Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:27

Też wierzę w Marchisio, ale siłą rzeczy on dopiero w listopadzie zacznie biegać na treningu a co dopiero w meczu. Pół sezonu na 100% zagramy bez Claudio, a pół sezonu to PÓŁ SEZONU.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:28

A no bo Marotta to pewnie powinien załatwiać przychylnych nam sędziów na mecze żeby móc mieć przypisane sukcesy sportowe, co?
wloski pisze:No i to jest właśnie problem nad którym trzeba pracować, nie wiem czy Józek za to odpowiada, ale na pewno musimy negocjować lepsze stawki.
Nie. Negocjowanie kontraktów sponsorskich to nie jest zadanie Józka. Generalnie to dyrektor handlowy robi. Za czasów triady zajmował się tym Romy Gai (Tamoil, Nike to jego kontrakty). Po nim bodaj był Francesco Calvo, któy w tamtym roku odszedł do Barcy. Teraz szczerze to nie wiem kto dokładnie się tym zajmuje.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:28

jpjp5 pisze:
Kucharius1 pisze:
jpjp5 pisze:Zastępstwo dla Marotty? Paratici myślę że byłby lepszy. A przypisywanie sukcesów piłkarskich dla Marotty jest jakimś nieporozumieniem(...)
Aha, nie wolno przypisywać mu sukcesów piłkarzy których sprowadził :jaw:

To masażystom też przypisujesz sukcesy piłkarzy, których masowali?
A i taka mała odkocznia ty masz wogóle własne zdanie, bo co Arbuzini coś napisze to widzę twój post pod nim że się z nim zgadzasz.
Twoja logika powala mnie za każdym razem. Jeżeli firma odnosi sukcesy, przynosi zyski i zatrudnia odpowiednich ludzi to jest to zasługa pionu zarządzającego. Porównanie zasług dyrektora (czyli osoby która odpowiada prawie za wszystko w klubie) do pracy masażysty :facepalm: Chyba pora reaktywować temat z cytatami.

Arbuz często mówi z sensem, więc często mam podobne zdanie, jednak wielokrotnie stawałem w opozycji do jego słów.

Czasem Bernardeshi nie ma również klauzuli w swoim kontrakcie? Ciekawe ile kosztowałby Candreva ponieważ on mógłby być niezłym zastępcą dla odejścia Juana.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:30

Crunny pisze:A.Sandro - Pogba - Marchisio - Pjanic - Cuadrado
Pjanić na b2b to raczej sc-fi, tak gwoli ścisłości ;)

Jak czytam te doniesienia o kwocie 20 mln funtów za Asamoaha, to nie wiem kto może się na to nabrać. Zwykła kaczka dziennikarska. Asamoah jest przecież obecnie wart 1/3 tej sumy, (no może max 1/2 :smile:), i tyle w temacie. Nie bierzcie tego na serio.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:32

No właśnie chyba nawet i Antek nie jest taki głupi żeby tyle kasy bulić za Asę. Z całym szacunkiem do obydwu. No, ale jakby się frajer znalazł to sprzedawać i to szybko. Asa był tak długo wyłączony z gry, że nawet większości niespecjalnie go będzie szkoda.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:35

Napisane wyraznie - jesli Khedira bedzie zdrowy. Kazdy z nas lubi Marchisio, ale prawda jest taka, ze cholernie ciezko bedzie mu odzyskac miejsce w skladzie, o ile Pjanic przyjdzie i o ile bedzie gral na wysokim poziomie. Nikt Claudio tego miejsce w podstawie "tak o" nie odda, zwlaszcza ze do czasu jego powrotu jeszcze sporo czasu i nowi pomocnicy/nowy pomocnik zdaza sie juz zaaklimatyzowac i zgrac z zespolem.

Swoja droga nie wiem jak sobie mozna wyobrazac gre Pjanicia i Marchisio obok siebie, biorac pod uwage ich charakterystyke.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:52

Yaro417 pisze:
Crunny pisze:A.Sandro - Pogba - Marchisio - Pjanic - Cuadrado
Pjanić na b2b to raczej sc-fi, tak gwoli ścisłości ;)
B2b nie jest pozycją, tylko prędzej rolą, jaką pełni zawodnik. Tak gwoli ścisłości. ;) To, że Crunny wystawił go jako półprawego pomocnika, nie oznacza, że ten będzie biegał od bramki do bramki i z miejsca przejmie obowiązki Khediry. Modrić też nie jest centralnym pomocnikiem w Realu, a pięknie rozprowadza piłki. Swoją drogą Bośniak w Romie również gra bliżej boku. Spaletti, a wcześniej Rudi, w centrum pomocy stawiali na gości odpowiedzialnych za rozbijanie akcji - czyli na Keita/De Rossiego.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 22:58

Cabrini_idol pisze:Crunny fajny chłopak z Ciebie, ale po 1 Allegri nie wystawi NIGDY Sandro z Cuadrado w wyjściowej 11
Nigdy powiadasz? Przecież on już to zdążył zrobić :)
Cabrini_idol pisze:po 2 Marchisio nie zagra ani jednego meczu w pierwszej 11 w przyszłym sezonie.
A ja mogę się założyć, że zagra.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 23:31

Cabrini_idol pisze:po 2 Marchisio nie zagra ani jednego meczu w pierwszej 11 w przyszłym sezonie
Bez przesady. Po powrocie na zimę parę razy jeszcze wypadnie, ale potem w drugiej połowie sezonu powinien grać normalnie. Piłkarze wracają po takich kontuzjach. To, że Asamoah i Pereyra mają pecha, nie znaczy, że będzie go też miał Marchisio.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 23:40

