Wszystko o SSC Napoli
- Boogey96
- Juventino
To zdjęcie to piękna manipulacja, której używają Neapolitańczycy i niestety wielu się nabiera. Bonucci nie dotknął nawet arbitra co potwierdził sam Rizzoli i co potwierdza każde video z tego zdarzenia (chyba, że ktoś ma problemy ze wzrokiem) i płacze Sarriego nie zmienią tego, że do żadnego skandalu w tamtym meczu nie doszło, a Bonucci poprostu zbyt intensywnie protestował za co zgodnie z regulaminem dostał żółtą kartkę.Dragon napisał:
Wyplakali, higuain 1 mecz zawieszenia mniej, wróci na rome. Chcieli skrócenia o 2 laughing
Nie wiem czy taki "lol" albo chcemy byc obiektywni albo bawimy sie w PoPiS
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... fe9ff049fe
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Warto podkreślić, że Rizzoli zapytany o całą sytuację przyznał, że Bonucci nic mu tam nie zrobił. Neapolitańczycy przedstawili całą sprawę w takim świetle, jakby faktycznie Leo chciał pobić arbitra. Reakcja po upomnieniu sędziego też ma tu znaczenie, bo ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Higuain był jeszcze gotów wdać się w jakiś bójki, podczas gdy Bonucci odpuścił i spokorniał.
Co jest najbardziej śmieszne - kibice i sztab neapolitańczyków nie skupiają się na obronie drugiego miejsca, ciężkiej pracy, fakcie, że frajersko stracili wiele punktów. Dla nich kara dla Higuaina była i w dalszym ciągu jest tematem numer 1. W mediach pojawiło się nawet kilku pajaców, którzy prosto z mostu wypalili, że Calciopoli ma się dobrze i od 2006 nic się we włoskiej piłce nie zmieniło. Widziałem nawet zabawny transparent rozwieszony w Neapolu, na którym to widniał napis o mniej więcej takiej treści: lepiej 1 Scudetto wywalczone walką niż "ileś tam" Juventusu. :lol: 1 scudetto da leoni (Napoli) - Scudetti da agnelli (Juve) (agnello to po włosku jagnię).
Co jest najbardziej śmieszne - kibice i sztab neapolitańczyków nie skupiają się na obronie drugiego miejsca, ciężkiej pracy, fakcie, że frajersko stracili wiele punktów. Dla nich kara dla Higuaina była i w dalszym ciągu jest tematem numer 1. W mediach pojawiło się nawet kilku pajaców, którzy prosto z mostu wypalili, że Calciopoli ma się dobrze i od 2006 nic się we włoskiej piłce nie zmieniło. Widziałem nawet zabawny transparent rozwieszony w Neapolu, na którym to widniał napis o mniej więcej takiej treści: lepiej 1 Scudetto wywalczone walką niż "ileś tam" Juventusu. :lol: 1 scudetto da leoni (Napoli) - Scudetti da agnelli (Juve) (agnello to po włosku jagnię).
- Boogey96
- Juventino
https://www.youtube.com/watch?v=vxesjQk7Vm8Przy takich zachowaniach nie trzeba nikogo "dotykac" liczy się sam zamiar.
Ja tylko pokazuje, ze albo Igła dostał kare na wyrost albo Bonuca oszczędzono....
Ale jaki zamiar? Przecież tu ewidentnie widać, że to Rizzoli podbiega do Bonucciego przez co znajdują się tak blisko, a trwa to 2 sekundy. Jak to można porównać do kontaktu z arbitrem i zrobieniem cyrku takiego jak Higuain?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
i tak samo sędzia chciał wejść na Igłę
zrozumcie, że to nie było odepchnięcie... nie chwalę całej szopki później i nie bronię jej ale odepchnięcia nie było a jak Khedira powiedział do sędziego "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" czy coś takiego to i tak 2 mecze to nie tak dużo ;] to jakimi słowami zwracasz się do sędziego ma ogromne znaczenie co wy jako kibice oglądający kolejny sezon Lichego powinniście doskonale wiedzieć, złość na twarzy i darcie ryja jest dozwolone ale obraź sędziego i czerwona, to jest na prawdę proste, trzeba tylko chcieć to zrozumieć ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Jaki zamiar? W filmie ewidentnie widać, że Bonucci mówi coś(krzyczy) Rizzoliemu do ucha. Nic więcej. Perspektywa zdjęcia pokazuje, jakby Leo chciał walnąć z dyńki sędziemu, albo co najmniej mu groził. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie ogarniam w ogóle tego kompleksu Neapolitańczyków. :roll: Rozumiałbym Torino, Inter czy nawet Milan, bo z nimi walka/rywalizacja trwa już baaaaardzo długo. Ale Napoli? Zapukali do czołówki kilka sezonów temu, a zachowują się, jakbyśmy prowadzili wojnę od co najmniej połowy wieku.Alex96 pisze:Przy takich zachowaniach nie trzeba nikogo "dotykac" liczy się sam zamiar.
