Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 12:20

Tassano pisze:(poza szacunkiem do ManU, za walkę w dawnych czasach)
Ironia czy ignorancja? Obstawiam, że to drugie :D Wybacz, nie mogłem się powstrzymać.

http://www.devilpage.pl/biafra/blog/kom ... yle-szumu/

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Tassano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 12:26

jackop pisze:Ironia czy ignorancja? Obstawiam, że to drugie :D Wybacz, nie mogłem się powstrzymać.

Oj tam, aż tak nie siedzę w klimatach Manchesteru United, ale racja, kiedyś o tym czytałem. Po prostu, to tak się przyjęło w mowie/piśmie potocznym, że nie zwracam na to uwagi :D

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 14:54

Tassano pisze:
jackop pisze:Ironia czy ignorancja? Obstawiam, że to drugie :D Wybacz, nie mogłem się powstrzymać.

Oj tam, aż tak nie siedzę w klimatach Manchesteru United, ale racja, kiedyś o tym czytałem. Po prostu, to tak się przyjęło w mowie/piśmie potocznym, że nie zwracam na to uwagi :D
Też czytałem a potem zobaczyłem to:

http://manusite.pl/

:prochno:

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 17:16

Jak na potwierdzenie naszych opinii wyżej, Mangala właśnie super się zachował przy straconej bramce City. Idealnie podsumował tę sytuację Rosłoń mówiąc coś w stylu, że Giroud nawet nie musiał gubić obrońcy, bo Mangala sam się zgubił :lol:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 17:20

Po remisach z Liverpoolem, West Brom i Chelsea Koguty dokładają porażkę przeciwko walczącym o Ligę Europy Świętymi. Z takimi wynikami na finiszu sezonu mistrzostwa się nie zdobędzie.

Arsenal nadal ma szansę na drugie miejsce, ale dziś muszą pokonać City, które wciąż czuje za plecami oddech Czerwonych Diabłów. Na razie 1-1.
squinter pisze:Jak na potwierdzenie naszych opinii wyżej, Mangala właśnie super się zachował przy straconej bramce City.
Fakt, nie rozwija się tak, jak tego się spodziewałem. Na szczęście dla reprezentacji Francji mają świetną młodą generację: Varane, Laporte, Zouma.

Dobry mecz, walka na noże i podział punktów. Czyżby prezentem pożegnalnym Pellegriniego, a zarazem powitalnym od nowych piłkarzy dla Pepa miała być gra w Lidze Europy? :D

United we wtorek odrabia zaległości z WHU. Jeśli wygrają, mają 4 miejsce przed ostatnią kolejką :P

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 20:45

Diabły mają teraz sprawy w swoich nogach, jak wygrają 2 mecze to mają LM, a Guardiola przychodzi grać w LE :smile:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 21:56

Jesus, mało oglądałem MU w tym sezonie, ale nie sądziłem że taka padaka tam nadal. Oni grają aktualnie gorzej od nas w ,,słynnych'' sezonach 09/10, 10/11. TRAGEDIA. Jak tak dalej pójdzie to i swoje dochody rozmienią na dobre. Bo jak za rok nie włączą się do walki o top 3 to słabo to widzę.

Payet, boziu drogi, wolałbym go 2x bardziej niż Isco czy Gotze. Fantastyczny kolejny sezon Francuza. Idealny na pozycje treqa/podwieszonego czy skrzydłowego.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 22:01

Cabrini_idol pisze:Jesus(...) MU. (...) TRAGEDIA
Przypatrz się proszę grze Maty i spróbuj w najbliższym okienku walczyć z tezami "że by nam się przydał". Pls :lol:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 22:23

Virgil pisze:Isco, Oscar, Pastore,Pjanic to wszystko fajni zawodnicy, ale nie oszukujmy się nie są oni żadnymi TOPAMI, dopiero mogą ewentualnie wskoczyć na taki poziom u nas. To już taki Mata który miał słaby sezon pokazywał regularnie na najwyższym poziomie to co oni pokazują czasami.
Wiem do czego pijesz ;) Mata trzeci sezon pikuje nieubłaganie w dół, 28 lat na karku, ale przecież to "pewniaczek".

Jeśli United tego nie odrobi, to na ostatniej prostej wydrą tytuł 'frajerów sezonu' całej reszcie czołówki :D

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 22:29

United ma wszystko we własnych nogach, szkoda, bo liczyłem, że wygrają oba i będą grać w el do LM. To się chyba jednak nie uda. Także w lato pewnie znowu duże (i nie przemyślane) zakupy się szykują :prochno:

Payet jest spoko, szkoda tylko, że ma już 29 lat na karku.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 23:00

Jednak United walczy i ma 2-1, gol na dużym farcie Martiala.
już 2-2 :cwaniak:
Payet dzisiaj ma rozregulowany celownik ale asysta pierwsza klasa.

edot. Bye,bye United w LM.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 23:13

Trzeba przyznać że mecz pierwsza klasa.Blind zawalił dwa gole a szkoda bo przez chwilę nie było Guardioli w LM.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 23:26

Jak tu nie oglądać Drewnoligi? :snackgy: Ciekawe widowisko, ofensywna gra, zwroty akcji i masa goli - emocje do ostatniego gwizdka. Młoty górą, Czerwone Diabły znów zdane na łaskę rywala zza miedzy :C

2. Spurs 70 +38
3. Arsenal 68 +25
4. Man City 65 +30
-------------------
5. Man Utd 63 +12
6. West Ham 62 +15
-------------------
7. Southampton 60 +15
8. Liverpool 58 + 13 (jutro odrabiają zaległości z Chelsea)

Rozkład jazdy na niedzielę:

Arsenal-Aston Villa - teoretyczny spacerek

United-Bournemouth - goście grają wyłącznie o wyższe miejsce w tabeli (£££), ale w pierwszym meczu wygrali 2-1

Newcastle-Tottenham - będzie walka, stawką utrzymanie vs obrona wicemistrzostwa

Southampton-Crystal Palace

Stoke City-West Ham United

Swansea City-Manchester City - nie będzie łatwo, Łabędzie Fabiańskiego ostatnio klepnęły WHU 4-1

West Bromwich Albion - Liverpool

Mogą mieć miejsce ciekawe przetasowania :D
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 00:18 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 23:51

A da sie jeszcze tak zrobic zeby to WHU poszło do el. LM a ManU i ManC poszły do LE bo to byłoby takie piekne :cwaniak:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 00:04

Przy równej liczbie punktów (porażka City, zwycięstwo WHU) liczy się stosunek bramek. Na tą chwilę Obywatele mają +30, Młoty +15. Także tego, póki piłka w grze :prochno: Jest natomiast szansa by United nie zakwalifikowali się przez ligę nawet do LE :P Mają +12, przy +15 Młotów i Świętych. Gdyby tak się stało, to wszystkie siły rzuciliby pewnie na koło ratunkowe w postaci finału FA Cup przeciwko Crystal Palace.

Zupełnie nie zwróciłem uwagi, że jutro odbywa się też mecz o wszystko jeśli chodzi o relegacje. Jeżeli Sunderland pokona Everton, to będą mieli 4 punktową przewagę i pewne utrzymanie, a wyniki Newcastle i Norwich przestają mieć znaczenie.

Obrazek
ODPOWIEDZ