Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 23:05

Adrian27th pisze:
CavAllano pisze:Benatia niemal na pewno opusci Bayern po tym, jak Bawarczycy pozyskaja Hummelsa. Obawiam sie zatem intensyfikacji naszych podchodow po bylego gracza Romy. Tak, obawiam sie, bo ten chlopak w ostatnim czasie leczyl glownie kontuzje, a mialby przyjsc jako ktos pewny do rotacji. Spore to ryzyko.
Zaprzeczył dziś Hummels że padły takie słowa z jego ust i że to plotki..

Tak czy siak wydaje mi się że Carlo może go zostawić.

z Tym Ibrą to tak na serio?
serio ? Przeciez oficjalka BVB to podałą, wzieli to z Kickera ? No nie to, jednak zenujace zachowanie zawodnika.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 23:17

jackop pisze:
Virgil pisze:Nie oglądam ligi hiszpańskiej ostatnio dlatego czy ktoś mi może napisać na czym polega fenomen Jamesa ?

Wiem, że miał mundial, ale gość jakoś w RM nie rozwala, stracił zaufanie trenera czy to jest ten Top ?
Kasa misiu, kasa :cooler: Gościowi wyraźnie sodówka uderzyła do głowy. Niesportowy tryb życia: balangi w dyskotece, sytuacja z nadwagą; wieczne żale w mediach.

W pierwszym sezonie po przybyciu James miał bardzo dobre statystyki, strzelał piękne gole, zwłaszcza z dystansu i był jedną z kluczowych postaci w Madrycie.
Ok, ale czy rzeczywiście jest on lepszy pod Isco ?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 23:19

Ale o Isco nie ma co gadać, z dwoch powod Morata odchodzi, jest nim zainteresowane pół angielskiej gdzie zarobi wiecej,
i trzeci półargument, on zaczął całkiem sporo pogrywać w RM, albo jest pierwszym rezerwowym.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 00:01

Warto dodac, ze agent Jamesa zaoferowal go tez rzekomo City, ale w Manchesterze odrzucono ten pomysl ze wzgledu na niewlasciwe "prowadzenie sie" gracza.

Niech Hummels nie robi z mordy cholewy, bo przeciez sama BVB poinformowala, ze gracz poprosil o transfer. Kibice tez nie robiliby na trybunach takiego cyrku, gdyby sprawa nie byla przesadzona. Zaraz sie okaze, ze zaluje tej decyzji, bo zdazyl juz z siebie zrobic blazna.

Ten Benatia faktycznie bylby lepszy niz Caceres, ale teraz pytanie, na jakich warunkach mialby nas zasilic. Placenie 30, ba, nawet 20 mln za goscia z takimi problemami w ostatnim czasie to prawdopodobny strzal w stope, a nie chce mi sie wierzyc, ze majac w skladzie Hummelsa Bayern bedzie sie chcial bawic w wypozyczenia - predzej beda sie go chcieli pozbyc definitywnie. Nie zapominajmy tez o zarobkach Benatii. Swoja droga nie po to chcemy kolejnego defensora, by ten mial sie non stop kurowac. Nie tedy droga.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 00:52

Co do Benatii to czytałem o 28 mln €, co dziwnym trafem pokrywa się z kwotą jaką Bayern będzie musiał wyłożyć za Comana :cooler:

Hiszpan czy Kolumbijczyk? Ciężko stwierdzić, który jest lepszy - zupełnie odmienne charakterystyki. Patrząc na najlepszy moment w karierze, to krótkofalowo aczkolwiek zdecydowanie wygrywa ten drugi.

Isco to dobra gra krótkimi podaniami na małej przestrzeni i nienaganna technika pozwalająca na kombinacyjne rozgrywanie piłki.

James jest bardziej dynamiczny, potrafi minąć przeciwnika na krótkim dystansie i posłać bombę zza 16stki.

Obu brakuje brakuje szybkości by grać na skrzydle. Rodriguez, po początkowych oczekiwaniach fanów Realu by zastąpił na tej pozycji Bale'a, zaczął zbierać bardzo niepochlebne (że ujmę to delikatnie) recenzje. Nie wypaliła też próba powtórzenia manewru z Di Marią i ustawienia go głębiej w pomocy. Dlatego Zizou stawia coraz częściej na trio Casemiro-Modrić-Kross. Zostaje mu 10tka, której to pozycji nie ma przy 4-3-3 i BBC w przodzie. Za Francuza do łask wrócili za to Vasquez i Jese.

Preferowałbym Isco, głównie dlatego że jest on trochę bardziej elastyczny. Chciałbym sprawdzić jak poradziłby sobie rozgrywając piłkę będąc dalej odsuniętym od bramki przeciwnika. Mógłby występować w roli jaką ma obecnie Pjanić w Romie - nie wiem czemu przychodzi mi na myśl takie skojarzenie.

