Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:34

CdS podaje w dzisiejszym numerze, że obserwujemy Jamesa. No akurat w to nie wierze. Ale wiadomo, wczoraj newsik, że Dybala do Realu, dzisiaj, że Juve chce Rodrigeza, wiec jutro ujrzymy wymianę :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:45

pumex, kolega wyżej pisał do Ciebie :prochno:

wagner, powiem więcej. Na początku sezonu nie graliśmy 352 , więc z tych 15 % w sezonie kiedy zagrali razem Cuadrado z Sandro w 352 zostanie jakieś 8 % :)

Allegri powiedział wprost, że jak gra Cuadrado to Sandro ława i na odwrót i tak właśnie graliśmy od zmiany taktyki spowrotem na 352.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 08:43 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:59

CavAllano pisze:Swoja droga nie wiem jak sobie mozna wyobrazac gre Pjanicia i Marchisio obok siebie, biorac pod uwage ich charakterystyke.
Mozesz to rozwinac? Bo jak gral u nas taki Pirlo, to Markiz bardzo ladnie prezentowal sie obok Maestro. I chyba dosyc skutecznie, nieprawdaz?

Bernardeschi na 90% nie ma zadnej kluzuli w kontrakcie, ale to niepotwierdzone info - ktos tam pytal wczesniej.

Btw. co prawda nie 3-5-2, ale rewanz z Bayernem tez grali razem Cuadrado i Alex Sandro :smile:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 01:03

CavAllano pisze: Swoja droga nie wiem jak sobie mozna wyobrazac gre Pjanicia i Marchisio obok siebie, biorac pod uwage ich charakterystyke.
Marchisio koło Pirlo dawał radę, to przy Pjaniciu sobie nie poradzi? Zwyczajnie będzie pelnił inną rolę w pomocy, w dodatku wróciłby do zadań, które potrafi najlepiej wykonywać. Jedyną niewiadomą w przypadku Marchisio obojętnie z jakimi partnerami przyszłoby mu grać w nowym sezonie, będzie jego forma po kontuzji.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 04:42

Arbuzini pisze: Wg ostatnich doniesień planujemy więc takie ruchy:
Bramka: Neto -> Mirante. Powinniśmy na tej wymianie zarobić parę groszy, panie Marotta. Dobre posunięcie żeby poszerzyć sobie kadrę zgłaszaną do LM.
Obrona: De Sciglio. 24 lata, regularny reprezentant Włoch i spore rozczarowanie jako niespełniony talent. Może jednak nie służy mu mediolańska atmosfera, swojego czasu nawet Cannavaro zaczął kopać się tam po czole. Jeśli Allegri faktycznie ma do niego rękę to zrobi z chłopaka topa.
Pomoc: Pjanic. Verratti i Gundogan za drodzy i połamani więc to najlepszy dostępny regista na rynku. Na Modricia i Krossa nie ma szans. Koniecznie trzeba działać, choć nie jest to zawodnik bez wad!
Atak: likwidacja klauzuli Moraty. Powtórzę się, ale jest zwolennikiem pozostawienia ataku w obecnym kształcie, gdyż wymianę Mandzukicia na Cavaniego uznaję za niemożliwą, a trenerowi wyraźnie lubi grać z przodu silnymi, zawziętymi i walecznymi piłkarzami. Zapewne niedługo powróci temat Berardiego i liczę, że dołączy on do Juventusu.
Ja byłbym osobiście kontent z takiego obrotu sprawy - choć dodałbym jeszcze Benatie w wersji plotki z wypożyczeniem z opcją wykupu za 20 milionów.
No ew. w razie jakiegoś fantamercato, gdzie Asa rzeczywiście idzie za 20 milionów do Chelsea ( jak Llorente do Tottenhamu za podobną kwotę :smile:) , a po Hernanesa wpada jakiś Chińczyk z dyszką - pomyślałbym nad Saponarą/Soriano.
Wtedy to bym nawet tego De Sciglio wybaczył - osobiście uważałem go za przeciętniaka nawet jak grał dobrze na początku drogi w Milanie ( ot, grał solidnie w tamtym okresie, był młody, więc z automatu zrobiono z niego wielki talent ) - niech mnie zaskoczy, tak żebym musiał odszczekać powyższe. :smile:

