Mercato (Lato 2016)
- wagner
- Juventino
E, dajmy sobie z tym zawodnikiem spokój.CavAllano pisze:o Danilo - tak twierdza wloskie media. To bylby bardzo dobry pomysl.

A on w ogóle żył żeby umrzeć ? Mam wrażenie, że on istniał jedynie na forum JP.CavAllano pisze:A mi sie wydaje, ze temat Isco umarl smiercia naturalna i odpuscilismy juz tego gracza.

- jpjp5
- Juventino
Po finale Pucharu Wloch mozemy sie spodziewac jednego transferu, a reszta pewnie po ME. Pytanie tylko kiedy odstrzelimy 3 graczy. Im prędzej tym lepiej bo jak juz zrobimy wszystkie transfery do klubu to bedzie ciezko ze sprzedazami.
(Ten post jest subiektywną opinią piszącego, jeżeli się z nim nie zgadzasz, nie odnoś się w poście do piszącego tylko napisz swoją opinię i nie rozpoczynaj dyskusji. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Możesz też nie pisać nic w myśl zasady milczenie jest złotem.)
(Ten post jest subiektywną opinią piszącego, jeżeli się z nim nie zgadzasz, nie odnoś się w poście do piszącego tylko napisz swoją opinię i nie rozpoczynaj dyskusji. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Możesz też nie pisać nic w myśl zasady milczenie jest złotem.)
- Robaku
- Juventino
Po tym co się dzieje w Sassuolo wiem jedną na bazie tego entuzjazmu powinnismy szybko klepnąć Sime Vraslijko i Berardiego. Potem, jeśli wygramy puchar będzie bardzo ciężko
Na mieście ustawiają telebimy celem transmisji meczu Juve z Milanem ( wiadomo wynik uzalezniony od mozliwoscy wystepu Neroverdich w LE). Jeśli wygramy pewnie cena skoczy, bo Sassuolo będzie chciało jakoś zaprezentowac się w pucharach, jeśli przegramy wtedy druzyna z Mapei Stadium będzie swoich zawodników wypusci łatwiej i teraz pani premier....
jak żyć!?
Na mieście ustawiają telebimy celem transmisji meczu Juve z Milanem ( wiadomo wynik uzalezniony od mozliwoscy wystepu Neroverdich w LE). Jeśli wygramy pewnie cena skoczy, bo Sassuolo będzie chciało jakoś zaprezentowac się w pucharach, jeśli przegramy wtedy druzyna z Mapei Stadium będzie swoich zawodników wypusci łatwiej i teraz pani premier....
jak żyć!?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Mysle że nasi zrobią wszystko by Sassuolo zagrało w pucharach, co nie sprawi że podniosą cenęRobaku pisze:Po tym co się dzieje w Sassuolo wiem jedną na bazie tego entuzjazmu powinnismy szybko klepnąć Sime Vraslijko i Berardiego. Potem, jeśli wygramy puchar będzie bardzo ciężko
jak żyć!?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Robaku
- Juventino
jestem pewien, ze gdyby nie te wysokie pensje takich zawodników jak Pereyra, Asa, czy Isla to by Nerovserdi w przypadku awansu do LE braliby ich jak głodny suchary, Bo to jednak pewien wysoki poziom doświadczenia a presja by ich nie zjadla, ale jednak salary robie robote... niestety.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
@Arbuzini
Jeden mecz nie stanowi wyznacznika, ale dwa - z wielkim Celticiem - juz tak? Nie mam zamiaru umniejszac Marchisio, bardzo lubie tego zawodnika. Zeszly sezon mial super to fakt. Ale ten 13/14... wiesz, mozesz podsumowac po swojemu "pomoc była kompletna i Marchisio pełnił rolę rezerwowego". Ktos inny powie, ze przy Pirlo, Vidalu i Pogbie w formie Claudio po prostu musial grzac lawe, bo (w tamtym momencie) byl slabszy. Kto ma racje...? Pewnie jeden i drugi. Zeby byla jasnosc, ten drugi to nie ja
.
Ta kontuzja to tragedia Marchisio. Jak wroci na dobre, bedzie mial 31 na karku, przegapione Euro, pol sezonu bez grania i poklejone kolano. Zostanie ze 2-3 sezony powaznego kopania. Pozostaje zyczyc zdrowka. Forza Claudio.
Co do De Sciglio - w 'topowym' 12/13 ugral cale 3 asysty. Od tamtej pory, przez 3 sezony, URWAL 1 (slownie jedna) asyste. 0 bramek nie ma znaczenia, ale zgrabnie dopelnia obraz nedzy. Stad, ja rowniez temat uwazam za zamkniety. To nie jest temat do dyskusji. Jesli przyjdzie, bedzie mial okazje by pozamykac mordy.
"Jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz" - fajne powiedzenie, choc niekoniecznie prawdziwe.
