Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:44

zabekmj23 pisze: ależ się robi dramat jak te plotki sa prawdziwe o ile Argentynczyk jest super to Alvesa w najgorszych koszmarach się nie spodziewałem... oby to tylko plotki bo się nam robi dom spokojnej starości w obronie
Zeby sie zaraz nie okazalo, ze odpalimy jeszcze Lichtsteinera w tym okienku i oprocz Alvesa przyjdzie ktoś jeszcze. Ktoś młodszy. I w ten sposob powtorzymy manewr jaki wykonalismy na lewej flance. Najpierw wzielismy "emeryta" Evre, a potem dokupilismy za gruby hajs młodego Alexa Sandro. Z tym, ze te dwa transfery byly rozbite na 2 lata.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:45

Alves to nadal top3 prawych obrońców na świecie. Koniec. Kropka.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:45

Mam podobne odczucia bo jeżeli chodzi o Mascherano to jestem na tak ale dziadzia Alves ? To dobry zawodnik ale celem jest chyba odmładzanie kadry a nie podnoszenie jej wieku. Nie będę jednak krytykował bo zarząd z pewnością wie co robi, zasługują na zaufanie.
To się porobiło bo patrząc na cele transferowe to jesteśmy murowanym kandydatem do wygrania LM w przyszłym roku :prochno:
Ale i tak nie przyjdzie ani jeden ani drugi... ;)

Ze strony Barcy :

"KamQiX 4 minuty temu · Dyskusja

Wszyscy odchodzą do Juventusu! Czekam na:
- "Sport: MSN odchodzi do Juventusu!"
- "Sport: Iniesta odchodzi do Juventusu!"
- "Sport: Pique odchodzi do Juventusu!"
i jeszcze - "Sport: Luis Enrique trenerem Juventusu!"

@KamQiX: Sport: Prezydent Batromeu odchodzi do Juventusu. Nowy stadion Camp Nou wybudowany w Turynie"

:rotfl:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2016, 21:49 przez MRN, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:47

jakku1 pisze:
zabekmj23 pisze: ależ się robi dramat jak te plotki sa prawdziwe o ile Argentynczyk jest super to Alvesa w najgorszych koszmarach się nie spodziewałem... oby to tylko plotki bo się nam robi dom spokojnej starości w obronie
Zeby sie zaraz nie okazalo, ze odpalimy jeszcze Lichtsteinera w tym okienku i oprocz Alvesa przyjdzie ktoś jeszcze. Ktoś młodszy. I w ten sposob powtorzymy manewr jaki wykonalismy na lewej flance. Najpierw wzielismy "emeryta" Evre, a potem dokupilismy za gruby hajs młodego Alexa Sandro. Z tym, ze te dwa transfery byly rozbite na 2 lata.
jaki jest sens zastepowania Lichta Alvesem, szwajcar powoli staje sie legendą klubu zawsze zostawia serce mimo ze gra coraz slabiej ale to dalej jest niezly poziom i na zmiennika bylby super tylko do 11 kogos kupic
nie wiem trzeba zaufac Beppe ale zeby sie nie okazalo ze za 2 lata bedziemy mieli defensywe emerytów

sebatiaen

Juventino
Juventino

Kibice Barcy fajnie komentują

,,Zaraz stadionami sie wymienimy"
;)

borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

zabekmj23 pisze:
borysfcb pisze:Szczerze? Nie wyobrażam sobie straty Mascherano i Alvesa. Nie chcę żadnego Pogby ani Dybali. Chcę, żeby nigdzie nie odchodzili, bo to najwspanialsi barceloniści z "najemników".