Połącz ich, dodaj dobrą grę na boku, stałe fragmenty gry i puf... wychodzi Eriksen :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 01:26

Tyle, że Bayern ma do zapłaty raczej 21 milionów, bo 7 już zapłacili za możliwość wypożyczenia.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 01:57

Marat87 pisze:Tyle, że Bayern ma do zapłaty raczej 21 milionów, bo 7 już zapłacili za możliwość wypożyczenia.
To to jest 28 mln czy nie? Panie Filozofie.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 02:03

Powiedz mi, mam cię traktować poważnie?
Jackop napisał, że za Benatie pojawiają się kwoty 28 milionów.
Juventus już dostał 7 milionów za wypożyczenie Comana i mógł tą sumę zaksięgować w bilansie poprzedniego mercato.
Teraz ( a dokładniej to za rok ) Bayern może wykupić murzynka za 21 milionów.
Matematyku mój drogi, powiedz teraz nam, czy jeżeli Bayern zdecyduje się na pozyskanie Comana w tym okienku, ale zamiast pieniędzy zaoferuje Benatie i wyceni go na 28 milionów, to czy odbędzie się to wszystko na zasadzie wymiany bezgotówkowej?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 03:24

Nie masz ochoty strzępić języka, dlatego też napisałeś już trzeci nic nie wnoszący post. Wygląda to logicznie, jak i wcześniejsze twoje wypowiedzi. Weź dzieciaku rozbieg i pirzgnij porządnie w ścianę z baranka. Z sensem raczej nie zaczniesz pisać, ale będę miał przynajmniej satysfakcję.

Nie ma potrzeby, żebym coś musiał przemyśleć. Sprawa jest prosta.
Jak podaje Jackpop, jakiś dziennikarzyna pewnie sobie wymyślił ( no offence do Jackpopa, on tylko podaje to co przeczytał ), że skoro dogadano całkowity wykup Comana na 28 milionów, to Bayern tyle samo zażąda za Benatie, którego Juventus rzekomo chce. W domyśle, dojdzie do bezgotówkowej wymiany, czyli wilk syty i owca cała, Juventus nic nie będzie musiał dokładać. Szkopuł w tym, że część pieniędzy za Comana została już zapłacona i rozdysponowana i w tej chwili bez względu na wszystko Juventus nie dostanie 28 milionów do ręki.
Ja tobie nie będę kazał nad niczym myśleć, bo to ciebie po prostu przerasta, co udowodniłeś powyższymi postami. Możesz się jeszcze ze mnie pośmiać - jednocześnie nie wdając się w dyskusję oczywiście :cwaniak: - powymyślać kolejne epitety, ale twoje zdolności intelektualne każdy już sobie oceni sam. Daż Bór! Matematyku :prochno:

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 11:36

Co do Benatii, to oglądałem wczorajszy mecz Bayernu i muszę powiedzieć, że oceniając Marokańczyka przez pryzmat tylko tego spotkania, to wyceniłbym go na jakieś 5 baniek. Zagrał bardzo słabo i jak zapłacimy za niego więcej niż 20, to się chyba popłaczę. Idealne byłoby wypożyczenie i mam nadzieje, że Bayern na to przystanie, biorąc pod uwagę, jaką promocje dostali na Vidala i że wypożyczenie Comana trwa (swoją drogą dobrze by było, żeby chcieli je skrócić i wykupić Francuza, co dałoby nam kolejny atut do ręki).
Co do pomocników Realu, to transfer Rodrigueza to kompletne sc-fi. Real będzie chciał za niego co najmniej 50 milionów, więc bez sprzedaży Pogby raczej nas na niego nie stać, zwłaszcza, że musimy załatać dziurę po Marchisio. Co do Isco, to sam nie wiem. Piłkarz i jego agent na każdym kroku powtarzają, że chcą zostać w Madrycie, więc ciężko powiedzieć, czy są jakieś realne szanse na transfer. Być może udałoby się coś ugrać przy powrocie Moraty do Madrytu, co wydaje się być przesądzone.
Swoją zawsze mnie zadziwia, jak Bayern wyciąga najlepszych piłkarzy z całej Bundesligi. Lewandowski, Gotze, Neuer, Lahm, Alaba i teraz Hummels to tylko przykłady z ostatnich lat, ale tam się tak dzieje od zawsze. Tymczasem we Włoszech jest tak, że jak Juve kogoś chcę, to idzie cena zaporowa, a potem sprzedaż do Anglii. Nie wiem z czego to wynika, ale raczej nie sądzę, że Bawarczycy są mniej nielubiani przez resztą kraju, niż my.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 11:49

Virgil pisze:
jackop pisze:
Virgil pisze:Nie oglądam ligi hiszpańskiej ostatnio dlatego czy ktoś mi może napisać na czym polega fenomen Jamesa ?