"Jestes tak dobry jak twoje 3 ostatnie sezony" - to juz bardziej.
Jeden mecz nie stanowi wyznacznika, ale dwa - z wielkim Celticiem - juz tak? Nie mam zamiaru umniejszac Marchisio, bardzo lubie tego zawodnika. Zeszly sezon mial super to fakt. Ale ten 13/14... wiesz, mozesz podsumowac po swojemu "pomoc była kompletna i Marchisio pełnił rolę rezerwowego". Ktos inny powie, ze przy Pirlo, Vidalu i Pogbie w formie Claudio po prostu musial grzac lawe, bo (w tamtym momencie) byl slabszy. Kto ma racje...? Pewnie jeden i drugi. Zeby byla jasnosc, ten drugi to nie ja

Ta kontuzja to tragedia Marchisio. Jak wroci na dobre, bedzie mial 31 na karku, przegapione Euro, pol sezonu bez grania i poklejone kolano. Zostanie ze 2-3 sezony powaznego kopania. Pozostaje zyczyc zdrowka. Forza Claudio.
Co do De Sciglio - w 'topowym' 12/13 ugral cale 3 asysty. Od tamtej pory, przez 3 sezony, URWAL 1 (slownie jedna) asyste. 0 bramek nie ma znaczenia, ale zgrabnie dopelnia obraz nedzy. Stad, ja rowniez temat uwazam za zamkniety. To nie jest temat do dyskusji. Jesli przyjdzie, bedzie mial okazje by pozamykac mordy.
"Jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz" - fajne powiedzenie, choc niekoniecznie prawdziwe.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W Sassuolo juz szykuja wielki telebim, bedzie nam kibicowac cale miasto i oczywiscie sami pilkarze - takie info pojawilo sie przed chwila.
Do tego rzecz jasna jakies punkty gastronomiczne, slowem feta. :lol:
Sassuolo mogloby nawet namieszac w LE, gdyby nie fakt, ze pewnie ostatecznie pozyskamy Berardiego, a pozostali czolowi gracze odejda do innych klubow. Ale co tam, bedzie przynajmniej przygoda.
Sassuolo mogloby nawet namieszac w LE, gdyby nie fakt, ze pewnie ostatecznie pozyskamy Berardiego, a pozostali czolowi gracze odejda do innych klubow. Ale co tam, bedzie przynajmniej przygoda.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja powiem tak. Jeśli De Sciglio przyjdzie to będzie to na wyraźne życzenie Maxa. Nie przypominam sobie byśmy w ogóle chłopaka kiedykolwiek obserwowali w kontekście potencjalnego wzmocnienia boków obrony.
- Piotrekmmz
- Juventino
Może Allegri pozazdrościł Conte i też chce mieć swojego własnego "Padoina"RICTOR pisze:Ja powiem tak. Jeśli De Sciglio przyjdzie to będzie to na wyraźne życzenie Maxa. Nie przypominam sobie byśmy w ogóle chłopaka kiedykolwiek obserwowali w kontekście potencjalnego wzmocnienia boków obrony.
Wiadomo już w końcu, gdzie wyląduje super duet Pescary Lapadula-Caprari?
- Arbuzini
- Juventino
Z Celticiem zagrał jeden mecz, do tego dwa z Realem w półfinałach i finał przeciwko Barcelonie. W każdym z tych spotkań wyróżniał się na boisku na plus albo był wręcz decydujący. Nasz powrót po rozbracie z Ligą Mistrzów to wyjazdowe spotkanie z Chelsea, triumfatorem poprzedniej edycji. Zaczynamy od straty dwóch bramek, ale ostatecznie mecz kończy się wynikiem 2:2. Obie bramki padły po asystach Marchisio. Był również podstawowym pomocnikiem na Euro 2012, z którego Włosi wrócili jako vice-mistrzowie. Naprawdę nie widzę przesłanek żeby wysunąć wniosek, że to zawodnik, który pęka w trudnych meczach.Garreat pisze:@Arbuzini
Jeden mecz nie stanowi wyznacznika, ale dwa - z wielkim Celticiem - juz tak? Nie mam zamiaru umniejszac Marchisio, bardzo lubie tego zawodnika. Zeszly sezon mial super to fakt. Ale ten 13/14...
