Mercato (Lato 2016)
- mzm
- Dortmundczyk
Toprak to w ostatnich dwóch sezonach obok Sokratisa i Boatenga najlepszy, najrówniejszy stoper Bundesligi, w dodatku w 2017 będzie do wzięcia za śmieszne 12 milionów na mocy klauzuli. W dodatku jak na Wasze warunki w wieku wręcz juniorskim. Nie chcę być niemiły, ale dobrze - dla Was - że za transfery Juventusu odpowiadają osoby szerzej zorientowane od Ciebie.jackop pisze:@up Eeee... kogo? :eh: Bierzcie sobie tego trzepaka, od siebie dorzucę dywan.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Same tuzy.mzm pisze:Toprak to w ostatnich dwóch sezonach obok Sokratisa i Boatenga najlepszy, najrówniejszy stoper Bundesligi

W tym momencie mamy inne potrzeby i ograniczony budżet. 2017 jest za rok, także pogadamy zimą.
Spoko, dorzucę do kolekcji.mzm pisze:Nie chcę być niemiły, ale dobrze - dla Was - że za transfery Juventusu odpowiadają osoby szerzej zorientowane od Ciebie.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Makiavel
- Juventino
Taka to liga, że takie pachołki są najlepszymi obrońcami...
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- mzm
- Dortmundczyk
No, śmiej się z Boatenga, który jest lepszy niż każdy stoper Juve i Sokratisa, który najwyżej ustępuje tylko Bonucciemu.
Myślałem, że najgorsi i najbardziej zaślepieni są kibice drużyn angielskich, ale chyba jednak się myliłem.

Myślałem, że najgorsi i najbardziej zaślepieni są kibice drużyn angielskich, ale chyba jednak się myliłem.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Mhm.
Nie rozumiem, skoro jest taki dobry, to chyba liczysz, że wybierze BVB? Wzmacniajcie się, jak następnym razem trafimy na was w Lidze Mistrzów to może stracicie mniej goli - to tak a propos zaślepienia kibiców
Nie rozumiem, skoro jest taki dobry, to chyba liczysz, że wybierze BVB? Wzmacniajcie się, jak następnym razem trafimy na was w Lidze Mistrzów to może stracicie mniej goli - to tak a propos zaślepienia kibiców

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
sokratis najlepszy na swiecie!!!!! po humelsie!!! :lol:
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Widzę sprzeczność i to dużą, najlepszym obrońcą Juve jest w tej chwili Barzagli a nie Bonucci. Także jeżeli ustępuje Leosiowi to tym bardziej Andreii. Boateng to poziom Bonusa, obaj mogą grać super a i tak przyjdzie moment,że dadzą się ograć jak dzieci.mzm pisze:No, śmiej się z Boatenga, który jest lepszy niż każdy stoper Juve i Sokratisa, który najwyżej ustępuje tylko Bonucciemu.
Myślałem, że najgorsi i najbardziej zaślepieni są kibice drużyn angielskich, ale chyba jednak się myliłem.![]()
Dzisiejszy mecz potwierdza,że Asa i Pereyra są pierwszy w kolejce do odstrzału nawet przed Hernanesem.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Dzisiejszy mecz pokazuje tylko, że sezon się już skończył.AdiJuve pisze:
Dzisiejszy mecz potwierdza,że Asa i Pereyra są pierwszy w kolejce do odstrzału nawet przed Hernanesem.
- Makiavel
- Juventino
Ja bym nawet Ruganiego nie wymienił na żadnego z tych obrońców z Bundesligi a co dopiero kogoś z tercetu BBC.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Sezon się skończył i owszem ale dla niektórych piłkarzy ten mecz był ważny w kontekście przyszłego sezonu i tutaj mam na myśli przede wszystkim Pereyre,Asamoaha czy Zaze. O ile Zaza szarpał i starał się cały mecz to Asamoah wypadł słabo a Pereyra tragicznie, wg mnie to ta dwójka powinna zrobić miejsce dla potencjalnych nowych nabytków, którymi mogą być Gomes,Isco czy Pastore. Są zwyczajnie najsłabsi w linii pomocy.Poprostu pisze:Dzisiejszy mecz pokazuje tylko, że sezon się już skończył.AdiJuve pisze:
- mzm
- Dortmundczyk
A czemu miałbym liczyć, że nie wybierze? Oczywiście, że nie miałbym nic przeciwko, bo to bardzo dobry stoper, w dodatku za grosze. Kicker donosi, że poważne zainteresowanie wykazuje też Juventus, więc napisałem o tym, licząc, że na forum kibiców Juventusu kogoś może to zainteresować. Niestety chyba trochę Was przeceniłem. Nie rozumiem co miałaby niby mieć wspólnego porażka BVB z Juve w Lidze Mistrzów w kontekście zaślepienia kibiców, ale w porządku, próbuj dalej takich wycieczek.jackop pisze: Nie rozumiem, skoro jest taki dobry, to chyba liczysz, że wybierze BVB? Wzmacniajcie się, jak następnym razem trafimy na was w Lidze Mistrzów to może stracicie mniej goli - to tak a propos zaślepienia kibiców