Ja tylko pokazuje, ze albo Igła dostał kare na wyrost albo Bonuca oszczędzono....

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Biedne Południe od dawien dawna ma kompleks na punkcie bogatej Północy. To jeszcze z czasów, gdy robotnicy z Południa jechali za pracą do fabryk na Północy, choćby do Fiata. Stąd taka duma u mieszkańców na przykład Neapolu - oni zawsze postrzegali pojedynki z możnym Juventusem za świętą wojnę. Naszych znakomitych wyników nie tłumaczą sobie tym, że jesteśmy po prostu jednym z najlepszych zespołów na świecie, a dopowiadają własne teorie o pomocy sędziów, dawaniu łapówek, "systemie".pablo1503 pisze:Ale Napoli? Zapukali do czołówki kilka sezonów temu, a zachowują się, jakbyśmy prowadzili wojnę od co najmniej połowy wieku.
- Szilgu
- Juventino
Przeca za czasów Maradony już mieli podjarkę, że pokonali Juventus. Oni od zawsze nienawidzą Juve. Serio nie wiedziałeś? Nie można Napoli postrzegać tylko przez pryzmat ostatnich trzech czy czterech sezonów.pablo1503 pisze: Nie ogarniam w ogóle tego kompleksu Neapolitańczyków. :roll: Rozumiałbym Torino, Inter czy nawet Milan, bo z nimi walka/rywalizacja trwa już baaaaardzo długo. Ale Napoli? Zapukali do czołówki kilka sezonów temu, a zachowują się, jakbyśmy prowadzili wojnę od co najmniej połowy wieku.![]()
Swoją drogą to nie kojarzyłem sytuacji z Bonuccem, później po zdjęciach stwierdzałem, że faktycznie powinien być zawieszony.
Teraz obejrzałem filmik i jednak widziałem tę sytuację wcześniej - nie wpadłem, że ktokolwiek może mówić, że Bonuc powinien dostać za to czerwo :lol:
- wojczech7
- Juventino
Widzieliście?
Włoska federacja piłkarska postanowiła przyjrzeć się dokładniej spotkaniu pomiędzy Napoli i Frosinone. Władze wszczęły śledztwo w sprawie czerwonej kartki Mirko Goriego, na wykluczenie któregoś z zawodników beniaminka postawiono bowiem ogromne pieniądze u bukmacherów.
Gori dostał czerwoną kartkę już po trzynastu minutach spotkania z Napoli. Frosinone w ostatniej kolejce było już pewne spadku, podczas gdy Azzurri potrzebowali wygranej, by utrzymać przewagę w tabeli nad Romą.
Do federacji doszły doniesienia o ogromnych sumach postawionych na czerwoną kartkę dla gracza Frosinone. Miało to miejsce w bukmacherach takich jak: Eurobet, Intralot i GoldBet.
Łącznie na dany zakład, nim wyżej wymienione firmy zablokowały możliwość stawiania pieniędzy, wyłożono 200 tysięcy euro.
Źródło
Widział ktoś tą czerwoną kartkę? Aż taka podejrzana?
Włoska federacja piłkarska postanowiła przyjrzeć się dokładniej spotkaniu pomiędzy Napoli i Frosinone. Władze wszczęły śledztwo w sprawie czerwonej kartki Mirko Goriego, na wykluczenie któregoś z zawodników beniaminka postawiono bowiem ogromne pieniądze u bukmacherów.
Gori dostał czerwoną kartkę już po trzynastu minutach spotkania z Napoli. Frosinone w ostatniej kolejce było już pewne spadku, podczas gdy Azzurri potrzebowali wygranej, by utrzymać przewagę w tabeli nad Romą.
Do federacji doszły doniesienia o ogromnych sumach postawionych na czerwoną kartkę dla gracza Frosinone. Miało to miejsce w bukmacherach takich jak: Eurobet, Intralot i GoldBet.
Łącznie na dany zakład, nim wyżej wymienione firmy zablokowały możliwość stawiania pieniędzy, wyłożono 200 tysięcy euro.
Źródło
Widział ktoś tą czerwoną kartkę? Aż taka podejrzana?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- albertcamus
- Juventino
0:50
Komentarz raczej zbędny...
- Wojtek
- Juventino
Na początku myślałem, że wyleciał za drugą żółtą (chociaż to nawet na żółtko nie zasługiwało), a tu się okazuje, że od razu czerwo
Ciekawe jak (i czy wgl) arbiter się tłumaczył z tego czerwa, jestem ciekaw. Przekręt tam był na bank. Napoli do Serie B 

- albertcamus
- Juventino
Właśnie nie wiem co tam się wydarzyło, bo szukając na jutubie tej sytuacji znalazłem tylko to...
http://www.calcionapoli24.it/brevi/medi ... 59376.html
Podobno za znieważenie arbitra?
http://www.calcionapoli24.it/brevi/medi ... 59376.html
Podobno za znieważenie arbitra?