Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 10:49

Cabrini_idol pisze:Wydaje mi się, że jesteśmy na takim etapie siły klubu, że musimy sprowadzać SPRAWDZONYCH ogranych zawodników z wyższej półki. Wydaje mi się, że Gomes to mimo wszystko duże ryzyko, za te pieniądze.
A ja wolę wydać 30 baniek na Dybalę, niż na sprawdzonego, ogranego ____ (dopisz dowolne nazwisko). Jeśli zarząd zdecydowałby się na taki ruch, to na pewno byłby to dobry transfer.

Co do samego piłkarza - obejrzałem jedną kompilację, więc się wypowiem (skoro już jestem specjalistą.) - jego pozycją niby jest środek pomocy, ale w wielu momentach wbiega z napastnikami/tuż za ich plecami, więcm i bardziej pachnie to pozycją Pogby/trequartistą. Oczywiście, możemy ściągnąć go i trochę zmienić jego styl, żeby pasował do koncepcji 352 jako regista. Na pewno jednak nie jest to typowy cofnięty rozgrywający.

Mam nadzieję na komentarz jakiegoś fana ligi BBVA nt tego chłopaka.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 10:59

Przed chwilą widziałem go po raz pierwszy, oglądając kompilację na youtubie, tak więc nabyłem prawo do wygłoszenia opinii o tym zawodniku. :prochno:
Wygląda na takiego, co potrafi zagrać nieszablonowo. Dysponuje dobrym podaniem, bardzo swobodnie operuje piłką. Wydaje się, że całkiem sporo myśli na boisku.
Natomiast wiadomo, świetną kompilację to i o Grygerze dałoby się zrobić (jakby się ktoś bardzo postarał). Oglądał ktoś Valencię w tym sezonie?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 10:59

Niby masz rację, z Dybałą podałeś dobry przykład. Tyle, że Dybala grał we Włoszech i mimo wszystko ryzyka nieudanego transferu było dużo mniejsze, poza tym Dybala był wymieniany jednym tchem przez specjalistów jako jeden z największych talentów na świecie.

Też oglądnąłem kompi z jotube, nawet dwie i rzeczywiście często wbiega w pole karne i często chyba szuka uderzenia zza pola karnego ale nazwanie go treqiem to chyba nieporozumienie patrząc na jego statystyki. Ten sezon to 3 gole i 7 asyst we wszystkich rozgrywkach czyli PD, COPA LM i LE i to i tak pewnie trzeba brac poprawkę bo dane brałem z transfermarkt. W sezonie 14/5 - 4 gole i 1!!!! asysta. Słabo jak na pomocnika który kosztować ma 30mln. Wg mnie przychodzi na pozycje Marchisio, i będzie grał dużo bardziej wycofany niż Pogba.

edit : widzę, że nie tylko ja nie widziałem chłopa w akcji i prawie wszyscy oglądali go ale tylko na Youtube :prochno: Dziwne bo 2-3 razy widziałem Valencie w tym sezonie i zupełnie chłopa nie zapamiętałem, to chyba źle nie ? :co?:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 11:07

Poczekałbym mimo wszystko aż jakieś w miarę poważne źródło to potwierdzi, chociażby nawet to SKY.

Co do Gomesa, to widziałem jedynie, że interesuje się nim kilka dużych i bogatych klubów jak chociażby Man Utd. Zawodnika kompletnie nie widziałem w akcji, ale taki Vidal też był dla mnie zagadką w 2011 roku. Ufam Zezowatemu w kwestii transferów jak nikomu innemu, bo wielokrotnie zamykał nam wyszczekane japy, po krytykowaniu jego ruchów transferowych.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 11:22

Cabrini_idol pisze:Dziwne bo 2-3 razy widziałem Valencie w tym sezonie i zupełnie chłopa nie zapamiętałem, to chyba źle nie ? :co?:
Mam dokładnie tak samo :prochno: Nietoperze w tym sezonie prezentują taką bryndzę, że żal było tracić czas. Jeśli chodzi o wyróżniające się nazwiska, na myśl przychodzą mi Gaya, Mustafi, Parejo - zdecydowany lider drugiej linii czy Alcacer.

Jeśli Gomes będzie naszym 'dużym' wzmocnieniem do środka, oznacza to dla mnie, że na kogoś lepszego brakło:
a) kasy
b) fejmu

Gość przynajmniej jest młody, co już stawia go wyżej w mojej hierarchii niż np. Biglię :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 11:32

Vincitore pisze:Poczekałbym mimo wszystko aż jakieś w miarę poważne źródło to potwierdzi, chociażby nawet to SKY.

Co do Gomesa, to widziałem jedynie, że interesuje się nim kilka dużych i bogatych klubów jak chociażby Man Utd. Zawodnika kompletnie nie widziałem w akcji, ale taki Vidal też był dla mnie zagadką w 2011 roku. Ufam Zezowatemu w kwestii transferów jak nikomu innemu, bo wielokrotnie zamykał nam wyszczekane japy, po krytykowaniu jego ruchów transferowych.
Tyle że Vidal miał świetne statystyki i był w 11stce sezonu w Europie. Jak wspomniał Cabrini, statystyki ma słabe i to nawet jak na b2b, gdzie według mnie będzie grał. Ani to typowy treq, ani regista i upychanie na siłę na którejś z pozycji, zamiast kupić typowego zawodnika na którą z tych pozycji mija się z celem.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 11:32

