Wszystko o Squadra Azzurra
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ten turniej to będzie kompromitacja Italii i Conte a przynajmniej wszystko na to wskazuje. A Conte i jego wybory ? Przemilczę to znowu pojawia się głosy, że piszę to z powodu niechęci do tego trenejro 

- gregor_g4
- Juventino
Włoska kadra jest słaba jak nigdy, a przynajmniej ja nie pamiętam odkąd żyje, by była słabsza. Oczywiście jest słaba na papierze, a Włosi to typowo turniejowa drużyna.
O ile standardowo bramka i obrona jest ok, to pomoc i atak... Delikatnie mówiąc są słabe. Jeszcze pare miesięcy temu jak napisałem na tym forum, że obecna kadra Włoch, jest słabsza od obecnej kadry Polski, to praktycznie nikt się z tym nie zgadzał. Ja dalej podtrzymuję swoje zdanie, a weryfikacja już wkrótce.
Najlepsze jest to, że Giovinco, który był w Juve wiecznym talentem i rozczarowaniem jednocześne, teraz uważany jest za możliwe zbawienie ofensywy Włochów.
O ile standardowo bramka i obrona jest ok, to pomoc i atak... Delikatnie mówiąc są słabe. Jeszcze pare miesięcy temu jak napisałem na tym forum, że obecna kadra Włoch, jest słabsza od obecnej kadry Polski, to praktycznie nikt się z tym nie zgadzał. Ja dalej podtrzymuję swoje zdanie, a weryfikacja już wkrótce.
Najlepsze jest to, że Giovinco, który był w Juve wiecznym talentem i rozczarowaniem jednocześne, teraz uważany jest za możliwe zbawienie ofensywy Włochów.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Moim zdaniem Juventus podjal bardzo dobra decyzja zatrzymujac Bonucciego w klubie i nie puszczajac go tym samym na zgrupowanie reprezentacji trwajace do soboty. Leo to dobry duch druzyny i z cala pewnoscia jest jednym z tych, ktorzy potrafia motywowac kolegow. Udzial w sobotniej ceremonii to kolejna sprawa (oby w charakterze zwyciezcy), ale nie mozna zapominac o tym, ze to swietny sparingpartner dla naszych napastnikow. Conte, jak to ma w swoim zwyczaju, tylko sie uzalac potrafi. 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No to ja nie rozumiem tego od drugiej strony: po co Leo ma tam jechac, skoro... nawet nie wiem, co oni tam beda robic.Robaku pisze:Nie rozumiem zagrywki Juve co do Leo. Wiadomo, ze chcemy zrobić prztyczka w nos ANtkowi, ale w zasadzie po co? Przecież Leo nie zagra ani minuty, a pewnie to pierwsze zgrupowanie to jakiś piknik.
Kadra mojej ukochanej Italii tragiczna. Chlopy, ktorzy mogliby cos zdzialac na boisku niepowolani. Nie wiem co Conte chce swoim 3-4-3 zwojowac i to przy takim materiale ludzkim.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Robaku
- Juventino
Chodzi o pewną integrację z zespołem. Taki sam cel jak spotkanie polskiej repry w Juracie. Z żonami, żeby milo było. Żeby sobie pożartowali, pogadali, zintegrowali się, tyle i aż tyle. Potrzeba chemii. A Juve nagle nie - rozumiem, że się odpłaca, czy warto... się okaże.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Szeroka kadra na EURO: https://pbs.twimg.com/media/CjI_9FPXIAADTU3.jpg:large
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
- mephisto
- Juventino
Ciężko powstrzymać się od skazywania Włochów na pożarcie patrząc na tę kadrę i ich grupę. Z Verrattim i Markizem byłoby znośnie, ale teraz poza obroną to jest katastrofa. Może to 3 miejsce w grupie zajmą.
Chociaż przed Euro 2012 też było gadanie, że zapowiada się katastrofa, zwłaszcza po laniu 0-3 z Rosją w meczu towarzyskim. No ale kadrowo tamte Włochy w porównaniu do obecnych to wręcz jak złoto
Chociaż przed Euro 2012 też było gadanie, że zapowiada się katastrofa, zwłaszcza po laniu 0-3 z Rosją w meczu towarzyskim. No ale kadrowo tamte Włochy w porównaniu do obecnych to wręcz jak złoto

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja ułożyłbym z tego coś takiego 3-4-3, żeby nie rozwalać BBC i grać tylko 2-ką w środku:
Insigne - Zaza - Bernardeschi/Candreva
Darmian - De Rossi - Candreva - Florenzi
Chiellini - Bonucci - Barzagli
Buffon
Świetnie obsadzona bramka i obrona, ale im dalej w las, tym gorzej. Liczyłbym na to, że Buffon, BBC i De Rossi wprowadzą spokój w tyłach. Boki Darmian i Florenzi wyglądają solidnie. Z przodu liczyłbym na rozbłysk talentu Insigne i Bernardeschiego. Największym bólem jest brak sensownej 9-tki. Ten skład wyglądałby zupełnie inaczej, gdyby Włosi mieli takiego Lewandowskiego.