?TURBOPAWEL pisze:sokratis najlepszy na swiecie!!!!! po humelsie!!! :lol:
A ja nie widzę żadnej, bo ocenianie na podstawie chwili nie ma najmniejszego sensu. Wątpię czy na przykład w okolicach dwumeczu z Bayernem, choćby po nim, uważałeś podobnie. Naszym najlepszym stoperem jest Hummels i to jego sprzedaży najbardziej bym nie chciał, tak jak Wy prawdopodobnie Bonucciego. Ale fakty są takie, że to Sokratis, a nie Niemiec, od kiedy przyszedł do Dortmundu prezentuje się najlepiej i najrówniej. "W tej chwili" to Adrian Ramos jest naszym najlepszym napastnikiem, bo od kilku kolejek Aubameyang gra fatalnie w przeciwieństwie do Kolumbijczyka. To żadne kryterium, oceniajmy na podstawie dłuższych okresów.AdiJuve pisze: Widzę sprzeczność i to dużą, najlepszym obrońcą Juve jest w tej chwili Barzagli a nie Bonucci. Także jeżeli ustępuje Leosiowi to tym bardziej Andreii. Boateng to poziom Bonusa, obaj mogą grać super a i tak przyjdzie moment,że dadzą się ograć jak dzieci.
A poza tym Barzagli to w ogóle oddzielny przypadek, który ciężko ocenić. Wy będziecie twierdzić, że to profesor i może będzie w tym sporo racji, bo dla Was podstawowym kryterium oceny jest liga włoska, w której na porządku dziennym jest to, że gość, który w normalnej lidze w takim wieku, w jakim jest, pełniłby już rolę skauta czy trenera grup młodzieżowych, jest kluczową postacią w drużynie mistrza. Natomiast to wychodzi kiedy z tą całą resztą "normalnych" lig przychodzi się zmierzyć choćby w europejskich pucharach. Barzagli miał naprawdę duży udział przy tych 6 bramkach straconych w dwumeczu z Bayernem.
Co do Boatenga, to ja pamiętam, że naprawdę jak dziecko dał się ograć jeden jedyny raz i od tamtej pory wszyscy mu to wypominają, a co przecież nie jest żadnym dowodem. To trochę jak z Busquetsem, który raz rzekomo wykoszony podglądał przez palce, czy sędzia dyktuje wolnego, czy nie i od tamtej pory wszyscy go za to jadą, zapominając jednocześnie o całej masie graczy nurkujących regularnie co kolejkę.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że po sezonie, w którym większość czasu się przesiedziało w gabinetach i na L4, po prostu można nie być w gazie, nie mieć totalnie formy? I co by się nie działo, jakbyś nie był zmotywowany, to niczego wielkiego nie zagrasz? Jeszcze nie będąc w rytmie meczowym i mając wokół siebie kolegów w randomowym zestawieniu?AdiJuve pisze:Dzisiejszy mecz pokazuje tylko, że sezon się już skończył.
Sezon się skończył i owszem ale dla niektórych piłkarzy ten mecz był ważny w kontekście przyszłego sezonu i tutaj mam na myśli przede wszystkim Pereyre,Asamoaha czy Zaze. O ile Zaza szarpał i starał się cały mecz to Asamoah wypadł słabo a Pereyra tragicznie, wg mnie to ta dwójka powinna zrobić miejsce dla potencjalnych nowych nabytków, którymi mogą być Gomes,Isco czy Pastore. Są zwyczajnie najsłabsi w linii pomocy.
Nie to, żebym uważał zostanie tych piłkarzy za zasadne, ale to można było ocenić już wcześniej, dzisiejszy mecz niczego nowego nie wniósł w tej sprawie.
Ten Pjanic, w sumie gra warta świeczki. Są obawy, pewnie z jakimiś Carpiami i innymi leszczami by przechodził obok meczu, ale drużyna ma tyle klasowych graczy, że wygraną może dać ktoś inny. Ważne mecze w LM, czy na szczycie w SA + mentalność całej grupy pewnie miałby dobry wpływ na Bośniaka.
Z tych wszystkich nazwisk które się przewijały, to najbardziej do mnie trafia, a w razie potwierdzenia informacji z klauzulą, unika się przydługich negocjacji, często bezowocnych, bo Marotta nie lubi przepłacać.
Zadanie z matmy dla ciebie. Policz ilu użytkowników wypowiedziało się z ignorancją o Topraku, potem zobacz ilu jest zarejestrowanych na forum, oblicz procent ( a raczej promil, albo coś jeszcze mniejszego ) i idź na forum Borussi mówić, jaka tu januszeria.A czemu miałbym liczyć, że nie wybierze? Oczywiście, że nie miałbym nic przeciwko, bo to bardzo dobry stoper, w dodatku za grosze. Kicker donosi, że poważne zainteresowanie wykazuje też Juventus, więc napisałem o tym, licząc, że na forum kibiców Juventusu kogoś może to zainteresować. Niestety chyba trochę Was przeceniłem. Nie rozumiem co miałaby niby mieć wspólnego porażka BVB z Juve w Lidze Mistrzów w kontekście zaślepienia kibiców, ale w porządku, próbuj dalej takich wycieczek.
Miałeś trochę spięć w przeszłości ( i tu już nawet nie ważne kto miał rację ) i cię po prostu teraz trollują.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 23:02 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.