Serie A 15/16 (37): Hellas Verona 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 20:21

Chce w środku Sturaro Lemine Pereyre/Asa, Kwadrata z Sandro na bokach i Zaze z Dybala (tu chyba innej opcji nie ma). Jeśli wyjdzie taki skład to będzie z 6:0. :C

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 08:23

rydwadydwa pisze:
CavAllano pisze:
panlider pisze:Z Hellasem gramy na wyjeździe, więc nie ma szans na stratę gola na JS :D
Co do tych bramek, to wydaje mi się, że to też dotyczy meczów domowych, ale nie jestem pewny.
Faktycznie... :smile: Ja slyszalem o tym rekordzie dotyczacym calego sezonu, ponoc 20 bramek to nasz dotychczasowy rekord. Ktos pamieta?
Tak. 20 straconych bramek w pierwszym sezonie Conte; żeby pobić rekord, musimy stracić maksymalnie 1 gola w ostatnich dwóch kolejkach - moim zdaniem wykonalne :ok:
A żeby być precyzyjnym to:
Najmniej straconych goli w jednym sezonie:
14 (1981/82- 16 drużyn),
19 (1966/67- 18 drużyn),
20 (2011/12- 20 drużyn).

Odnośnie rekordów odsyłam tutaj, wkrótce kolejna, duża aktualizacja ;)

Jak widać zawsze jest jakaś stawka, co słusznie zauważyli koledzy.
Od wczoraj gazzetta awizuje środek- Lemina, Sturaro, Asamoah :whistle:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 10:14

Jaki by to nie był skład, to mam nadzieję, że wstydu sobie nie narobimy jak rok temu w Parmie, gdzie ograła nas niemalże zdegradowana drużyna. No i warto by było też zdobyć Bentegodi w meczu z Hellasem, bo w poprzednich dwóch sezonach było dwa razy 2:2 i dwukrotnie w doliczonym czasie gry, bramki strzelał nam ten sam zawodnik.

Wahadła AS - Cuadrado ponoć. :dance2:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 10:33

A jakieś nowe doniesienia o Moracie? Będzie gotowy na mecz czy nie bardzo? Jeśli nie, to zostajemy z gołą dwójką napastników.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 11:30

Makiavel pisze:A jakieś nowe doniesienia o Moracie? Będzie gotowy na mecz czy nie bardzo? Jeśli nie, to zostajemy z gołą dwójką napastników.
Właśnie kompletnie pomijany jest jego temat. Niby stan jest monitorowany, ale nic więcej nie wiadomo. Bliżej jest chyba wersji, że nie zagra.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 12:34

Szanse na to, ze Morata zagra sa raczej niewielkie. Co prawda wykluczono w jego przypadku uraz miesniowy, ale nie ma powodu, dla ktorego klub chcialby ryzykowac jego stan zdrowia przed tak waznym meczem jak ten z Milanem. Wlasciwie to media zgodnie informuja o parze Dybala-Zaza.

W takim razie warto walczyc o czyste konto z tylu, by z koncem sezonu dopisac do jakze dlugiej listy kolejny piekny rekord.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 13:13

To, że wyjdzie duet Zaza-Dybala to też mi się wydaje jasne, rzecz w tym czy Morata w ogóle będzie na ławce czy nie. Wiadomo, że mecz o nic ale jakoś tak dziwnie mieć w kadrze meczowej tylko dwóch napastników dostępnych.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 13:57

Ale jeśli Morata się wyleczy na Milan to jest pewne, że wybiegnie z Dybala ? Bo z tego co się orientuję, a się orientuje to nasza podstawowa dwójka to Dybala Mandzur. Morata grał w CI zawsze w poprzednich rundach? bo nie pamiętam ..

