Mercato (Lato 2016)
- jakku1
- Juventino
Z Alvesem podobno dogadaliśmy się na 2 lata kontraktu. W sam raz, o ile prawda.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jpjp5
- Juventino
Cel ściągnięcia Alvesa? Żeby w przyszłym sezonie znowu nie patrzeć na tragiczną technikę Lichego. Marotta pewnie wykalkulował że raczej Cuadrado nam się nie uda zatrzymać, a Alves pasuje zarówno do 3-5-2 jak i do 4 z tyłu także patrząc na porównanie Cuadrado- Alves myślę że ten pierwszy jest lepszy odrobine z przodu natomiast ten drugi znacznie lepszy w defensywie. Wiadomo że jest to rozwiązanie na dwa sezony, ale być może żaden lepszy piłkarz na ten moment nie był dostępny na rynku nie wywalając kupy forsy.fazzik8 pisze:Zastanawia mnie cel ściągnięcia Alvesa. Jest On lepszy na Lichiego na pewno, ale ma już swoje lata i jakoś mnie osobiście ten transfer w ogóle nie przekonuje. Nawet jako low cost. Mascherano - świetny piłkarz, ale jako pomocnik gdzie miałby grać? To jest typowy destruktor. Nam w pomocy brakuję kreatywności, to jest największy problem a transfer Mascherano kreatywności nam nie doda. Jestem naiwny, ale nastawiłem się na transfer Pjanicia i może Isco/Gotze. To przynajmniej załatwiłoby problem kreowania sytuacji. Może być też tak, że przy sprzedaży Hernanesa/Asamoaha i Pereyry i kontuzji Marchisio tych transferów do pomocy będzie więcej. Taką mam nadzieję. Przecież to widać jaki mamy problem z rozgrywaniem piłki, jeszcze jak nie ma Khediry i Marchisio to jest tragedia. Zresztą z całym szacunkiem do Marchisio to kiepski z niego rozgrywający.
Piszecie tutaj o lidze mistrzów. Po pierwsze żeby ją wygrać to trzeba kupić przynajmniej 2 topowych pomocników (czyt. Isco i Pjanic), jakiś napastnik konkret, który strzela bramki co mecz max. dwa mecze ( ja osobiście chcę żeby Morata wrócił do Madrytu, nigdy go nie lubiłem a jego śmieszne 12 bramek i większość meczy, w których potyka się o własne nogi kompletnie mnie nie przekonują). A po drugie zmiana taktyki z tego tragicznego 3-5-2. Nie wiem czy zauważyliście, że 3-5-2 w słabej Serie A się sprawdza, ale w Europie nie. Czytaj przykład Napoli i Juve Conte, które nie mogło wyjść z grupy. Allegri w LM nie gra 3-5-2, ani z Realem w zeszłym sezonie ani z Bayernem.
Podsumowując nie mam zielonego pojęcia po co nam Ci dwaj piłkarze Barcelony. Fakt są świetni, ale nie widzę ich w Juve. Marotta mówił o odmłodzeniu obrony parę dni temu a z Alvesem negocjuję od miesiąca?
Jeżeli mamy błyszczeć w Europie to musimy mieć pomocników a nie Samiego - kontuzja co miesiąc-Khedira i Claudio - wiecznie na L4 Marchisio. Ściągając Mascherano i Alvesa to zamiast nowego sztabu medycznego wystarczy defiblyrator.
A i na koniec. Jak widzę co, niektórzy tutaj wymyślają ten Dream Team 3-5-2 to się za głowe łapie. Jeżeli to taka świetna taktyka to czemu żaden z najlepszych klubów w Europie nia nie gra? Ta taktyka została przyjęta przez Conte ponieważ takie miał wtedy możliwości kadrowe (BBC) i brak pieniędzy na konkretne transfery. I mam nadzieję, że ta taktyka odejdzie w zapomnienie bo zeszłoroczna edycja LM pokazała, że umiemy grać czwórką z tyłu.
Mascherano. Ostatnio był temat że Caceres odchodzi i Juve szuka 5 obrońcy. Kolejny temat to że Juve musi wzmocnić środek pomocy, bo poza pierwszym składem jakości tam nie ma i szczerze powiem że w tym sezonie to bardzo słabo wyglądał Sturaro, Lemina to też nie ta półka, Hernanes to była wielka pomyłka, Pereyra też jakoś w tym sezonie nie zachwycał, a Asamoah grał średnio. Dlatego poza Khedira, Pogba, Marchisio nie było jakości. Macherano to rozwiązanie tych dwóch problemów. Zobaczymy ile będzie kosztował, ale jest to transfer na polepszenie naszej ławki rezerwowych.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pojawia sie tez info o 2 latach z mozliwoscia przedluzenia o trzeci sezon, takze chyba najlepsza z mozliwych opcji.jakku1 pisze:Z Alvesem podobno dogadaliśmy się na 2 lata kontraktu. W sam raz, o ile prawda.

