Seriale
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ooo panie, mega sezon. Świetny to mało powiedziane, chyba do tej pory najlepszy ze wszystkich, choć końcówka mnie osobiście zirytowała (trzeba czekać kolejny rok :mad2: ).fazzi pisze:Warto zdecydowane, jak dla mnie świetny sezon.joy pisze:Obejrzał ktoś najnowszy sezon HoC? Słabe jak 3cia seria, czy jednak warto zobaczyć?
- arturjuve
- Juventino
Nie wiem, czy ktoś wspominał o serialu Daredevil od Netflixa, to polecam bardzo bardzo mocno, nie dawno wyszedł drugi sezon w całości i jest niesamowitym sztosem. Jeżeli, ktoś się mocno wciągnął to polecam również Jessice Jones, poniewaz w niedalekiej przyszłości ma wyjść serial o wspomnianej dwójce + jednym z pobocznych bohaterów z tej serii.
Warto też wspomnieć o zakończonym sezonie Walking Dead.. miazga totalna.
Warto też wspomnieć o zakończonym sezonie Walking Dead.. miazga totalna.
- digidongi11
- Juventino
Kto oglądał Wikingów? Warto zacząć? Czy strata czasu?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Jestem na bieżąco i jak dla mnie serial jest fantastyczny (sezon 1 i 2) z lekkimi dłużyznami (ale gdzie ich nie ma). Opinie wyrobisz sobie już po kilku pierwszych odcinkach.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Glizdusavejuve
- Juventino
prawdopodobnie juz ten serial padl ale bardzo ale to bardzo polecam Hannibala
po za nim zainteresowac was moga Mentalista, Tożsamosc Szpiega, Agenci TARCZY, Flash, Daredevil,Arrow, Wikingow,Lucyfer przykul ostatnio moja uwage i rzecz jasna Gra o Tron
po za nim zainteresowac was moga Mentalista, Tożsamosc Szpiega, Agenci TARCZY, Flash, Daredevil,Arrow, Wikingow,Lucyfer przykul ostatnio moja uwage i rzecz jasna Gra o Tron
Świetnie jest wiedzieć i pamiętać, że wszystko, co najlepsze w piłce, ma swoje korzenie w Juve.
Umberto Agnelli
Umberto Agnelli
- gregor_g4
- Juventino
PrzemasJuve pisze:Widzę, że nikt nie zareagował. Tak ja oglądałem. O wiele lepszy niż filmowa Gomorra. Ciekawostka...do głównego bohatera wybrał się ostatnio Mateusz Święcicki z bodajże Kapicą, aby zrobić z nim wywiad. Ta sama ekipa co była u Dybali.gregor_g4 pisze:Gomorra ktoś z Was oglądał? Ja właśnie skończyłem pierwszy sezon, a wkrótce ma pojawić się drugi.
To teraz moje pytanie, Vinyl od HBO ktoś śledzi?

10 maja premiera drugiego sezonu.
Tymczasem dostałem namiar na dwa seriale:
Black Sails i Marco Polo - ktoś oglądał i może cos napisac na ich temat?
- jackop
- Juventino
Stęskniony za pirackimi przygodami sięgnąłem po serial i w tym momencie nie żałuję poświęconego czasugregor_g4 pisze:Black Sails

Jeśli chodzi o zarzuty, to najbardziej oberwało się pierwszemu sezonowi, który również do pewnego momentu uznaję za najsłabszy z serii. Początek nie stał na wysokim poziomie, więc nie spodziewaj startu z wysokiego C. Akcja rozwijała się dość powoli. Między postaciami, a także (moim zdaniem) aktorami brakowało chemii - gwiazd Hollywoodu w Black Sails nie znajdziesz

Jeśli nie zniechęcisz się po połowie 1 sezonu, to będzie wyłącznie lepiej. Z odcinka na odcinek poziom rośnie niesamowicie. Czuć postęp jaki wykonują wszyscy zaangażowani w produkcję:
- kilka genialnie wykreowanych niejednowymiarowych postaci,
- z każdym odcinkiem coraz lepiej napisane i odegrane dialogi/monologi,
- Capitan Flint i Long John Silver; należy im się osobny akapit, tylko dla tej dwójki byłbym skłonny oglądać,
- sceny 'morskie' na bardzo wysokim poziomie, bitwy zrobiły na mnie wrażenie,
- czuć klimat Karaibów: kostiumy, scenografia, ścieżka dźwiękowa
- od muzyki z OP przechodzą ciarki
Jeden z tych seriali, na które nie mogę się doczekać i płaczę oglądając wyłącznie raz w tygodniu. Wciąga