Sezon 2013/2014 miał zwyczajnie słaby, nie umiał pozbierać się po kontuzji, często lubiły mu się odnawiać małe urazy i symptomy dobrej formy zaczęły pojawiać się dopiero na wiosnę, czyli pod koniec rozgrywek. Przymiotnik, że był problematycznym graczem jest tutaj na wyrost. Pomoc była kompletna, świetnie rozwijał się Pogba więc trener miał w zanadrzu inne opcje. Jeśli słabe wyniki w Europie były odbiciem postawy Marchisio to cóż... mielibyśmy wtedy do czynienia z naprawdę dużym wpływem na grę drużyny
To fakt, w przypadku Marchisio takie zestawienie chwały mu nie przynosi. Niemniej Khedirze również i dlatego praktycznie przy każdej okazji podkreślam, że przy budowaniu składu należałoby ich traktować jako jednego zawodnika. Claudio nie łapie tak często urazów, ale w większości przypadków odzyskanie formy to u niego proces, dlatego cały przyszły sezon zaliczyłbym mu na poczet dochodzenia do siebie. Przy naprawdę pomyślnych wiatrach swoje zacznie grać na przełomie zimy i wiosny, ale to bardzo optymistyczny scenariusz, którego nie należy zakładać z góry.Garreat pisze:"Jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz" - fajne powiedzenie, choc niekoniecznie prawdziwe.
Mam nieodparte wrażenie, że cały czas piszesz do mnie jak do osoby, która twierdzi, że De Sciglio to dobry zawodnik, a ja nigdzie tak nie napisałem. Ba, wcale tak nie uważam. Czasami w grze Matti widać jakby słońce przebijało się przez chmury, ale taki stan utrzymuje się już od kilku sezonów i nic z tego nie wynika. Co najwyżej mogę przypuszczać, że jak był młody (w sumie to wciąż jest...) to Max dostrzegł w nim duży potencjał i uważa, że u nas wszedłby na wyższy poziom, dlatego go sobie wg plotek zażyczył. Pismaki twierdzą jednak, że zarząd bardziej skłania się ku pozyskaniu Vrsaljko i akurat tego zawodnika uważam za bardzo przyzwoitego z szansą na błyskawiczny rozwój. Inna sprawa, czy Sassuolo nie zacznie robić odpałów z ceną, a to jest całkiem możliwe.Garreat pisze:Co do De Sciglio - w 'topowym' 12/13 ugral cale 3 asysty(...)
Tak sobie dzisiaj pomyślałem, że w turyńskiej fabryce Fiata wszystko musi być klejone na produktach MapeiCavAllano pisze:Sassuolo mogloby nawet namieszac w LE, gdyby nie fakt, ze pewnie ostatecznie pozyskamy Berardiego, a pozostali czolowi gracze odejda do innych klubow. Ale co tam, bedzie przynajmniej przygoda.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dlatego Sassuolo nie powinno nam podskakiwac (Berardi), bo nawet dosc spore srodki jak na tej klasy klub moga sie okazac niewystarczajace, by na stale zakotwiczyc w pierwszej lidze. Takie druzyny sa skazane na ksztalcenie zawodnikow i ich sprzedaz, ale lepiej, by mialo to rece i nogi. Z tego wzgledu Sassuolo potrzebny jest "starszy brat" w postaci Juve. Przynajmniej na razie.
Newsy z dzisiaj - 20.05:
- Takze wczorajszy wywiad Pogby wskazywalby na chec pozostania w Turynie. Francuz wyrazil bowiem przekonanie, ze Juventus moze sie rozwijac i stac nas na zdobycie LM. Niby angielskie szmatlawce pisza niesmialo o ofertach z PSG i United, ale nie ma sie tym co przejmowac.
- Corriere dello Sport informuje, ze Roma jest bardzo bliska pozyskania Witsela. Nie trzeba chyba dodawac, ze oznacza to rychly rozbrat z Pjaniciem. Poki co nie wiemy jeszcze jednak, na jakiej zasadzie chcielibysmy Bosniaka pozyskac.
- Gazzetta dello Sport pisze o tym, ze jeszcze jakis czas temu Allegri "poblogoslawil" transfer Berardiego i teraz jedynie od zarzadu zalezy, czy go wezmiemy. Do byc moze decydujacych w tej sprawie rozmow ma dojsc w przeciagu 10 dni.
Newsy z dzisiaj - 20.05:
- Takze wczorajszy wywiad Pogby wskazywalby na chec pozostania w Turynie. Francuz wyrazil bowiem przekonanie, ze Juventus moze sie rozwijac i stac nas na zdobycie LM. Niby angielskie szmatlawce pisza niesmialo o ofertach z PSG i United, ale nie ma sie tym co przejmowac.
- Corriere dello Sport informuje, ze Roma jest bardzo bliska pozyskania Witsela. Nie trzeba chyba dodawac, ze oznacza to rychly rozbrat z Pjaniciem. Poki co nie wiemy jeszcze jednak, na jakiej zasadzie chcielibysmy Bosniaka pozyskac.
- Gazzetta dello Sport pisze o tym, ze jeszcze jakis czas temu Allegri "poblogoslawil" transfer Berardiego i teraz jedynie od zarzadu zalezy, czy go wezmiemy. Do byc moze decydujacych w tej sprawie rozmow ma dojsc w przeciagu 10 dni.