Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Mi chodziło o to czy mając na myśli zawodników środka pola - mówiąc o nich zbiorowo - Zaliczasz do nich pozycje treqa?jakku1 pisze:A jesteś pewien, ze treq przyjdzie jakiś?;-)
Czyli Twoje źródła mówią o tym że raczej Max nie dostanie tego czego chce?
Tak dla mnie jest to ofensywny pomocnik, grający za napastnikami.
Nie wiem skoro tak to może zainteresujmy się Moutinho. Drogi nie będzie, może grac w środku i za napastnikami. Jest ograny w Europie.
- rydwadydwa
- Juventino
Biglia byłby świetną opcją, pytanie brzmi: czy i za ile byłby do wyjęcia z Lazio? Czysto piłkarsko to bardzo dobra kandydatura chociażby ze względu na doświadczenie i znajomość ligi, ale Lazio na pewno go tak łatwo nie odda.
- jakku1
- Juventino
Agresti ostatnio pisal, ze dwoch graczy przyjdzie do srodka pomocy ;-). Innych zrodel nie mam... To znaczy, jest wiele roznych "plotek" na VS, ale nie zawsze jest sens cos tutaj dalej przekazywac, bo to jest czesto na zasadzie: "Moj szwagier, ktory prowadzi knajpe mowil, ze jego sasiad widzial sie ostatnio na polu golfowym z kuzynem Paraticiego i...".ForzaItanimulli3vujcm pisze:Mi chodziło o to czy mając na myśli zawodników środka pola - mówiąc o nich zbiorowo - Zaliczasz do nich pozycje treqa?jakku1 pisze:A jesteś pewien, ze treq przyjdzie jakiś?;-)
Czyli Twoje źródła mówią o tym że raczej Max nie dostanie tego czego chce?
Tak dla mnie jest to ofensywny pomocnik, grający za napastnikami.
Nie wiem skoro tak to może zainteresujmy się Moutinho. Drogi nie będzie, może grac w środku i za napastnikami. Jest ograny w Europie.
Wedlug ostatnich informacji, sprawy maja sie tak:
1. Dwoch graczy do pomocy.
2. Jeden po taniości/okazja/wypozyczenie.
3. Drugi - duze nazwisko.
4. Szukamy kogos wszechstronnego.
5. Podoba sie nam Andre Gomes, ale to bedzie cholernie ciezki transfer do przeprowadzenia, bo mocno interesuja sie nim kluby angielskie.
6. Allegri chce koniecznie kogos potrafiacego operowac pilka. Zreszta, on lubi takich graczy.
Jesli ja mialbym strzelac, to wezmiemy jakiegos Wlocha z Serie A (Saponara, Baselli, Lodi

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Arbuzini
- Juventino
Ciekawe jak tam zarobki Toure i czy 4-4,5 mln E na rękę by mu wystarczyło. Bądź co bądź pieniądz wcale nie taki zły, a wizja gry dla Juventusu powinna być dla niego ciekawa. Szkoda jedynie, że ma już 33 lata i żadnego europejskiego paszportu. Niemniej przez dwa sezony, szczególnie w obliczu kontuzji Marchisio, z chęcią widziałbym go w naszych szeregach.
Khedira - Y. Toure - Pogba -> OMG same koksy w pomocy i do tego wcale nie drewniaki
Khedira - Y. Toure - Pogba -> OMG same koksy w pomocy i do tego wcale nie drewniaki

- wagner
- Juventino
Co tak mało tych nazwisk? Po kontuzji wydawało mi się że będzie większy wysyp ze strony prasy. Pewnie na dniach Casemiro, Witsel, Gomes ∞ :roll:Ivory pisze:N'Golo Kante', Yaya Toure i Lucas Biglia faworytami do zastąpienia kontuzjowanego Claudio Marchisio.
http://www.football-italia.net/83029/ju ... sio-backup
Sądzę, że za takie pieniądze grać nie zamierza. Yaya Toure wydaje się być nastawiony na kase, nawet jeśli miało by to oznaczać niższe cele sportowe.Arbuzini pisze:Ciekawe jak tam zarobki Toure i czy 4-4,5 mln E na rękę by mu wystarczyło.
