Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 20:10

Robaku pisze:
panlider pisze: Swoją zawsze mnie zadziwia, jak Bayern wyciąga najlepszych piłkarzy z całej Bundesligi. Lewandowski, Gotze, Neuer, Lahm, Alaba i teraz Hummels to tylko przykłady z ostatnich lat, ale tam się tak dzieje od zawsze. Tymczasem we Włoszech jest tak, że jak Juve kogoś chcę, to idzie cena zaporowa, a potem sprzedaż do Anglii. Nie wiem z czego to wynika, ale raczej nie sądzę, że Bawarczycy są mniej nielubiani przez resztą kraju, niż my.
Różnica jest jedna, Bayern się nie pierze w tańcu , tylko rzuca cenę, która chce dany klub, a my zaczynamy negocjacje, jakieś zagrywki, dogrywki, wymiany, obniżanie ceny. Sport to biznes, a jeśli Lazio ma sprzedać zawodnika do rywala z klubu to dlaczego ma robić to na promocji.
No akurat Bayern kupuje przede wszystkim z rozwagą, cenę jaką chciał a raczej w tym wypadku musiał przyjąć było 37mln za Goetze, za Neuera dali 30 baniek, Lahm to chyba wychowanek, Lewy za darmo a Alaba przyszedł za jakieś drobniaki z Austrii. Kupują tych co warto kupić nie wydając przy tym kroci dlatego dzisiaj są na takiej pozycji,że topowy napastnik w postaci Lewego wybrał właśnie ich.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 21:47

Przeciez Neuer za 30 baniek to rekord Bundesligi jesli chodzi o bramkarzy. To nie jest tak, że oni nie wydają kasy czy kupują z rozwagą, jeśli im zalezy płacą jak Benatia czy Coman, pomylscie jak sie jaralismy tymi 28 bankami.
Gotze to po prostu kwestia kontraktowa, ale jak widac, we Wloszech sie tego typu zapisow nie praktykuje, albo praktykuje i nie przestrzega, przeciez nasze prezesy jak Lotito, dellaVale czy Zampa sami sobie dyktuja ceny w zaleznosci od tego ktora nogą dzisiaj wstali.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 22:03

Robaku pisze:Gotze to po prostu kwestia kontraktowa, ale jak widac, we Wloszech sie tego typu zapisow nie praktykuje, albo praktykuje i nie przestrzega, przeciez nasze prezesy jak Lotito, dellaVale czy Zampa sami sobie dyktuja ceny w zaleznosci od tego ktora nogą dzisiaj wstali.
Jedyną ligą którą znam, a gdzie obowiązuje nakaz wpisania w kontrakt piłkarza klauzuli odstępnego jest Primera Division. Gdzie indziej to indywidualna kwestia dogadania się agenta piłkarza z klubem.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 02:20

Mandragora zamiast kolejny sezon grać w Serie A, odpocznie sobie od piłki przez półtorej roku. Najpierw Bouy (w Serie B dawał radę fest), potem Mattiello (obiecujący wychowanek dwukrotnie [!] łamie nogę), a teraz on. Nie ma co, niedługo zawodnicy będą bali się podpisywać kontrakty z Juventusem, bo jak ich nie połamiemy w Vinovo to dopadnie ich klątwa kontuzji niszczących kariery młodym zawodnikom.

Gomes ma tego samego agenta co Tiago (sto lat w kiblu! dziś obchodzi urodziny :D ), czyli Mendesa i od czasów przygód Portugalczyka w Juve jakoś nie ma szczególnej miłości na linii Juventus-agent. Wyczuwam spore trudności przy tym transferze, a kwota za dość przeciętnie grającego zawodnika Valencii wydaje się wygórowana więc na wstępie widać, że negocjacje nie będą należały do łatwych i nie zdziwię się jeśli temat przeprowadzki całkowicie upadnie.

