko w przypadku odejścia Moraty? Rozsądnie, ale nie robi się ciut za ciasno?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 11:59

ALe jak za ciasno, normalnie gralismy 5 napadziorów a tutaj niewiadomo jak traktowac Domenico. Według mnie trochę będzie grał w ataku przy 4-3-3 i trochę w pomocy przy innych ustawieniach, chociaż nie mam pojecia jak dokladnie go Allegri ustawi, mam nadzieje, ze nie skonczy sie jak z COmanem ze nie bedzie go jak ustawic i okaze się u nas bezuzyteczny.

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 12:01

Ciekawe ile faktycznie jest prawdy w tym Alvesie i Mascherano

Fino alla fine.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 12:01

Dżizas, Berardi i Alves- dwóch zawodników których po prostu nie trawię :confused:
Mam nadzieję, że z tej katalońskiej dwójki to Mascherano nas zasili- faktycznie byłoby to super wzmocnienie. A co do Berardiego to chyba oznacza pożegnanie się z którymś z naszych napastników?

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 12:11

The agent of Dani Alves confirms contacts with Juventus and Galatasaray, but says player plans to stay at Barcelona next season. [TV3]
- nie wiem czy to prawda, komentarz z fcbarca.com.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 12:21

Robaku pisze:ALe jak za ciasno, normalnie gralismy 5 napadziorów a tutaj niewiadomo jak traktowac Domenico. Według mnie trochę będzie grał w ataku przy 4-3-3 i trochę w pomocy przy innych ustawieniach, chociaż nie mam pojecia jak dokladnie go Allegri ustawi, mam nadzieje, ze nie skonczy sie jak z COmanem ze nie bedzie go jak ustawic i okaze się u nas bezuzyteczny.
Kompletnie nie rozumiem tych porównań Comana do Berardiego. Dwaj zupełnie inni zawodnicy, bazujący na innych elementach. To samo tyczy się taktyki. Mieliśmy, mamy i będziemy mieć idealnych wykonawców do 3-5-2, zawodnicy w mijającym sezonie w zdecydowany sposób wyrazili chęć grania tym systemem, ponieważ automatyzmy weszły im w krew i są dla nich naturalne.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 12:30

Poprostu pisze:The agent of Dani Alves confirms contacts with Juventus and Galatasaray, but says player plans to stay at Barcelona next season. [TV3]
- nie wiem czy to prawda, komentarz z fcbarca.com.
Bullshit i szukanie sensacji tam, gdzie jej nie ma. Sam Marotta miedzy wierszami potwierdzil ten transfer, wczoraj zrobily to najbardziej wiarygodne zrodla hiszpanskie,

W przypadku Mascherano tez jest cos na rzeczy. ;)

Cabrini
To jak to jest, wczoraj pisales, ze bedzie para, a dzisiaj, ze jeden z dwoch? ;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 13:08

Teraz na footbalitalia pojawilo się info od Agenta Daniego, ze Juventus się kontaktował, ale nie ma oficjalnej oferty. Brak tam informacji o tym, ze Alves nie chce opuszczac Barcy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 13:11

Wiadomo, że fajnie byłoby ściągać tylko głośne nazwiska w wieku 20-26 lat, ale Pirlo miał 32 lata, a Evra 33, gdy do nas przychodzili. Wyszliśmy na ich transferach rewelacyjnie. Tyle samo lat mają Mascherano i D.Alves. To rozwiązanie na ok. 2 lata, ale równie dobrze za rok Pogba może poprosić o odejście. Sprzedamy go za 120 mln i będziemy mogli za nie kupić największe młode gwiazdy, które zastąpią Pogby, Buffona i D.Alvesa/Lichtsteinera (po ok. 40 mln byle kto nie chodzi). Nie mamy pewności, że Dybala za 2 lata nie poprosi o transfer o Barcelony i wtedy kolejne 100 mln na budowę zupełnie nowej drużyny.