Miałem podobne myśli, po tym jak Marchisio złapał kontuzje. Nie wyobrażałem sobie kolejnego transferu do środka pola za wielkie pieniądze - w założeniu, że jeden taki zakup zostanie zrealizowany. Obstawiam kogoś z rodzimej ligi, było by to logiczne. Zakup większy - transfer zagraniczny pomocnika z którym wiążemy duże nadzieje, zakup mniejszy - krajowy, który zna realia ligi.jakku1 pisze:Przyjdzie dwoch pomocnikow do srodka pola. Jeden za dosc duze pieniadze, drugi za grosze/darmo/wypozyczenie. Jest kilku kandydatow. Takie jest ostatnie info.
Pisało się już o zainteresowaniu tym graczem Man. Utd.jakku1 pisze:Gomes
- Principino
- Juventino
Z Gomesem będzie cięzko, ale za to w Portugalii rosną kolejni ciekawi zawodnicy tacy jak Talisca z Benfici czy Ruben Neves z Porto (o niego jednak może być ciężej niż o Gomesa).
- mzm
- Dortmundczyk
6 ostatnich sezonów (łącznie z tym) to było 6 półfinałów (przynajmniej) Realu Madryt. To chyba już dosyć poważny argument.JBł pisze: Teraz patrząc z perspektywy Pogby... Czy pomijając kwestię finansową odejście ma jakikolwiek sens? W Juve jest gwiazdą, gra w każdym meczu, może się trochę pobawić. Ma wypracowaną taką markę, że tylko naprawdę KATASTROFALNA forma pozbawiłaby go miejsca w zespole. Na dodatek może realnie myśleć o sukcesach w LM.
Jak dla mnie Pogba nie odejdzie, a jego gra w ostatnim czasie pokazuje jak ważną jest postacią w Juventusie pomimo "pajacowania" jak jest to nazywane przez niektórych.
Oczywiście z Wami sukcesy też są realne, co pokazał zeszły sezon i Wasz awans do finału, czy nawet tegoroczna rywalizacja jak równy z równym z Bayernem. Ale nie ma co sobie mydlić oczu, że odejście do Realu nie będzie miało wielkiego sensu z punktu widzenia sportowego. Jak chce zdobyć LM, to tam będzie miał na nią większe szanse.
Hiszpanie też.Cobra pisze: Dodatkowo Pogba wcale nie zarabia tak małoPamiętajmy, że włosi podają zarobki netto.
Mało nie zarabia, ale biorąc pod uwagę status gwiazdy, do jakiego chyba aspiruje, tak znowu dużo też nie. Dostaje chyba 4,5 mln euro za sezon, prawda? W Realu to zarobki zbliżone do Marcelo i Pepe (odpowiednio 4 i 3,8 mln euro) lub Modricia (dokładnie 4,5), który gra na mocy kontraktu z 2012, który podpisywał nie będąc już najmłodszym zawodnikiem, zresztą on chyba był zdecydowany na Real, nikt go kusić pieniędzmi nie musiał.
To jest taki średni pułap w drużynie Królewskich. Nie ma wątpliwości, że gdyby madrycki zespół wyraził zainteresowanie Francuzem, to nie zaproponowałby mu zarobków na poziomie Ramosa czy Cristiano - z wiadomych względów. Ale też nie wierzę, żeby dostał mniej niż James czy Kroos (po 6 mln), a może i Benzema (8 mln). W tym ostatnim przypadku to jak widać równo 2 razy więcej rocznie na czysto.