A Marotta już straszy, że nie mają planu na mercato :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 02:44

Arbuzini pisze:A Marotta już straszy, że nie mają planu na mercato :prochno:
W tej konkretnej wypowiedzi zdradzil jedynie, ze Morata chce zostac z nami, a tak poza tym przewinela sie znana nam juz gadka o poszukiwaniu okazji. :ahsisi: On zdaje sobie sprawe z tego, ze rzucanie konkretnymi nazwiskami czy nawet pozycjami mogloby nam wyjsc bokiem - cale letnie okienko 2015 mowilo i pisalo sie o trequartiscie, by w koncu skonczyc z reka w nocniku i podpisem Hernanesa. Plan na pewno mamy, ale raczej dzialamy po cichu, bo na przyklad temat Gomesa pojawil sie nagle i znikad. Na pewno tajemnica nie bedzie poszukiwanie klasowego napastnika, o ile odejdzie Morata. Jesli Hiszpan z kolei zostanie, raczej zadne znaczace nazwisko naszego napadu nie zasili.

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 05:19

Arbuzini pisze:Mandragora zamiast kolejny sezon grać w Serie A, odpocznie sobie od piłki przez półtorej roku. Najpierw Bouy (w Serie B dawał radę fest), potem Mattiello (obiecujący wychowanek dwukrotnie [!] łamie nogę), a teraz on. Nie ma co, niedługo zawodnicy będą bali się podpisywać kontrakty z Juventusem, bo jak ich nie połamiemy w Vinovo to dopadnie ich klątwa kontuzji niszczących kariery młodym zawodnikom.

Gomes ma tego samego agenta co Tiago (sto lat w kiblu! dziś obchodzi urodziny :D ), czyli Mendesa i od czasów przygód Portugalczyka w Juve jakoś nie ma szczególnej miłości na linii Juventus-agent. Wyczuwam spore trudności przy tym transferze, a kwota za dość przeciętnie grającego zawodnika Valencii wydaje się wygórowana więc na wstępie widać, że negocjacje nie będą należały do łatwych i nie zdziwię się jeśli temat przeprowadzki całkowicie upadnie.
Półtora roku Mandragora? Słyszałem, że złamał kość śródstopia, więc chyba aż tak tragicznie nie będzie.
Co do Gomesa, to mam wielką nadzieję, że do transferu nie dojdzie. Słusznie napisałeś, że kwota jest zdecydowanie wygórowana. Gomes niczym specjalnym nie imponuje i jak dla mnie kwota rzędu 40mln za niego, to żart.
Swoją drogą naprawdę ciężko będzie pozyskać nam topowego zawodnika do środka pola. Wbrew pozorom na rynku nie ma ich zbyt wielu- mam na myśli kogoś kto naprawdę dałby nam jakość. Przed naszym 'Szalonookim' zatem ciężki orzech do zgryzienia.
Według mnie idealnym rozwiązaniem byłoby pozbycie się Hernanesa, Asamoah i niestety Pereyry- myślę,że 25-35mln zysku za tą 3 byłoby w zasięgu.
Do pozostałych w zespole środkowych pomocników- Khedira, Marchisio, Pogba, Lemina, Sturaro trzeba by było koniecznie kupić konkretnego, klasowego...i właśnie..Registe czy Trequartiste? Myślę, że tu zależy wiele od tego jaki plan ma Max i jak chce grać...Czy będzie bazował na 3-5-2, czy 4-3-1-2...Idealnie byłoby kupić kogoś zdolnego zastąpić Marchisio na Regiście i 2 pomocnika na tyle ogarniętego by grać na 3/4 i ewentualnie jako jeden ze środkowych w 3-5-2...

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 13:12

Z fb JP:
Zlatan Ibrahimović za darmo w Juve?! Jedynym kosztem jego pensja w wysokości 7 mln euro i bonusy za LM. Działacze Juve kontaktowali się już ponoć z agentem piłkarza, Mino Raiolą.
To byłby typowy transfer w stylu Marotty :D Co prawda Ibra nigdy nie wygrał LM, ale to jest TOP mimo 34 lat na karku. Pytanie do bardziej poinformowanych. Jest coś wgl na rzeczy czy plota?