PS: Panowie, nie wdawajcie się nawet w dyskusję z tymi hejterami Marotty, szkoda strzępić języka. Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Cały zarząd ciężko pracuje i owoce tego doskonale widać. Ci co ślepi, niech sobie żyją w swoim własnym świecie wuzli i hefalumpów.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 08:23

pablo1503 pisze:
Yaro417 pisze:
crunny pisze:A.Sandro - Pogba - Marchisio - Pjanic - Cuadrado
Pjanić na b2b to raczej sc-fi, tak gwoli ścisłości ;)
B2b nie jest pozycją, tylko prędzej rolą, jaką pełni zawodnik. Tak gwoli ścisłości. ;) To, że Crunny wystawił go jako półprawego pomocnika, nie oznacza, że ten będzie biegał od bramki do bramki i z miejsca przejmie obowiązki Khediry. Modrić też nie jest centralnym pomocnikiem w Realu, a pięknie rozprowadza piłki. Swoją drogą Bośniak w Romie również gra bliżej boku. Spaletti, a wcześniej Rudi, w centrum pomocy stawiali na gości odpowiedzialnych za rozbijanie akcji - czyli na Keita/De Rossiego.
Spoko loko, tyle tylko że w tym Realu gra taki zawodnik jak Casemiro, który odpowiada za zadania stricte defensywne, podobnie jak w Romie De Rossi, a w Barcie S. Busquets. Skoro Crunny umieścił Marchisio na regiście (a wiemy jakie zadania ma u nas regista) to po bokach zostaje nam dwójka piłkarzy o inklinacjach stricte ofensywnych, a tego nie widzę w schematach gry które stosuje Allegri, a to dlatego, że nasz taktyk nigdy nie wystawił na środku pomocy Khediry czy Sturaro. Zawsze grał tam ktoś z trójki Markiz/Hernanes/Lemina ;)

Ps. myślę, że Mrozziemu mogło chodzić o to samo, gdy pisał o Pjaniciu i Markizie. Jak w ustawieniu zaproponowanym przez Crunnyego zamienimy Pjanicia i Marchisio miejscami, to takie ustawienie możemy często oglądać w drugiej rundzie przyszłego sezonu. I to będzie pasować do koncepcji Juve preferowanej przez Allegriego.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 10:01

Tuttomercatoweb podało, że spotkaliśmy się z Sassuolo ws. Domenico. I być może będziemy też rozmawiać w sprawie Sime V. oraz Duncana.
Nie wiem czy my chcemy wykupić połowę klubu z Mapei?
Sime i Berardiego rozumiem, ale ten Duncan mnie nie przekonuje zupełnie.
A swoją drogą drużyna DiFranscesco może mieć spory problem w przyszłym sezonie Berardi, Sime, Duncan i Sansone pewnie odejdą.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 10:13

Robaku pisze:Tuttomercatoweb podało, że spotkaliśmy się z Sassuolo ws. Domenico. I być może będziemy też rozmawiać w sprawie Sime V. oraz Duncana.
Nie wiem czy my chcemy wykupić połowę klubu z Mapei?
Sime i Berardiego rozumiem, ale ten Duncan mnie nie przekonuje zupełnie.
A swoją drogą drużyna DiFranscesco może mieć spory problem w przyszłym sezonie Berardi, Sime, Duncan i Sansone pewnie odejdą.
Dlaczego taki Sansone ma odejsc skoro zagraja w LE ? Na klub grajacy w LM ma za male umiejetnosci. Jesli odejdzie Cuadrado, a my mamy grac 352 to musi przyjsc ktos ala Sandro (Fabinho/Peres)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 10:15

Yaro417 pisze:Ps. myślę, że Mrozziemu mogło chodzić o to samo, gdy pisał o Pjaniciu i Markizie. Jak w ustawieniu zaproponowanym przez Crunnyego zamienimy Pjanicia i Marchisio miejscami, to takie ustawienie możemy często oglądać w drugiej rundzie przyszłego sezonu. I to będzie pasować do koncepcji Juve preferowanej przez Allegriego.
Dokladnie o to mi chodzilo. Utarlo sie myslenie, ze Pjanic to taka mlodsza wersja Pirlo i fakt, kilka aspektow gry wyglada u nich podobnie, ale w praktyce Bosniak gra wyzej niz Wloch.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 10:22

Alexinhio-10 pisze:
Dlaczego taki Sansone ma odejsc skoro zagraja w LE ? Na klub grajacy w LM ma za male umiejetnosci. Jesli odejdzie Cuadrado, a my mamy grac 352 to musi przyjsc ktos ala Sandro (Fabinho/Peres)
Mówiło się o klubach z Hiszpanii czy Francji względem Francuza. Co z tego, ze Liga Europejska, widziałeś jak to grzeje kluby z Italii. Wszyscy mają na to wywalone i ja się nie dziwie. Pewnie większe wrażenie robi na nich gra na San Siro z MIlanem czy INterem, na Olimpico z ROmą, na San Paulo z Napoli, a przede wszystkim na JS z Juve :juve: , niż wyjazd na Ł3 do Legii, do Karabachu, Salzburga czy innej Pragi.
Jeśli Sassuolo będzie czuło, że może na Nicoli zarobić to tak zrobią a jestem pewien, ze inne kluby są w stanie dać duży wyższy hajs napastnikowi niż Neroverdi.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 10:52

ALE POKAZAL De Sciglio na tym filmiku :roll: ...
Poza tym, ze chlopak jest Wlochem i mu dobrze z oczu patrzy, to nie widze za nim zadnych argumentow. Kompilacje yt robia bogow futbolu z przecietniakow, ale Mati nawet w internetach sie zupelnie niczym nie wyroznia. Zebral niezle recenzje w 12/13 (19 lat mial i w ogole), od tamtej pory slabosc i degrengolada. Jak caly Milan. Ile, 10-12mln? Sporo ryzykujemy za Marco Motte bis. Byc moze tfu tfu warto przemyslec, jesli Sassuolo odleci z cena Vrsaljko (na co zreszta sie zapowiada).