Alves ma klauzulę, że może odejść za darmo. Jeśli to prawda, że odchodzi, to gratuluję zakontraktowania wspaniałego gracza.
nie chce zacząć gówno burzy ale wspaniałym graczem był tak ze 2 sezony temu teraz jest wspaniałym aktorem
ależ się robi dramat jak te plotki sa prawdziwe o ile Argentynczyk jest super to Alvesa w najgorszych koszmarach się nie spodziewałem... oby to tylko plotki bo się nam robi dom spokojnej starości w obronie
Właśnie nie. 2 sezony temu notował bardzo słaby okres. Niecelne wrzutki, słaba gra w obronie, widoczny brak motywacji. Po sezonie bez trofeum za Taty Martino wielu kibiców chciało się go pozbyć bez żalu, PSG robiło zakusy, ale został. Został i zanotował chyba najlepszy sezon w życiu, a potem kolejny, już nie taki świetny, ale dalej na poziomie najlepszych PO świata. Bardzo odżył pod Lucho. Pomogło na pewno to, że Messi, z którym się znakomicie rozumieją, wrócił ze środka ataku na skrzydło.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:52

borysfcb pisze:
zabekmj23 pisze:
borysfcb pisze:Szczerze? Nie wyobrażam sobie straty Mascherano i Alvesa. Nie chcę żadnego Pogby ani Dybali. Chcę, żeby nigdzie nie odchodzili, bo to najwspanialsi barceloniści z "najemników".

Alves ma klauzulę, że może odejść za darmo. Jeśli to prawda, że odchodzi, to gratuluję zakontraktowania wspaniałego gracza.
nie chce zacząć gówno burzy ale wspaniałym graczem był tak ze 2 sezony temu teraz jest wspaniałym aktorem
ależ się robi dramat jak te plotki sa prawdziwe o ile Argentynczyk jest super to Alvesa w najgorszych koszmarach się nie spodziewałem... oby to tylko plotki bo się nam robi dom spokojnej starości w obronie
Właśnie nie. 2 sezony temu notował bardzo słaby okres. Niecelne wrzutki, słaba gra w obronie, widoczny brak motywacji. Po sezonie bez trofeum za Taty Martino wielu kibiców chciało się go pozbyć bez żalu, PSG robiło zakusy, ale został. Został i zanotował chyba najlepszy sezon w życiu, a potem kolejny, już nie taki świetny, ale dalej na poziomie najlepszych PO świata. Bardzo odżył pod Lucho. Pomogło na pewno to, że Messi, z którym się znakomicie rozumieją, wrócił ze środka ataku na skrzydło.
nie wiem nie oglądam Barcy za często dla mnie dawniej był topowym obrońca obecnie kojazy mi się z pajacowaniem i symulacjami...ale skoro twierdzisz ze gra dobrze to nic tylko sie cieszyc
aha w Juve nie bedzie miał Messiego chyba ze o czyms nie wiemy...
teraz czekamy co bedzie ;)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:54

Marotta powiedzial wczoraj ze stopniowo odmladzany sklad, wiec ja nie lykam Mascherano i Alvesa.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:59

zabekmj23 pisze: nie wiem nie oglądam Barcy za często dla mnie dawniej był topowym obrońca obecnie kojazy mi się z pajacowaniem i symulacjami...ale skoro twierdzisz ze gra dobrze to nic tylko sie cieszyc
aha w Juve nie bedzie miał Messiego chyba ze o czyms nie wiemy...
teraz czekamy co bedzie ;)
A Lichy z czym Ci się kojarzy? Bo mi z mega surowością w 3-5-2 i śmiesznymi symulkami oraz darciem mordy + udawanymi gestami ala rodowity Włoch, po żółtej kartce.

Nie wiem. Ale Mascherano byłby porządnym wzmocnieniem, gdyby przyszedł jeszcze Pjanić. Jeżeli miałby go zastąpić, to dziękuję - wolę Bośniaka. Tematu Alvesa nawet nie ma co przywoływać, bo on i tak do nas nie trafi.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2016, 22:00 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 2 razy.

borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 21:59

Onda Cero, La Vanguardia i L'Esportiu również potwierdzają Alvesa. Czyli niemal pewne.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 22:01

JEST ! Wreszcie PO na poziomie top3 na świecie. Witaj Alves.