- pablo1503
- Juventino
Po stokroć wolę starego Alvesa, która ma jeszcze co najmniej 2 lata gry na najwyższym poziomie, niż jakiegoś pachołka typu Janmaat, który przyjdzie do Nas, posiedzi może i nawet 6 lat, ale nic z tego nie będziemy mięli, bo facet nawet nie stał koło Alvesa. To samo tyczy się Mascherano. Wiekowy? A no wiekowy. Ale ten 'stary' piłkarz będzie porządnym wzmocnieniem na tu i teraz. Wolę Javiera, który zapewni Nam jakość, nawet jeżeli będą to tylko 2 lata, niż takiego Sturaro, który jest młody, ma jakiś potencjał i być może coś z niego będzie w przyszłości. No właśnie, być może, ale tego nie wiemy. Ale co wiemy? Że Mascherano będzie świetnym wsparciem.fazzik8 pisze:Fajnie, że chcą do nas przychodzić takie nazwyska. Szkoda, że nie w wieku 26 lat tylko 32, 33 lata. Bo te nazwiska w wieku 26 dalej wolą iść do Realu, Bayernu i Barcy
Dalej wierzę w Pjanicia. Nie wierzę, że Argentyńczyk wyklucza Bośniaka. :eusa:

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Marotta:
"Dani Alves? Nie zaprzeczam, ani nie potwierdzam"
oraz
"Z gazet dowiedziałem się, że Dani Alves dołączy do Juve"

"Dani Alves? Nie zaprzeczam, ani nie potwierdzam"
oraz
"Z gazet dowiedziałem się, że Dani Alves dołączy do Juve"

Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 11:09 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Marotta już dementuje Alvesa i Javiera. Z drugiej strony nie potwierdzam nie zaprzeczam... czyli jest cos na rzeczy
I zaznacza najpierw odnowienie kontraktu z Evra, potem zajmuje się Berardim.
http://gianlucadimarzio.com/calciomerca ... ifferenza/
I zaznacza najpierw odnowienie kontraktu z Evra, potem zajmuje się Berardim.
http://gianlucadimarzio.com/calciomerca ... ifferenza/
- jakku1
- Juventino
Berardi done dealio. Chłopak wraca do nas.

- Cabrini_idol
- Juventino
jakku1 pisze:Berardi done dealio. Chłopak wraca do nas.
Teoretycznie był nasz tylko na papierku od 2013 roku

Witamy i liczymy na kolejny duży krok w jego karierze, bo to talent obok Donnarumy największy we Włoszech .

- Arbuzini
- Juventino
Jakku, my Ci wierzymy, ale źródła to Ty szanuj jak podajesz takie grubsze newsy.jakku1 pisze:Berardi done dealio. Chłopak wraca do nas.
Mascherano i Alves budzą we mnie mieszane uczucia, ale te ruchy przypominają mi ściągnięcie Pirlo i Evry, czy trochę pierwsze mercato za Conte. Celem było natychmiastowe podniesienie jakości na newralgicznych pozycjach bez konieczności czekania na rozwój zawodników i uczynienie tego niskim kosztem. Biorąc pod uwagę, że w Serie A to zadziałało to trochę dziwię się Waszemu zaskoczeniu, że takie nazwiska nagle wypłynęły w mediach. Wygląda na to, że staramy się powtórzyć stary manewr licząc na równie pozytywny rezultat w Lidze Mistrzów.
- jakku1
- Juventino
Macie racje, przepraszam ;-).
Zrodlo jest najlepsze z mozliwych, czyli... Marotta. Macie już po angielsku nawet.
http://www.football-italia.net/84962/ma ... i%E2%80%99
Zrodlo jest najlepsze z mozliwych, czyli... Marotta. Macie już po angielsku nawet.
http://www.football-italia.net/84962/ma ... i%E2%80%99

- Cabrini_idol
- Juventino
Moratta dzisiaj :
“This is a group that’s difficult to improve but we always want to be more competitive,” he told Sky Sport Italia.
“Dani Alves? We’re talking about an important player, but he isn’t our property. We’ll see what we can do.
“Mascherano? These are media situations, but we don’t want to sell anyone from our defence unless Caceres leaves on a free transfer.
“At the moment, though, we haven’t done anything, I can’t confirm or deny it. And the same goes for [Andre] Gomes and [Miralem] Pjanic.
“Berardi is a great talent, there’s a verbal agreement with Sassuolo and Juventus have the moral right of first refusal and we’re going to complete this deal.
“Morata? He’s becoming a champion, we’ll do everything possible to keep him in Turin.
“Real Madrid’s buy-back clause is like the Sword of Damacles, but we’ll meet with them after the Champions League final.
“Pelle? The only unknown in the attacking department is Morata, only in that case will we evaluate other investments.
Czyli Domenico nasz, a jeden z pary Alves, Maszczerano także do nas dołączy bo Marotta już otwarcie rozmawia o nich jako o potencjalnym wzmocnieniu.
“This is a group that’s difficult to improve but we always want to be more competitive,” he told Sky Sport Italia.
“Dani Alves? We’re talking about an important player, but he isn’t our property. We’ll see what we can do.
“Mascherano? These are media situations, but we don’t want to sell anyone from our defence unless Caceres leaves on a free transfer.
“At the moment, though, we haven’t done anything, I can’t confirm or deny it. And the same goes for [Andre] Gomes and [Miralem] Pjanic.
“Berardi is a great talent, there’s a verbal agreement with Sassuolo and Juventus have the moral right of first refusal and we’re going to complete this deal.
“Morata? He’s becoming a champion, we’ll do everything possible to keep him in Turin.
“Real Madrid’s buy-back clause is like the Sword of Damacles, but we’ll meet with them after the Champions League final.
“Pelle? The only unknown in the attacking department is Morata, only in that case will we evaluate other investments.
Czyli Domenico nasz, a jeden z pary Alves, Maszczerano także do nas dołączy bo Marotta już otwarcie rozmawia o nich jako o potencjalnym wzmocnieniu.