Co do Pjanica to jestem za. Dobra technika, swietne podania, stale fragmenty. Statystyki jak Pogba. Przechodzi obok spotkan? Jakbym czytal o Marchisio... W tym sezonie czesto spuszczona glowa, chyba nudzi mu sie w Romie (nie dziwne). Nierzadko grywa na trequ... W Serie A nie ma lepszego wzmocnienia dla Juventusu. Ale bez podniety, bo 38M to jak promocja, wiec szykuje sie konkurs kopert. Chlopak zapewne przebiera w ofertach.

Jedynym osiagnieciem Benatii w Monachium jest postarzenie sie. 29 lat, karnet na szpital i ponad 20 baniek... Coz, dosc NIEatrakcyjna oferta. Pewnie za pare lat bedzie zwijal kariere. Byc moze Marotta kreci cos z Gotze. Podobno Ancelotti kazal mu sie pakowac, w BVB juz go nie chca, Liverpool nie gra w pucharach. Czyzby transakcja laczona? Widzialbym Mario u nas. Spekuluje sie, ze odejdzie za 20-kilka milionow. Chyba nie do konca odnalazl sie w mocno napompowanej atmosferze Bayernu.

Duncana kojarze tylko z tego, ze dosc niedawno wsadzil podobna bramke jak Chiellini. Jeden z tlumu obiecujacych murzynow. Za Pereyre i/lub Asamoah jak znalazl. Diawara to zlote jajo Bolognii, na niego raczej kasy nie starczy.

Cuadrado musi wrocic do Chelsea, inaczej niebiescy zaczna sezon bez trenera :smile: . Morata... no coz, uwazam jak Arbuzini, ze w ataku nie ma co mieszac. Stawiam teze, ze jesli Real wygra LM, to na fali hajsu odpuszcza Alvaro i pojda po glosniejsze nazwisko. Takie tam gdybanie. Berardi jako ew. zastepstwo.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 10:59

Garreat pisze:
Jedynym osiagnieciem Benatii w Monachium jest postarzenie sie. 29 lat, karnet na szpital i ponad 20 baniek... Coz, dosc NIEatrakcyjna oferta. Pewnie za pare lat bedzie zwijal kariere. Byc moze Marotta kreci cos z Gotze. Podobno Ancelotti kazal mu sie pakowac, w BVB juz go nie chca, Liverpool nie gra w pucharach. Czyzby transakcja laczona? Widzialbym Mario u nas. Spekuluje sie, ze odejdzie za 20-kilka milionow. Chyba nie do konca odnalazl sie w mocno napompowanej atmosferze Bayernu.
Raczej nie żadne 20... już się mówie o 15 bańkach, które chce Bayern, a Juve spokojnie wypożyczonko za 2 mln plus dopłata, jeśli wykupimy, wiec widać, że Bayern już zbastował z żądaniami bo wie, że Marokańczyk to jednak trochę nie wypał. Myślę, mimo wszystko ze przelicytuje nas Roma w temacie Mehdiego.

Vasquez przyznał, że odchodzi z Palermo, na pierwszym miejscu pod względem zainteresowania jest Milan, ale nie można wykluczyć przejścia Włocha do Juve.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 11:10 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 11:06