Być może dlatego, że całkiem niedawno zamienił Moguncję na Schalke - ciężko oczekiwać, żeby co sezon zmieniał klub. Poza tym, całkiem poważnie, zdziwiłbym się gdyby taki klub jak Juve się nim interesował. Niemiec to niezły zawodnik, ale nic więcej. Chyba już Goretzka z tego samego zespołu jest ciekawszy - bo młodszy. Geis poza niezłymi stałymi fragmentami gry i dosyć dobrym długim zagraniem niewiele ma do zaoferowania. W defensywie drwal i rzeźnik, a w ofensywie z 5 razy gorsza wersja Kroosa. Mało ruchliwy, statyczny wręcz, bardziej nawet pozoruje grę, niż naprawdę gra. Nie jest to materiał na wielkiego piłkarza, może jak jeszcze spędzi ze 2 sezony na regularnej grze to zainteresują się nim zespoły pokroju Arsenalu czy Liverpoolu, może, ale dla mnie to nie jest materiał na nic więcej.Arbuzini pisze: Trochę dziwi mnie, że w kontekście środkowego pomocnika ani razu nie padło nazwisko Geis. "Odkryłem" go dwa sezony temu i myślałem, że przepadł, ale jego statystyki wyglądają naprawdę obiecująco, szczególnie mając na uwadze jego wiek.
Przed przejściem do Gelsenkirchen był poważnie łączony z nami, większość kibiców bardzo się nim podniecała, a ja go nie chciałem i chyba miałem rację, bo u rywala zza miedzy szału nie robi. To chyba te rzuty wolne tak na ludzi działają, bo z Calhanoglu jest to samo - na przykład wielu polskich kibiców angielskich zespołów chce go u siebie.

No i trzeba pamiętać, że Schalke lubi sobie liczyć duże pieniądze za swoich zawodników, to kolejny powód, dlaczego sięganie po tego zawodnika to moim zdaniem kiepski pomysł.
Mi się wydaje, że idealnym transferem byłby dla Was Toure. Nas prawdopodobnie też czeka kupno środkowego pomocnika i nie ma co się oszukiwać, obecnie na rynku jakoś nie ma wielkiego szału pod tym względem. Iworyjczyk kosztowałby pewnie jakieś symboliczne pieniądze, a jest gwarancją całkiem niezłego poziomu na najbliższy sezon-dwa, w czasie którego można się spokojnie rozglądać za kimś nowym bez kupowania na hurra.

Przepraszam za double-post.
- JBł
- Juventino
JBł pisze: Teraz patrząc z perspektywy Pogby... Czy pomijając kwestię finansową odejście ma jakikolwiek sens? W Juve jest gwiazdą, gra w każdym meczu, może się trochę pobawić. Ma wypracowaną taką markę, że tylko naprawdę KATASTROFALNA forma pozbawiłaby go miejsca w zespole. Na dodatek może realnie myśleć o sukcesach w LM.
Jak dla mnie Pogba nie odejdzie, a jego gra w ostatnim czasie pokazuje jak ważną jest postacią w Juventusie pomimo "pajacowania" jak jest to nazywane przez niektórych.
Nie napisałem nigdzie, że w Juve ma większe szanse na wygranie LM niż chociażby podany przez Ciebie Real. Napisałem "realne szanse". Bo tak jest. Nie mam zamiaru kalkulować kto ma większe szanse bo to bez sensu. Barca jeszcze niedawno była głównym kandydatem do wygrania. A sytuacja wygląda tak, że nie ma ich nawet w półfinale. Chodzi mi o to, że Pogba w Juve jest pewniakiem. Generalnie Juventus jest obecnie raczej w tendencji wzrostowej, no i nie ma jakiś problemów z zarządem, trenerami itp. W Realu się takowe zdarzają. No ale chyba tylko sam Pogba wie czego tak naprawdę chcemzm pisze:6 ostatnich sezonów (łącznie z tym) to było 6 półfinałów (przynajmniej) Realu Madryt. To chyba już dosyć poważny argument.