Cabrini_idol pisze:Crunny fajny chłopak z Ciebie, ale po 1 Allegri nie wystawi NIGDY Sandro z Cuadrado w wyjściowej 11
Proszę o zaprzestanie szerzenia fałszywych informacji :stop: Jest to chyba największy mit sezonu 15/16.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 23:48

wagner pisze:
Proszę o zaprzestanie szerzenia fałszywych informacji :stop: Jest to chyba największy mit sezonu 15/16.
A to ciekawe, to przypomnij mi mecze w których Cuadrado i Sandro wybiegali w 11 w ustawieniu 352. Jestem przekonany, że w meczach z góra tabeli czyli Napoli,interem,Romą,Fiorą, Milanem czy w LM, ani razu nie wybiegli równocześnie na murawę. Po zmianach w 2 połowie, pewnie przebywali jednocześnie na murawie ale nigdy w podstawie nie wybiegli.

Może w jakimś meczu z Carpi czy Frosinone wybiegli, nie pamiętam, a oglądałem 95% spotkań Juve w tym sezonie.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:03

A to ciekawe, to przypomnij mi mecze w których Cuadrado i Sandro wybiegali w 11 w ustawieniu 352. Jestem przekonany, że w meczach z góra tabeli czyli Napoli,interem,Romą,Fiorą, Milanem czy w LM, ani razu nie wybiegli równocześnie na murawę.
Sassuolo x2, Frosinione x2, Carpi, H.Verona, Inter w pucharze, Gladbach w Lm.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:07

wagner pisze:
A to ciekawe, to przypomnij mi mecze w których Cuadrado i Sandro wybiegali w 11 w ustawieniu 352. Jestem przekonany, że w meczach z góra tabeli czyli Napoli,interem,Romą,Fiorą, Milanem czy w LM, ani razu nie wybiegli równocześnie na murawę.
Sassuolo x2, Frosinione x2, Carpi, H.Verona, Inter w pucharze, Gladbach w Lm.
No to rzeczywiście kosmos. 8 meczy z 52 oficjalnych w sezonie daje nam 15 %. Z czego 5 mało istotnych ze słabeuszami. Gdzie wiadomo, że Sandro to obecnie poziom wyżej niż Evra a Lichy choć nie jest tragiczny to jednak jest cieniem zawodnika z przed 4, 5 lat.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:24

Cabrini_idol pisze:No to rzeczywiście kosmos. 8 meczy z 52 oficjalnych w sezonie daje nam 15 %. Z czego 5 mało istotnych ze słabeuszami. Gdzie wiadomo, że Sandro to obecnie poziom wyżej niż Evra a Lichy choć nie jest tragiczny to jednak jest cieniem zawodnika z przed 4, 5 lat.
Pisałeś bunczuczne nigdy nie zagrali, ze na pewno nie w Lm ect. Wiec w sumie sie nie dziwie, że się próbujesz bronić sie w jakikolwiek sposób. Już sam to ze podwarzasz pewne fakty chyba nie wymaga komentarza, tym bardziej ze swoje asekuracyjne argumenty podałeś trochę później. Nie ważne. Wyprowadzilem Cię z błędu teraz będziesz mógł wypisywać, że Sandro z Cuadrado nigdy nie zagrali z zespołami ze światowej czołówki, ale już nie napiszesz że nigdy (dużymi literami i małymi tez). A teraz jeśli pozwolisz udam się do Morfeusza. Bywaj :papa:

adryjano

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2016, 00:32

Panowie, mogę szczerze?

Bylem kibicem Juventusu od paru dobrych lat, tak zacznijmy.
Ale czytając Wasze posty... No cóż, przekonaliście mnie, ze Juventus jest slaby, ze udane transfery to fuks, ze stroje obleśne i siara w Europie, ze Scudetto jest warte tyle co świadectwo z czerwonym paskiem w 4 klasie podbazy, ze finał LM to osiągnie nawet Pogoń Szczecin z takimi rywalami jakich miał Juventus, ze Padoin to najgorszy piłkarz wszechczasów i nawet Szczakowianka Jaworzno (z całym szacunkiem) by nim pogardziła, ze Buffon jest dobry, bo Serie A jest słaba, ale Higuain jest wybitny bo Serie A jest potężna, ze Chiellini to paralityk, ze Marchisio nie zasługuje na szanse po kontuzji bo zawsze był slaby, ze Coman byl najlepszym skrzydłowym świata i nie opylało się go oddawać za 28 baniek, ze Diego był najlepszym pomocnikiem w ostatnich 15 latach w Juve no i, ze Del Piero, gdyby nie ten zarząd który ma na myśli nic więcej tylko szkodzić Juventusowi, dalej by stanowił o sile ataku naszej ukochanej drużyny, a nie jakiś Dybala, za którego zapłacono w ciemno 40 baniek mimo tego, ze miał rok do końca kontraktu (#worsttransferever).

Dziekuje Społeczności Juvepoland za otworzenie mi oczu. Faktycznie nie warto kibicować Juventusowi. Od teraz znajdziecie mnie na forum Sevilli, bo oni wygrywają puchary, istotne w gimnazjum puchary.

Pozdrawiam serdecznie i szczerze wszystkich którzy przebrnęli i zrozumieli.

Zablokowany