wloski pisze:Jak Wy łatwo skreślacie tych zawodników, Vidal po kontuzji kolana, którą tak na prawdę w ogóle u nas nie doleczył w Bayernie okazuje się jednym z najlepszych, a tutaj Marchisio, który gra mniej agresywnie ma moim zdaniem o wiele większa szanse na powrót do zdrowia, zresztą, powiem tak, ja w Marchisio to wierzę jak w nikogo innego i ciężko mi się czyta te wiadomości, że jak przyjdzie Pjanić to Marchisio ława, nie pamiętając jaki Khedira to kruchy gość.
Niestety trzeba też patrzeć na to, że kontuzja Marchisio jest poważniejsza. Moim zdaniem przyszły sezon można zaliczyć mu na poczet dochodzenia do formy, nabierania pewności siebie i uczenia się gry po przebytej operacji. W kolejnych powinien być już zawodnikiem pierwszej 11, a być może mając teraz Pjanicia w składzie powróci temat 4312 lub w zmodyfikowanym wariancie 4321. Claudio jest zbyt ogarnięty żeby siedzieć na ławie.
koki90 pisze:
CavAllano pisze: Swoja droga nie wiem jak sobie mozna wyobrazac gre Pjanicia i Marchisio obok siebie, biorac pod uwage ich charakterystyke.
Marchisio koło Pirlo dawał radę, to przy Pjaniciu sobie nie poradzi? Zwyczajnie będzie pelnił inną rolę w pomocy, w dodatku wróciłby do zadań, które potrafi najlepiej wykonywać. Jedyną niewiadomą w przypadku Marchisio obojętnie z jakimi partnerami przyszłoby mu grać w nowym sezonie, będzie jego forma po kontuzji.
Yyyy... no właśnie. Przecież dwa najlepsze sezony Claudio to pierwszy za Conte, gdzie grał tylko jako b2b i pierwszy Allegriego, gdzie zastępował już Pirlo na środku, ale nominalną pozycją wciąż był b2b. Ten sezon to był niewypał, choć kiedy był najbardziej potrzebny grał na szczęście dobrze. Dla mnie główną siłą Marchisio jest to, że na boisku zachowuje się jak ciecz w naczyniu i skoro ostatecznie dotarli się nawet z Khedirą to tym bardziej będzie zdolny do gry z Pjaniciem.
Marat87 pisze:pomyślałbym nad Saponarą/Soriano
Nie stawiałbym tej dwójki w jednym rzędzie. Saponara to typowy trequartista, Soriano to bardzo podobny zawodnik od Pereyry, ale ma jedną niepodważalną przewagę nad Argentyńczykiem. W grze obronnej potrafi zrobić coś więcej niż tylko biegać z dużym zaangażowaniem. Mam nadzieję, że nie trafi do Interu. Nie dość, że nie lubię tego klubu to po prostu Włosi ostatnio nie mają tam łatwo i przenosiny do gorszej części Mediolanu to praktycznie zawsze krok w tył w karierze. Z wymiany Roberto na Roberto byłbym po prostu przeszczęśliwy.
Marat87 pisze:Wtedy to bym nawet tego De Sciglio wybaczył - osobiście uważałem go za przeciętniaka nawet jak grał dobrze na początku drogi w Milanie
Sądzę podobnie, ale sam przyznasz, że jak stanie się u nas lepszym piłkarzem niż jest obecnie to jego umiejętność gry na obu flankach to coś czego nam brakowało od wielu sezonów.
Garreat pisze:ALE POKAZAL De Sciglio na tym filmiku :roll: ...
Hehe, weź pod uwagę, że jednak ukazanie gry dobrego bocznego obrońcy, który nie bazuje na dryblingach jest naprawdę trudne. Jakbyś z kompilacji Zambrotty wyciął jego bomby to też nie rzucałaby na kolana. Jeśli jesteśmy w stanie uczynić z niego lepszego piłkarza to uniwersalny boczny obrońca jest u mnie na szycie przydatnych wzmocnień od wielu sezonów. Główną wątpliwością jest, czy powinien być to właśnie De Sciglio, ale skoro Allegri ma taką zachciankę to chyba lepszy Mattia od Ogbonny.

Te doniesienia o Asamoahu to musi być fejk, przecież jak Marotta go za tyle spyli to wszyscy szczekacze będą musieli cofnąć swoje słowa o tym, że Beppe nie potrafi sprzedawać :prochno: . Uzyskanie dobrych sum za Neto, Asę, Pereyrę i Hernanesa to moje marzenie na tegoroczne mercato OUT. Chociaż mam nieodparte wrażenie, że kontuzja Marchisio przybliżyła brazylijskiego pomocnika do pozostania w naszych szeregach na kolejny sezon :roll:

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 11:30

Ja to bym chciał Zielińskiego do Juve. Młody, Polak, niedrogi.

Widać, że piłka mu nie przeszkadza. Gra obiema nogami. Duże szanse, że będzie z niego Top Player!

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 11:48

Ja tam liczę na Berardiego i Pjanica bo to mogą być zawodnicy którzy jak wejdą na wyższy level będą dla nas TOPAMI.

Do tego obaj sprawdzeni i ograni w Serie A.

Benatia czy De Sciglio jakoś nie rozpalają, ale mam nadzieję że jednak w jakiegoś prawego obrońcę klasy Sandro będziemy celować. A i jeden i drugi mogą stanowić wzmocnienie ławki, gdyż Włoch chyba może grać po obu stronach.

Kwestia Moraty jest dziwna, ciekawe ile możemy dopłacić, w razie niepowodzenia jak bym na siłę nie próbował kogoś ściągać - raczej zostałbym z Dybala, Zazą, Mandzu i Berardim.

Zablokowany