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 13:22

Wojtek pisze:Z fb JP:
Zlatan Ibrahimović za darmo w Juve?! Jedynym kosztem jego pensja w wysokości 7 mln euro i bonusy za LM. Działacze Juve kontaktowali się już ponoć z agentem piłkarza, Mino Raiolą.
To byłby typowy transfer w stylu Marotty :D Co prawda Ibra nigdy nie wygrał LM, ale to jest TOP mimo 34 lat na karku. Pytanie do bardziej poinformowanych. Jest coś wgl na rzeczy czy plota?
Jeśli to jest początek sagi podobnej do tej z Van Persie'm, Draxlerem czy Shakirim i ma się skończyć jak zwykle, to ja się nawet nie próbuję jarać tymi plotkami :lol: Gdyby jednak Zlatan przyszedł do Juve to byłoby jak zbawienie, z jednej strony rozumiem tych, którzy nie chcą jego powrotu ze względu na przeszłość, z drugiej on nigdy nie ukrywał że jest najemnikiem i pokazuje swoją magię dla tej drużyny, której barwy aktualnie reprezentuje. Ten sezon pokazuje że brakuje nam dobrego napastnika, a po 5 scudetti jesteśmy głodni sukcesu w LM tak samo jak Zlatan. To byłoby zbyt piękne... :')

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 13:44

Pamiętacie jak przez tygodnie prasa trąbiła, że Marotta rzuca jakieś kosmiczne oferty za Draxlera, a później się okazało, że była tylko jedna, bardzo niska oferta na początku lata i na tym się skończył cały romans? Oby tak było z Andre Gomesem, bo szkoda mi aż tyle forsy na "dobrze zapowiadającego się".

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 14:02

Ouh_yeah pisze:Pamiętacie jak przez tygodnie prasa trąbiła, że Marotta rzuca jakieś kosmiczne oferty za Draxlera, a później się okazało, że była tylko jedna, bardzo niska oferta na początku lata i na tym się skończył cały romans? Oby tak było z Andre Gomesem, bo szkoda mi aż tyle forsy na "dobrze zapowiadającego się".
Szkoda Ci jakby to miała być Twoja forsa. :prochno:
Naprawdę, nie rozumiem dlaczego ludzie narzekają na wysokie ceny za młodych, perspektywicznych zawodników. Tak jakby niektórzy już zapomnieli o transferach Dybali i Sandro.

A ja jakoś nie jestem zwolennikiem przyjścia Zlatana i nie chodzi mi nawet o jego przeszłość. Lubię go i dalej uważam za świetnego napastnika, ale moim zdaniem na jego powrót już jest za późno. 35-letni piłkarz, który z miejsca miałby stać się najlepiej zarabiającym graczem w klubie i który pewnie byłby traktowany na swoich, specjalnych warunkach? Nie, dzięki. Szkoda narażać atmosferę w szatni.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 14:16

Ibrahimovicia pewnie beda kusic kasa z jakiejs egzotycznej ligi. Jego temat to odgrzewany kotlet, o ktorym czytalem jeszcze jakis czas temu. Pilkarz to znakomity, ale za rok i tak pewnie odwidzialaby sie mu gra u nas, a przez ten okres bylby traktowany na specjalnych warunkach. Nie w taki sposob chcemy budowac zespol. Zreszta my chcemy wygrac LM, a Zlatan w skladzie to klatwa. :prochno:

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 14:21

vitoo pisze:
Ouh_yeah pisze:Pamiętacie jak przez tygodnie prasa trąbiła, że Marotta rzuca jakieś kosmiczne oferty za Draxlera, a później się okazało, że była tylko jedna, bardzo niska oferta na początku lata i na tym się skończył cały romans? Oby tak było z Andre Gomesem, bo szkoda mi aż tyle forsy na "dobrze zapowiadającego się".
Naprawdę, nie rozumiem dlaczego ludzie narzekają na wysokie ceny za młodych, perspektywicznych zawodników. Tak jakby niektórzy już zapomnieli o transferach Dybali i Sandro.
Po pierwsze to ciężko uznać Sandro za "młodego, perspektywicznego" bo gdy do nas przychodził miał już 25 lat; kupując gracza w tym wieku nie myślisz o przyszłości a raczej o tym do co może dać drużynie od razu i przez następne 3-4 sezony bo teoretycznie na te lata przypada szczyt formy piłkarza. Po drugie, tak, dla kibiców ma znaczenie cena piłkarza bo - tak jak pisałem na stronie głównej JP - 35 mln wywalone na Gomesa oznacza tyle, że na 99% byłby to najdroższy zakup okienka bo nie mamy takiego budżetu jak angielskie zespoły, a co z wzmocnieniami na inne pozycje? Wówczas sprowadzimy po jednym Hernanesie do obrony, pomocy i ataku i bijemy się o setne z rzędu Scudetto, dalej śniąc o Lidze Mistrzów :hellyes:
A Zlatan to okazja w stylu Marotty, co to takiego 7-8 mln rocznie skoro na sam transfer nie wydalibyśmy ani 1 euro...

