Mercato (Lato 2016)
- CloneTrooper
- Juventino
Transferowa karuzela dotycząca Juve rozpoczęła się na dobre. W orbicie zainteresowań jest Miralem Pjanić o którym mówicie Oscar nawet James Rodrigez
Juve szuka wzmocnień w środku pomocy i na rozgrywaniu. Pytanie czy to uzupełnienie dla Pogby, czy jego następca. Mecz z Hellas pokazał, że nie "Stara Dama" ma problem z dobrym rozgrywającym. Pod nieobecność czy to Pogby czy Hernanesa, nikt nie potrafi wziąć na siebie ciężaru gry. :juve:

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I dalej gra gitara, przynajmniej dla mnie. W takim wypadku ja samolubnie poproszę Hectora Herrerę :cwaniak:pumex pisze:Jeśli miałbym strzelać, to ani Pjanicia, ani Gomeza ostatecznie nie pozyskamy. Zobaczymy...
- aras
- Juventino
Dzieci zejdźcie na ziemię. To nie FM. NIKT Z TOPU DO NAS NIE PRZYJDZIE CHYBA TYLKO KOSZTEM POGBY.
Czy poprzednie okienka nic was nie nauczyły? Juve to nie bayern czy real i takie transfery są dla nas nierealne. Choćby z powodu mentalności i mniejszych ambicji zarządu. W walce o scudetto zupełnie wystarcza nam ten skład. LM nigdy nie była dla nas najważniejszym celem i raczej nie będzie. Takie jest juve.
Stawiam na Saponarę i może Berardiego. Odejdzie Morata, Cuadrado i może Pogba i kolejny raz osłabimy się jakościowo. Tak to mniej więcej będzie wyglądac.
Wszystkie pogłoski o Pjanicu, sraniczu i innych to tylko wymysły dziennikarskie. Marotta wiele razy podkreślał "włoskie juve" a do scudetto nam to zupełnie wystarczy.
Czy poprzednie okienka nic was nie nauczyły? Juve to nie bayern czy real i takie transfery są dla nas nierealne. Choćby z powodu mentalności i mniejszych ambicji zarządu. W walce o scudetto zupełnie wystarcza nam ten skład. LM nigdy nie była dla nas najważniejszym celem i raczej nie będzie. Takie jest juve.
Stawiam na Saponarę i może Berardiego. Odejdzie Morata, Cuadrado i może Pogba i kolejny raz osłabimy się jakościowo. Tak to mniej więcej będzie wyglądac.
Wszystkie pogłoski o Pjanicu, sraniczu i innych to tylko wymysły dziennikarskie. Marotta wiele razy podkreślał "włoskie juve" a do scudetto nam to zupełnie wystarczy.
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
no jasne, dybala za 32 i alex sandro za 26 to przypadek
- wojczech7
- Juventino
aras pisze:Dzieci zejdźcie na ziemię. To nie FM. NIKT Z TOPU DO NAS NIE PRZYJDZIE CHYBA TYLKO KOSZTEM POGBY.

Trolluj gdzie indziej.
A jak chcesz być malkontentem, to bierz przykład z Pumexa i rób to bardziej subtelnie.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- 19redhof10
- Juventino
płacic te 38 mln i brac pianicia nie wiem na co czekamy w sytuacji jakiej jestesmy (marchisio), a juz wczesniej szukalismy jakosci w pomocy. 38 mln za takiego zawodnika to mega promocja. Ale zapewne skąpemu zezowlowi ktos sprzatnie Pjanica sprzed nosa.
- aras
- Juventino
Dybala zastapił Teveza. Jest to wzmocnienie ale na przyszłość. W LM strzelił tylko bramkę i Tevez dałby nam znacznie więcej. Taka mała różnica. W lidze Dybali lepiej poszło i myślę że będzie lepszy niż Aguero jak się rozwinie.
Ja ciągle mówię o realnym wzmocnieniu pierwszej 11 w kontekście LM !
A tego nie było w tamto mercato i nie będzie tego w to mercato. Jeszcze wspomnicie moje słowa
Ja ciągle mówię o realnym wzmocnieniu pierwszej 11 w kontekście LM !
A tego nie było w tamto mercato i nie będzie tego w to mercato. Jeszcze wspomnicie moje słowa

- aras
- Juventino
Czyli według Ciebie wartość wzmocnienia zależy od wydanej kasy ?Ouh_yeah pisze:Dybala nie był wzmocnieniem? Tevez odszedł praktycznie za darmo, a Dybala to jeden z najdroższych transferów w historii klubuJak to nie jest wzmocnienie, to ja nie wiem.