Buffon
Świetnie obsadzona bramka i obrona, ale im dalej w las, tym gorzej. Liczyłbym na to, że Buffon, BBC i De Rossi wprowadzą spokój w tyłach. Boki Darmian i Florenzi wyglądają solidnie. Z przodu liczyłbym na rozbłysk talentu Insigne i Bernardeschiego. Największym bólem jest brak sensownej 9-tki. Ten skład wyglądałby zupełnie inaczej, gdyby Włosi mieli takiego Lewandowskiego.
- Kadziel
- Juventino
Na 9 można spokojnie wsadzić Faraona i cisnąć piękną grę z kontry. Florenzi, Bernardeschi, Insigne, Candreva, Szary to wszystko szybcy zawodnicy z dobrą techniką. Ja na miejscu Conte bym się nie pierdzielił tylko zaryglował środek i postawił na dynamit z kontry. W 3-5-2 byłoby BBC-De Sciglio Motta De Rossi Florenzi Darmian- Insigne Szary. Oczywiście im słabszy byłby przeciwnik to wypadałoby postawić na coś odważniejszego zamieniając De Rossiego na Jorginho/Bonaventure i boki na Candreve i Bernardeschiego. W ogóle podoba mi się, że w końcu będzie można postraszyć kimś szybkim i nieszablonowym z ławki, jak właśnie Berna, Szary, Insigne.Crunny pisze:Ja ułożyłbym z tego coś takiego 3-4-3, żeby nie rozwalać BBC i grać tylko 2-ką w środku:
Buffon
- jpjp5
- Juventino
To jest turniej i Wlochom wystarczy wygrać jeden mecz w grupie i dwa remisy, a potem to juz jest kto przegrywa ten odpada takze Wlosi moga grac na remis, a noż coś wpadnie ze stałych fragmentów gry. Włosi mogą grać jak zawsze czyli twarde catenaccio, a mogą zajść wysoko.
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
Według mnie nie grają catenaccio już z dziesięć lat.jpjp5 pisze: Włosi mogą grać jak zawsze czyli twarde catenaccio, a mogą zajść wysoko.
BBC bez wsparcia z pomocy też może nie być ostoją, dlatego liczę na turniej życia, szczególnie skrzydłowych.
Ciekawie zapowiadają się te mistrzostwa. Wygląda na to, że będą z rodzaju tych gdzie elita osłabła, a peleton poczynił znaczące postępy.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- zoff
- Qualità Juventino
Hołek pisze: Ciekawie zapowiadają się te mistrzostwa. Wygląda na to, że będą z rodzaju tych gdzie elita osłabła, a peleton poczynił znaczące postępy.
Ciekawa opinia. Zależy co nazywamy elitą, a co peletonem. Bo jeśli brać pod uwagę wyniki z ostatnich wielkich imprez to faktycznie widać jak na dłoni, że Hiszpanie nie wydają się tacy galaktyczni, Niemcy eliminacje mieli też takie sobie, Holendrów na Euro nie ma, a Włosi... sami zresztą wiecie.
Kadrowo bardzo podoba mi się Francja i Anglia. Czyli drużyny, które w ostatnich latach szumu nie robiły, ale na dzisiaj wydają się bardzo, bardzo mocne.
Co do Włochów. Jeśli nie są w gronie faworytów to paradoksalnie może im to pomóc. Aczkolwiek ten sam stan rzeczy pewnie byłby zachowany gdyby w środku biegali Verratti, Marchisio i Motta. Przeraża mnie ta dziura w pomocy. I tak jak zaznaczył Hołek. Można zrobić kalkę BBC z Buffonem, ale jeśli pomoc nie będzie dawała rady to będzie raczej ciężko o dobry wynik.
- wagner
- Juventino
Ciekawi mnie bardzo czy rzeczywiście Conte będzie dawał grać Barzagliemu. Głównie Andrea powoływany był, ale jednak w 3 osobowym bloku obronnym występował niewiele razy za kadencji selekcjonera Antonio (o czym pisałem wcześniej). Obstawiam, że Euro rozpoczną skladem: Darmian, Bonucci, Chiellini.zoff pisze:BBC