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 14:47

rydwadydwa pisze:
vitoo pisze:
Po pierwsze to ciężko uznać Sandro za "młodego, perspektywicznego" bo gdy do nas przychodził miał już 25 lat; kupując gracza w tym wieku nie myślisz o przyszłości a raczej o tym do co może dać drużynie od razu i przez następne 3-4 sezony bo teoretycznie na te lata przypada szczyt formy piłkarza. Po drugie, tak, dla kibiców ma znaczenie cena piłkarza bo - tak jak pisałem na stronie głównej JP - 35 mln wywalone na Gomesa oznacza tyle, że na 99% byłby to najdroższy zakup okienka bo nie mamy takiego budżetu jak angielskie zespoły, a co z wzmocnieniami na inne pozycje? Wówczas sprowadzimy po jednym Hernanesie do obrony, pomocy i ataku i bijemy się o setne z rzędu Scudetto, dalej śniąc o Lidze Mistrzów :hellyes:
A Zlatan to okazja w stylu Marotty, co to takiego 7-8 mln rocznie skoro na sam transfer nie wydalibyśmy ani 1 euro...
Ok, zgodze się, że Sandro trudno było nazwać "młodym, perspektywicznym", ale jednak sprowadzanie skrzydłowego z rocznym kontraktem za 25 mln z ligi, która często daje mylne wyobrażenie o umiejętnościach piłkarzy też mogło wydawać się pochopnym. Zmierzam tylko do tego, że z pewnością Marotta wie, ile kasy może na danego piłkarza przeznaczyć i że nie poświęci całego mercato dla jednego Gomesa. Jeżeli jest gotów rzucić za Portugalczyka tak pokaźną sumę to: po pierwsze - Maxowi musi na nim bardzo zależeć, po drugie - Marotta z Allegrim muszą być pewni, że ten transfer się opłaci (jak przy Dybali, gdy wielu też pukalo się w głowę) i po trzecie - Beppe musi być przekonanym, że finansowo może sobie na taki zakup pozwolić.
Martwilbym się dopiero, gdyby przyjście Gomesa miało oznaczać sprzedaż Pogby, ale z tego, co mówią nasi póki co na to się nie zanosi.

Co do Ibrahimovicia to już powiedziałem z czego wynikają moje wątpliwości odnośnie przyjścia Szweda. Nie interesuje mnie za ile miałby przyjść, a to czy jego zarobki, charakter i ego nie zepsułyby atmosfery w szatni. A odnośnie ewentualnych zarobków Szweda to powiedz "co to takiego te 7-8 mln rocznie" tym, którzy od kilku lat jako kluczowi piłkarze decydują o wszystkich sukcesach klubu, a o takiej sumie mogą w dalszym ciągu co najwyżej pomarzyc. ;)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 15:06

vitoo Dybala i Sandro zdazyli przed przyjsciem do nas cos pokazac. Gomes ma 23 lata i brak dobrego/bardzo dobrego sezonu.

rydwadydwa Sprawdz sobie dokladnie date urodzenia Sandro.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2016, 16:34

rydwadydwa z wiekiem A. Sandro aż tak bardzo się nie pomylił, bo ten w momencie transferu do nas miał 24,5 lat na karku :smile:, ale z dalszą częścią jego wypowiedzi się już nie zgodzę. Najlepszy okres dla piłkarza to lata 27/28 - 32-33. Patrząc z tej perspektywy, to A. Sandro najlepsze lata gry ma dopiero przed sobą. Dlatego jeśli go nie sprzedamy w najbliższym czasie, to przez kolejne 7-8 lat możemy być spokojni o lewą stronę defensywy.

Co do Ibry - 7-8 mln to jednak sporo. Doliczając podatek, to rocznie 14-16 mln. Dwa lata kontraktu Ibry to już 28-32 mln, a trzy to 42-48 mln :confused: To już lepiej kupić jakiegoś prospekta za 20-25 mln i dać mu kontrakt 2-3 mln rocznie

Zablokowany