Wiem, że miał mundial, ale gość jakoś w RM nie rozwala, stracił zaufanie trenera czy to jest ten Top ?
Kasa misiu, kasa :cooler: Gościowi wyraźnie sodówka uderzyła do głowy. Niesportowy tryb życia: balangi w dyskotece, sytuacja z nadwagą; wieczne żale w mediach.

W pierwszym sezonie po przybyciu James miał bardzo dobre statystyki, strzelał piękne gole, zwłaszcza z dystansu i był jedną z kluczowych postaci w Madrycie.
Ok, ale czy rzeczywiście jest on lepszy pod Isco ?
Moim zdaniem lepszy i - gdybyśmy mieli wciąż za sterami Conte, który temperować piłkarzy lubi - krzyczałbym "brać!!!". Ale jakoś nie wiem, jak Allegri sobie z nim by poradził... Grajek kapitalny, o ile głowa jest jeszcze do wyprostowania.
panlider pisze: Bawarczycy są mniej nielubiani przez resztą kraju, niż my.
Oj, (przynajmniej wśród kibiców) chyba nie... Nawet Die Totten Hosen o tym kiedyś śpiewało...

Edit:

@pallinder - sorry, nie zauważyłem "nie". Mea culpa. :redface:
Ostatnio zmieniony 01 maja 2016, 14:18 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 12:29

Benatia? serio? tylko za darmo bym go widział bo niestety jest słaby, i często ma kontuzje. ogólnie niech sie szybko wycofają z tego pomysłu nasi...

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 13:28

Łukasz pisze:
panlider pisze: Bawarczycy są mniej nielubiani przez resztą kraju, niż my.
Oj, (przynajmniej wśród kibiców) chyba nie... Nawet Die Totten Hosen o tym kiedyś śpiewało...
Nie ma to jak wyciąć niepełne zdanie z wypowiedzi... Weź chłopie przeczytaj od początku, a nie od środka i wtedy komentuj. Sens mojej wypowiedzi był dokładnie odwrotny od tego, co zacytowałeś.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 14:49

panlider pisze:Co do Benatii, to oglądałem wczorajszy mecz Bayernu i muszę powiedzieć, że oceniając Marokańczyka przez pryzmat tylko tego spotkania, to wyceniłbym go na jakieś 5 baniek. Zagrał bardzo słabo i jak zapłacimy za niego więcej niż 20, to się chyba popłaczę. Idealne byłoby wypożyczenie i mam nadzieje, że Bayern na to przystanie, biorąc pod uwagę, jaką promocje dostali na Vidala i że wypożyczenie Comana trwa (swoją drogą dobrze by było, żeby chcieli je skrócić i wykupić Francuza, co dałoby nam kolejny atut do ręki).
Zapytam - dlaczego Bayern miałby na to przystać, jeżeli po transferze Hummelsa Benatia stanie się absolutnie zbędnym ogniwem? Bayern będzie dążył do opylenia tego gracza i na wypożyczenie zgodzi się pewnie dopiero wtedy, gdy faktycznie nikt nie będzie chciał wyłożyć gotówki. Na rękę nie muszą nam iść, bo transfer Vidala to przeszłość, a prawo wykupu Comana mają tak czy owak. Biznes jest biznes i nie ma tam żadnych sentymentów, co pokazuje choćby sytuacja z Hummelsem.

Marotta przyznał w dzisiejszej wypowiedzi, że Morata chce zostać u nas, ale nie wszystko zależy od nas. Mimo to postaramy się porozmawiać z Realem na ten temat. Przyznał jednocześnie, że nie mamy jakichś konkretnych celów, a sondujemy rynek w poszukiwaniu okazji. Naszym celem jest wprowadzanie do składu młodych graczy jak Rugani i skład bazujący na młodych utalentowanych oraz piłkarzach doświadczonych.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 15:21

panlider pisze: Swoją zawsze mnie zadziwia, jak Bayern wyciąga najlepszych piłkarzy z całej Bundesligi. Lewandowski, Gotze, Neuer, Lahm, Alaba i teraz Hummels to tylko przykłady z ostatnich lat, ale tam się tak dzieje od zawsze. Tymczasem we Włoszech jest tak, że jak Juve kogoś chcę, to idzie cena zaporowa, a potem sprzedaż do Anglii. Nie wiem z czego to wynika, ale raczej nie sądzę, że Bawarczycy są mniej nielubiani przez resztą kraju, niż my.
Różnica jest jedna, Bayern się nie pierze w tańcu , tylko rzuca cenę, która chce dany klub, a my zaczynamy negocjacje, jakieś zagrywki, dogrywki, wymiany, obniżanie ceny. Sport to biznes, a jeśli Lazio ma sprzedać zawodnika do rywala z klubu to dlaczego ma robić to na promocji.

Zablokowany