Oczywiście z Wami sukcesy też są realne, co pokazał zeszły sezon i Wasz awans do finału, czy nawet tegoroczna rywalizacja jak równy z równym z Bayernem. Ale nie ma co sobie mydlić oczu, że odejście do Realu nie będzie miało wielkiego sensu z punktu widzenia sportowego. Jak chce zdobyć LM, to tam będzie miał na nią większe szanse.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2016, 18:08 przez JBł, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szilgu
- Juventino
Odejście do Realu/Barcy jest dla Pogby dobre przede wszystkim z marketingowego punktu widzenia. Tylko tyle i aż tyle.
Chociaż zgodzę się z mzm, że Real to nadal półka wyżej pod względem sportowym, do tego dostałby sporą podwyżkę. Z tym, że moim zdaniem, gdyby nie szansa na dużo większy fejm i wyższe miejsce w walce o złotą piłkę, nie byłoby dużego sensu zmieniać klubu.
Chociaż zgodzę się z mzm, że Real to nadal półka wyżej pod względem sportowym, do tego dostałby sporą podwyżkę. Z tym, że moim zdaniem, gdyby nie szansa na dużo większy fejm i wyższe miejsce w walce o złotą piłkę, nie byłoby dużego sensu zmieniać klubu.
- Arbuzini
- Juventino
Dzięki za opisanie sylwetki Geisa. Tak też podejrzewałem, że za tymi statystykami stoi niezbyt satysfakcjonująca gra, kiedy nie idzie nabijać cyferek. Myślę, że ze względu na nasze dobre stosunki z Udinese w tych plotkach o Zielińskim może być sporo prawdy. Mam już trochę alergię na transakcje z tym klubem, ale dla Polaka zrobiłbym wyjątek
.
Z pewnością Pogba ma atrakcyjne możliwości przed sobą, ale gra dla Realu to nie jest pociąg, do którego trzeba jak najwcześniej wsiąść, bo jak odjedzie to szansa się już nie powtórzy. Paul spokojnie może jeszcze pograć dwa sezony (ba! może nawet pinć ;]) w Juventusie, a zainteresowanie i tak będzie ogromne. Zresztą te wielkie pieniądze inwestowane przez Real przekładają się głównie na półfinały właśnie i niewiele więcej z nich wynika.
Co do jego kontraktu to pisało się o tym, że jest on tak skonstruowany żeby zarobki rosły progresywnie z każdym sezonem więc nie powinien się mimo wszystko czuć nieusatysfakcjonowany.
Yaya Toure zarabia w City 15 mln E brutto na sezon. Na czysto wychodzi to w okolicach 7 mln E. U nas musiałby się liczyć z redukcją zarobków do poziomu 4,5 mln E, więcej mu zarząd raczej nie zaoferuje. Pytanie, czy gość chce jeszcze pograć w piłkę na porządnym poziomie, czy bardziej kusi go wizja zgarniania kokosów i zwiedzania egzotycznych zakątków na ziemi. Byłbym szalenie zadowolony jakby do nas dołączył, mimo wieku to wciąż wielka klasa sportowa i Claudio mógłby spokojnie dochodzić do zdrowia i formy, ale mam podskórne przeczucie, że gość okaże się typowym najemnikiem traktującym piłkę nożną jako pracę i nic więcej. Miło by było jakby okazało się, że jestem w błędzie.

Z pewnością Pogba ma atrakcyjne możliwości przed sobą, ale gra dla Realu to nie jest pociąg, do którego trzeba jak najwcześniej wsiąść, bo jak odjedzie to szansa się już nie powtórzy. Paul spokojnie może jeszcze pograć dwa sezony (ba! może nawet pinć ;]) w Juventusie, a zainteresowanie i tak będzie ogromne. Zresztą te wielkie pieniądze inwestowane przez Real przekładają się głównie na półfinały właśnie i niewiele więcej z nich wynika.