Nie będę skakał z radości po zakontraktowaniu Mascherano i D.Alvesa, ale też na pewno nie są to złe ruchy. Starzy mistrzowie, tacy jak Mascherano, D.Alves czy Ibrahimovic (pójdzie do ManU, bo gościu chce pewnie zaliczyć wszystkie najlepsze ligi świata) po zmianie otoczenia zawsze mają coś do udowodnienia. Polecam poczytać, co o ich odejściu piszą kibice Barcelony. Jest niezły najazd na ich zarząd za to, że chcą wypuścić Mascherano, serce ich defensywy. Z odejścia D.Alvesa też wielu się nie cieszy.

Nie wydamy praktycznie nic i będziemy już mieli taki skład:

Mandzukic - Dybala
A.Sandro - Pogba - Mascherano - Marchisio/Khedira - D.Alves
Chiellini - Bonucci - Barzagli
Buffon

Ławka: Neto, Rugani, Lichtsteiner, Evra, Asamoah, Sturaro, Lemina, Hernanes, Pereyra, Zaza (na Włochy super, na Europę słaba)

CloneTrooper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 13:37

Dwójki zawodników Barcelony cieszyłbym się bardziej z Mascherano, aniżeli z Alvesa. Ten drugi czasy świetności ma już dawno za sobą i nie sądzę by był dla Juve wzmocnieniem, ale jako uzupełnienie składu dobry zmiennik dlaczego by nie :)

A co do Berardiego to dobrze zapowiadający się włoski talent warto byłoby go mieć w zespole, to przyszłość Juve i jeśli by się sprawdził to zawodnik na lata :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 13:47

RICTOR pisze:Powiem tak, ja wolę słyszeć takie nowiny niż jeszcze niedawne koszmary Pumiego pt. opcje low cost rodem z Italii w stylu Astorich, Tomoviciów, Bonerów czy innych wynalazków.
Dokładnie :ok: Okazuje się, że opcje low cost nie muszą być takie dziadowskie, tylko pod warunkiem, że dotyczą właśnie takich piłkarzy jak np Alves, a nie Knezevicia czy Bonery.

Ja przyjmuję z zadowoleniem wczorajsze informacje. Brazylijczyk wydaje się być naprawdę niezłym rozwiązaniem na te dwa sezony. Mascherano też bardzo chętnie przygarnąłbym do Juve, tylko w jego przypadku najważniejszym będzie czy przyjdzie jedynie jako uniwersalne zabezpieczenie czy jako główne wzmocnienie pomocy. W tym drugim wypadku jego transfer już nie wygląda tak fajnie.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 13:49

Zlatan potwierdził, ze dostał ofertę z włoskiego klubu ,wiec albo Milan albo Juve. WYkluczam inne opcje. W zasadzie.

CloneTrooper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 13:51

Robaku pisze:Zlatan potwierdził, ze dostał ofertę z włoskiego klubu ,wiec albo Milan albo Juve. WYkluczam inne opcje. W zasadzie.
Wszystko wskazuje na to, że jednak Zlatan wybierze kierunek angielski. Tam jeszcze niczego nie zdobył i chętnie tam zagra. Manchester United wydaje się tam niemal pewniakiem, chyba, że wybierze emeryturę w MLS ?

ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 14:03

CloneTrooper pisze:
Wszystko wskazuje na to, że jednak Zlatan wybierze kierunek angielski. Tam jeszcze niczego nie zdobył i chętnie tam zagra. Manchester United wydaje się tam niemal pewniakiem, chyba, że wybierze emeryturę w MLS ?
Wątpie zeby odszedł juz teraz do MLS. Kto czytał jego książe to wie, ze co jak co on jest cholernie zawzięty, więc jak ktoś będzie mówił że jest już za stary do PL, to on sie zeby im wszystkim udowodnić i zrobić na złość zepnie sie i jeszcze nastrzela worek goli.
Pojdzie wg mnie również do MU

Zablokowany