- Reaper
- Juventino
Obejrzałem kiedyś 1 sezon i strasznie się zawiodłem. Przeciągany, nieciekawi bohaterowie i mało akcji. Po Twoim poście jednak widzę, że chyba będę musiał dać "Black Sails" jeszcze jedną szansęjackop pisze:Stęskniony za pirackimi przygodami sięgnąłem po serial i w tym momencie nie żałuję poświęconego czasugregor_g4 pisze:Black Sails
Jeśli chodzi o zarzuty, to najbardziej oberwało się pierwszemu sezonowi, który również do pewnego momentu uznaję za najsłabszy z serii. Początek nie stał na wysokim poziomie, więc nie spodziewaj startu z wysokiego C. Akcja rozwijała się dość powoli. Między postaciami, a także (moim zdaniem) aktorami brakowało chemii - gwiazd Hollywoodu w Black Sails nie znajdzieszZwłaszcza na początku brakowało mi też szerokich ujęć (zwłaszcza Nassau). Zapewne ze względów budżetowych akcja dzieje się schematem: pokład statku, plaża, wnętrze tawerny, burdelu, ulica itd.
Jeśli nie zniechęcisz się po połowie 1 sezonu, to będzie wyłącznie lepiej. Z odcinka na odcinek poziom rośnie niesamowicie. Czuć postęp jaki wykonują wszyscy zaangażowani w produkcję:
- kilka genialnie wykreowanych niejednowymiarowych postaci,
- z każdym odcinkiem coraz lepiej napisane i odegrane dialogi/monologi,
- Capitan Flint i Long John Silver; należy im się osobny akapit, tylko dla tej dwójki byłbym skłonny oglądać,
- sceny 'morskie' na bardzo wysokim poziomie, bitwy zrobiły na mnie wrażenie,
- czuć klimat Karaibów: kostiumy, scenografia, ścieżka dźwiękowa
- od muzyki z OP przechodzą ciarki
Jeden z tych seriali, na które nie mogę się doczekać i płaczę oglądając wyłącznie raz w tygodniu. Wciąga

Wcześniej ktoś pisał o "Daredevil'u". Jak dla mnie super serial. Niesamowity klimat, choreografia walk jedna z najlepszych w telewizji. W drugim sezonie zadebiutował Punisher, który teraz dostanie swój własny serial

Tymczasem "Gra o Tron" wróciła...

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Może dlatego, że właśnie od tego sezonu reżyser musi improwizować, gdyż nie ma już podkładki w postaci książki?szczypek pisze:Warto dodać, że w żałosnym stylu (jestem po tych dwóch odcinkach). Chciałbym się mylić, ale ten serial już się skończył.Reaper pisze:Tymczasem "Gra o Tron" wróciła...
- jackop
- Juventino
Z tego co czytałem, Martin udostępnił wszystkie materiały jeszcze nieopublikowanego tomu + (jako jedynym osobom na świecie) zdradził dwóm scenarzystom serialu zakończenie całej sagi. Podobno na wypadek jego ewentualnej śmierci.
Mimo wszystko, już poprzedni sezon i masa zmian w stosunku do powieści spowodowała u mnie spadek entuzjazmu co do tej produkcji. Powoli aczkolwiek nieubłaganie powtarza się sytuacja TWD.
Mimo wszystko, już poprzedni sezon i masa zmian w stosunku do powieści spowodowała u mnie spadek entuzjazmu co do tej produkcji. Powoli aczkolwiek nieubłaganie powtarza się sytuacja TWD.
Jeśli się przełamiesz, to podziel się wrażeniami. IMO naprawdę warto obejrzeć, choćby dla samego finału drugiego sezonu, który miażdży sutki.Reaper pisze:Obejrzałem kiedyś 1 sezon i strasznie się zawiodłem. Przeciągany, nieciekawi bohaterowie i mało akcji. Po Twoim poście jednak widzę, że chyba będę musiał dać "Black Sails" jeszcze jedną szansę
Dobry serial. Zachęcony tą produkcją wziąłem na tapetę Jessicę Jones. Co do Punishera - FATALNY dobór aktora. Ciągle miałem w głowie Shane'a z TWD i ten obraz zaburzał moją percepcję.Reaper pisze:Wcześniej ktoś pisał o "Daredevil'u". Jak dla mnie super serial. Niesamowity klimat, choreografia walk jedna z najlepszych w telewizji. W drugim sezonie zadebiutował Punisher, który teraz dostanie swój własny serial

- Mrówa
- Juventino
Tak fatalny, że obsadzą go w tej samej roli, tyle że w serialu Punisherjackop pisze:Co do Punishera - FATALNY dobór aktora. Ciągle miałem w głowie Shane'a z TWD i ten obraz zaburzał moją percepcję.

Chyba nieprzypadkowo, bo zagrał kapitalnie. W 1 sezonie Kingpin, w 2 Punisher napędzali ten serial.
Black Sails z sezonu na sezon coraz lepszy. Oprócz jednej czy dwóch denerwujących ladacznic, ciężko się o coś przyczepić.
@gregor_g4 pytałeś o Marco Polo. Ostatnio skończyłem 1 serię i mogę szczerze polecić. Czuć klimat wschodu.Do tego fajne zdjęcia i dobre drugoplanowe postacie, które nadrabiają braki głównego bohatera. Można się wkręcić

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
jackop, ale Shane się tak naprawdę niewiele różni od Franka i to właśnie dlatego wzięli Bernthala, który sprawdził się w takiej roli (teraz już dwukrotnie, a jak ktoś oglądał Mob City to nawet trzykrotnie
).

- gregor_g4
- Juventino
@Jackop - dzięki za informacje. Jestem już po 2 odcinkach i jak na razie nie jest źle, może szału nie ma ale ciekawi mnie co będzie dalej 
@Mrówa, również dzięki - zacząłem od Black Sails, bo są 3 sezony już dostępne, a w czerwcu lub lipcu rusza drugi sezon Marco Polo - więc jak skończe z Piratami, to biorę się za Marco od razu

@Mrówa, również dzięki - zacząłem od Black Sails, bo są 3 sezony już dostępne, a w czerwcu lub lipcu rusza drugi sezon Marco Polo - więc jak skończe z Piratami, to biorę się za Marco od razu