I nie mówię że Dybala jest słaby, ale że wmocnieniem by był, jakby Tevez został.
Sorry za dwa posty
- Harni10
- Juventino
Czyli według Ciebie wartość wzmocnienia kadry zależy od ilości strzelonych bramek w LM w pierwszym sezonie ? Przypomnę Ci, że w pierwszym sezonie w Juve Tevez nie strzelił żadnej bramki w LM, a my odpadliśmy w fazie grupowej. Zarówno Tevez jak i Dybała są/byli ogromnymi wzmocnieniami naszej kadry w walce o LM i próżno póki co dyskutować który z nich jest lepszyMr. Blobby pisze: Dybala zastapił Teveza. Jest to wzmocnienie ale na przyszłość. W LM strzelił tylko bramkę i Tevez dałby nam znacznie więcej. Taka mała różnica.

- pablo1503
- Juventino
19redhof10 pisze:Ale zapewne skąpemu zezowlowi ktos sprzatnie Pjanica sprzed nosa.

Schemat zawsze ten sam. Mercato = pojawiają się, jak grzyby po deszczu -> kwestionują KAŻDY ruch klubu -> wylewanie żalu z powodu słabych zakupów i wieszczenie końca Juventusu -> zaczyna się sezon, okazuje się, że zakupy nie takie złe, jak je malowano i szczekacze nagle znikają... aż do otwarcia kolejnego okienka. :spiteful:

- Robaku
- Juventino
Sabatini znowu to samo: Kto chce Pjanicia musi zapłacić klauzulę.
Dla mnie to jest jasny przekaz względem Juve, nie negocjujcie obniżania ceny czy też wymiany zawodników, bo my chcemy hajsy. Ja to rozumiem ich FPP dowala im i muszą jakoś tę sytuację uregulować.
Dla mnie to jest jasny przekaz względem Juve, nie negocjujcie obniżania ceny czy też wymiany zawodników, bo my chcemy hajsy. Ja to rozumiem ich FPP dowala im i muszą jakoś tę sytuację uregulować.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie dziwi mnie, ze klub tak bardzo chce zatrzymac Morate. Czesc ponizszych doniesien dotyczy napastnikow i nie trudno zauwazyc, ze sporym wyzwaniem byloby/bedzie zalatanie dziury po Alvaro.
Dziennik Het Nieuwsblad przeprowadzil wywiad z ojcem Lukaku, ktory wyrazil przekonanie, ze jego syn zmieni otoczenie jeszcze przed Euro. Everton oczekuje za zawodnika... 65 mln £. Zdaniem tego pana najlepszymi klubami, ktore staraja sie o uslugi jego syna sa w chwili obecnej United i Bayern.
Di Marzio - Napoli chce sie dzis spotkac z Pescara w sprawie Lapaduli - neapolitanczycy maja na celu jak najszybsze domkniecie negocjacji. Napoli jest poki co najblizej pozyskania tego gracza.
Daily Mirror (wiem, wiem..., choc akurat to info brzmi wiarygodnie) - Lyon odrzucil oferte West Hamu za Lacazette'a, opiewajaca na 40 mln.
Tuttosport informuje o tym, ze Real zglosil sie po Dybale, oferujac 70/80 mln. Szybko pokazalismy im jednak drzwi, takze sam zawodnik chce u nas zostac na lata. Info to pojawialo sie wczoraj w roznych zrodlach, o samej ofercie pisano takze w prasie hiszpanskiej.
Gazzetta dello Sport - doszlo wczoraj do kontaktu na linii Turyn-Monachium w sprawie Benatii. Niemcy oczekuja ponoc co najmniej 15 mln, my z kolei dalismy sobie czas, bo chcielibysmy uwzglednic wypozyczenie.
To samo zrodlo przeprowadzilo wywiad z trenerem Sassuolo Di Francesco. Jest on zdania, ze Juventus bylby tym najbardziej wlasciwym wyborem dla Berardiego - takie talenty jak on maja czesto problem ze zmiana klubu i otoczenia, ale szkoleniowiec sadzi, ze Juventus pomoglby mu sie wdrozyc i "poczekalby" na niego (wydaje mi sie, ze Di Francesco chodzi o sytuacje podobna do tej Moraty, Dybali czy Ruganiego).
Sabatini dodal jednoczesnie, ze Nainggolan zostanie w klubie, bo tego chce. W takim tonie nie wypowiedzial sie z kolei o Pjaniciu, czyli juz wiemy, kogo rzymianie chca poswiecic. Dyrektor sportowy podkreslil jednak, ze zainteresowany klub moze co najwyzej zaplacic klauzule, bo ze swojej strony nie chca zawodnika oddac. Czyli z tego by wynikalo, ze jest jeden sposob, by Bosniaka pozyskac.
Nagle sie okazuje, ze klauzula obowiazuje takze na rynek wloski. Do tej pory pisalo sie z kolei glownie o tym, ze mowa o klubach zagranicznych, zreszta nie wydaje mi sie, by Roma odpowiednio sie nie zabezpieczyla, wykluczajac tym samym przejscie zawodnika do rywala we Wloszech. Czy bierzecie pod uwage nastepujacy scenariusz - rzymianie po prostu dogadali sie z nami, ze nam za 38 mln zawodnika sprzedaja, ale nie mowia tego otwarcie (by nie bylo zgrzytow)?
Dziennik Het Nieuwsblad przeprowadzil wywiad z ojcem Lukaku, ktory wyrazil przekonanie, ze jego syn zmieni otoczenie jeszcze przed Euro. Everton oczekuje za zawodnika... 65 mln £. Zdaniem tego pana najlepszymi klubami, ktore staraja sie o uslugi jego syna sa w chwili obecnej United i Bayern.
Di Marzio - Napoli chce sie dzis spotkac z Pescara w sprawie Lapaduli - neapolitanczycy maja na celu jak najszybsze domkniecie negocjacji. Napoli jest poki co najblizej pozyskania tego gracza.
Daily Mirror (wiem, wiem..., choc akurat to info brzmi wiarygodnie) - Lyon odrzucil oferte West Hamu za Lacazette'a, opiewajaca na 40 mln.
Tuttosport informuje o tym, ze Real zglosil sie po Dybale, oferujac 70/80 mln. Szybko pokazalismy im jednak drzwi, takze sam zawodnik chce u nas zostac na lata. Info to pojawialo sie wczoraj w roznych zrodlach, o samej ofercie pisano takze w prasie hiszpanskiej.
Gazzetta dello Sport - doszlo wczoraj do kontaktu na linii Turyn-Monachium w sprawie Benatii. Niemcy oczekuja ponoc co najmniej 15 mln, my z kolei dalismy sobie czas, bo chcielibysmy uwzglednic wypozyczenie.
To samo zrodlo przeprowadzilo wywiad z trenerem Sassuolo Di Francesco. Jest on zdania, ze Juventus bylby tym najbardziej wlasciwym wyborem dla Berardiego - takie talenty jak on maja czesto problem ze zmiana klubu i otoczenia, ale szkoleniowiec sadzi, ze Juventus pomoglby mu sie wdrozyc i "poczekalby" na niego (wydaje mi sie, ze Di Francesco chodzi o sytuacje podobna do tej Moraty, Dybali czy Ruganiego).
Sabatini dodal jednoczesnie, ze Nainggolan zostanie w klubie, bo tego chce. W takim tonie nie wypowiedzial sie z kolei o Pjaniciu, czyli juz wiemy, kogo rzymianie chca poswiecic. Dyrektor sportowy podkreslil jednak, ze zainteresowany klub moze co najwyzej zaplacic klauzule, bo ze swojej strony nie chca zawodnika oddac. Czyli z tego by wynikalo, ze jest jeden sposob, by Bosniaka pozyskac.
Nagle sie okazuje, ze klauzula obowiazuje takze na rynek wloski. Do tej pory pisalo sie z kolei glownie o tym, ze mowa o klubach zagranicznych, zreszta nie wydaje mi sie, by Roma odpowiednio sie nie zabezpieczyla, wykluczajac tym samym przejscie zawodnika do rywala we Wloszech. Czy bierzecie pod uwage nastepujacy scenariusz - rzymianie po prostu dogadali sie z nami, ze nam za 38 mln zawodnika sprzedaja, ale nie mowia tego otwarcie (by nie bylo zgrzytow)?