Mehehehe pisze:Mam nadzieję na komentarz jakiegoś fana ligi BBVA nt tego chłopaka
No to poznaj opinię sympatyka Valencii, który widział go w akcji dziesiątki razy ;) Andre to naprawdę specyficzny piłkarz. Potrafi się dostosować do wielu roli w pomocy, sam nie wiem kim do końca miałby być w Juventusie, trequartistą? Jeśli tak, to mnie jego umiejętności techniczne nie przekonują na tyle, żeby był u nas piłkarzem pierwszej jedenastki i zmieniać pod niego taktykę. Ktoś porównał go do Marchisio i to jest dosyć trafne, ale w grze Gomesa jest więcej dynamiki i ryzyka, ale to jest uwarunkowane ligą, w której gra. Największą wadą Gomesa jest jego niestabilna forma - owszem, w tym sezonie cała drużyna gra fatalnie, ale rok temu (gdy VCF była 4. w lidze) również nie potrafił zaliczyć kilku dobrych występów pod rząd. Chwilami zachwyca, ale wielokrotnie przechodzi obok meczu (pod tym względem podobny do naszego Moraty :D) Biorąc pod uwagę fakt, że w Juve większość piłkarzy cechuje regularność i koncentracja, można postawić tezę, że Gomes tu nie pasuje ze względu na swoją chaotyczność. Więc jeśli to jest ten droższy i lepszy transfer do drugiej linii o którym mówił jakku1 to delikatnie rzecz ujmując, nie jestem zachwycony. Na podstawie jego występów byłbym skłonny uwierzyć, że jakieś angielskie drużyny wykładają za niego 20-30 mln, ale Juve, za taki "wynalazek"? Jestem w lekkim szoku, ale jeśli faktycznie tu przyjdzie to będzie trzeba go wspierać. Aha, jeszcze jedno: Andre dba o dobrą atmosferę w szatni, będzie pasował do naszych wesołków :)

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 11:46

Marotta coś wspominał, że kupimy uniwersalnego pomocnika więc coś może być na rzeczy. Mimo, iż widziałem go głownie na yt to jestem na tak. Młody gracz z perspektywami który może wskoczyć na top level przy pomocy naszych doświadczonych graczy środka pola.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 11:47

Dla mnie to jest zupełny no name i nie kojarzę gościa, liczyłem na kogoś innego. Nie chce jednak krytykować zawczasu bo już krytykowałem i jak się okazało nie raz, należał mi się duży kop. Z drugiej strony może być naszym drugim Hernanesem, którego jednak tez krytykowałem i w żadnym wypadku nie pomyliłem się, że to będzie transferowy niewypał podobny do Martineza.
Ligi hiszpańskiej nie oglądam więc nie kojarzę go w ogóle ale jakoś głośno o nim chyba nie jest ?

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 12:02

Alexinhio-10 pisze: Tyle że Vidal miał świetne statystyki i był w 11stce sezonu w Europie.
Według kogo ?

Ciężko ocenić tego Gomesa. Też oceniam głównie po filmikach z yt. Przerzuty ma mniej więcej na poziomie Marchisio, jego styl prowadzenia piłki wygląda mi jak połączenie Pogby i Pereyry, w defensywie go kompletnie nie widziałem. Widać natomiast, że pozycja typowego registy może trochę być blokowaniem jego potencjału. Ciekawa kandydatura, chociaż tyłka nie urywa. Zapowiadane 25-30 mln to wcale nie są jakieś kokosy w tych czasach. Starczyłoby nam zapewne kasy na kilka innych wzmocnień.

Przydałby się choć jeden top w to okienko. Taki gotowy, z nazwiskiem i na wysokim poziomie. Choćby to miał być podstarzały Yaya Toure.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 12:15

Dokupimy pewnie do tego Saponare albo Vasqueza jak się uda coś utargować, może jakaś wymiana i pomoc zapewne będzie kompletna.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 12:25

Poprostu pisze:pomoc zapewne będzie kompletna.
Raczej skompletowana... :roll:

Po tym kto przyjdzie zobaczymy na ile trafne były komentarze o Juventusie TOP5 Europy. Staram się oczami wyobraźni zobaczyć jak Barca "wzmacnia" skład Bonaventurą czy Abate (pomocnik i prawy obrońca), a taki kaliber nazwisk często przewija się przez ten temat.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 12:32

Tak jakby Allegri, Morata, Sturaro czy stuletni Barzagli i Buffon robili na kimś w Europie wrażenie przed poprzednim sezonem :redface:

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 12:41

Jestem ciekaw tego gościa.
Już jakiś czas temu znajomy, który bardziej interesuje się Ligą Hiszpańską powiedział mi, że Andre Gomes z Valencii pasowałby do nas. Całkiem niedawno pojawił się jakiś news, że jesteśmy nim zainteresowani i odezwałem się do tego znajomego, a on mi powiedział, że na chwilę obecną gość jest bez formy. Mimo wszystko ma tylko 22 lata i może jeszcze zrobić wielką karierę w naszych barwach. Jestem dobrej myśli. :juve:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 13:33

Czyli co?

IN: Vrsaljko, Mandragora, A.Gomes, Berardi
IN (i od razu OUT): Leali, Isla, Buchel, Marrone, Ganz i Lapadula

OUT: Caceres

Ruchy takie jak Isco i Cavani zależą pewnie od tego, co stanie się z Cuadrado i Moratą

Co do samego A.Gomesa to na tych kompilacjach wygląda na dobrego technicznie i inteligentnego środkowego pomocnika. Wiek też się zgadza, więc jeśli nasi skauci w niego wierzą, to ok :ok:

Zablokowany