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 14:59

Cabrini_idol pisze:Morata grał w CI zawsze w poprzednich rundach? bo nie pamiętam ..
W każdym meczu w pierwszym składzie, zmieniony tylko z Lazio przez Mario w 80 min.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 15:02

Cabrini_idol pisze:Ale jeśli Morata się wyleczy na Milan to jest pewne, że wybiegnie z Dybala ? Bo z tego co się orientuję, a się orientuje to nasza podstawowa dwójka to Dybala Mandzur. Morata grał w CI zawsze w poprzednich rundach? bo nie pamiętam ..
Tu chodzi nawet o to, by Allegri mial wiecej opcji przed lub w trakcie meczu z Milanem.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 16:22

Morata kontynuuje trening indywidualny źeby wrócić do pełni sił. Kontuzję mięśniową złapał za to Khedira i nie zagra już w tym sezonie w Serie A.

Dragon oficjalnie osiągnęliśmy 60. Brawo My.

Edit. http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... inovo-.php źródło.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2016, 17:07

Czyli naprawde będzie to Asa, Stutro i Lemina.
A w rezerwie tuzy Hernanes, Padoin, Pereyra.
Za to fajnie bedzie zobaczyc Zaze z Dybala.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 02:43

CavAllano pisze:
jackop pisze:http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... erona.html

Juventus będzie miał przyjemność uczestniczyć w pożegnalnym meczu Luci Toniego, więc trzeba dać mu strzelić chociaż jedną bramkę. Może któryś z Włochów, przy bezpiecznej przewadze, da Hellasowi rzut karny :D
Nic mu nie damy strzelic, bo mamy szanse na rekord pod wzgledem ilosci bramek straconych w jednym sezonie, tak przynajmniej twierdza dziennikarze Eleven. ;) Sentymenty sentymentami, ale my powoli zapominamy, jak sie traci bramki na Juventus Stadium - niech tak pozostanie. Toni pewnie dostanie owacje na stojaco, zasluzyl.

Piknik na calego, ale Hellas bedzie sie pewnie chcialo godnie pozegnac z Serie A. U nas kilka absencji, chocby 4 zawieszenia za kartki. :prochno: Morata monitorowany i osczedzany na final CI - mozna zatem w ciemno obstawiac atak Dybala-Zaza.

Taka ciekawostka - mecz z Sampa nam przelozyli, jesli sie nie myle na 14.05 na godzine 17 (festa Scudetto :koszulka: ).
Kupiłem bilety na Niedziele na 15:00 i nie mam żadnej informacji o zmianie terminu wiec chyba sobie takich 'jaj' robić nie będą skoro sprzedali bilety...

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 02:54

Adrian27th pisze:Kupiłem bilety na Niedziele na 15:00 i nie mam żadnej informacji o zmianie terminu wiec chyba sobie takich 'jaj' robić nie będą skoro sprzedali bilety...
Nie chce Cie martwic, ale bardzo wiele zrodel podaje te informacje. Klub kilka dni temu oficjalnie poprosil o zmiane terminu i wloskie wladze raczej nie beda robic problemu, choc oficjalka pojawi sie pewnie w ostatnim momencie. Sobota godz. 17 - tak to nieoficjalnie wyglada. Poszukaj - sam sie upewnisz.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 08:57

CavAllano pisze:
Adrian27th pisze:Kupiłem bilety na Niedziele na 15:00 i nie mam żadnej informacji o zmianie terminu wiec chyba sobie takich 'jaj' robić nie będą skoro sprzedali bilety...
Nie chce Cie martwic, ale bardzo wiele zrodel podaje te informacje. Klub kilka dni temu oficjalnie poprosil o zmiane terminu i wloskie wladze raczej nie beda robic problemu, choc oficjalka pojawi sie pewnie w ostatnim momencie. Sobota godz. 17 - tak to nieoficjalnie wyglada. Poszukaj - sam sie upewnisz.
True story, w terminarzach (lega-calcio, gazzetta.it, livescore, juvepoland :D) również widnieje data 14.05 17:00.

Zablokowany