Co do jego kontraktu to pisało się o tym, że jest on tak skonstruowany żeby zarobki rosły progresywnie z każdym sezonem więc nie powinien się mimo wszystko czuć nieusatysfakcjonowany.
Yaya Toure zarabia w City 15 mln E brutto na sezon. Na czysto wychodzi to w okolicach 7 mln E. U nas musiałby się liczyć z redukcją zarobków do poziomu 4,5 mln E, więcej mu zarząd raczej nie zaoferuje. Pytanie, czy gość chce jeszcze pograć w piłkę na porządnym poziomie, czy bardziej kusi go wizja zgarniania kokosów i zwiedzania egzotycznych zakątków na ziemi. Byłbym szalenie zadowolony jakby do nas dołączył, mimo wieku to wciąż wielka klasa sportowa i Claudio mógłby spokojnie dochodzić do zdrowia i formy, ale mam podskórne przeczucie, że gość okaże się typowym najemnikiem traktującym piłkę nożną jako pracę i nic więcej. Miło by było jakby okazało się, że jestem w błędzie.
- sebatiaen
- Juventino
Pisałem ostatnioo 18 latku z Bologni o nazwisku Diawara, podobno działamy w jego kierunku bardzo poważnie.
nasze oferta to 10 mln. euro i na wypożyczenia Mandragora i Vadala.
źródła tuttojuve i tuttosport
wracamy też po Mustafiego.
nasze oferta to 10 mln. euro i na wypożyczenia Mandragora i Vadala.
źródła tuttojuve i tuttosport
wracamy też po Mustafiego.
- Vincitore
- Juventino
Diawarą jarałem się już po meczu Bologna - Juve w lutym:
Wspaniały piłkarz, niezły pomysł również z tym, by do Bolonii podrzucić Mandragorę, Donadoni ewidentnie zna się na rzeczy i jeżeli nie pójdzie do kadry za Conte, to może nam ulepić coś fajnego.Vincitore pisze:Zaimponował mi w meczu z nami Diawara z Bolonii, później wyczytałem o zainteresowaniu Bayernu tym graczem i postanowiłem go sprawdzić. Jak zobaczyłem, że to rocznik 1997 (rówieśnik Mandragory) to mi kopara opadła. W spotkaniu z nami zawsze przed Pogbą, prawdziwy taran, nieźle napędzał akcje Rossoblu. Jeżeli mamy kontynuować politykę zbierania wszystkiego co młode i dobre we włoskich ligach, to Marotta powinien na niego zwrócić swoją uwagę. On i Donsah to niezłe prospekty, chociaż Diawara wydaje mi się być dużo lepszy i co najważniejsze - nie jest to talent pokroju Chibsaha, który do końca kariery będzie się tłukł po Genuach, Sassuolach i Palermach.
- Robaku
- Juventino
Wydaje się, że takie wynalazki jak Mandragora, Lapadula ( jeśli go pozyskamy lub pozyskaliśmy) to pójdą pewnie do Sassuolo, żeby ich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> po zabraniu im Vrsalijki lub/i Berardiego. to samo można by zrobić z Diawarą, bo nie czuję, żeby już miał grać u nas od przyszłego sezonu, a każda minuta na ławce to jednak marnowanie potencjału.
- sebatiaen
- Juventino
robak to ze Diaware chce Bayern czy City czli Guardiolaco o nim swiadczy.
obserwowałem go tylko ns tych filmach z youtube ale uwazam ze ma ogrokny talent i ma o wiele wiecej zaoferowania od reszty mlodych.
Moze byc podobnie jak z Pogba.
obserwowałem go tylko ns tych filmach z youtube ale uwazam ze ma ogrokny talent i ma o wiele wiecej zaoferowania od reszty mlodych.
Moze byc podobnie jak z Pogba.