Alvaro Morata

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 23:27

Morata, nawet mając 13 minut w PW zdążył zapisać się w protokole. 5 meczów PW, 3 bramki, dwie asysty. Nie trzeba komentować.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 23:41

Jeśli Alvaro Morata odejdzie z Juve, to chciałbym żeby zabrał ze sobą @Makiavel :spiteful:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 23:41

albertcamus pisze:Współczuje Waszym kobietom, że nie umiecie czytać między wierszami ani się niczego domyślić :dance2:
A ja współczuję Tobie, bo wychodzi na to, że mówisz osobie XDDD

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 23:43

Może i Morata jest do zastąpienia, ale serce mi pęknie jak go zobaczę w jakimś nędznym Arsenalu.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 23:49

wagner pisze:Jeśli Alvaro Morata odejdzie z Juve, to chciałbym żeby zabrał ze sobą @Makiavel :spiteful:
Nie zabrał mnie ze sobą Baggio (choć bardzo lubiłem Milan), nie zabrał Del Piero to i nie zabierze Morata. Chciałbym by wraz z odejściem Mandzukica zniknęli stąd dyletanci, ale na to liczyć nie mogę.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2016, 23:57

Ja powiem tak... jeśli to miał być ostatni mecz Moraty w barwach Juve to bardzo fajnie, że skończył się w taki sposób. Decydujące bramki strzelane w najważniejszych meczach - grazie, Alvaro. Chciałbym, żebyś został a jeśli nie to powodzenia na dalszej drodze. :bravo:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 00:04

Patrząc z perspektywy Juve bardzo bym chciał żeby został (nie wierzę, że zastąpi go Cavani albo Ibra) ale z perspektywy Alvaro to powinien iść. W drugiej połowie sezonu to on powinien był grać w pierwszym składzie a dzisiaj mu się to należało jak psu micha.

Najgorsze jest to, że nawet w optymistycznej wersji (Morata out, Ibra/Cavani in) tracimy perspektywicznego gracza na rzecz lepszego ale gracza na rok albo dwa.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 00:18

To akurat prawda, jeśli dobrze pamiętam, na przykład Cavani w Palermo też nie błyszczał jakoś super skutecznością. Zresztą takich przypadków było więcej i nie zdziwię się, jeżeli Morata za rok, dwa będzie walił po 20-30 goli na sezon, gdziekolwiek będzie grał. Choć oczywiście nie jest powiedziane, że na pewno tak się stanie bo wszyscy wiemy, ze umiejętności Hiszpan ma, a gorzej jest z regularnoscia. Moim zdaniem Morata potrzebowalby jeszcze jednego sezonu w Juve i wtedy można byłoby ocenić jego wartość sportową i potencjał na dalsze lata.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 00:31

I ten przykład z Cavanim oddaje to, na co liczę. Wydaje mi się, że Alvaro już za chwilę wejdzie na podobny poziom i ustabilizuje formę, bo umiejętności już ma absolutnie topowe, tylko psychika słaba - jasność co do swojej przyszłości, powinna mu tylko pomóc.
Miałem trochę zwątpienia w chłopaka podczas sezonu, bo w pewnym momencie wyglądał dramatycznie, głównie mentalnie ( ta spuszczona głowa ) i przy opcji zlikwidowania klauzuli, nie wydawało mi się, że jest sens płacenia więcej niż 10-15 milionów. Ale tą jedną bramką dziś mnie kupił ( choć wiem, że to głupie, sam często krytykuje użyszkodników za podpalanie się jednym meczem ), kibic wziął górę nad rozsądkiem :prochno:
Dawać nawet 20 milionów, żeby wyrównać oferty z Anglii - i przekonać chłopaka, a wtedy może Real nie będzie się łaszczył na różnicę pokroju kilku milionów, zwłaszcza, że muszą mieć na uwadze to, że sami się być może zgłoszą niedługo po takich graczy jak Dybala, Pogba czy Sandro.
Żeby potem nie było żalu, jak gość za 3 sezony będzie absolutnym topem na swojej pozycji, a można go było mieć dopłacając kilkadziesiąt baniek.

PS: Makiavel, jesteś niesamowicie nudny. Powiedziałbym nawet, że większość forumowiczów lubi i ceni Alvaro, ale ty kreujesz obraz, jakby chłopak był tu zupełnie niechciany. Jesteś tak zaślepionym fanboyem, że to aż głowa mała. Normalnie jak widzę twoje posty na ten temat, to mi się przypomina "Tata, a Marcin powiedział"...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2016, 00:35 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 00:35

Analizowane i promowane było zdjęcie z instagrama. Ciekawe ile osób będzie promować to

Obrazek ;)

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 01:15

Vinylside pisze:Analizowane i promowane było zdjęcie z instagrama. Ciekawe ile osób będzie promować to

Obrazek ;)
No cóż, Pogba jakiś czas temu też pokazał herb, pokazał potem świetną formę i bardzo prawdopodobne że zostanie. Kto wie, może to całe zamieszanie, wywołane jest po prostu narazie sezonem ogórkowym?

CloneTrooper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 01:19

Też zauważyłem ten gest i mam nadzieję, że Alvaro Morata zostanie w Juve a włodarze Juve niech zrobią wszystko by go zatrzymać !

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 01:48

Morata musi u nas zostać. Nie strzela wielu bramek, ale strzela te kluczowe. Jestem jak najbardziej za dopłatą 20 baniek za likwidację tej nieszczęsnej klauzuli.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 02:16

Moją uwagę przykuło również to, że podczas celebracji bramki ułożył palce obu dłoni by przypominały literę A (?)... też to ktoś zauważył? Bicie się w pierś w miejscu herbu oraz powyższe pewnie spowoduje jeszcze większe spekulacje.
blackadder pisze:Jestem jak najbardziej za dopłatą 20 baniek za likwidację tej nieszczęsnej klauzuli.
Jeśli potwierdziłyby się plotki, że możni chcą zapłacić za niego 60 baniek, to my musielibyśmy dołożyć 40 za likwidację ten klauzuli, a to już by skomplikowało sprawę.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 02:50

Prędzej 30.

ODPOWIEDZ