Alves plus Pogba plus Dybala = magic.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 22:04

O Mascherano piszą wszystkie najpoważniejsze źródła informujące o naszym mercato także nie wierzę, że nic nie ma na rzeczy. Barca może sobie dementować do woli. A Javier, mimo wieku, to byłoby idealne wzmocnienie w obliczu nowych zasad i kontuzji Claudio. Wypełniamy lukę w pomocy i zabezpieczamy obronę jednym piłkarzem.

Tak mając w perspektywie De Sciglio za 10-12 mln, który może wejdzie na wyższy poziom i zacznie przy Allegrim grać na poziomie europejskim, ale równie dobrze może przyprawić Gigiego o kontuzję jakimś farfoclem chyba wolę darmowego wiekowego Alvesa. Jakikolwiek imprezowicz, wywrotowiec i aktor by to obecnie nie był. Inna sprawa, że jakoś nie wierzę w jego zakontraktowanie.

P.S. Mandżu by się ucieszył bo wreszcie i z prawej grałby ktoś kto umie ładnie dośrodkować.

P.S. 2 Marotta jak nie on zaczął by szastać pieniędzmi
Obrazek

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 22:16

Inna sprawa, że jeżeli "kupiliśmy" Alvesa, to żegnamy się pewnie z Cuadrado. Berardi ma podobno zostać klepnięty w przeciągu najbliższych kilku dni, będziemy mieli Daniego (jak mówię, nie uwierzę jak przed kliniką go nie zobaczę) więc Kolumbijczyk będzie zbędny. W sumie szkoda. Jeżeli jego pozostanie było uzależnione od Conte, to z Włocha rzeczywiście dziwna osoba.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 22:28

Takie wzmocnienia byłyby dość krótkoterminowe, ale nie jakieś kosmicznie drogie i na pewno na poziomie i z myślą o Lidze Mistrzów. Serio, chciałbym by okazały się prawdą, bo mimo że zwłaszcza Alves mnie irytuje swoimi zachowaniami na boisku, to klasę sportową obaj trzymają na świetnym poziomie.

Jeśli to okaże się prawdą to oj zmienia nam się nasze Juve oj zmienia. Udowodnilibyśmy, że nie dość, że potrafimy utrzymać najlepszych graczy w zespole to w dodatku pozyskujemy topowych graczy i to na rozsądnych warunkach. Jeśli to się spełni to trzeba będzie przyznać, że nie tylko Juve się rozwija, ale też nasz Beppe Marotta, bo takich manewrów to i Moggi by się nie powstydził.

Ja wiedziałem, że on będzie mógł jakieś króliki z kapelusza wyciągnąć, ale żeby aż tak ?

Mimo wszystko spodziewam się jutro kilku wypowiedzi w prasie z zaprzeczeniami o tych doniesieniach, a nawet zainteresowaniu innych klubów, czy historiami z przedłużeniami kontraktów.

Alves, Mascherano, Pjanic.... ;o Jakby to pykło i do tego jak zrobimy rozsądne roszady w ataku to mam ekipe uffff.... bardzo solidną :)

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2016, 22:33

No nie powiem ale Dani Alves bardzo dobrze pasuje do 3-5-2, to takie połączenie Cuadrado i Lichego. Wiadomo już swoje lata ma, ale myślę że to jednak wzmocnienie jak będzie chciało mu się biegać. Mascherano to bardziej na pozycje Khediry niż Marchisio. Javier to jednak bardzo dobra opcja bo będzie jednocześnie 5 zawodnikiem w obronie, a zapewne częściej będzie grał jako PŚ. Czyli nie sprowadzamy kruchego Benatii oraz zaoszczędzimy jedno miejsce w lidze i LM. Ale tak licząc na szybko to przy tych transferach to zostaną 4 miejsca dla: Sturaro, Padoin, Hernanes, Asamoah, Pereyra, Lemina oraz możliwe jakieś transfery. Sturaro, Padoin, Lemina raczej zostaną, czyli zostaje tylko jedno miejsce np. Pjanic.

Zablokowany